icon

Dovolenka na Slovensku: Je 2000 eur za 13 dní veľa?

17. jún 2026

Kam sa chystate tento rok a kolko ste ochotni do toho investovat?
My ostavame na SR, dva tyzdne, tipujem, ze do 2000 vojdeme, ale velmi odreto.
Vela krat zvazujem, ci nie je lacnejsie dakde pri mori.
( ubytko mame dobre, lacnejsie, na samote, obcas budem varit ale priorita su priroda, pamiatky, kupanie a jaskyna aspon jedna) Pamiatky volim tiez tak, aby to bolo rozumne naplanovane, niektore dni proste neminieme za vstup niekedy zas dost. Ved len jaskyne ake su drahe... Myslite, ze 2000 euro je vela za 13 dni dovolenky? Minuly rok sme to dali do 1800 no vsetko slo hore.

anonym_9dabd2
18. jún 2026
@anonym_483250

@anonym_9dabd2 Keď si to písala, tak si to nevedela. Čiže pššt, zlatko!

@anonym_483250 ale vedela

natalka13
18. jún 2026
@oskvarka

@natalka13 máš. Pokiaľ nechceš mať lehátka a dáždnik..

@oskvarka a pamiatky jaskyne muzea aquaparky akvaria neplatis🙈

anonym_483250
18. jún 2026
@anonym_9dabd2

@anonym_483250 ale vedela

@anonym_9dabd2 odkial?

oskvarka
18. jún 2026
@natalka13

@natalka13 samozrejme že áno pri mori som myslela ísť stráviť deň na pláži. Zle sme sa pochopili samozrejme že vstupy platia a v zahraničí môžu byť aj vyššie ceny ale je aj veľa veci ktoré platiť nemusíš. Prechádzka do nejakého historického mesta na nejakú voľne dostupnú vežu a tá pláž. Ja som to pochopila tak že keď ideš na pláž tiež si platiš miesto so slonečníkom čo sa tiež samozrejme dá .

anonym_5bc5b1
18. jún 2026

Ste iba 3ja,a za tu cenu by dieta aj more videlo.My mame 5deti,takze aj dovolenka je uz v inych palkach,kedze su uz aj velke.Tak isto to plati aj pri vreckovom,len to je 2500eur.Tiez vylety pre tolkych nieco stoja.
Takze skor uvazuj nad morom,buduci rok.Letiet je tiez zazitok pre deti samo o sebe.Kedze vela deti vidi lietadlo len na oblohe,bolo by skoda toto dietatu nedopriat.

lilinka88
18. jún 2026

Ja úplne nechápem tie komentáre,že by tu toľko peňazí nedali a majú ísť k moru. Autorka vie prečo si vybrali SR, zrejme im to takto vyhovuje a more, resp zahraničie z nejakého dôvodu nechcú. Ja som tiež skôr horský typ, leto a horúčavy neznášam, byť 10 dní pri mori je pre mňa takmer nočná mora a nebyť toho,že po tom túži dieťa, more asi ani neriešim.
My tiež ostávame na SR, ak by sa naskytol dobrú last minute do krajín, ktoré sú pre mňa aktuálne prijateľné, tak by sme šli aj more. Ak nie, tak ostávame na SR

vevesh
18. jún 2026
@natalka13

@natalka13 bola by si prekvapena, castokrat sa plati menej ako na sk. A hlavne pri mnohopocetnych rodinach, kde deti do urciteho veku vstup neplatia a platia iba dospeli....

autor
18. jún 2026
@lilinka88

Ja úplne nechápem tie komentáre,že by tu toľko peňazí nedali a majú ísť k moru. Autorka vie prečo si vybrali SR, zrejme im to takto vyhovuje a more, resp zahraničie z nejakého dôvodu nechcú. Ja som tiež skôr horský typ, leto a horúčavy neznášam, byť 10 dní pri mori je pre mňa takmer nočná mora a nebyť toho,že po tom túži dieťa, more asi ani neriešim.
My tiež ostávame na SR, ak by sa naskytol dobrú last minute do krajín, ktoré sú pre mňa aktuálne prijateľné, tak by sme šli aj more. Ak nie, tak ostávame na SR

