Čo máte na Slovensku najradšej?
Máme tu krásnu prírodu, kopec miesta, stále sa dá kúpiť nehnuteľnosť, aj keď je to dnes už ťažšie. Máme možnosť cestovať takmer kdekoľvek, máme strašne bohatú kultúru a úžasnú kuchyňu. A síce sa sťažujeme, ale sme naozaj silná nátura a nenecháme sa polámať len tak hocičím. Panuje tu tiež relatívna bezpečnosť, síce nie taká, ako v Poľsku, ale rozhodne viac, než som cítila v takých nemeckých mestách.
A čo vy? Prečo máte Slovensko radi vy?
Ja osobne napr na prirode/vidieku nic extra nevidim, presla som autom krizom krazom europu a podla mna ak neratam horuce casti kde samozrejme fauna/flora inak vyzera, priroda je vsade krasna a vo vela statoch je aj vela miesta:D... mozno ze ju mame zo vsade blizko sa rata? neviem..
co sa mne paci je jednoznacne kultura = zvyky, ktoru mlade rocniky priam dehonestuju. Ci si vezmeme klasicke sviatky a ich prezivanie, alebo lokalne zvyky, kroje, tance atd. Ale aj architektura starych dedin, chatiek v prirode. Nepaci sa mi ze Slovakom chyba trochu narodneho uvedomenia, nejakej pychy, za more, par grosov aj krajinu predali. Ano je fakt ze slovaci asi ledva nieco potavili a vybudovali tu, vsetky kastiele zamky atd postavali madari/rakusania a aj sa o to starali. ODkedy sa prestali, chatra alebo chatralo dlho vsetko, kym sa toho niekto nechytil... A mozno prave preto si ani nic nevazia u nas ludia.
Co jednoznacne povazujem za plus, a zapadne krajiny sa tomu podla mna ani nepriblizuju je bezpecnost. Akakolvek a kdekolvek, ci som v BA alebo hocikde, v noci, rano, cez den, ciitm sa bezpecnejsie ako kdekolvek v zapadnej europe, rovnako o tom ze sa tu nebojim o dieta ked vyjde na ulicu ani nehovorim.
Vy sa tu ešte stále cítite bezpečne? No, ja teda neviem. Bývame vo vraj lukratívnej štvrti rodinných domov vo veľkom meste. Kedysi to tu bolo super, ale v poslednej dobe je tu stále viac rôznych individui. Robia bordel, špinu, sú hluční... a už dvakrát sme z ulice vyháňali zlodejov, čo sa nám chceli dostať do áut. Bez pusteného alarmu nevychádzam z domu, na noc púšťame alarm v pivnici. Vôbec sa necítim bezpečne. V mestách v Európe sme zvykli spať v karavane mimo kempov, nemala som taký zlý pocit, ako doma...
Páči sa mi naša príroda, ale bojím sa medveďov. Teraz sme boli pri bb v horách a všade varovania pred medveďmi, kočka hovorila, že robila v záhrade a za ňou medveď. My sme boli veľká tlupa, tak som sa až tak nebála, ale sama by som do lesa nešla.
Ja som minule tiez rozmyslala, ze ak by sme ru nemali rodinu, asi by sme tu uz nezili. Nedokazeme ich tu nechat na pospas osudu. Strasne mi vadi slovenska natura, zial, cim dalej sa presviedcam o tom, aky sme my vlastne neprajny a zavistlivy narod.
Jednoducho preto, že som sa tu narodil. Slovensko je nádherné a má čo ponúknuť. Bohatú kultúru, prírodu, a čoraz viac aj turistov navštevuje Slovensko. Myslím, že s toho sa treba tešiť. Každý si tu nájde to svoje.
Okrem prírody, nejakých pár historických pamiatok, či miest nevidím na Slovensku nič zaujímavé.
Z hľadiska bezpečnosti je to ok, ale záleží od časti krajiny, gastronómia je podľa mňa katastrofa (že úžasná kuchyňa, to fakt?) a koľkých cudzincov zaujímajú nejaké kroje, zvyky, tance… neviem… mňa ešte tak zvyky, ale žeby som si doma púšťala nejaké ľudovky, tak to určite nie.
Takže čo sa mi páči tak fakt jedine tá príroda (tú by bolo fajn spropagovať a pritiahnuť zahraničných turistov, ale to su Slováci žiaľ úplne neschopní v tomto a nedokážu Slovensko spropagovať)
Taktiež pozitívum vidím v tom , že všetko je relatívne blízko. Píšem relatívne, lebo sieť diaľnic je úbohá, tým pádom je cestovanie v niektorých smeroch nočná mora.
