icon

Škandál v Štúrove

20. jún 2025

Vadaš skončil
Tak Štúrovo má škandál ako hrom a po sezóne. Chystal sa tam z vás niekto tento rok?

senta_sofia
22. jún 2025
@veronika14141414

@maja707 kde sa to dá pozrieť prosím

hiro
22. jún 2025
@senta_sofia

@senta_sofia No to je bordel. Laboratóriá ešte nemajú výsledky ale vkuse dookola tam opakujú bludy že sa tá toxická nenašla. Ako je možné že môžu šíriť takéto reči?

senta_sofia
Autor odpoveď zmazal
maja707
22. jún 2025
@veronika14141414

@veronika14141414 na facebooku je video

maja707
22. jún 2025
@hiro

@aalt Kupalisko klame. Labolatoria este len zistuju ktore ameby su tam.

@hiro faktom je chlapcek prisiel uz nakazeny na plavecky, odchadzal po 1,5 dni preto domovs rodicmi, vedia to aj hygienici,takze vsetky ostatne debaty su berpredmetne. Otazkou je komu tato situacia s nespravodlivym lyncovanim kupaliska " hra do karat ? "

maja707
22. jún 2025
@veronika14141414

@veronika14141414 video na facebooku

maja707
22. jún 2025

Malo by to zverejnit aj mesto na svojej stranke

hiro
22. jún 2025
@senta_sofia
Odpoveď bola zmazaná

@senta_sofia "rozbory maju, v tych sa nenasla"?
Ty tvrdíš že laboratórium kúpalisku dalo rozbory kde ju nenašli a naopak verejnosti tvrdia že rozbory ešte nemajú?

maja707
22. jún 2025

Vidime ze aj na youtube ....

senta_sofia
Autor odpoveď zmazal
hiro
22. jún 2025
@senta_sofia
Odpoveď bola zmazaná

@senta_sofia Netáraj. Úrad jasne píše že ich našiel a potrebuje ešte čas aby zistil o aké ide. Nie je tam ani jedno slovo o tom že tam nebola ani o tom že vedia že tam sú len netoxické:
https://www.uvzsr.sk/web/uvz/aktuality_uvz/-/as...

hiro
22. jún 2025
@senta_sofia
Odpoveď bola zmazaná

@maja707 @senta_sofia
Ozaj odkiaľ máte tú informáciu že bol chorý po jednom dni a odišiel z výcviku? Tu sa píše o tom že skončil výcvik zarovno s ostatnými a zle mu bolo až o 5-6 dní - ak ho skončili v piatok:
"v pondelok po tom, ako sa vrátil so spolužiakmi z plaveckého výcviku v Štúrove. V ten deň bol podľa jej slov ešte v poriadku. Situácia sa však zmenila v stredu a vo štvrtok, keď sa žiak začal cítiť zle"

https://www1.pluska.sk/krimi/chlapca-11-po-kupa...

cukroska
22. jún 2025
@maja707

A ta znama jeho rodicov povedala aj to,ze chlapcek prisiel na plavecky uz chory,vzali ho na pohotovost a hned druhy den sa preto vratil domov? Lebo tak to bolo naozaj. Nakazil sa skor ako prisiel na plavecky.

@maja707 Zvláštne...mne hlava neberie jedinú vec, že tu všetko čo o tom popísali ľudia na Mk ,že nikde ani zmienka v médiách o tom. Lebo tu čo písali a keby mala byť aspoň polka pravda ,tak sú to dosť závažné veci a možno aj Štúrovo je v tom nevinne. Alebo aspoň oveľa menšia šanca, že to bolo od nich.Nežijeme v socializme (alebo, žeby aj horšie) .A žeby sa nevyjadril okrem učiteľky, žiadny známy, či sused, alebo rodina k tomu je zvláštne. A nehovoriac, že médiá si vždy nájdu "zdroje "aj keď konšpirácie,klamstvá aj polopravdy. Divné. Veď všade lsa predsa nájde "niekto kti rád si púšťa jazyk na špacír"

senta_sofia
22. jún 2025
@hiro

@maja707 @senta_sofia
Ozaj odkiaľ máte tú informáciu že bol chorý po jednom dni a odišiel z výcviku? Tu sa píše o tom že skončil výcvik zarovno s ostatnými a zle mu bolo až o 5-6 dní - ak ho skončili v piatok:
"v pondelok po tom, ako sa vrátil so spolužiakmi z plaveckého výcviku v Štúrove. V ten deň bol podľa jej slov ešte v poriadku. Situácia sa však zmenila v stredu a vo štvrtok, keď sa žiak začal cítiť zle"

https://www1.pluska.sk/krimi/chlapca-11-po-kupa...

