icon

Dovolenka na Slovensku: Je 2000 eur za 13 dní veľa?

17. jún 2026

Kam sa chystate tento rok a kolko ste ochotni do toho investovat?
My ostavame na SR, dva tyzdne, tipujem, ze do 2000 vojdeme, ale velmi odreto.
Vela krat zvazujem, ci nie je lacnejsie dakde pri mori.
( ubytko mame dobre, lacnejsie, na samote, obcas budem varit ale priorita su priroda, pamiatky, kupanie a jaskyna aspon jedna) Pamiatky volim tiez tak, aby to bolo rozumne naplanovane, niektore dni proste neminieme za vstup niekedy zas dost. Ved len jaskyne ake su drahe... Myslite, ze 2000 euro je vela za 13 dni dovolenky? Minuly rok sme to dali do 1800 no vsetko slo hore.

Strana
z4
sense
19. jún 2026
@anonym_autor

@anonym_28a4ac tak ale na SVK sa mozem aj kupat aj hory aj vsetko, v Taliansku su vacsinou ludia pri mori mozno dake pamiatky , pride mi pobyt pri mori staticky, ak teda nemam dalsie prachy na fakulta vylety

@anonym_autor vieš čo nemusí to tak byť , záleží kde v Taliansku si. Boli sme dva krát v Ligurii , zakaždým iné miesto a teda moc statický sme neboli. Môžeš turistikovat, navštíviť okolité mesta, bicyklovať. Páči sa mi viacej ako Jadranske pobrežie (Rimini, Lignano). Ak nepotrebuješ more vôbec Toskánsko je úžasné (len pozor na toskánsky chlieb je bez soli)

tilly
19. jún 2026
@natalka13

@tilly vsetko je to o ludoch, len kazdy na slovakov nadava, a pritom aj tu sa najdu pekne miesta s dobrymi ludmi.
Aj ta ta flasa vina ci zazvorovice caka v apartmane.
V AT na organizovanom meetingu s rautom kapelou nam o polnoci zhasli a dovi dopo.
Ale ano stale plati ze rakusan ti aj kravske lajno preda s usmevom na tvari a ty mas dobry pocit.
Vedia robit turizmus a robia ho roky rokuce a bez meciara a fica, na to nezabudajme.
Ty poskytnes checkin kedykolvek ale ver ze nieje to pravidlo, ja som apartmanovy cestovatel z 80% a cestujem viackrat do roka.
A lety vieme ake su lacna letenka hold casto prilet o polnoci.

@natalka13 jasne, vždy je to o jednotlivcoch. Len moje skúsenosti z posledných rokov, prejazdili sme Slovensko kvôli pretekom, sú také, že radšej nič nečakám a potom som, keď tak, príjemne prekvapená. Boli aj pobyty, kde sme boli veľmi spokojní, tam sme dávali vždy nadšené hodnotenia, ale väčšinou to bolo také, no...

sense
19. jún 2026
@tilly

@natalka13 väčšinou si vieš dohodnúť čas checkinu. Moja kočka chodí aj o druhej ráno robiť checkin, alebo nám v hoteli už nechali na recepcii alebo na dverách obálku s kľúčmi. V Nemecku nás hodinku počkali, ked sme nestíhali. Keď sa chce, tak sa dá. Len u nás sa väčšinou nechce.

@tilly presne veľa je o chcení. My sme boli vždy nie milo prekvapení, vo veľa restikach na SVK, šéf rezervovaný najlepší stôl a bolo jedno že bola restika plná jednoducho stôl neuvoľnil, keď prišiel sadol si tam ako najväčší geroj. V zahraničí bežné majiteľ maka, hlavne tým čo na podniku záleží a je jedno na ktorom poste vždy keď je treba s vo je treba, a rovnako je to aj v menších ubytovacich zariadeniach.

jeennyv
19. jún 2026

@anonym_autor za toto mozes byt pri mori a nie na svk..a je to vela….moja znama rada cestuje s rodinou a ona ma zahlcuje info prihodami atd..chorvatsko urcite ked si vies najst dobre ubytko, oni su kazdy rok niekde v chorvatsku..za tie peniaze by som svk nedala

tilly
19. jún 2026
@sense

@tilly presne veľa je o chcení. My sme boli vždy nie milo prekvapení, vo veľa restikach na SVK, šéf rezervovaný najlepší stôl a bolo jedno že bola restika plná jednoducho stôl neuvoľnil, keď prišiel sadol si tam ako najväčší geroj. V zahraničí bežné majiteľ maka, hlavne tým čo na podniku záleží a je jedno na ktorom poste vždy keď je treba s vo je treba, a rovnako je to aj v menších ubytovacich zariadeniach.

@sense presne. Je plno, chytím taniere a začnem zbierať, utierat stoly, roznasat jedlo, ale to má u nás málokto takú mentalitu. U nás sa hrajú na šéfov a to je škoda

autor
19. jún 2026
@tilly

@anonym_autor tak to nepoznáš Taliansko, ale že vôbec 😅. Tam je všetko, rozmanité hory, aj skaly, aj lesy, nádherné jazerá, vodné nádrže, úžasné mestá, agroturistika, plus more a veľmi milí ľudia
Možno dake pamiatky 🤭, veď Taliansko má asi najviac kostolov, starých miest, kultúrneho dedičstva

@tilly na mna je tam teplo, bola som tam, nie vsade. Ale pekne, ano, ale teplo.

tilly
19. jún 2026
@anonym_autor

@tilly na mna je tam teplo, bola som tam, nie vsade. Ale pekne, ano, ale teplo.

@anonym_autor v tarvisiu ani ortisei ani na tre zimme teplo určite nie je 😅. Taliansko nie je len bibione...
My sa ideme schladiť budúci týždeň do talianska, plus nákup potravín.

autor
19. jún 2026
@tilly

@anonym_autor v tarvisiu ani ortisei ani na tre zimme teplo určite nie je 😅. Taliansko nie je len bibione...
My sa ideme schladiť budúci týždeň do talianska, plus nákup potravín.

@tilly na severe som bola, Bibione nie. Ale na taliansku ma odradza to znacenie ciest a soferovanie, neviem, no.

Strana
z4