Je 1700 EUR za dovolenku na Slovensku veľa?
je cca 1700 euro vela , odhad na 13 dni, 12 noci.
strava ubytko benzin atrakcie.(atrakcie nie len platene ale aj priroda zadarmo)
3 osoby
premyslam ci sa viac neoplati ist k moru ale to tiez vyjde asi dost draho nie?
kam sa chystate vy za kolko
no je to az nizka cena na tolko dni a osob
ak mas ubytko pre troch za 65€ na noc (co teda je uz same o sebe nizka suma) mas na 12 noci 780€
tankovanie 130 € davas odhad
co mas spolu 910€ a na zvysok (strava a vstupy parkovne) mas na osobu na den 22€ co je za mna pri cenach vstupneho stravy atd na SVK malo
ak mas ubytko pre troch za 65€ na noc (co teda je uz same o sebe nizka suma) mas na 12 noci 780€
co mas spolu 910€ a na zvysok (strava a vstupy parkovne) mas na osobu na den 22€ co je za mna pri cenach vstupneho stravy atd na SVK malo
@mamina7070 ako som pisala niektore dni ziadnma atrakcia a tympadom 22 euro spada na stravu na ten den. nevidim problem.
@mamina7070 my mame aj bazen pri chate, to znamena ze ked si povieme ze bude moc horko, ostaneme na ubytku takze len kupanie v bazene co je v cene..preto sa da na niektorych dnoch ''usetrit'' a inde pridat
@mamina7070 a tento rok nejdeme na liptov ani Tatry takze dake 10 eurove parkovne ci lanovka, tento rok nehrozi.
Pri takejto sume by som neriešila Slovensko, ale zahraničie
My sme boli pred asi 3 rokmi na lipne na vikend a teda to bola tiez celkom pekna palka, ked zaratam vsetko. Na jedlo v ita nemame stastie, mega drahe vsade... akoze neviem, ci neviem hladat alebo co, ale zatial to bola vzdy hruza... ceny som si vzdy pozrela, co je v ponuke a ked sa mi zdala v pohode, tak som bookla. Ale nikdy som dovolenku neriesila v zime alebo rok dopredu. Vzdy to bolo tak max 2 tyzdne pred, resp par dni...
Ale co sa tyka slovenska, tak by som povedala, ze ceny su riadne vysoke. V rakusku to vsak tiez nie je o nic lacnejsie, ale tym, ze je tu moznost roznych kart a roznych kuponov, tak to vyjde za babku.
My tak minieme za týžden, ale fakt si užívame a neprepocitavame, na dovolenku mame zvlášť odložené,, more nás neláka vôbec,,
Ja odporúčam ísť do Česka. Majú oveľa krajšie zámky a pamiatky a celkovo je to viac také udržiavané. My sme boli začiatkom mája na 5 dni v Prahe. 2 dospelí a 2 deti nás vyšlo cca 1200€ aj s dopravou a s ubytovaním. A to ja som taká,že počas dovolenky doprajem deťom,čo oni chcú. Ubytovanie som objednala v januári po Vianociach,keď bola akcia na ubytko. Od februára už bolo oveľa drahšie. Cestovali sme vlakom a na kúpu lístkov som využila valentínsku zľavu,takže nás cesta z Vrutok do Prahy stála 23€. Stravovať sme sa chodili,kde nám prišlo.
Oplatilo by sa dost keby ste si vedeli obaja uplatnit rekreacny prispevok 😁😊
@muskazlata90 presne. Mali by vidieť koľko už roky platíme keď ideme "turistikovať' Rakúsko, Švajčiarsko, Nemecko, Francúzsko, Slovinsko atď
@muskazlata90
@petracandle v tych koncinach som doma a este nikdy sme neplatili take palky. A viem porovnat zahranicie s tatrami, kde som "doma" tiez. Ak platite take sumy, tak asi rezervujete to prve, co vam brnkne do nosa alebo v zlych casoch. Zahranicie, aj alpy, su lacnejsie ako tatry. Dokonca aj chorvatsko je lacnejsie, i ked toto sa uz neoplati, kedze stuplo nenormalne oproti sluzbam a ponuke. Bola som minuly rok v bojniciach a teda dakujem pekne. Zaplatila som za vstupne pre deti take palky, ze mam za to rocenku do mnichovskej alebo hamburskej zoo a absolutne to bola najhorsia zoo, ktoru som v zivote videla....
Na Slovensku by som za žiadnu dovolenku toľko nedala. Za také peniaze mám more.