@lilinka88 u nas je problem dlha cesta autom a liedatdlo, oni sa boja letiet. Mozno ich raz presvedcim. Ale teda aspon ste ma utvrdili, ze SR je fakt drahe, ale tak ked vhodne nakombinujeme vylety, nie vsade sa musi platit a jest halusky za 10 euro.

lilinka88
18. jún 2026
@anonym_autor

@lilinka88 u nas je problem dlha cesta autom a liedatdlo, oni sa boja letiet. Mozno ich raz presvedcim. Ale teda aspon ste ma utvrdili, ze SR je fakt drahe, ale tak ked vhodne nakombinujeme vylety, nie vsade sa musi platit a jest halusky za 10 euro.

@anonym_autor určite tu je draho, ale každý má svoje preferencie a nie každý chce byť v horúčavách pri mori, nie každý chce letieť alebo ísť 10 hodín autom. Takže nevidím žiaden dôvod, keď mi to vyhovuje, mám financie a som s tým ok, ostať na Slovensku a spoznať aj našu krajinu. Je tu mnoho krásnych miest

anonym_ac6d47
18. jún 2026
@anonym_autor

@anonym_autor mne sa to zdá veľa.Urcite by som nepreplacala ubytovanie len, aby sme boli sami.To si môžeš prenajať byt cez Airbnb aj tak budete stále preč.Vzdy hľadám penzión s raňajkami a potom sa už niekde najeme, alebo si večer niečo malé spravíme.V penzióne sme ani nevedeli kto sú naši susedia úplne súkromie.Takze za mňa nie, toľko by som za dovolenku u nás nedala.Ked nechceš cestovať ďaleko išla by som do Poľska.
To, že zoženiete aj dovolenku pri mori za tie peniaze ani nehovorím.

sense
18. jún 2026
@lilinka88

@lilinka88 to niekomu nevysvetlís, pretože dovolenka=rovná sa more, nie je more , nie je dovolenka

tiezjedna
18. jún 2026
@anonym_autor

@euka210 ano, kedze sme na ubytovani sami, rozumej chata pre 8-10ludi ale sme len 3, zial dost zaplatime na osobu, kedze je nas malo. My chodime sami a do penziona sme nechceli. Chceli sme byt sami na ubytovani.

@anonym_9dabd2 teraz som sa dobre pobavila 🙂
@anonym_autor za mňa cena v poriadku, keď ste ochotní to uvaliť na Slovensku...

tilly
18. jún 2026
@lilinka88

@lilinka88 ja ti odpoviem, možno ti to vysvetlím.
Tiež nechodím cez prázdniny k moru. Neznesiem masovky, plné cesty, plné, vyhriate letiská, plné hotely, plné pláže, príliš teplo, brr, už len tá predstava je mi nepríjemná.
Tiež ľúbim hory, horské jazerá, malé mestečká a jaskyne apod. Ale ľúbim aj dobré služby, čistotu a poriadok. A toto je podla mňa na Slovensku len výnimočne.
Preto som aj radila Rakúsko, Taliansko a Slovinsko. Cenovo ťa to vyjde podobne. Veľa atrakcií vieš mať zľave alebo zadarmo na rôzne karty, čo ponúkajú ubytovania a áno, tráva tam je zelenšia 🙊 a autorke nevadí variť, tak potraviny sú tam lepšie a väčšinou aj lacnejšie.
A pre západné Slovensko je to bližšie ako napr Tatry alebo Ždiar apod.
Dobrá dovolenka nemusí byť len more.