Koli slovenskej mentalite som odišla, takže tú tiež nemusím.
Okrem prírody, nejakých pár historických pamiatok, či miest nevidím na Slovensku nič zaujímavé.
Z hľadiska bezpečnosti je to ok, ale záleží od časti krajiny, gastronómia je podľa mňa katastrofa (že úžasná kuchyňa, to fakt?) a koľkých cudzincov zaujímajú nejaké kroje, zvyky, tance… neviem… mňa ešte tak zvyky, ale žeby som si doma púšťala nejaké ľudovky, tak to určite nie.
Takže čo sa mi páči tak fakt jedine tá príroda (tú by bolo fajn spropagovať a pritiahnuť zahraničných turistov, ale to su Slováci žiaľ úplne neschopní v tomto a nedokážu Slovensko spropagovať)
Taktiež pozitívum vidím v tom , že všetko je relatívne blízko. Píšem relatívne, lebo sieť diaľnic je úbohá, tým pádom je cestovanie v niektorých smeroch nočná mora.
Koli slovenskej mentalite som odišla, takže tú tiež nemusím.
@sisaka a preco by nas malo zaujimat kolkych cudzincov to zaujima? v prvom rade nas to ma zaujimat... a mimochodom, ked su slovaci neschopni, tak rovnako aj ty si.. vsak ukaz, spropaguj a ponukni turistom zahranicnym cokolvek. Ty mas mozno taku istu mentalitu ako vacsina Slovakov teda, resp tych, kvoli ktorym si odisla. Ono sa to neurobi samo, ale nariekat tu vedia vsetci na jednotku.
My sme inak taka cyklo rodina, pripadne turisticka, z velkej casti (mna to preskocilo nanestastie) a na juznom Slovensku napr mame tak uzasne moznosti nevyuzite v tomto smere. najma co sa tyka sluzieb je to strasna bieda. Mna napr. nelakaju prepchate Tatry, ani kopce. Liptov je krasny, ale ludi je tam tiez vsade kopa... Su tu aj menej frekventovane miesta, krasne, len naozaj tie sluzby okolo a propagacia chybaju. Hlavne ze ide kopa penazi cele desatrocia do turizmu (len neviem kam??? komu? pretoze by to malo byt trosku rozdelene a propagovat by sa malo cele slovensko a nie len tie tatry)
@sisaka a preco by nas malo zaujimat kolkych cudzincov to zaujima? v prvom rade nas to ma zaujimat... a mimochodom, ked su slovaci neschopni, tak rovnako aj ty si.. vsak ukaz, spropaguj a ponukni turistom zahranicnym cokolvek. Ty mas mozno taku istu mentalitu ako vacsina Slovakov teda, resp tych, kvoli ktorym si odisla. Ono sa to neurobi samo, ale nariekat tu vedia vsetci na jednotku.
@anonym_cf8de8 prečo? Lebo turistický ruch môže prispievať k ekonomike štátu. Preto.
Prečo ja neprispievam k rozvoju? Prečo by som mala?
Ja som v mojom širšom okoli dala Slovensko do povedomia, vy, čo tam žijete a potrebujete peniaze z CR by ste mali Slovensko propagovať, alebo aj nie, kľudne sa spoliehajte len na obyvateľov, ale aj tí mnohí idú na dovolenku radšej niekde inde.
A čo sa týka mentality, ty moju nerieš, moja ťa v tvojom živote absolútne neovplyvňuje.
Veľa ludi, ktorí hovoria, že u nás nič neni dobré, ironicky nikdy nežili mimo Slovenska.
Máme veľmi veľa pozitív. 🩷 Kým som bola bezdetná bývala som v Chorvátsku, Turecku, Gruzínsku a Maďarsku. V Chorvátsku z toho 12 rokov, v Turecku skoro 2 roky, ostatné po roku. Len čo som otehotnela, som vedela, že dieťa chcem vychovávať doma a vrátila som sa na Slovensko.
V čom sme lepší:
Od Turecka: bezpečnosť, menšia korupcia, oveľa menej podvodníkov, podstatne lepšia životná úroveň, ovela lepsie platy, nie sme aktívna tektonická oblasť (lebo človek sa nevie plne uvolniť, keď smrtonosné zemetrasenie nie je otázka "či" ale "kedy", životná stabilita, oveľa menej kriminality.