@petracandle omyl Taliansko je lacnejšie ako Slovensko a služby a správanie ľudí je neporovnateľne s našimi otravenymi zamestnancami dovolím si tvrdiť chodím tam takmer každý rok, potraviny lacnejšie, ubytovanie 900 eur na 7 noci s bazénom a vlastným dvojposchodovým apartmánom, pizza stojí 8 euro, u nás už aj viac akurát, takže za mňa dovolenka na Slovensku by neprešla, z totálnym rozhadzovanim dáme 2000 a to teda 4 osoby, a to naozaj, že nepremýšľam čo kúpiť v Italy
@zuzubb007 kam chodievate? A cez co hladas ubytko?
Ono na SK je "radost" dovolenkovat aj preto, ze podpora turizmu vo vacsine miest nie je absolutne ziadna, zato poplatky mame svetove. Nase malebne mestecko napriklad vybera dan z ubytovania v sume presne takej istej, ako Praha. A este vybera tie poplatky od komplet vsetkych, cize aj za babatko zaplatite to iste. V Prahe to sice zalezi od konkretnej mestskej casti, ale vela z nich ma napriklad deti do 18 rokov zdarma. Takze ak vezmem rodinku 2+2, tak len na dani za ubytovanie v Prahe clovek zaplati polovicu, oproti SK. A ta suma vobec nie je zanedbatelna. O tom, ze nase mesta kaslu na turistov uplne z vysoka, to ani nevravim, poplatky svetove, sluzby ziadne..
To mate dobrú sumu.. my na tri noci v hornej dolnej pomalí za 700e. Mne už toto ide na nervy jak všade chcú zarobiť... ale ideme koli dcérke.. inak mame doma menší bazen, chodíme na kúpaliska, výlety ale aj to je velmi vela peňazí.. budúci rok chceme ísť už do Turecka ,tam je to pre deti fajn.
Ja nemam vobec dobre skusenosti s SK. Ak to je aspon troska solidne, je to neskutocne drahe a k tomu nie velmi kvalitne sluzby. Na SK, ked tak vylet, zial, mrzi ma to, ale, kto chodi castejsie do zahranicia, jednoducho Slovensko uz nie.
To je snáď všeobecne známe už roky, že lacnejšiu vyjde nejaké Turecko ako dovolenka na Slovensku 😃
Ale ja chodím aj po Slovensku vzhľadom na rekreačné poukazy, kedy 55% platí zamestnávateľ a na izbu si vieš napísať aj raňajky či masáže atď.
No nie každý má túto možnosť. Inak by som si to v dnešnej drahej dobe tiež 2x rozmyslela
@petracandle ano 55% ale max 270,to by sa ti tych 1800 riadne predrqzilo😂
Je to veľa, Slovensko je enormne predražené, služby nezodpovedajú cene. Radšej by som doložila peniaze a išla na pobytovo-poznávaciu dovolenku.
Uprimne sa nedostanes na 13 dni ani to Talianska do ceny 1700€. Takze za mna, ak sa ti podari dodržať rozpočet a mate chatu s bazenom, tak super. Pekne si to rozplanuj a pokukaj aj nejake moznosti kúpania v prírodných jazerách. Pripadne napis kam idete a baby z tej oblasti ti urcite poradia. Za mna Slovensko nie, ja nemam rada nase sluzby a ked idem do kvality, tak uz sme v cene na Slovensku ako v cene pri mori. Plus teraz vsade tie medvede.
15€ na osobu sa ti zda za obed vela? Neviem teda odkial si, chodime na vylety casto po SR, ale obed pre 2+1 nas lacnejsie ako 40-45€ nevyjde nikde. A to nemame komplet obed s polievkou. My vacsinou s muzom druhy chod, dcera vyvar+ palacinky ( tie su ratane ako dezert ). Maso + priloha a napoj 15€ len takpre jedneho zahuci. Ano je to vela..vzdy mam nervy z uctu 🤣 ale co narobis...
Uprimne sa nedostanes na 13 dni ani to Talianska do ceny 1700€. Takze za mna, ak sa ti podari dodržať rozpočet a mate chatu s bazenom, tak super. Pekne si to rozplanuj a pokukaj aj nejake moznosti kúpania v prírodných jazerách. Pripadne napis kam idete a baby z tej oblasti ti urcite poradia. Za mna Slovensko nie, ja nemam rada nase sluzby a ked idem do kvality, tak uz sme v cene na Slovensku ako v cene pri mori. Plus teraz vsade tie medvede.
