icon

Sú Tatry skutočne predražené?

4. aug 2026

mne ano,lanovka na hrebienok extremna traposina za vela penazi,obycajny vlacik na lane.Parkovne neskutocne,preto sa necudujem ze tam uz len poliaci chodia,slovakov sme tam tento rok naratali na prstoch jednej ruky.Vlak zo Smokovca do Tatranskej Lesnej co su 1-3 km jedna strana 5€.

Strana
z4
anonym_6bc5d5
4. aug 2026

@anonym_autor Jasné, že je tam všetko drahé. To je normálne. Potrebujú na tom zarobiť. A je aj veľký záujem turistov.

anonym_7b1d6e
4. aug 2026

Ceny stùpajú dovtedy, kým znechutia väčšinu zákazníkov a tí na daný tovar, službu rezignujú a buď od nej upustia, alebo sa presunú za lepším pomerom hodnota/cena. Na Slovensku kvôli nezmyselným cenám v turistickom ruchu (už len v porovnaní s ČR, kde je navyše priemerný príjem vyšší) hrozí veľký prepad domácich zákazníkov.

letfenixa
4. aug 2026

@anonym_autor sú. Ale lístok, je jedno kam, stojí 4 €, zrejme si kupovala na stanici, nie online. Oplatí sa kúpiť viacdnovy.

anonym_a2697b
4. aug 2026

Vsetko vo Ficolande je predrazene cez korupciu a vysoke dane, poplatky, pokuty,... a platy nizke. Ale slovakom to nevadi, tak co. Keby ludia vysli do ulic, tak by sa Fico zosral, ale ked ak nikto neprotestuje, tak suhlasi.

galganka
4. aug 2026

tak choď tam, kde ti draho nie je. alebo piknikuj. Teraz sme sa vrátili z Nízkych. Dalo sa ísť aj na drahšie výlety, aj na úplne low cost.

anonym_cb073f
4. aug 2026

záleží čo požaduješ.
Včera bol manžel s dcérou. Išli ráno už o 4 hod, v Tatrách odparkovali a išli na turistiku. Slavkovský štít. Po vlastných.
Po výstupe sadli do auta a odišli domov. Nič si nekúpili, mali všetko so sebou.

ivanakal
4. aug 2026

Tak zalezi co chces v tych Tatrach robit. My tam chodievame za turistikou. Ubytovanie nas vyjde na 4 noci 320 Eur (pre 4). Rano si urobime ranajky, zbalime desiatu a vracame sa vecer, resp. podvecer. Ak stihame, ideme na pizzu alebo nejaku veceru, mame osvedcene miesto kde sa da dobre a lacno najest. Lanovky (teda vlaciky na lane 😂) nevyuzivame, mame nohy. Jasne ked ide niekto wellnessovat do Tatier alebo byvat v hoteloch tak sa stazuje ake drahe, no da sa aj lacnejsie.

anonym_4db250
4. aug 2026

Sú. Parkovisko na astrbskom plese 15 eur. Parkovisko pri Morskom oku 9 dur.
Len na porovnanie. A to ste si ešte nekúpili jesť a piť

anonym_ffd793
4. aug 2026

Vysoké Tatry boli vždy drahé. Ešte v 90-tych rokoch, keď sme tam boli ako deti, tak tam vtedy naši rodičia krútili očami nad miestnymi cenami. To si pamatám dodnes, lebo mama riešila každú korunu a tam to bolo extrém.

Zas na druhej strane, Slováci ako keby iné hory na SK ani nepoznali a tlačia sa len a len do Vysokých Tatier. Potom tam tatranci ryžujú, veď je tam stále plno ľudí, tak prečo by nezarobili.

anonym_af9111
4. aug 2026

A naco tam vôbec chodíte? Čo máte z tých kopcov? Ved tam nič nie je, len príroda. Co z toho máte?

biba_18
4. aug 2026

lanovka na hrebienok nie je žiadna atrakcia a ani za ňu nevydáva. je to obyčajný vláčik z bodu A do bodu B. vzhľadom na prevýšenie museli vybrať medzi ozubnicovou železnicou a lanovkou, vzhľadom na ekonomický aspekt vybrali lanovku a vzhľadom na terén vybrali pozemnú namiesto visutej....
lanovku na hrebienok absolutne nemusíš používať, ak nechceš, kľudne hore na hrebienok a s5 dole do smokovca môžeš šlapať...

anonym_cb073f
4. aug 2026
@anonym_af9111

A naco tam vôbec chodíte? Čo máte z tých kopcov? Ved tam nič nie je, len príroda. Co z toho máte?

