Rušíte rezervácie vo Vadaši?
Ahojte, prosím tí čo máte zaplatené zálohy vo Vadaši rušíte rezervácie? Máme ísť v polke 8/2025 a teda zvažujem čo urobiť...
@moonlight1210 "bezohladu na to, to stale neznamena, ze sa nakazil prave tam."
Ked sa nikde inde nekupal tak kde sa podla teba nakazil? A ano, neznamena ale da sa to predpokladat uz podla predbeznych vysledkov kde nasli jej druh aj keby nenasli prave presne tu smrtiacu.
@hiro "Ked sa nikde inde nekupal tak kde sa podla teba nakazil?"
To je cely tvoj dokaz?
@hiro "Ked sa nikde inde nekupal tak kde sa podla teba nakazil?"
To je cely tvoj dokaz?
@moonlight1210 Moj? Vsak RUVZ vysetrovalo kde vsade sa kupal.
@tandariatko ja by som zatiaľ nerušila rezerváciu, počkaj si do oficiálnych výsledkov a potom to bude ľahšie rozhodnutie
@selenka7 netreba veriť hneď všetkému, čítala som minimálne 3 články a v každom bolo niečo iné (jeden tvrdil že sa tam táto smrteľná améba našla, ďalší že sa nenašli žiadne život ohrozujúce améby a posledný že ešte stále sa nevie presná identifikácia a stále sa na tom pracuje)
@selenka7 netreba veriť hneď všetkému, čítala som minimálne 3 články a v každom bolo niečo iné (jeden tvrdil že sa tam táto smrteľná améba našla, ďalší že sa nenašli žiadne život ohrozujúce améby a posledný že ešte stále sa nevie presná identifikácia a stále sa na tom pracuje)
@mala_majka našli Naeglerie, na identifikácii konkrétneho druhu sa ešte pracuje. Plus našli aj iné patogénne améby https://tvnoviny.sk/domace/clanok/974524-na-kup...
@mala_majka tu to mas aj priamo na FB stranke UVZ https://www.facebook.com/share/p/1CEoPbqzoU/
Panebože, mne je tak ľúto rodičov. Nemajú dosť, že im zomrel syn ale každý deň nejaké nové články, nové konšpirácie... Už s tým prestaňte. Rodičia vedia kde sa ich syn kúpal, nič by nezamlčali. Sakra ale ma toto vytáča.
No veď, keď si to tak človek vezme logicky bolo tam niekoľko tisíc ľudí a nakazilo sa jedno dieťa. Navyše, hygienici povedali, pokiaľ nebudú vzorky čisté, otvorenie nepovolia. Tento rok tam bude prázdno
@hipuska Radsej nech ten riaditel teraz chodi kanalmi za tie klamstva...
"Mamička opísala aj to, ako prebiehal odchod Tomáška na plavecký výcvik. "V pondelok 2.6. 2025 ráno pred odchodom autobusu na plavecký výcvik vás tatko odprevádzal a odovzdal učiteľom s vyhlásením o zdravotnej spôsobilosti, že sú obe deti zdravé. Naše detičky dokončili plavecký výcvik do konca a vrátili sa s celým školským výcvikom až na konci v piatok 6.6. domov," opísala."
https://www.cas.sk/spravy/domace-spravy/dojimav...
Kvoli takymto vyhlaseniam by mali zalovat riaditela kupaliska Vadas, ktory len konspiruje a zavadza
My sme zrušili
@luciia0811 Ako to,prosím,bolo so stornom?My máme nastúpiť 18.7. a za normalnych okolností by sme platili o takomto čase až 75% z platby.Je to v tejto situácii inak?
No veď, keď si to tak človek vezme logicky bolo tam niekoľko tisíc ľudí a nakazilo sa jedno dieťa. Navyše, hygienici povedali, pokiaľ nebudú vzorky čisté, otvorenie nepovolia. Tento rok tam bude prázdno
@hipuska na kúpalisku bol cely čas plaveckého výcviku čo potvrdilo šetrenie UVZ, rodičia, pedagogický dozor aj ďalší ľudia. A Vadaš to vie tiež. Tak nerozumiem prečo klamú.
