icon

Škandál v Štúrove

20. jún 2025

Vadaš skončil
Tak Štúrovo má škandál ako hrom a po sezóne. Chystal sa tam z vás niekto tento rok?

bosorkabb
23. jún 2025
@mimolimit

@bosorkabb My sme mali nastupit na pobyt uz v sobotu 28.6., snazime sa o storno pobytu s majitelom apartmanu uz od zaciatku tejto tragickej udalosti a zatial nam nechce vratit zaplatenu zalohu 400€. Dufame, ze po tejto informacii nam celu zalohu vratia😬

@mimolimit predpokladám že nevráti. Pretože bude tvrdiť ze ste si neplatili za vodu ale za pobyt.

maja707
23. jún 2025
@hiro

@maja707 @senta_sofia
Ozaj odkiaľ máte tú informáciu že bol chorý po jednom dni a odišiel z výcviku? Tu sa píše o tom že skončil výcvik zarovno s ostatnými a zle mu bolo až o 5-6 dní - ak ho skončili v piatok:
"v pondelok po tom, ako sa vrátil so spolužiakmi z plaveckého výcviku v Štúrove. V ten deň bol podľa jej slov ešte v poriadku. Situácia sa však zmenila v stredu a vo štvrtok, keď sa žiak začal cítiť zle"

https://www1.pluska.sk/krimi/chlapca-11-po-kupa...

@hiro na tom videu je aj vyjadrenie sefa kupaliska,zechlapcek tam bol iba1,5 dna,lebo hned po prichode mu bolo zle,privolali rodicov a oni ho odviezli

senta_sofia
23. jún 2025
@maja707

@hiro na tom videu je aj vyjadrenie sefa kupaliska,zechlapcek tam bol iba1,5 dna,lebo hned po prichode mu bolo zle,privolali rodicov a oni ho odviezli

@maja707 uz to urad verejneho zdravotnictva vyvratil. Skoda, ze az po tyzdni konspiracii. Naivne som verila tomu, ze prevadzkovatel ma tuto informaciu preverenu, kedze boli ubytovani v areali.

miroslava21
23. jún 2025

Akantameba nie je smrtelna, ale je riadne nebezpecna, sposobuje zavaznu infekciu oci.Clovek moze prist o zrak.

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
23. jún 2025
@senta_sofia

@autor ja dufam, ze ked sa to uzavrie, budu si od takych pisalkov ako si ty, vymahat odskodne. Pretoze dristat bez akejkolvek zodpovednosti vie kazdy

@senta_sofia máš ďalšie výsledky pod obhajovať ešte Vadaš

natalka13
23. jún 2025
@panonia

@natalka13 Ja som iba napísala čo hovorí rodina toho chlapca ...či je to pravda alebo nie vedia len tí čo tam boli... a logicky som neuviedla kto to z rodiny povedal..ale to by som asi chcela veľa...

@panonia pises jedna znama vravela v muzovej robote......a veris tomu.

maja707
23. jún 2025

My sme prave tu,je tu kopec aj malinkych deti,noví hostia prichadzaju,nikto sa neboji kupania,fungujeme uplne rovnako ako inokedy,len nie su otvorene vsetky bazeny,iba tri,lebo hygiena natahuje cas....staci pozriet live kameru a nie verit mediam.Osobne ma vsetky media sklamali ,pretoze som mala moznost porovnat osobne tlacovku s tym co potom bolo v mediach.Nakoniec kazdy si moze porovnat video s kompletnou tlacovkou a nasledne vlazne strucne ladene vyjadrenia medii so zamlcanim podstatnej informacie. Proste treba sa riadit vlastnym rozumom a nenechat sa manipulovat....to je cele

senta_sofia
23. jún 2025
@anonym_autor

@senta_sofia máš ďalšie výsledky pod obhajovať ešte Vadaš

@autor opakujem sa uz po 100x, mne na celom vadi ten medialny lync, bez podlozenych informacii, je uplne prirodzene, ze sa branili, to, ze sa branili klamstvom vyslo najavo. Ja stale zastavam nazor, ze sa to cele nevhodne komunikovalo, mali hygienici urobit opatrenia, co aj urobili a nie ze sa vytvoril priestor na taketo konspiracie. A rovnako som za to, aby sa poriadne odbery spravili aj na dalsich kupaliskach, pretoze pritomnost ameb sa nezistuje v rozhoroch v zmysle vyhlasky na kvalitu vody. Cize treba tlacit na zakonodarcov, aby sa tam tato povinnost premietla, ak chceme ochranovat zivoty. Lyncovat a robit z toho senzaciu, ako to robis ty, ze sa tu vytesujes z toho, ze Vadas skoncil, nema zmysel a realne nikomu nepomoze.