@anonym_af9111 ty chodíš kam? do galérii, na výstavy , k moru? na všetko sa dá povedať čo z toho máte.

ivanakal
4. aug 2026
@anonym_af9111

@anonym_af9111 presne ako hovoris - "priroda".. to je za mna viac ako sediet na kave, to je pre lenivych

anonym_4db250
4. aug 2026
@anonym_ffd793

Vysoké Tatry boli vždy drahé. Ešte v 90-tych rokoch, keď sme tam boli ako deti, tak tam vtedy naši rodičia krútili očami nad miestnymi cenami. To si pamatám dodnes, lebo mama riešila každú korunu a tam to bolo extrém.

Zas na druhej strane, Slováci ako keby iné hory na SK ani nepoznali a tlačia sa len a len do Vysokých Tatier. Potom tam tatranci ryžujú, veď je tam stále plno ľudí, tak prečo by nezarobili.

@anonym_ffd793 si si istá? Ja som stretla Slovákov v Andách.

anonym_bb32b7
4. aug 2026

@anonym_autor Ja som sa pred týždňom vrátila s 11ročnou dcérou z Tatier, ubytovanie s polpenziou na 5 nocí stálo 420 €, na Hrebienok chodíme peši, na TEŽ som mala týždenný lístok za 16 €, dcéra mala s preukazom Žssk cesty električkami zadarmo. My tam chodíme kvôli výletom a turistike a my sme boli spokojné.

galganka
4. aug 2026
@anonym_af9111

@anonym_af9111 no, nie si tam ty 😀

petronelag
4. aug 2026
@anonym_bb32b7

@anonym_autor Ja som sa pred týždňom vrátila s 11ročnou dcérou z Tatier, ubytovanie s polpenziou na 5 nocí stálo 420 €, na Hrebienok chodíme peši, na TEŽ som mala týždenný lístok za 16 €, dcéra mala s preukazom Žssk cesty električkami zadarmo. My tam chodíme kvôli výletom a turistike a my sme boli spokojné.

@anonym_bb32b7 V tatrách sa dá nájsť rôzné ubytovanie aj lacnejšie, ceny v reštauráciach a parkovné je tiež rozdielné, ale aj ľudia čo sa vrátili z Chorvátska tak povedali, že tam je to tiež poriadne drahé.

anonym_a2697b
4. aug 2026

Chodte do polskych Tatier, do Zakopaneho. Uvidis vyssiu kvalitu sluzieb, lepsie, lacnejsie a viac hotelov.

anonym_b9cd7d
4. aug 2026

Nechápem, prečo tam niekto chodí za tie ceny. Hlavne zo západu, kde máme bližšie lacnejšie Alpy. Z východu mate Poľsko.

biba_18
4. aug 2026
@anonym_b9cd7d

Nechápem, prečo tam niekto chodí za tie ceny. Hlavne zo západu, kde máme bližšie lacnejšie Alpy. Z východu mate Poľsko.

@anonym_b9cd7d poľské ta3 sú hotový disneyland ...
mne osobne ceny v ta3 nevadia, chodím tam kvôli horám. čo mi vadí sú tí návštevníci čo do ta3 chodia ako na atrakciu a chcú ju mať lacnú ... a kvôli nim je to ako na korze na niektorých úsekoch ...

anonym_a2697b
4. aug 2026

Zakopane, pekne apartmany od 105 eur za 3 noci (35 eur na noc), na slovensku stranu si urobite vylet a vratite sa.
https://www.booking.com/searchresults.sk.html?l...

anonym_66b453
4. aug 2026
@anonym_4db250

@anonym_ffd793 si si istá? Ja som stretla Slovákov v Andách.