Od Chorvátska: menej byrokracie, lepší sociálny systém, materská tri roky a nie len rok ako v HR, tehotenský príspevok, výhody pre študentov a seniorov a podobne. Lepšie zdravotníctvo - podstatne! V Chorvátsku si buď zaplatíš súkromnú kliniku, alebo umrieš, kým na teba príde rad. Rýchlejšie a flexibilnejšie vybavenie hocičoho. (Môj bývalý muž sa ešte stále súdi so svojimi bratrancami v spore, ktorý začala jeho mama s jeho tetou ešte za čias Juhoslávie. A nemyslím to obrazne.) Nekompetentní a neochotní úradníci (aj v porovnaní so Slovenskom.) Každý má na všetko čas a každých 90 pracovných dní sa plne využije. Hnevlivejšia mentalita ľudí.
Od Gruzínska: začnime tým, ze naše vlaky a väčšina miest nevyzerajú ako postsovietsky výlet strojom času a že sa človek nebojí ísť večer von kvôli potulným svorkám obrovských salašníckych a horských psov nepredvídateľnej povahy.
Od Maďarska: lepšie platy, nižšie ceny, lepšie zdravotníctvo. Už sú preč tie časy, keď sa do Maďarska chodilo lacno nakupovať. 😅
Maďarsko je Slovensku asi najpodobnejšia krajina. Rovnaký chaos, rovnaký typ politikov vo vedení 🫥, rovnakí namrzení, pesimistickí ľudia, rovnaké zazerajúce predavačky, čo sledujú či nekradneš. Cítila som sa tam jak doma.
@michaela12_34 ked sa nad tym zamyslim tak mam rada ten pokoj....byvam na dedine...vzduch a stebot vtacikov.
To je asi tak vsetko. Pevne verim ze ked mi deti odrastu sa prestahujeme niekde inde. Momenalne ma ubija ta nemoznost vzopriet sa systemu - byvam blizko destinacie kde ma byt nova Baterkaren. Kde rozhodli o nas bez nas. Kde obycajny clovek nic nezmoze. Proste bezmocnost, bananova republika. Toto neznasam. Preto vsetko dobre ide dohaja.
@stvura 🫂 súcitim s vami.
@michaela12_34 ja už na Slovensku nežijem, ale čo ma na ňom teší je pohostinná povaha ľudí. Napriek tomu, že mnohým sa žije ťažko, tak nikdy sa nestane, že by neponúkli, nepohostili, neprivítali. Aj z mála. Tak úprimne. To je podľa mňa najviac charakteristická črta mnohých Slovákov a ja to aj tu v ČR vnímam veľmi silno. Slovák sa proste chová a zachová "na prvú dobrú" inak ako Čech.
Bezpečnosť? Tak sme krajina, v ktorej je dosť neobjasnených smrtí žien, niektoré uzavru ako samovraždy, uplny bizar. Trochu taký xenofóbny mafiansky štát, vymožiteľnosť práva ako banánové republiky. Ale k téme: nič
Žila som tam 20 rokov, 20 mimo.
Tiez relativna bezpecnost, na rozdiel napr. od Mexika, kde denne popravia niekolko novinarov, politikov, muzov, ci zien. Alebo navzajom sa vyvrazduju narcogandy mafianov a potom si cele tela, alebo ich casti vystavia kde-tu v meste na obdiv. Cela Latinska Amerika je znacne nebezpecna, niektore krajiny viac, ine menej. Takisto mnohe europske krajiny uz zacinaju citit posobenie migrantskej populacie z africkeho a azijskeho kontinentu.
@michaela12_34 ja už na Slovensku nežijem, ale čo ma na ňom teší je pohostinná povaha ľudí. Napriek tomu, že mnohým sa žije ťažko, tak nikdy sa nestane, že by neponúkli, nepohostili, neprivítali. Aj z mála. Tak úprimne. To je podľa mňa najviac charakteristická črta mnohých Slovákov a ja to aj tu v ČR vnímam veľmi silno. Slovák sa proste chová a zachová "na prvú dobrú" inak ako Čech.
@tiezjedna ja som sa s pohostinnosťou stretla v Chorvátsku, Slovinsku, Taliansku, Španielsku, Francúzsku ale na Slovensku - nikdy. A teraz mám na mysli pohostinnosť k cudzím ľuďom, nie že ťa rodina usadí v obývačke a začnú lietať chody jedla a alkoholu ako na bežiacom páse.