jana_eyre_2
23. jún 2025
natalka13
23. jún 2025
@senta_sofia

@autor opakujem sa uz po 100x, mne na celom vadi ten medialny lync, bez podlozenych informacii, je uplne prirodzene, ze sa branili, to, ze sa branili klamstvom vyslo najavo. Ja stale zastavam nazor, ze sa to cele nevhodne komunikovalo, mali hygienici urobit opatrenia, co aj urobili a nie ze sa vytvoril priestor na taketo konspiracie. A rovnako som za to, aby sa poriadne odbery spravili aj na dalsich kupaliskach, pretoze pritomnost ameb sa nezistuje v rozhoroch v zmysle vyhlasky na kvalitu vody. Cize treba tlacit na zakonodarcov, aby sa tam tato povinnost premietla, ak chceme ochranovat zivoty. Lyncovat a robit z toho senzaciu, ako to robis ty, ze sa tu vytesujes z toho, ze Vadas skoncil, nema zmysel a realne nikomu nepomoze.

@senta_sofia ten lync je tu aj vdaka takym sko autorka - Vadas skoncil a podobne vykriky do tmy

ktobytobolpovedal
23. jún 2025
@maja707

My sme prave tu,je tu kopec aj malinkych deti,noví hostia prichadzaju,nikto sa neboji kupania,fungujeme uplne rovnako ako inokedy,len nie su otvorene vsetky bazeny,iba tri,lebo hygiena natahuje cas....staci pozriet live kameru a nie verit mediam.Osobne ma vsetky media sklamali ,pretoze som mala moznost porovnat osobne tlacovku s tym co potom bolo v mediach.Nakoniec kazdy si moze porovnat video s kompletnou tlacovkou a nasledne vlazne strucne ladene vyjadrenia medii so zamlcanim podstatnej informacie. Proste treba sa riadit vlastnym rozumom a nenechat sa manipulovat....to je cele

jina29
23. jún 2025

Treba postaviť pána riaditeľa plus celé vedenie Vadasu do radu a povyplachovat im nosy z ich čistej a nezávadnéj vody z bazénov!! Kľudne nech sa Vadas otvorí, ale ak zomrie ďalší človek na doživotie do basy celé vedenie a personál.
Toho chlapca im nikto nevráti!!!
Choré tato doba zaplatíš nehorázne peniaze za plavecký vycvik a decka sa kúpu doslova v žumpe!!

autor
23. jún 2025
@jina29

Treba postaviť pána riaditeľa plus celé vedenie Vadasu do radu a povyplachovat im nosy z ich čistej a nezávadnéj vody z bazénov!! Kľudne nech sa Vadas otvorí, ale ak zomrie ďalší človek na doživotie do basy celé vedenie a personál.
Toho chlapca im nikto nevráti!!!
Choré tato doba zaplatíš nehorázne peniaze za plavecký vycvik a decka sa kúpu doslova v žumpe!!

@jina29 a ešte keď napíšeš, že či je toto možné nájdu sa tu osoby, ktoré to tu obhajujú a obhajujú kúpalisko! Otrasné

autor
23. jún 2025
@senta_sofia

@senta_sofia mediálny lync pretože zomrel ZDRAVÝ 11 ročný chlapec, mal celý živit pred sebou. Vieš si predstaviť tu bolest rodičov? Si vôbec matka? Pošleš dieťa na plavecký výcvik a za týždeň ideš za truhlou vlastneho dieťaťa.

senta_sofia
23. jún 2025
@anonym_autor

@senta_sofia mediálny lync pretože zomrel ZDRAVÝ 11 ročný chlapec, mal celý živit pred sebou. Vieš si predstaviť tu bolest rodičov? Si vôbec matka? Pošleš dieťa na plavecký výcvik a za týždeň ideš za truhlou vlastneho dieťaťa.