@hiro Vadas bol ubytovatel, takze asi ma informacie o tom, kedy tam kto bol. A co sa tyka RUVZ, pustili to, co si postol a nasledne Vadas cakal na rozhodnutie, ci mozu otvorit, ktore dostali az podvecer s tym, ze im nepovolia otvorit pre verejnost, ale len niektore bazeny pre ubytovanych. Odpovedz si sam, keby nemali kompletne vzorky, vezmu si to na zodpovednost?

lllaila
22. jún 2025
@senta_sofia

@hiro Vadas bol ubytovatel, takze asi ma informacie o tom, kedy tam kto bol. A co sa tyka RUVZ, pustili to, co si postol a nasledne Vadas cakal na rozhodnutie, ci mozu otvorit, ktore dostali az podvecer s tym, ze im nepovolia otvorit pre verejnost, ale len niektore bazeny pre ubytovanych. Odpovedz si sam, keby nemali kompletne vzorky, vezmu si to na zodpovednost?

@senta_sofia jedna holka tu písala, že otvorené zostali 3 bazény - perlickovy, sedací a zážitkový, ja som robila v hoteli, a toto sú bazény, ktoré majú nad 40°C, čiže je menšia pravdepodobnosť kontaminácie. Všetky plavecké sú vo Vadasi naďalej zavreté.

hiro
22. jún 2025

@senta_sofia Takže si myslíš že Vadas vedel že z výcviku mu nejaké dieťa odišlo? Ako by to vedel? Príde trieda, odíde. Čo tie deti tam ráta upratovačka? A tvrdíš že učiteľka klame že polovicu ďalšieho týždňa mu nič nebolo a normálne chodil do školy? Prečo by práve ona mala klamať? Vadas je ten čo vidíme že klame o tom čo sa našlo / nenašlo. Klamať môže aj v tomto.
A prečo sa čuduješ že niektoré bazény povolili otvoriť? Však jasne napísali že niektoré vzorky nemali žiadne améby. Takže tie kde neboli povolili.

senta_sofia
23. jún 2025
@lllaila

@senta_sofia jedna holka tu písala, že otvorené zostali 3 bazény - perlickovy, sedací a zážitkový, ja som robila v hoteli, a toto sú bazény, ktoré majú nad 40°C, čiže je menšia pravdepodobnosť kontaminácie. Všetky plavecké sú vo Vadasi naďalej zavreté.

@lllaila otvorena je Hviezda, ta nie je taka tepla

senta_sofia
23. jún 2025
@hiro

@senta_sofia Takže si myslíš že Vadas vedel že z výcviku mu nejaké dieťa odišlo? Ako by to vedel? Príde trieda, odíde. Čo tie deti tam ráta upratovačka? A tvrdíš že učiteľka klame že polovicu ďalšieho týždňa mu nič nebolo a normálne chodil do školy? Prečo by práve ona mala klamať? Vadas je ten čo vidíme že klame o tom čo sa našlo / nenašlo. Klamať môže aj v tomto.
A prečo sa čuduješ že niektoré bazény povolili otvoriť? Však jasne napísali že niektoré vzorky nemali žiadne améby. Takže tie kde neboli povolili.

