Ako naplánovať dovolenku pre rodinu s rozpočtom?
Som nešťastná. Môj chlap.je total pako. Ja už neviem čo.s ním. Riešime dovolenku a on ze viac ako 2800e on nedá. To je náš 5, deti 15, 15, 3 roky. Áno,chodili sme do chorvátska ale to som týždeň pred tým pripravovala stravu. Chcela som ísť niekde do rezortu, kde bude strava, bazény pre deti. Pozerám najlacnejšie destinácie, cca 4000tis. A to sa mu zdá veľa. Už sme sa kvôli tmu aj pohádali. Nikde nechodíme cez rok. Mam normálne chuť sa zbaliť a odist sama s deťmi. Akurát by som zobrala iba najstarších. Lebo najmenšie je dieta náročné. A to mi srdce puka, že vlastne akoby som jeho dala bokom...s tým by problém nemal, ale zase aby som zobrala všetky deti. A pánko si bude doma vylihovat sám. Sme priemerná rodina, obidvaja pracujeme, name dve autá, žiadnu hypotéku. Čiže si nemyslím, žeby nás taka dovolenka zruinovala
@belllinka dala som 14 dní cez booking 2 +3 dáva sa tam aj vek all inclusive
@petronela1305 tak ešte k tomu Egyptu pripočítaj letenky pre 5 ľudí, z ktorých ani jeden už nie je infant... Nie je treba za každú cenu hľadať riešenie. Občas proste za daných podmienok neexistuje.
@tiezjedna ja som len pána manžela obhajovala 😁 keď sa doňho pustili mudrelantky. Dá sa všetko len treba chcieť
Ano, da sa najst dovolenka vacsinou ale mimo CK. A zaberie to neskutocne vela casu, nieco najst, vykombinovat, ale da sa. Len treba pocitat s tym, ze teraz uz je na to aj dost neskoro. Hlavne ked tam je zlozenie 4 dospele osoby a 1 dieta. Nie kazdy je ale tak zbehly, ze si vie vsetko vybavit a zabezpecit sam. Tam treba aj transfery, dohodnut vopred, popozerat, ake su moznosti, cenove, prepravne. Tu u nich neprichadza do uvahy ani last minute v CK, pretoze rodinne izby uz realne nie su v januari, takze do last minute nema co ist. Izba pre 2 osoby sa najde skor. Ale tiez tie last minute uz nie su take vyhodne ako kedysi a ponuka tiez nie je az taka velka zo slovenskych letisk.
@petronela1305 das mi pls tip na ten apartman u domacich za tu cenu? Dakujem.
@chiara_elle ahoj nemám kontakt ale skus pozrieť na bookingu Crikvenica apartmán ružiča ulica Marka Marulića. My sme sa s nimi ešte minulý rok dohodli keď sme tam boli. Podľa mňa už budú mať obsadene. Kolky sa chystáte?
@muchotrafka298 Súhlas. Ja som pozerala pre nás troch, ja, manžel a ešte skolkar, že teda poďme vo vlastnej réžii.. a kým to boli apartmány na bookingu (destinácia na ostrove), tak si hovorím, no veď fajn, zatiaľ super. No a potom to začalo: nakoľko sme dvaja pracujuci ľudia s pol roka vopred nahlasenou dovolenkou na konkrétne dni, s dieťaťom s prázdninami v konkrétne dni, tak cestovanie kam nas vietor a Wizzair zanesie keď sú lacné letenky 😄 nehrozí. Čiže keď som už natukala konkrétne letenky na konkrétny dátum, bez prestupov len s tou namensou palubnou batožinou (a pri 4 ročnom v úplnej cudzine počítajte s tým, že len táto batožina nestačí) mi prišlo zle. A to ešte tam nepočítam poistenie. Transfer do Budapešti či Viedne aj s prípadným predpatim pred odchodom a po príchode, alebo parkovanie auta. Transfer z letiska v konkrétnej destinácií. Požičanie auta. Už zháňam s normálnou detskou sedačkou. Ešte sme nejedli, nikde neboli, neplatili vstupné. A toto všetko vybavuje, hľadaj, sleduj, ries.. tak vo ja viem.. ja keď som to zratala, tak som si povedala, že ani sa moc neoplatí 🤔 ako áno, závisí aj od tej destinácie,my sme mali konkrétne predstavy. Ale tak rátam jak rátam, pre nás troch to vychádza hore dole vždy na tých dva a pol tisíc až vyššie, s tým proste treba počítať. Teda tisícka na hlavu jak nič.
cestovali sme na dovolenku cez českú CK z Prahy, nakoľko slovenské CK pýtali za ten istý zájazd o 1000€ viac, pri odlete z BA. Skús pozrieť aj takúto možnosť, avšak treba zvážiť tortúru okolo cesty do Prahy...
@oblecenie99 prave toto je to, ze nie vzdy sa ti ist na vlastnu past vyplati. Ja som takto pozerala kamoske do Grecka minuly rok, ze kolko by ich to vyslo. A vyslo to o 500 EUR drahsie keby isli sami na hlavu, ako co mali ponuku od CK z BA krasne z domu taxikom, bez starosti.
Ja idem s deťmi na mallorcu tento rok, opäť a zas. Na 8 noci, polpenzia plus letenka na osobu 500 eur
@petronela1305 chápem, ale nesúhlasím. Niekedy sa fakt nedá. Ona si predstavuje dovolenku tak, aby nemusela mať starosti s varením, čo naprosto chápem. Aj to, aby deti mali vyžitie pod nosom. Ak nechceš byť v nejakej žumpe, tak proste musíš zaplatiť. Vždy to je o kompromisoch, ale musia byť na oboch stranách, a nie že jeden povie "viac nedám" a nazdar.
Vďaka všetkým za reakcie. U nás sme už dospeli k dohode. Písala.som to vyššie. Budem pozerať aj sama, aj cez CK a vyhodnotim si to. Ja mam celkom reálnu predstavu, co od toho očakávam. Keď budeme dvaja s chlapom, nebojím sa ísť ani na vlastnú past. Sama by som nesla
Podľa mňa keď raz človek okúsi all inclusive alebo utra all inclusive už nebude chcieť ísť na inú dovolenku. 😀akože keď sme boli na Makarskej len som hľadela na ceny pláž taká ako tu u nás cez cestu priehrada že meter krát meter všetci nervózny z cesty, z ubytka ktoré sme mali daleko. Prišli sme domov a bola som celá šťastná že sme doma. Mne sa páči na all inclusive že človek nemusí behat s peňaženkou max večer keď ide do mesta. Keď je niekto hladný smädný ide si zobrat aj deti aj dospelý plus aj alkohol. Aj keď sme 4 zaplatili za Turecko 5* 4500€ tak by sme tam určite viac bez stravy prepili a prejedli.😀

@petronela1305 tak si to nedáváj " zo srandy", daj si normálny hotel, nie shit,na letné prázdniny, a dva týždne.
Začni napr.Xanadu makadi bay, môžeš pokračovať Grand waterwold atď atď