sense
18. jún 2026
@tilly

@lilinka88 ja ti odpoviem, možno ti to vysvetlím.
Tiež nechodím cez prázdniny k moru. Neznesiem masovky, plné cesty, plné, vyhriate letiská, plné hotely, plné pláže, príliš teplo, brr, už len tá predstava je mi nepríjemná.
Tiež ľúbim hory, horské jazerá, malé mestečká a jaskyne apod. Ale ľúbim aj dobré služby, čistotu a poriadok. A toto je podla mňa na Slovensku len výnimočne.
Preto som aj radila Rakúsko, Taliansko a Slovinsko. Cenovo ťa to vyjde podobne. Veľa atrakcií vieš mať zľave alebo zadarmo na rôzne karty, čo ponúkajú ubytovania a áno, tráva tam je zelenšia 🙊 a autorke nevadí variť, tak potraviny sú tam lepšie a väčšinou aj lacnejšie.
A pre západné Slovensko je to bližšie ako napr Tatry alebo Ždiar apod.
Dobrá dovolenka nemusí byť len more.

@tilly toto vidím aj ja ako najvascoe negatívum spoznávania Slovenska ceny nezodpovedajú poskytovanym službám. Za veľa peňazí , málo muziky. Aj keď na Slovensku je dosť veci čo sa oplatí navstivit

tilly
18. jún 2026
@sense

@tilly toto vidím aj ja ako najvascoe negatívum spoznávania Slovenska ceny nezodpovedajú poskytovanym službám. Za veľa peňazí , málo muziky. Aj keď na Slovensku je dosť veci čo sa oplatí navstivit

@sense áno. Toto je ten problém.

tilly
18. jún 2026

A vraj zrušili už aj tie poukazy?

autor
18. jún 2026
@tilly

@sense áno. Toto je ten problém.

asi nie, dufam. Chceme daco vyuzit.
@tilly to je pravda, draha sluzba, ktora nema tu hodnotu

autor
18. jún 2026
@tiezjedna

@anonym_9dabd2 teraz som sa dobre pobavila 🙂
@anonym_autor za mňa cena v poriadku, keď ste ochotní to uvaliť na Slovensku...

@tiezjedna uvidime, ak ma jeden den vyjde draho vstupy, tak druhy den zas do prirody. Pokombinovat.

autor
18. jún 2026
@lilinka88

@anonym_autor určite tu je draho, ale každý má svoje preferencie a nie každý chce byť v horúčavách pri mori, nie každý chce letieť alebo ísť 10 hodín autom. Takže nevidím žiaden dôvod, keď mi to vyhovuje, mám financie a som s tým ok, ostať na Slovensku a spoznať aj našu krajinu. Je tu mnoho krásnych miest

@lilinka88 dobre napisane.

tilly
18. jún 2026

Aj dnešný status Milana bez mapy hovorí o tom, prečo je turizmus na Slovensku tam, kde je

diamand2326
18. jún 2026
@tilly

A vraj zrušili už aj tie poukazy?

@tilly zatiaľ nie.

natalka13
18. jún 2026
@tilly

Aj dnešný status Milana bez mapy hovorí o tom, prečo je turizmus na Slovensku tam, kde je

@tilly ale ten neskorsi checkin je uplne bezny po svete.
ja uz podla toho aj hladam ubytka a aby som mala lepsi vyber radsej prisposobim prilet.
a bus v napr. Spain malaga-sevilla 20-30€ jedna cesta. tiez sme riesili radsej auto aj ked parking nas stal ovela viac ako ten bus
A Milan toto velmi dobre vie.

tilly
18. jún 2026
@natalka13

@tilly ale ten neskorsi checkin je uplne bezny po svete.
ja uz podla toho aj hladam ubytka a aby som mala lepsi vyber radsej prisposobim prilet.
a bus v napr. Spain malaga-sevilla 20-30€ jedna cesta. tiez sme riesili radsej auto aj ked parking nas stal ovela viac ako ten bus
A Milan toto velmi dobre vie.

