Dovolenka v karavane cez leto
Ahojte. Zvažujeme dcére spraviť zážitok a cez leto si dať dovolenku na Slovensku na pár nocí v karavane (za auto).
Prosím ako to funguje? Prenajmem si karavan (príves), rezervujem si miesto v nejakom kempe kde platím nejakú sumu za noc. A ďalej ? Budem rada za každé info 🥰
@anonym_autor čo ďalej? V kempoch sú wcka a sprchy, ak nebudete mať toto v karavane. Sú tam kuchynky, veľmi jednoduché na prípravu jedla, ak nebudete mať v karavane. Sú tam urobené prípojky na elektrinu, plus na vodu, kto ma v karavane kuchyňu a sprchu. No a potom už len užiť si výlet. Ja inak odporúčam skúsiť skôr Česko.
@anonym_b2a0d9 áno je v karavane aj wc aj kuchyňa. A prosím v ČR máte nejaké overené kempy ideálne kde sú bazény
@anonym_autor čo ďalej? V kempoch sú wcka a sprchy, ak nebudete mať toto v karavane. Sú tam kuchynky, veľmi jednoduché na prípravu jedla, ak nebudete mať v karavane. Sú tam urobené prípojky na elektrinu, plus na vodu, kto ma v karavane kuchyňu a sprchu. No a potom už len užiť si výlet. Ja inak odporúčam skúsiť skôr Česko.
@anonym_b2a0d9 a otázka napr v kempe sa platí za deň 50€ + prípojka ?
Koľko má dcérka rokov? Naši vymysleli pre mňa takto stanovačku. Furt sme sa posúvali z jedného miesta na druhé asi dva tri týždne.
A vieš čo nepamätám si z toho celého výletu iba to ako sme zablúdili cestou do Prahy kemp sme nenašli a nakoniec prespali šiesty na dvoch poshodových posteliach, a ako nás v Patinciach vytopil dážď a potom sme boli chorí.
manipulovat cuvat parkovat s velkym privesom viete? Lebo to nieje uplne jednoduche a hned mas na krku poistnu udalost
A dajte si pravidlo min 2 noci na jednom mieste nech vas uplne neklepne
Daj di do google kemp s bazénom
@anonym_autor mate na aute tazne zariadenie? Mate dostatocne silne auto (vykon, v TP zapisana celkova hmotnost supravy)? Pozor na prekrocenie celkovej (papierovej) hmotnosti supravy zapisanej v TP auta. A pozor na prekrocenie celkovej hmotnosti supravy 3500kg - vtedy uz nestaci vodicak B.
V kempoch sa plati rozne, ale spravidla za karavan plus za osoby plus za elektrinu (casto je u karavanistov povinnou polozkou). V kempoch v areali s kupaliskom/termalom je to drahsie, lebo pre osoby zahrna aj celodenny vstup na kupalisko/termal.
Kempy, ich foto a recenzie najdes aj na google maps, ale vela informacii (takmer "vsetko") najdes na CZ karavanovom fore caravan24(bodka)cz.
V Cechach a na Morave je ovela viac kempov ako na SK, ale aj u nas sa najdu dobre. Ak mozete, vyhnite sa stredu sezony (jul a najma august). Ked tak hned prvy julovy a posledny augustovy je to este ako-tak. V sezone najviac hrozia, okrem nabitosti kempov, do noci hlucne partie.
@anonym_autor skoda ze pises ako anonym. Ked tak sa konkretnejsie pytaj v sukromnej sprave.
Este dodam - karavan za auto je vhodnejsi pre dlhodobejsie pobyty na jednom mieste (t.j. nie cestovanie kazdu noc inde). Na cestovanie sposobom "[takmer] kazdu noc na inom mieste", a aj mimo kempov, je vhodnejsi obytny automobil resp. obytna dodavka (tzv. vestavba), ale ich prenajom byva okolo 80-100€/den, aj viac (v mimosezone a na viac dni mozno menej).