@hiro ved tie deti tam nedochadzali, z Malaciek do Sturova mas 2 a pol hodiny cestu

tata1401
23. jún 2025
@hiro

@hiro pri nástupe a odchode z Vadašu, dostaneš a odovzdávaš čipové karty, všetko ide cez recepciu

hiro
23. jún 2025
@tata1401

@hiro pri nástupe a odchode z Vadašu, dostaneš a odovzdávaš čipové karty, všetko ide cez recepciu

@tata1401 Podľa mňa si to manažuje učiteľka, naraz všetkých prihlási a odhlási. Ja by som povedal že sa neskôr ospravedlnia že joj pomýlili sme sa to odišlo dieťa z inej triedy čo tam bola tiež na výcviku.

nikkix
23. jún 2025

My tam mame ísť uz 7.7. a teda neviem ci pôjdeme, či nepôjdeme, rada by som vedela nejaké stanovisko a odporúčanie od RUVZ

senta_sofia
23. jún 2025
@hiro

@tata1401 Podľa mňa si to manažuje učiteľka, naraz všetkých prihlási a odhlási. Ja by som povedal že sa neskôr ospravedlnia že joj pomýlili sme sa to odišlo dieťa z inej triedy čo tam bola tiež na výcviku.

@hiro podla teba… ty tu najviac kricis, ako Vadas klame, odvolavas sa na zdroj pluska.sk. Keby som chcela zachadzat do absurdnosti, kde je v clanku meno ucitelky, co to povedala? Poznas ju, vies ze neklame? Lebo presne takto reagujes na opacnu stranu. Trocha krive zrkadlo, nie? Ubytovanie mozno manazuje ucitelka, ale prevadzkovatel musi mat informacie o pocte osob, keby prislo k nejakej mimoriadnej situacii a k potrebe evakuacie. Ja som aj v predchadzajucich prispevkoch pisala o tom, ze ide o neskutocny medialny lync a to, ako ty reagujes, ze povazujes za overene info to, co splechli media, to len potvrdzuje. Vcera tam vystupil aj pan za asociaciu akvaparkov, kupalisk a plavarni, vsetci eviduju pokles navstevnosti. Ide letna sezona, vies aky dopad to bude mat na sektor cestovneho ruchu? Uz sme dost v srackach ako krajina, tak polozme na kolena aj toto

veronika14141414
23. jún 2025
@senta_sofia

@hiro podla teba… ty tu najviac kricis, ako Vadas klame, odvolavas sa na zdroj pluska.sk. Keby som chcela zachadzat do absurdnosti, kde je v clanku meno ucitelky, co to povedala? Poznas ju, vies ze neklame? Lebo presne takto reagujes na opacnu stranu. Trocha krive zrkadlo, nie? Ubytovanie mozno manazuje ucitelka, ale prevadzkovatel musi mat informacie o pocte osob, keby prislo k nejakej mimoriadnej situacii a k potrebe evakuacie. Ja som aj v predchadzajucich prispevkoch pisala o tom, ze ide o neskutocny medialny lync a to, ako ty reagujes, ze povazujes za overene info to, co splechli media, to len potvrdzuje. Vcera tam vystupil aj pan za asociaciu akvaparkov, kupalisk a plavarni, vsetci eviduju pokles navstevnosti. Ide letna sezona, vies aky dopad to bude mat na sektor cestovneho ruchu? Uz sme dost v srackach ako krajina, tak polozme na kolena aj toto

@senta_sofia ja to chápem ale co by ste robili vy na ich mieste keď človek zomrie z nákazy vody,nieje to také jednoduché,zobrali by ste na krk ze naozaj tam ta nebezpečna ameba nieje?a keď náhodou niekto ďalší by sa nakazil lebo náhoda je blbec mohol sa cítiť zle chlapec nie z ameby a do toho bam nákaza presne sa nevie a asi nezaručí že inkubačná doba nemôže byť kratšia napr ked mal oslabenú imunitu...ja laicky len, chápem všetko ale aj jeden ľudský život je stále ľudský život a žiadny biznis alebo pozastavenie biznisu nestojí za to ak je možnosť ďalšieho ohrozenia alebo tak vážneho podozrenia

senta_sofia
23. jún 2025
@veronika14141414

@senta_sofia ja to chápem ale co by ste robili vy na ich mieste keď človek zomrie z nákazy vody,nieje to také jednoduché,zobrali by ste na krk ze naozaj tam ta nebezpečna ameba nieje?a keď náhodou niekto ďalší by sa nakazil lebo náhoda je blbec mohol sa cítiť zle chlapec nie z ameby a do toho bam nákaza presne sa nevie a asi nezaručí že inkubačná doba nemôže byť kratšia napr ked mal oslabenú imunitu...ja laicky len, chápem všetko ale aj jeden ľudský život je stále ľudský život a žiadny biznis alebo pozastavenie biznisu nestojí za to ak je možnosť ďalšieho ohrozenia alebo tak vážneho podozrenia