@tiezjedna ja som sa s pohostinnosťou stretla v Chorvátsku, Slovinsku, Taliansku, Španielsku, Francúzsku ale na Slovensku - nikdy. A teraz mám na mysli pohostinnosť k cudzím ľuďom, nie že ťa rodina usadí v obývačke a začnú lietať chody jedla a alkoholu ako na bežiacom páse.
@sisaka asi to bude krajová záležitosť😉
Slovensko je pekná krajina, ale na hovno štát. Keby tu nemám celú rodinu a zázemie, tak ma tu nic nedrží. Este stále máme v zálohe sťahovanie sa, niekde, kde nemiluju putina a neveria, že zem je plocha.
1) Priroda. Len tak si ides cez hory, luky, lesy. V niektorych krajinach vsade "private property".
2) Ze mame 4 rocne obdobia (hoci so snehom je to uz slabsie). Vyprahnuta krajina ako je niekde v stredomori by mi liezla na nervy. Alebo naopak krajiny bez poriadneho leta.
3) mala krajina, male mesta ...pre mna uz aj zivot vo "velkomeste" BA by bol na maslu
4) ze tu mam rodiny, znamych ...vacsinu v okruhu 1hod autom. Ziadne specialne planovacky a branie si dovoleniek kvoli navsteve SK...zbehnem za nimi niekedy hoci aj po praci
Vy sa tu ešte stále cítite bezpečne? No, ja teda neviem. Bývame vo vraj lukratívnej štvrti rodinných domov vo veľkom meste. Kedysi to tu bolo super, ale v poslednej dobe je tu stále viac rôznych individui. Robia bordel, špinu, sú hluční... a už dvakrát sme z ulice vyháňali zlodejov, čo sa nám chceli dostať do áut. Bez pusteného alarmu nevychádzam z domu, na noc púšťame alarm v pivnici. Vôbec sa necítim bezpečne. V mestách v Európe sme zvykli spať v karavane mimo kempov, nemala som taký zlý pocit, ako doma...
Páči sa mi naša príroda, ale bojím sa medveďov. Teraz sme boli pri bb v horách a všade varovania pred medveďmi, kočka hovorila, že robila v záhrade a za ňou medveď. My sme boli veľká tlupa, tak som sa až tak nebála, ale sama by som do lesa nešla.
@tilly no dobre, bol za nou medved. Ale ju nenapadol, ci ? Ja som z bb ...chodim casto do okolia prave tych dedin (hlavne na horskom bicykli) kde "obcania sa uz boja vychadzat z domov" ...a zatial klop klop, stretnutia s medvedom vzdy len nadialku, kedy medved/medvede hned zdrhali.
Vidim to na extremne nizku pravdepodobnost ze moze dojst k niecomu zlemu.
zato uplne pravidelne o zraneniach, aj vaznejsich, po padoch z bicykla v horach. Pred par tyzdnami dokonca aj so smutnym koncom, cyklista zahynul po pade.
Prave tu nad dedinou pri BB kde uz sa bezni ludia aj boja ist na huby, "lebo medvede".
Mozno jedneho dna budem inak hovorit, ale zatial to beriem cisto takto statisticky.
@tilly no dobre, bol za nou medved. Ale ju nenapadol, ci ? Ja som z bb ...chodim casto do okolia prave tych dedin (hlavne na horskom bicykli) kde "obcania sa uz boja vychadzat z domov" ...a zatial klop klop, stretnutia s medvedom vzdy len nadialku, kedy medved/medvede hned zdrhali.
Vidim to na extremne nizku pravdepodobnost ze moze dojst k niecomu zlemu.
zato uplne pravidelne o zraneniach, aj vaznejsich, po padoch z bicykla v horach. Pred par tyzdnami dokonca aj so smutnym koncom, cyklista zahynul po pade.
Prave tu nad dedinou pri BB kde uz sa bezni ludia aj boja ist na huby, "lebo medvede".
Mozno jedneho dna budem inak hovorit, ale zatial to beriem cisto takto statisticky.
@anonym_dd4b75 bola za plotom, takže ju nemal ako napadnúť.
@michaela12_34 mne sa veľmi páči nezdolný ľudský duch. A že v najťažších dejinných chvíľach ešte dokážu ľudia aj žartovať. Ktoré slovenské tradičné jedlo je výborné? Pre mňa sú to kapustová posúchy zvané zelníky a zemiakové lokše na peci s husacou masťou a soľou od starenky. Horúce, masť sa na nich roztápa a vsiakne. Páči sa mi, keď sa v nedeľu ešte dajú starké do krojov a tak idú do kostola. To je veľmi pekné.