@anonym_4db250 a ako to suvisi?

patrike
4. aug 2026

Ano, su predrazene, absolutne (vyssie ceny parkovania a lanoviek ako Rakusko / Taliansko), aj relativne (za menej kopcov / kratsiu lanovku / zly parking) platim rovnako alebo viac. Uz tam nechodim alebo idem v pekny oktobrovy den, zaparkujem zadarmo a nikde tlacenica. Teraz mam na ciernej listine aj Teryho chatu, kvoli tej IG nadhere, ktorej to priklepli.

autor
4. aug 2026
@anonym_6bc5d5

@anonym_autor Jasné, že je tam všetko drahé. To je normálne. Potrebujú na tom zarobiť. A je aj veľký záujem turistov.

@anonym_6bc5d5 ano prevazne Poliaci tak chodia.

autor
4. aug 2026
@galganka

tak choď tam, kde ti draho nie je. alebo piknikuj. Teraz sme sa vrátili z Nízkych. Dalo sa ísť aj na drahšie výlety, aj na úplne low cost.

@galganka Tak Nizke som pozerala ale mam pocit ze ti Oravci tiez nevedia co od dobroty,otrasne ubytovne za vysoke ceny.Ak lepsi penzion,cena ako vo Vysokych Tatraxh.

autor
4. aug 2026
@anonym_cb073f

záleží čo požaduješ.
Včera bol manžel s dcérou. Išli ráno už o 4 hod, v Tatrách odparkovali a išli na turistiku. Slavkovský štít. Po vlastných.
Po výstupe sadli do auta a odišli domov. Nič si nekúpili, mali všetko so sebou.

@anonym_cb073f Aj my sme boli ba Slavkovskom po vlastnych ,z Doneho Smokovca,len my sme zo zapadu,to ak by sme byvali v Poprade neriesim.

autor
4. aug 2026
@ivanakal

Tak zalezi co chces v tych Tatrach robit. My tam chodievame za turistikou. Ubytovanie nas vyjde na 4 noci 320 Eur (pre 4). Rano si urobime ranajky, zbalime desiatu a vracame sa vecer, resp. podvecer. Ak stihame, ideme na pizzu alebo nejaku veceru, mame osvedcene miesto kde sa da dobre a lacno najest. Lanovky (teda vlaciky na lane 😂) nevyuzivame, mame nohy. Jasne ked ide niekto wellnessovat do Tatier alebo byvat v hoteloch tak sa stazuje ake drahe, no da sa aj lacnejsie.

@ivanakal No my sme piati,pre 4 sa hlada lahsie ubytovanie,my sme mali penzion bez stravy 8 dni 1300 e,nevyhldavali sme extra kaviarne a podobne,deti mensie ,ale aj to parkovanie,ak sa nam nechcelo vsade uz z Dolneho Smokovca chodit na hory,tak autom ,ale to parkovanie drahe.Lanovky ani my,som vravela ze taku sumu za vlcik nedam aj na Bachledku sme si vysli sami,len moje deti 7 a 9 r ,cize to tempo take nemaju a zasa aj nieco pre ne aby len nechodili stale.Obed sme sa sli najest len raz,inak som robila lepaky a palacinky.Takze o to nejde,skor o to parkovanie a vlaky,lanovky.A zmrzlina ze 3.30,To tusim ano v Taliansku sme raku drahu nemali.

biba_18
4. aug 2026
@patrike

Ano, su predrazene, absolutne (vyssie ceny parkovania a lanoviek ako Rakusko / Taliansko), aj relativne (za menej kopcov / kratsiu lanovku / zly parking) platim rovnako alebo viac. Uz tam nechodim alebo idem v pekny oktobrovy den, zaparkujem zadarmo a nikde tlacenica. Teraz mam na ciernej listine aj Teryho chatu, kvoli tej IG nadhere, ktorej to priklepli.

@patrike na terynke teraz nie sú "naši" ľudia?

anonym_9da08a
4. aug 2026

Tatry
Parkovanie 15€
Lanovka Lomnický štít 2 600 m za 89€

Španielsko, Kanárske ostrovy národný park Parque Nacional del Teide
Parkovanie zdarma
Lanovka 3 500 m za 43€

autor
4. aug 2026
@anonym_af9111

@anonym_af9111 Tak ha milujem hory,najradsej by som sl na Mont Everest haha ale to uz som stara.Ako mne pride more nida strasna,teolo a plaz a potom chodit v horucavach pi suchom meste,ja milujem hory a zelen,preto.

Strana
z4