Dovolenka na Slovensku pre dve osoby. Aké máte skúsenosti?
Len taky povzdych... za 4 dni, 3 noci som dala za jednu dospelu osobu a jedno 8 rocne dieta spolu okolo 750€. Ubytovanie na 3 noci s polpenziou, k tomu zvlast obedy, benzin(paradoxne najmensia polozka), vstupne, kaviarne, pitie(limonady bezne okolo 5€ za 400-500ml, to uz sladka kofola sa oplati viac) atd.
A keby aspon kvalita tomu zodpovedala... Na hotelovej izbe uz zajdeny koberec, len v ponozkach by som tade nechodila. Kupelne uz mali svoju slavu za sebou, do sprchy som tiez len v slapkach isla. Na izbe wellness hotela nebolo kde susit uteraky ci plavky. Balkon bol len za priplatok, aj to som zistila az na mieste. Dopredu nikde ziadna informacia. Susiak na izbe ziadny, ale ani by ho nebolo kam dat. Bazen na mna bol studeny. Pitie k veceri sa len objednavalo, ceny za limonadu tiez okolo 4-5€ za 400ml, alebo maly 300ml dzus za 3,5€. A to nevravim, ze kym sa nam dostalo pitie na stol, mali sme skoro zjedene. V dalsom hoteli bol problem sa vobec dostat do izby, lebo karta alebo zamok blbli. Jeden vypinac v izbe poskodeny, zo 4 okien sa otvorit dali len 2, aj to komplikovane(dvojite starodavne okna). Oba hotely bez klimy, este ze sa trochu ochladilo oproti tym 40-tkam.
8 rocne dieta uz pri vacsine vstupeniek platilo plnu sumu. A aj atrakcie, ktore sa na internete prezentovali ako putave, az take putave za tu cenu neboli.
A clovek pride domov z "dovolenky" unaveny, lebo na to aby s dietatom nieco na Slovensku zazil, musi obehat hotel v okoli 100km a viac. Lebo na viac dni nie je na jednom mieste co robit.
@anonym_893646 ja tu neriesim kam inam ist. ja riesim, ze co clovek dostane za svoje peniaze na slovensku. chce dietatu ukazat nas kraj, nasu kulturu atd., zaplati za to obrovske peniaze a pride domov znechuteny. ak by som sla do zahranicia, tak skor cez cestovku alebo nejaky zajazd. ja si proste netrufam. dostanem defekt, niekto do mna nabura, nieco sa pokazi na aute a ako to v zahranici s dietatom poriesim?
@anonym_autor tak choď na zájazd. Mám niekoľko kamošiek, ktoré sú s deťmi samé. Od slabo zarábajúcich až po také, čo zarobia 5-6tis mesačne.
Každá jedna chodí s dieťaťom na dovolenky. Aj k moru, aj lyžovať.
Tá, čo zarobí menej chodí s dcérkou od malička do chorvátska busom, zájazd s CK a delegátom. Tá, čo zarobí priemerne, alebo ľahko nad priemer hľadá lacné lety a ubytko cez booking a chodia kadetade, aj v USA boli párkrát už.
Jedna, čo zarába strašne veľa bráva svoje dve deti aj na zájazdy aj samostatne bez cestovky pomaly okolo sveta, Ázia, Južná Amerika, USA, Európske veľkomestá a aj lyžovať autom do Talianska a Rakúska. Zo začiatku, keď mala jej mladšia cca 4 roky, to sa čerstvo rozviedla, sa vždy pridala k niekomu, chodila aj s nami, jej súrodencami a ako deti rástli, chodila aj sama.
Druhá, čo je ťažko za vodou cestuje so synom každú chvíľu niekam. Ten chlapec už videl pomaly celý svet a lyžoval v rôznych zahraničných strediskách.
To, že si sama neznamená, že si odkázaná na Slovensko. Ak chceš, cestičku si nájdeš, ako byť samostatná aj s dieťaťom. Zas 8 ročné dieťa už celkom aj po anglicky vie a dokáže sa v prípade núdze niekam dovolať, alebo zariadiť.
Každá táto moja kamoška je sama od útleho veku svojich detí. Jedna od otehotnenia, ďalšia od 4 rokov svojho syna, ďalšia od 8 rokov svojej dcéry a ďalšia od 4 a 8 rokov svojich detí.
@zuzubb007 cenovo islo Chorvatsko dost hore.. a nehovorim o potravinach v obchode... restauracie, vstupy, a teda ich studenu vodu v mori fakt nemusim, aj ked je krasne.
@katkaseiner neviem ja som ceny necítila nijak všetko rovnaké v potravinách ako u nás, obrovský Kaufland kde ešte lacnejšie ako na Slovensku, jedine kopček zmrzliny viac stojí, pizza v pizzerii 13 euro atď. akože ak chce človek chodiť len po reštauráciách áno vyjde to dosť, my sme si viac menej varili, čiže úplná pohoda
Určite si aj ja myslím, že na Slovensku je draho. A za tie peniaze veľmi často biedne služby vo všeobecnosti. Ale veď treba si vedieť aj vybrať. My nie sme úplne milovníci mora, chodíme radšej na predlžené víkendy, či tu na Slovensku alebo Poľsko, Zakopané. Tri noci, dvaja plus 6 ročné dieťa, vždy min. raňajky a chodíme za 200-300€ úplne v pohode. Chodíme do kolíb, drahších reštauracií, ale aj na obedové menu za 8€. Nepotrebujeme si dávať tri limonády denne, jednoducho si rozmyslíme, či áno, či nie. Chodíme bežne na platené atrakcie, ihriská, výlety. Ale na také ceny sa nedostávame teda.. 🙂
minuly rok, jesenne prazdniny, 2 dospele osoby 4* hotel s bazenom, polpenzia 335 EUR na 2 noci, okres ZA, teraz som to nasla od zajtra na 2 noci za 428 EUR
my sme sa prave vrátili z BS dali sme za 2 noci pre 4 ludi s ranajkami 200€ bolo uzasne krasne zariadeny apartmán luxus ono cosi vyberies je na tebe a pozeram recenzie.
@anonym_9823eb dáš viac info prosím?
minuly rok, jesenne prazdniny, 2 dospele osoby 4* hotel s bazenom, polpenzia 335 EUR na 2 noci, okres ZA, teraz som to nasla od zajtra na 2 noci za 428 EUR
@anonym_156450 aj my sme boli za cca tolko teraz. a potom v dalsom hoteli na 1 noc za cca 100€.

@katkaseiner prečo? bola som tento rok, ubytovanie 6 metrov od mora spravila som 10 krokov a bola som vo vode, potraviny cenovo presne také ako u nás, dokonca niektoré veci lacnejšie, takže za mňa TOP len treba vedieť kde ísť 🤣, teplota celý týždeň 34 čiže vodička fajnová, pekáreň kúsok od ubytka, pizzeria vsetko
@zuzubb007 cenovo islo Chorvatsko dost hore.. a nehovorim o potravinach v obchode... restauracie, vstupy, a teda ich studenu vodu v mori fakt nemusim, aj ked je krasne.