Milujem ľudí, ktorí sa sťažujú na Slovensko, ako je tu nahovno a stále sú tu😁.. pre mňa je dôležitý mier, aj s tým Ruskom..ale kľudne, UA berie aj zahraničných, pomoc proti zlému Putinovi sa vždy zíde.. hej hundrat, to áno, ale priložiť ruku k dielu, aby sa zadarilo, to už nie, lebo to už by sa týkalo mojej rodiny - veď nech to spraví niekto iný. S týmto si môžeme s cechni ruky podať😁 Dejte mi lidi, ja to udelam.. toto na SVK nemusím.. ale žila som inde, a cestovala veľa.. a vsade je chlieb o dvoch korkach. Všade je niečo: sucho, teplo, chudoba, byrokracia, nepokoje, konflikty, alebo naopak - dážď, tma, vysoké ceny, silné odbory/slabé odbory - podľa uhlu pohľadu, slabá sociálna politika - kde ťa nechajú pomaly vykrvácať na chodniku, alebo naopak, silná sociálna politika, kde sa darí darmožráčom...Nikde na svete to nebolo dokonale.. Mám tu znamych zo zahraničia, ktorú si pochvaľujú jedlo, a dobrý život ako taký, no hlavne tu bezpečnosť a mier, sú vďační, že sme konzervatívni🤷.. Tak si vyber. Mne tu chýba len more, ale to sme si poriesili inak...
Milujem ľudí, ktorí sa sťažujú na Slovensko, ako je tu nahovno a stále sú tu😁.. pre mňa je dôležitý mier, aj s tým Ruskom..ale kľudne, UA berie aj zahraničných, pomoc proti zlému Putinovi sa vždy zíde.. hej hundrat, to áno, ale priložiť ruku k dielu, aby sa zadarilo, to už nie, lebo to už by sa týkalo mojej rodiny - veď nech to spraví niekto iný. S týmto si môžeme s cechni ruky podať😁 Dejte mi lidi, ja to udelam.. toto na SVK nemusím.. ale žila som inde, a cestovala veľa.. a vsade je chlieb o dvoch korkach. Všade je niečo: sucho, teplo, chudoba, byrokracia, nepokoje, konflikty, alebo naopak - dážď, tma, vysoké ceny, silné odbory/slabé odbory - podľa uhlu pohľadu, slabá sociálna politika - kde ťa nechajú pomaly vykrvácať na chodniku, alebo naopak, silná sociálna politika, kde sa darí darmožráčom...Nikde na svete to nebolo dokonale.. Mám tu znamych zo zahraničia, ktorú si pochvaľujú jedlo, a dobrý život ako taký, no hlavne tu bezpečnosť a mier, sú vďační, že sme konzervatívni🤷.. Tak si vyber. Mne tu chýba len more, ale to sme si poriesili inak...
@rayla ach, tato stara klasika ...akoze my mnohi tu nechceme mier, ale chceme vojnu s Ruskom 🙂
A to mali Slovaci plnu hubu reci pocas imigrantskej krizy, ako Slovania maju drzat spolu a si pomahat.
Prva situacia, a ako bez mihnutia oka vedia hodit cez palubu susedov.