@betulinka1 za 1700 sa kluudne dostanes do ceny v taliansku - ubytovanie nebudes mat v prvej rade pri mori, ale pobehnes si (mozno pojazdis autom), strava je tam lacnejsia ako na sk. Benzin bol tiez minule lacnejsi. Jedine, co je v taliansku drahe, su dialnice. Ale tak da sa ist aj normalnymi cestami pre extremne sporovlivych....
My ideme za tú cenu do Chorvátska piati. S polpenziou, apartmánový dom, bazén, tobogány.
15€ na osobu sa ti zda za obed vela? Neviem teda odkial si, chodime na vylety casto po SR, ale obed pre 2+1 nas lacnejsie ako 40-45€ nevyjde nikde. A to nemame komplet obed s polievkou. My vacsinou s muzom druhy chod, dcera vyvar+ palacinky ( tie su ratane ako dezert ). Maso + priloha a napoj 15€ len takpre jedneho zahuci. Ano je to vela..vzdy mam nervy z uctu 🤣 ale co narobis...
@didamt robila som v gastre viem aka je realna hodnota jedla.
@petracandle ano 55% ale max 270,to by sa ti tych 1800 riadne predrqzilo😂
@riyadh veď ja som ani nikde netvrdila, že chodím na Slovensku na týždeň- čo by som na jednom mieste týždeň aj robila 😃 mimo Tatier človek všetko pochodí do 3 dní. Takže fakt len predĺžený víkend. Viac by som na Slovensku nebola ochotná dat žiaľ
Hodnota a cena su dve rozne veci
My ideme za tú cenu do Chorvátska piati. S polpenziou, apartmánový dom, bazén, tobogány.
@brona235 tento rok sa necitim na zahranicie
Tak my ideme do predalpia v rakusku, kde sú hory podobne tým tatranským (ale teda služby 100x lepšie), dvanast dní.. za ubytovanie platíme do 1000eur, apartmán pre 5tich bez stravy.. strava urcite viac ako 500€ nevyjde a teda budeme jesť aj v restikach.. atrakcie vždy riešime cez NÖ card, tam je vždy jeden vstup zdarma, to kupujeme každý rok pre celú rodinu a využívame celý rok.. ale teda my sme v Rakúsku často, takže preto sa nam do NÖ card oplatí investovať.. (to stojí cca 70€ na dospelého a 35 za dieťa, ročne ušetríme aj 1000€ na vstupnom)
A ak mám byť úprimná, nerada už trávim dovolenku na Slovensku.. maximálne predĺžený víkend...
My sme na letnej dovolenke na Slovensku v Tatrách boli naposledy pred 10 rokmi. Odvtedy už len more. Najviac Turecko a Egypt, kvôli dobrému pomeru služby/cena, ale aj Cyprus, Sardinia. Na predĺžené víkendy chodíme do ČR. Slovensko už fakt nie.
My máme pri mori ubytko za 1290 eur na 21 dni samozrejme strava, doprava plus. Ale každopádne radšej more ako SK, už len parkovať na Slovensku je luxus
@miruska655 to by som teda rada vedela, kam idete na tu dovolenku za takuto cenu. My sme rezervovali Chorvatsko na 9 noci, len apartman bez stravy a stoji nas to skoro 1200€. Chorvatske ubytovanie islo za 2 roky hore takmer 2-nasobne.
Tak my ideme do predalpia v rakusku, kde sú hory podobne tým tatranským (ale teda služby 100x lepšie), dvanast dní.. za ubytovanie platíme do 1000eur, apartmán pre 5tich bez stravy.. strava urcite viac ako 500€ nevyjde a teda budeme jesť aj v restikach.. atrakcie vždy riešime cez NÖ card, tam je vždy jeden vstup zdarma, to kupujeme každý rok pre celú rodinu a využívame celý rok.. ale teda my sme v Rakúsku často, takže preto sa nam do NÖ card oplatí investovať.. (to stojí cca 70€ na dospelého a 35 za dieťa, ročne ušetríme aj 1000€ na vstupnom)
A ak mám byť úprimná, nerada už trávim dovolenku na Slovensku.. maximálne predĺžený víkend...
@jana_eyre_2 kam idete tento rok? Ci budete niekde blizko nas. My sme so segrou kupovali karry a uz sme sli krems melk krems a 2/3 karty zaplatene

@zuzubb007 v Dolomitoch a Alpách teda ani náhodou 😃 pri mori možno
@petracandle jasné, že pri mori, bavíme sa o letnej dovolenke na pláži