@autor a ten medialny lync im ho vrati? Ochrani dalsie deti alebo co je jeho vysledkom? Okrem skodoradosti takych ako ty? Uplne v pohode by verejnost pockala, ked budu zname vysledky rozborov, kompetentny organ by vydal oficialne stanovisko a prijal opatrenia. Uz to dnesne stanovisko ma aspon hlavu a patu, ale aj tak je to hanba, ze takato institucia sa nevie postavit za svoje rozhodnutie a odovodnit ho tak, aby nevznikali pochybnosti. Presne takto to dopadlo s covidom, ze si z nich ludia robili srandu a spochybnovali ich rozhodnutia…Ty si neuvedomujes, ze toto presahuje Vadas? Vies kolko deti chodi kde-kade na plavecky a ze tu mame vyhlasky nastavene tak, ze pritomnost ameb sa vobec netestuje? Takze teraz sa mam tvarit, ze ked zhejtujem Vadas, tak ten problem, ktory tu mame, neexistuje?

iwesska
23. jún 2025

Ono problem je aj v hygiene ludi. Darmo je rozpocitane mnozstvo chloru na objem vody,ked tam ludia chodia spinavi,bez sprchy, stia do vody,menstruuju v nej, chodia tam s koznymi,vaginalnymi problemami,to proste pri tej vysokej teplote cez den nestaci. Ta mozgozrutka je len jedna z mnohych,ale ani tie,co tam nasli a sposobuju zapaly oci,usi,koze,to tiez nie je zrovna to,co si clovek chce z dovolenky priniest.

autor
23. jún 2025
@senta_sofia

@autor a ten medialny lync im ho vrati? Ochrani dalsie deti alebo co je jeho vysledkom? Okrem skodoradosti takych ako ty? Uplne v pohode by verejnost pockala, ked budu zname vysledky rozborov, kompetentny organ by vydal oficialne stanovisko a prijal opatrenia. Uz to dnesne stanovisko ma aspon hlavu a patu, ale aj tak je to hanba, ze takato institucia sa nevie postavit za svoje rozhodnutie a odovodnit ho tak, aby nevznikali pochybnosti. Presne takto to dopadlo s covidom, ze si z nich ludia robili srandu a spochybnovali ich rozhodnutia…Ty si neuvedomujes, ze toto presahuje Vadas? Vies kolko deti chodi kde-kade na plavecky a ze tu mame vyhlasky nastavene tak, ze pritomnost ameb sa vobec netestuje? Takze teraz sa mam tvarit, ze ked zhejtujem Vadas, tak ten problem, ktory tu mame, neexistuje?

@senta_sofia jedine stanovisko, že sa NIČ nenašlo povedalo kúpalisko. Vôbec nerešpektovali, že výsledky niesú ukončené a robili si vlastné vyhlásenia a tlačovky.

natalka13
23. jún 2025

Ty sa nepytas ci je toto.mozne. ved ty nevies ani zhodnotit svoj prispevok. Ani po sebe citat s porozumenim.

senta_sofia
23. jún 2025
@anonym_autor

@senta_sofia jedine stanovisko, že sa NIČ nenašlo povedalo kúpalisko. Vôbec nerešpektovali, že výsledky niesú ukončené a robili si vlastné vyhlásenia a tlačovky.

@autor mali jedno zhromazdenie, vcera. Pozri sa, co sa popisalo v mediach za uplynuly tyzden a pol a ako sa to prezentovalo ako hotova vec. Este ani dnes nie su zname definitivne vysledky, prebehni si titulky. Potvrdila sa smrtiaca ameba. Pritom sa potvrdili zatial ameby z jej rodu. Stale nerozumies, kde je problem? Tak potopme Vadas, ak si presvedcena, ze s nim tento parazit zmizne zo sveta a uz nikto na nakazu nim sposobenu nezomrie.