@michaela12_34 Slovensko by bolo jedna z najlepších krajin na svete, len máme jednú veľkú smolu a to zlodejov vo vláde od vzniku tejto republiky až do dnešnej smutnej doby, kde nám momentálne vládne neskutočná banda blbcov bohužiaľ. Ale aj napriek tomu ja by som inde nechcel žiť, lebo mam tu všetko čo potrebujem súper prácu a výborný plat, dom, rodinu a bývam pri Bratislave, kde mi nič nechýba. Čo som mal možnosť vidieť Birmingham, Manchester a Londýn v Británii to som si hneď povedal vďaka Bohu, že tam nemusím žiť a ďakujem za Slovensko, minulý rok som bol na futbalovom EURE v Nemeckú a videl mestá Dusseldorf, Frankfurt a Munchen a vďaka bohu za Slovensko, predtým som bol v Paríži, Nantes a Saint Nazair a vďaka bohu za Slovensko, Švajčiarsko krajina ktorá je krásna, ale ľudia chladni a celkovo ich štýl života ach mam až zimomriavky a to som mal o Švajčiarsku inú predstavu, ale už nie a takto môžem pokračovať, na chvíľu tieto krajiny vidieť je fajn, jasné sú lepšie ekonomický, majú krásne miesta, ale to čo som tam videl tej bordel, čudných ľudí, moslimov všade atď., tak človek si vtedy povie pan boh vďaka za Slovensko. Takže na záver nebyť tu skorumpovaných politikov a našich spoluobčanov tak sme súper krajina, ale snáď sa raz nájde generácia politikov, ktorí budú chcieť robiť pre Slovensko a ľudí čo tu žijú a nie len pre svoje vrecká
@tilly však to bude asi ten problém "lukratívna štvrť rodinných domov" 😂 na sídlisku sa cítim úplne bezpečne, či je to Devínska, Dúbravka alebo Ružinov
1.bezpecnost
2.zdravotnictvo (bez irónie)
3.podnebie
4.pitna voda (a to žiaľ aj v hajzloch či umyvarkach áut)
5.dostatok všetkého spotrebného (oblečenie, jedlo, elektrika)
7.perfektny prístup na internet, perfektná a lacná hromadná doprava (a to aj napriek horiacim vlakom)
8.sloboda slova, pohybu, vierovyznania
čo sa mi nepáči - keby sa nekradlo tak tu z toho mohlo byť nie že druhé Švajčiarsko, ale prvé Slovensko 💪 a napríklad nie horiace vlaky ale na našej skvelej dopravnej sieti mohli premávať už rychlovlaky 🤷 máme obrovský nevyužitý ba až priam ukradnutý potenciál
@rayla ach, tato stara klasika ...akoze my mnohi tu nechceme mier, ale chceme vojnu s Ruskom 🙂
A to mali Slovaci plnu hubu reci pocas imigrantskej krizy, ako Slovania maju drzat spolu a si pomahat.
Prva situacia, a ako bez mihnutia oka vedia hodit cez palubu susedov.
@romino No áno, fuj fuj zlý Putin.. a čo ďalej?? Máš aj nejake riešenie, aby vojna neprebiehala ďalej? Či si ochotná podporovať svoju ideológiu aj za cenu vlastných strát? Či zase len keci? Som si nevšimla inú európsku krajinu, ako Švajčiarsko, že by ponúkla mierové usporiadanie sporu. Mňa zaujímajú výsledky, nie kecy. Nemecká ekonomika stagnuje, EU nemá zdroje ani technológie. Otázka času, kedy sa svet rozloží inak. Treba na toto reagovať. Ale ľudia si nevidia ďalej od nosa.. lebo Fico😁🤦
@romino No áno, fuj fuj zlý Putin.. a čo ďalej?? Máš aj nejake riešenie, aby vojna neprebiehala ďalej? Či si ochotná podporovať svoju ideológiu aj za cenu vlastných strát? Či zase len keci? Som si nevšimla inú európsku krajinu, ako Švajčiarsko, že by ponúkla mierové usporiadanie sporu. Mňa zaujímajú výsledky, nie kecy. Nemecká ekonomika stagnuje, EU nemá zdroje ani technológie. Otázka času, kedy sa svet rozloží inak. Treba na toto reagovať. Ale ľudia si nevidia ďalej od nosa.. lebo Fico😁🤦
@rayla existuje iba jedno riešenie. Poraziť Rusko. To Rusko je totiž rozpínavé ako Osmanská ríša. Dohodnúť sa nedá inak, iba silou.
@tilly však to bude asi ten problém "lukratívna štvrť rodinných domov" 😂 na sídlisku sa cítim úplne bezpečne, či je to Devínska, Dúbravka alebo Ružinov
@zuzanka.zuzu nechápem, čo tým myslíš.
@rayla existuje iba jedno riešenie. Poraziť Rusko. To Rusko je totiž rozpínavé ako Osmanská ríša. Dohodnúť sa nedá inak, iba silou.
@mamka34 To je len sen a naivná predstava. Ako si tu porážku predstavuješ? Treba si zachovať racionálne myslenie. Rusko nikdy neporazia, a už vôbec nie, ak sa spojí s Cinou. Majú neobmedzené zdroje a najnovšie technologie. Rusko je jadrová velmoc. S takým štátom sa môžu len dohodnúť. Game over.

Na Slovensku? Bryndzu a zemiakové lokše s mletým makom. Je to krajina kde som sa narodila, rada prídem na dovolenku na týždeň dva ale doma sa tam necitin
Príroda je pekná, pamiatky tiez ale teda tie sú v každej krajine.