Už to vo mne vyvoláva pochybnosti či klamú vždy alebo len keď sa im to hodí.
Chudák chlapcova rodina, majú veľký smútok a ešte musia vyvracat klamstvá.
@dkethe bolo par pripadov, ale v pakistane (nevhodna voda) a v USA bol pripad, ze nevhodna voda v kempe, ktorou niekto konvickoval. a tusim bol aj nejaky pripad, ze niekto v USA konvickoval priamo vodou z vodovodu.
takze ano, odporuca sa konvickovat prevarenou vodou a verim, ze to tak ludia robia. ci? 🙂
@deedol ja som si preplachovali dutiny roku rokúce aj s mužom slanou vodou, neprevarenou z vodovodu a nikdy som netušila o nejakej slzovnicke smrtiacej a teraz mi je zle z toho. 😵💫
@tandariatko tiež by som nešla, ja mám teraz pred všetkým rešpekt a nie len kúpaliska, ale aj domáci bazéne.. A to tento rok ani nejdeme k moru lebo máme ročne dieťa a netrifame si s ním na týždeň do zahraničia ešte a chceli sme len na kúpaliská chodiť a tak podobne v lete. No teraz mám zo všetkého strach. A tam kde sa to asi stalo by som vôbec nešla.
@hipuska Toto samotni rodicia popreli. Vraj tam bol cely plavecky vycvik. Fakt teraz neviem uz kde je pravda.
@deedol ja som si preplachovali dutiny roku rokúce aj s mužom slanou vodou, neprevarenou z vodovodu a nikdy som netušila o nejakej slzovnicke smrtiacej a teraz mi je zle z toho. 😵💫
@lesiiaoldi Ale ona v slanej vode neprezije. Nos si predpokladam preplachujes slanou vodou a vodu cerpas z kanalizacie,ktora je vhodna na pitie,nie z mociara. Ja som uz citala aj verziu,ze sa nachadza v klimatizacii🤦♀️
@tandariatko ja som zrušila dnes rezervaciu, ale len skrz to, že deti sú malé potápniky a nonstop sú pod vodou. Minulý rok mi celú dovolenku na Vadaši čisto len skákali do vody a potápali sa. Zajednala som Podhajsku, kde sa síce tak nevyskáču, ale je tam voda, ktorá má dobrý vplyv na malého ekzém.
@lesiiaoldi Ale ona v slanej vode neprezije. Nos si predpokladam preplachujes slanou vodou a vodu cerpas z kanalizacie,ktora je vhodna na pitie,nie z mociara. Ja som uz citala aj verziu,ze sa nachadza v klimatizacii🤦♀️
@iwesska to som počula tiež o slanej vode, len neviem či to platí aj pre sladkú vodu, do ktorej je soľ.iba pridaná.. Áno bola to voda pitná doma z vodovodu. Ale aj tak už si radšej nebudem a keď tak len prevarena voda😱
A inak mna by veľmi zaujimalo, ako by dopadli iné kúpaliska, keby sa zverejnili výsledky z ich odberov.
A inak mna by veľmi zaujimalo, ako by dopadli iné kúpaliska, keby sa zverejnili výsledky z ich odberov.
@winki13 myslím si, že podobne. Preto sa teraz všade bojím ísť, ale nemôžem seba aj deti zatvoriť doma a nevychadzať ako Monk. 😵💫 ale ten Vadaš ostane podľa mňa pre veľa ľudí taký odstrašujúci. Dcéra má síce 5 rokov a boji sa ponoriť hlavu v máji mala plavecký a ani sa tam vraj nechcela ponoriť. Mladší má vyše roka..Takže zatiaľ nemám doma potápačov, ale ten čas príde aj tak... A ponoriť sa môže aj nechtiac, takže ten strach tam bude. Alebo aspoň blbý pocit..
@tandariatko nešla by som a už vôbec nie s malými deťmi,ktoré sú vkuse pod vodou. Vodu možno budú chlorovat poctivo,upratovať a podobne. Ale problém sú potrubia,kachličky, tie "zakutia", kde pravdepodobne aj teraz sa patogen mohol schovať. Neviem,kým nenájdu rezervoar, nešla by som tam.
@tamarka9 presne tak. Problém vobec nie je voda v bazénoch. Ale potrubia, škáry...
