icon

10 ročné dieťa na prednom sedadle auta

mirkarh
11. jún 2018

Ahojte chcem sa vás spýtať, či môžem voziť dcéru na prednom sedadle. Ma 149cm, 38kg a 10 rokov. Podľa vyhlášky (ak si dobre pamatam) sa na prednom sedadle môžu prepravovať osoby nad 12 rokov a nad 150cm. Ak hej, aký podsedak jej kupit? Mám taký najklasickejsi polistirenovy, ktorý predpokladam sluzi len na to, aby sedela vyssie. Stačí ten, či treba nejaký špeciálny?

luliu
•
11. jún 2018

A prečo ju chceš vozit vpredu ak sa smiem spytat

ragulca
•
11. jún 2018

pokiaľ viem, tak nemusia byť obidve podmienky v súbehu, tzn. 12 rokov, alebo 150 cm

ukulela
•
11. jún 2018

@luliu mozno vzadu dve sedacky pre dalsie deti?
https://auto.rodinka.sk/detske/autosedacky/bezp...
vozit teda asi mozes, ale teda pokial je miesto vzadu, radsej by som ju usadila tam.

pininka
•
11. jún 2018

My tak syna nosime na podsedaku uz vyse roka. Ma 10 a 152cm. Ziaden problem

baccio
•
11. jún 2018

@mirkarh ten zákon už neplatí.Na prednom sedadle môžeš voziť deti ale musia byť v sedačke aka mu prislúcha.Cize keď ma menej ako 150 CM a menej ako 12 rokov môže sedieť v predu ale v sedačke.

vroni
•
11. jún 2018

Normalny podsedak staci. Moze sediet normalne vpredu. Bez podsedaku nie, musia byt splnene obe podmienky, tj. nad 150 cm a 12 rokov (nesplna ani jednu. Dceru minule na hraniciach merali (ma viac nez 150 cm 🙂 )

zenaajmama
•
11. jún 2018

Deti v akomkoľvek veku môžu sedieť v predu , musia mať sedačku podľa predpisov.Vo vašom prípade to je podsedák.

nikto44
•
23. jún 2018

Ll