Výber strednej školy pre dieťa s poruchou učenia
Poradíte mamičky,váham...
Mam syna,ktorý je na základnej škole integrovaný z dovodu-porucha učenia.
V jednoduchosti-dokaze sa pekne naučiť takmer vsetko
-okrem nám tematiky a cudzích jazykov.To je katastrofa.
Samozrejme,že dlho rozmýšľame nad strednej školou atď.No stále váhame.Cas sa skracuje do podania prihlášok na stredné školy.
Bojím sa a na 99% viem,že maturitu nedá,skrz cudzích jazykov.
Mame vybraté školy,no zaujal nás tiež odbor-stolar.Syn he zručný,šikovný v tomto...na danej škole sme neboli,určite tam hra rolu matematika.
Máte skúsenosti s danou školou?Išli by ste do toho?
Ďakujem za úprimne rady,som len mama,ktorej záleží na budúcnosti svojho dieťaťa.
Stolar je o kresleni narezovych planov a pocitani. Ak ma problem s matematikou, asi by som nad tym vahala...
Ale co chlapca bavi?
@anonym_9e577d presne tieto veci ho bavia,vyrábať niečo,montovať...je úplne zručný v týchto veciach.Vsetko co nám prišlo domov sam všetko dokázal zmontovat. Od malička tvorí...od tajných pištolí až po kladivá,klince....to boli jeho hračky.😄
Stolar je o kresleni narezovych planov a pocitani. Ak ma problem s matematikou, asi by som nad tym vahala...
Ale co chlapca bavi?
@anonym_9e577d *tavnych
@anonym_9e577d *tavnych
@anonym_autor a má vyslovene niečo, čo ho baví?
U môjho veľmi pomohli dni otvorených dverí na stredných školách. Síce mal predmet, ktorý ho bavil a tak sme išli tým smerom.
Syn má problém s matematikou, ale dáva to, chodí na konzultačné hodiny a učiteľ vidí, že sa snaží. Má tam viac predmetov matematických - výpočty rôzne. Teraz syn maturuje a naozaj si známky vydrie a tú snahu veľmi si cenia. Na praxi patrí medzi najlepších, tu vidím, že tieto deti sú veľmi zručné.
ak je manulne zrucne nevahala by som na stolarom (tiez sme v podobnej situacii a ideme na manualny odbor) maturitu si vie dorobit aj dodatocne aj ju bude potrebovat za mna je stolarina super zameranie ak sa v tom bude vediet uzivit. predpokldam ze dyskalkuliu nema ale len dyslexiu, dysgrafiu, dysortografiu a tam nie je ziadny problem za mna ani pri dyskalkulii ak ju nema tazkeho stupna, vie si s pomocou kompenzacnych pomocok pomoct s meranim drzim palceky
Ja si myslim že kludne.
Zas na tej stolárčine tá matematika nie je až taká náročná, to je len učivo ZŠ, a potrebuje z nej iba prejsť. Za mňa choďte do toho, ak je zručný a technický typ.

Ale co chlapca bavi?