Koľko má dcérka rokov? Naši vymysleli pre mňa takto stanovačku. Furt sme sa posúvali z jedného miesta na druhé asi dva tri týždne.
A vieš čo nepamätám si z toho celého výletu iba to ako sme zablúdili cestou do Prahy kemp sme nenašli a nakoniec prespali šiesty na dvoch poshodových posteliach, a ako nás v Patinciach vytopil dážď a potom sme boli chorí.
@anonym_3db5b8 dcéra bude mať 6. My chceme tak na Max 4 noci na skúšku..
manipulovat cuvat parkovat s velkym privesom viete? Lebo to nieje uplne jednoduche a hned mas na krku poistnu udalost
A dajte si pravidlo min 2 noci na jednom mieste nech vas uplne neklepne
@martinmmartin my by sme chceli ostať len na jednom mieste. Max 4 noci/dni neviem aké podmienky určí prenajímateľ privesu
@anonym_autor skoda ze pises ako anonym. Ked tak sa konkretnejsie pytaj v sukromnej sprave.
Este dodam - karavan za auto je vhodnejsi pre dlhodobejsie pobyty na jednom mieste (t.j. nie cestovanie kazdu noc inde). Na cestovanie sposobom "[takmer] kazdu noc na inom mieste", a aj mimo kempov, je vhodnejsi obytny automobil resp. obytna dodavka (tzv. vestavba), ale ich prenajom byva okolo 80-100€/den, aj viac (v mimosezone a na viac dni mozno menej).
@madeincssr áno chceli by sme ostať na jednom mieste ideálne v areáli s bazénmi tak 4/dni noci na skúšku ako sa nám to bude páčiť. Určite nechcem meniť miesta takto na začiatok. Auto máme Tuscona s ťažnim myslím žeby toto malo byť okej.
Ďakujem za vysvetlenie 🥰
@madeincssr áno chceli by sme ostať na jednom mieste ideálne v areáli s bazénmi tak 4/dni noci na skúšku ako sa nám to bude páčiť. Určite nechcem meniť miesta takto na začiatok. Auto máme Tuscona s ťažnim myslím žeby toto malo byť okej.
Ďakujem za vysvetlenie 🥰
@anonym_autor napis mi sukromnu spravu, dam ti nejake tipy na kempy s bazenmi. Len napis aj nakolko ste narocni. Lebo niekto preferuje skor pokojnejsie, zapadakovejsie, prirodnejsie kempy a iny plne vybavene, zname velke, v sezone masovky.
@anonym_b2a0d9 áno je v karavane aj wc aj kuchyňa. A prosím v ČR máte nejaké overené kempy ideálne kde sú bazény
@anonym_autor my mame radi jazera, klasické kúpaliska pomenej, naša obľúbená je Vranovska pláž. Ale na internete nájdete určite aj kempy pri kúpaliskách.
Je pekne, ake auto mate, len, ci ten vodicak bude stacit. To si najprv over, ak ma muz len B. Inak, v karavane super dovolenka, my sme tak boli aj v USA, aj v Australii, rada na to spominam
@anonym_autor my ťaháme za autom roky velky cln ale ked sme pozerali s muzom, tak jedine obytný karavan. Nie ten co sa taha za autom. Tiez, ze kvoli detom, zazitok. Videli sme niekolko nehôd po EU, kde pekne otočilo auto, lebo s obytným prívesom treba vediet aj jazdit. To auto sa potom sprava uplne inak. Cize za mna, ak chcete a nemate skusenosti, tak si zoberte normalne karavan, nie prives. A za mna uz ten karavan vyuzit naplno. To znamena, aj nieco pochodit a prespat. Nemusi byt len kemp. Pozri sa po skupinach ma Fb cestovanie s karavanom a mas tam kopec typov, kde zastavit a prespat.