Nešla by dom tam už len skrz tie klamstvá, čo šíria.. Našli sa tam ameby? Našli, napriek tomu, že mala byť tá voda vychlorovana.. a ako klamali o tej rodine toho chlapčeka, že tam prišiel už chorý, je mi z nich na vracanie.. sa boja len o prachy, o nič iné .
@tandariatko ja som zrušila dnes rezervaciu, ale len skrz to, že deti sú malé potápniky a nonstop sú pod vodou. Minulý rok mi celú dovolenku na Vadaši čisto len skákali do vody a potápali sa. Zajednala som Podhajsku, kde sa síce tak nevyskáču, ale je tam voda, ktorá má dobrý vplyv na malého ekzém.
@winki13 práve preto by som ja počkala ako to celé dopadne a vlastne bude celé komplet kúpalisko otestované. My sme tu v Štúrove už 4tý deň a máme v pláne ísť aj na pohajsku ak neotvoria tu bazény ale kto zaručí, že tam tá ameba nebude? (V Podhájskej ) Veď sa nevyšetruje nikde!!!! V Štúrove aspoň budete vedieť na čom ste.
@winki13 myslím si, že podobne. Preto sa teraz všade bojím ísť, ale nemôžem seba aj deti zatvoriť doma a nevychadzať ako Monk. 😵💫 ale ten Vadaš ostane podľa mňa pre veľa ľudí taký odstrašujúci. Dcéra má síce 5 rokov a boji sa ponoriť hlavu v máji mala plavecký a ani sa tam vraj nechcela ponoriť. Mladší má vyše roka..Takže zatiaľ nemám doma potápačov, ale ten čas príde aj tak... A ponoriť sa môže aj nechtiac, takže ten strach tam bude. Alebo aspoň blbý pocit..
@lesiiaoldi veru....tri dni po Vadaši máme rezervaciu v Španielsku, takže určite nechcem stresovať a zbytočne byť v strachu....čo ak. Inak Vadaš je moja srdcovka, ako decko sme tam chodili 10 rokov kazde leto do chatky z tatovej roboty.
@winki13 práve preto by som ja počkala ako to celé dopadne a vlastne bude celé komplet kúpalisko otestované. My sme tu v Štúrove už 4tý deň a máme v pláne ísť aj na pohajsku ak neotvoria tu bazény ale kto zaručí, že tam tá ameba nebude? (V Podhájskej ) Veď sa nevyšetruje nikde!!!! V Štúrove aspoň budete vedieť na čom ste.
@majkakoc áno, ale viem, že ten blbý pocit by som mala.
@majkakoc áno, ale viem, že ten blbý pocit by som mala.
@winki13 nie je mať z čoho blbý pocit, keď je to zdokladovane RUVZ. Som sama zvedavá na výsledky testov. My sa kúpeme v bazénoch bez akýkoľvek baktérií, parazitov, čo schvalilo RUVZ. Ale voľba je na každom, veď doteraz sa to mohlo stať všade, toto bola zhoda blbých náhod. My tu tiež chodíme už 8 rokov.
Ahojte prosím Vás tie co ste zrušili rezervácie, vrátili Vám celú sumu? My máme cez mega ubytovanie a teda zatiaľ sme sa nedopatrali odpovede..Mame ísť v polke júla a teda ak to budu čistiť a znova brat vzorky tak neverim nejako ze sa to stihne poriesit..ďakujem za odpoveď 😊
Po vyjadrení matky môžem napísať, že ja by som tam v živote nevkročila, aj keby to bolo najčistejšie kúpalisko na celom svete. Vypustiť klamstvo do novín a ešte v takej citlivej veci svedčí teda o charaktere tohto miesta. Aby sa rodičia bránili čerstvo po pohrebe svojho malého syna, neskutočne. Našli tam rôzne druhy améb, ktoré sú škodlivé, vrátane tých, ktoré sú rovnakého druhu ako tá, ktorá toho chlapčeka zabila. Ale však kľudne si opakujte mantru, že ale to nie je isté, že tam sa nakazil. Kúpalisko nepotrebuje nikoho, kto by im škodil a dával dole.. dali sa dole sami.