@natalka13 väčšinou si vieš dohodnúť čas checkinu. Moja kočka chodí aj o druhej ráno robiť checkin, alebo nám v hoteli už nechali na recepcii alebo na dverách obálku s kľúčmi. V Nemecku nás hodinku počkali, ked sme nestíhali. Keď sa chce, tak sa dá. Len u nás sa väčšinou nechce.

jankadr
18. jún 2026
@tilly

@natalka13 väčšinou si vieš dohodnúť čas checkinu. Moja kočka chodí aj o druhej ráno robiť checkin, alebo nám v hoteli už nechali na recepcii alebo na dverách obálku s kľúčmi. V Nemecku nás hodinku počkali, ked sme nestíhali. Keď sa chce, tak sa dá. Len u nás sa väčšinou nechce.

@tilly nás v Rakusku domáci počkali cca 45 minút,ešte aj snapsu uliali🙂Všetko sa dá,len treba chcieť.

anonym_28a4ac
18. jún 2026

@anonym_autor ja som zgrlava ale toľkoto by som na sk nevysolila....do tej sumy( aj nie menej) sa zmestime na desať noci čo ideme do talianska , 4clenna rodina...

tilly
18. jún 2026
@jankadr

@tilly nás v Rakusku domáci počkali cca 45 minút,ešte aj snapsu uliali🙂Všetko sa dá,len treba chcieť.

@jankadr tak, presne.

nevelyn
19. jún 2026

Za mna v pohode, poznavacie vylety preferujem a su drahsie nez valacka. Na Slovensku nie su az tak nizke platy oproti zahraniciu, takze ubytko a sluzby nieco stoja a ci more je alebo nie, nie je dovod k zlave. Ist k moru je pre mna o nicom, ked nemas fakt krasnu plaz, auto na vylety a nemozes do restiky, all inclusives v danej cenovej kategorii bud nie su alebo varia dost rizikovo😁. Je ist k moru a ist k moru, my sme u mora s rodinou viackrat rocne a za 2000 EUR by to to more nebolo nic moc, zato letne hory uz sa daju zvladnut v slusnej kvalite.

autor
19. jún 2026
@anonym_28a4ac

@anonym_autor ja som zgrlava ale toľkoto by som na sk nevysolila....do tej sumy( aj nie menej) sa zmestime na desať noci čo ideme do talianska , 4clenna rodina...

@anonym_28a4ac tak ale na SVK sa mozem aj kupat aj hory aj vsetko, v Taliansku su vacsinou ludia pri mori mozno dake pamiatky , pride mi pobyt pri mori staticky, ak teda nemam dalsie prachy na fakulta vylety

natalka13
19. jún 2026
@tilly

@tilly vsetko je to o ludoch, len kazdy na slovakov nadava, a pritom aj tu sa najdu pekne miesta s dobrymi ludmi.
Aj ta ta flasa vina ci zazvorovice caka v apartmane.
V AT na organizovanom meetingu s rautom kapelou nam o polnoci zhasli a dovi dopo.
Ale ano stale plati ze rakusan ti aj kravske lajno preda s usmevom na tvari a ty mas dobry pocit.
Vedia robit turizmus a robia ho roky rokuce a bez meciara a fica, na to nezabudajme.
Ty poskytnes checkin kedykolvek ale ver ze nieje to pravidlo, ja som apartmanovy cestovatel z 80% a cestujem viackrat do roka.
A lety vieme ake su lacna letenka hold casto prilet o polnoci.

tilly
19. jún 2026
@anonym_autor

@anonym_28a4ac tak ale na SVK sa mozem aj kupat aj hory aj vsetko, v Taliansku su vacsinou ludia pri mori mozno dake pamiatky , pride mi pobyt pri mori staticky, ak teda nemam dalsie prachy na fakulta vylety

@anonym_autor tak to nepoznáš Taliansko, ale že vôbec 😅. Tam je všetko, rozmanité hory, aj skaly, aj lesy, nádherné jazerá, vodné nádrže, úžasné mestá, agroturistika, plus more a veľmi milí ľudia
Možno dake pamiatky 🤭, veď Taliansko má asi najviac kostolov, starých miest, kultúrneho dedičstva