@veronika14141414 spravne - je to nakaza z vody, treba robit osvetu. Tu sa ludia v lete kupu uplne hocikde, bez ohladu na to, ci hygiena schvalila aj prirodne nadrze, rieky, priehrady. Nakazit sa mozes aj z vody z vodovodu, napr. pri preplachovani nosa, dnes velmi popularne konvickovanie. Bolo by to rovnako raritne ako toto, co sa stalo. Mnohi ludia nemaju sajnu o kvalite vody doma v bazene, ponapustaju zo studni, studne su na Slovensku kapitola sama osebe, tu u nas bezne priotroveni z dusitanov… Kto si da spravit rozbor? Ja netvrdim, ze sa to ma zamiest pod koberec, ale nepaci sa mi to, ako sa o tomto pripade informuje, obzvlast ked ide o dieta. My mame jedny z najprisnejsich poziadaviek na kvalitu vody. Ak mas zaujem, pozri si vyhlasku c. 308/2012 o poziadavkach na kvalitu vody na kupaliskach. Ameby ako take sa vobec nesleduju. Prevadzkovatel vedie evidenciu, musia mat rozbory, inak by nemohli otvorit.

hiro
23. jún 2025
@senta_sofia

@senta_sofia "Poznas ju, vies ze neklame?"
Nemusim. Lebo to co hovorila sedi ze zle mu bolo az po par dnoch v skole. Vycvik mali na zaciatku mesiaca 2-6.6. Je uplne nemozne aby odisiel z vycviku na druhy den 3.6 ze mu je zle a doma ostal az do 14.6 kedy ho zobrali do nemocnice. Davno by bol mrtvy. Takze je uplne jasne ze zle mu zacalo byt toho 11.6. tu stredu nasledujuci tyzden po vycviku a 14.6. isiel do nemocnice.

autor
23. jún 2025
@hiro

@senta_sofia "Poznas ju, vies ze neklame?"
Nemusim. Lebo to co hovorila sedi ze zle mu bolo az po par dnoch v skole. Vycvik mali na zaciatku mesiaca 2-6.6. Je uplne nemozne aby odisiel z vycviku na druhy den 3.6 ze mu je zle a doma ostal az do 14.6 kedy ho zobrali do nemocnice. Davno by bol mrtvy. Takze je uplne jasne ze zle mu zacalo byt toho 11.6. tu stredu nasledujuci tyzden po vycviku a 14.6. isiel do nemocnice.

@hiro Sofia má asi apartmán v kúpalisku keď si nevie spojiť základne fakty.

senta_sofia
23. jún 2025
@anonym_autor

@hiro Sofia má asi apartmán v kúpalisku keď si nevie spojiť základne fakty.

@autor ja dufam, ze ked sa to uzavrie, budu si od takych pisalkov ako si ty, vymahat odskodne. Pretoze dristat bez akejkolvek zodpovednosti vie kazdy

lllaila
23. jún 2025

Ďalšie výsledky sú známe 👌 obhajcovia sa môžu ďalej nezmyslene vyjadrovať

bosorkabb
23. jún 2025

https://www.aktuality.sk/clanok/Kpo9Mrf/vo-voda...
Kto chce môže sa ísť kľudne kúpať.
Áno bude isto menej ľudí ako niekto písal.

mimolimit
23. jún 2025
@bosorkabb

https://www.aktuality.sk/clanok/Kpo9Mrf/vo-voda...
Kto chce môže sa ísť kľudne kúpať.
Áno bude isto menej ľudí ako niekto písal.

@bosorkabb My sme mali nastupit na pobyt uz v sobotu 28.6., snazime sa o storno pobytu s majitelom apartmanu uz od zaciatku tejto tragickej udalosti a zatial nam nechce vratit zaplatenu zalohu 400€. Dufame, ze po tejto informacii nam celu zalohu vratia😬