mimolimit
23. jún 2025

Prosim, je tu niekto, kto zaplatil zalohu za pobyt, chce ho zrusit a ubytovatel odmieta vratit zalohu?
Priznam sa, ze mi nenapada ako este na ubytovatela zatlacit. Rezervovala to mamina, planovala tam ist s vnucatami. Poistenie storna nema😔

reuska1
23. jún 2025
@mimolimit

Prosim, je tu niekto, kto zaplatil zalohu za pobyt, chce ho zrusit a ubytovatel odmieta vratit zalohu?
Priznam sa, ze mi nenapada ako este na ubytovatela zatlacit. Rezervovala to mamina, planovala tam ist s vnucatami. Poistenie storna nema😔

@mimolimit my mame zaplatene. Cez vikend som pisala a ubytovatel odpisal, ze kupalisko je pre ubytovanych hosti otvorene. Na druhy email uz neodpovedal.

autor
23. jún 2025
@mimolimit

@mimolimit ak ste platili ešte LEN zálohu a nie celý pobyt tak je dobre, že je to len záloha. Tým, že sú stále otvorené 3 bazény, tak oni otvorené majú a nemajú dôvod vracať peniaze za pobyt si myslím. To máte ako my sme šli na Rhodos a na juhu boli plamene a sever otvorený, Satur vôbec nezaujímalo, že na celom ostrove sú prekročené limity čistoty vzduchu v červených číslach, hotel je otvorený - je. Lietajú lietadlá - lietajú. Odmietali nám aj prebookovať dovolenku na inú destináciu.

reuska1
23. jún 2025
@mimolimit

@mimolimit ja mam aj poistenie storna, ale pochybujem ze poistovna preplati ked budu tie tri bazeny nadalej otvorene.

autor
23. jún 2025
@maja707

@maja707 po dnešných výsledkoch by som tam ani prst na ruke nenamočila

miroslava21
23. jún 2025

Nesledujem ten medialny linc na kupalisko, tlacovky a pod. Avsak podla mna kym nemaju ukoncene testovanie a rozhodnutie z hygieny, jednoducho mali kupalisko zavriet uplne. Zomrelo dieta, a oni napriek tomu vystavuju riziku dalsich ludi ak by bola potvrdena pritomnost spominanej ameby. A verejnost si tiez neuvedomuje dosledky. Bohuzial. Dnes sa ootvrdili ine ameby, to tiez nie je zanedbatelna informacia. Pretoze su velmi agresivne a sposobuju dost zavazne infekcie. Nejde tu o nejake male kozne vysypy a pod. Nanestastie mam osobnu skusenost s akantamebou. Pre mna je aj toto dost podstatne a velky ukazovatel ako je tam kupalisko s kvalitou vody.

mimolimit
23. jún 2025
@anonym_autor

@mimolimit ak ste platili ešte LEN zálohu a nie celý pobyt tak je dobre, že je to len záloha. Tým, že sú stále otvorené 3 bazény, tak oni otvorené majú a nemajú dôvod vracať peniaze za pobyt si myslím. To máte ako my sme šli na Rhodos a na juhu boli plamene a sever otvorený, Satur vôbec nezaujímalo, že na celom ostrove sú prekročené limity čistoty vzduchu v červených číslach, hotel je otvorený - je. Lietajú lietadlá - lietajú. Odmietali nám aj prebookovať dovolenku na inú destináciu.

@autorka Dakujem. Aj som si myslela… 😔

veronika14141414
23. jún 2025

Tlacovka z Vadašu...uff po vypočutí..2 minúty o zosnulom chlapcovi a 50 minút len sa rieši biznis.....citujem...Opatrenia nemôžu sposobovat väčšie skody ako je samotné nebezpecenstvo... Chápem všetko aj zamestnancov aj mesto ale....chlapcovi zmizol celý život a oni plaču za pár dní ziskov a za zle meno .ale lepšie ...ako mať meno na náhrobnom kameni... Hodnoty ako lusk.... ľudský život hodnota len ,, odtiaľ -potial,,

veronika14141414
23. jún 2025

A ja len dufam ze toooolko podpory od ľudí co davaju kúpalisku dostáva aj RODINA zosnulého chlapca...😓

majkakoc
Autor odpoveď zmazal