icon

Ako zbaliť stan?

termuk
14. júl 2023

Prosím žienky tie čo lietate k moru a mávate so sebou aj plážový stan ako ho zbaliť do kufra? 😀Lebo máme dosť veľký kufor avšak priemer zloženého stanu je oveľa väčší. Je samorozkladací a má tvar kruhu čiže je to prakticky nemožné ho tam dostať. Skôr ma možno zaujíma či to na letisku budú akceptovať aj keď bude napríklad mimo kufra ale bude k nemu pripevnený. Alebo nám potom už len zostáva možnosť iného stanu? Ďakujem za každú radu

tinkavvv
•
14. júl 2023

@termuk jedine iny stan. My mame taky, co sa da normalne zvalit do relativne malych rozmerov.

lucik194
•
14. júl 2023

nemoze pretrcat cez velkost aka je uvedena cez letecku spolocnost

lulu0123
•
14. júl 2023

Normalne sme ho mali mimo kufra.V pohode ho vzali bez doplacania.Akurat vyzdvihnut sme si ho museli v nadrozmernej batozine. Nebol na tom pase ako kufre.

kacusik69
•
15. júl 2023

@termuk zalezi akou spolocnostou letite a kolko ks batoziny mozete mat a mate… berie sa to ako dalsi kus… napr. u Smartwingsu je dalsi kus spoplatneny sumou 70 eur/let… ku kufru pripevneny byt nemoze lebo nesmie pretrcat (som zamestnanec letiska)

termuk
autor
•
15. júl 2023

@kacusik69 tak to je ozaj dosť 🤣 hlavne keď si predstavím stan ktorý neváži ani kg a platiť za to 70€😩my letíme do antalye s freebird airlines

kacusik69
•
15. júl 2023

@termuk Freebird jeden kufor na osobu a celkova vaha pocet ludi x 20 kg (ak nemate od CK uvedene inak) - vaha sa zlucuje, len na jeden kufor nesmie byt viac ako 32 kg… takze ak letite povedzme traja, stan budete mat ako jeden kus a este mozete mat dva kufre napr. 30 a 25 kg (ak ratam “prehnane” 5 kg na stan) co date si myslim

termuk
autor
•
15. júl 2023

@kacusik69 zatiaľ čo sme vážili tak oba kufre majú do 20 kg🙂 a letíme s dcérkou ktorá ešte nemá 2 roky čiže na ňu batožina nepripadá, aj tak by to platilo že 2 kufre plus stan?

kacusik69
•
15. júl 2023

@termuk nie, na batozinu ma narok osoba nad dva roky… takze 2 kusy celkovo v prvom rade, v druhom celkova hmotnost do 40 kg a v poslednom nie viac ako 32 kg na kufor… takze by ste sa museli zbalit 1x 32 kg kufor a stan

termuk
autor
•
16. júl 2023

@kacusik69 ahaa dobre rozumiem 🙂 ďakujem veľmi pekne za ozrejmenie a rady 💗nejako to vymyslíme 😀

misana84
•
2. sep 2023

@kacusik69 zdravim a ten stan musí ísť na pas? Či pôjde s nami ako kočiar?lebo my sme traja a mame 2 kufre a príručne normál 3 ks

kacusik69
•
2. sep 2023

@misana84 stan vam cez kontrolu neprejde (ako prirucna), odovzdava sa hned

vavam
•
14. aug 2025
@kacusik69

@misana84 stan vam cez kontrolu neprejde (ako prirucna), odovzdava sa hned

@kacusik69 mozem sa opytat na nas pripad, cestujeme s 3 detmi (4 roky a vyssie) cize mozeme mat 5 batozin, planujeme si vsak vziat len 2 velke kufre, ohladne plazoveho stanu sme si mysleli, ze nam bude checknuty ako dalsia batozina ako ked sme sli este v roku 2019, no pozeram ze sa to od vtedy zmenilo k “lepsiemu”. Platit 80€ zan sa mi naozaj nechce, az som dobre pozerala tak odbavena batozina moze byt o rozmeroch do suctu stran 250cm, co iba tazko prekrocit. Stan je z tych vacsich (pre 4 osoby) ma priemer 68cm na vysku cca 5cm, cize ak by som ho vlozil do tasky (kufor som nasiel max. 86x61x33) tak mi ho odbavia ako 3 batozinu? Pride mi to to pritiahnute za vlasy, ze ked by bol v tak velkom kufri tak by mi bol odbaveny v ramci batoziny na ktoru mame narok, ako keby bol “navolno”. Dakujem za odpovede 🙂

kacusik69
•
14. aug 2025
@vavam

@kacusik69 mozem sa opytat na nas pripad, cestujeme s 3 detmi (4 roky a vyssie) cize mozeme mat 5 batozin, planujeme si vsak vziat len 2 velke kufre, ohladne plazoveho stanu sme si mysleli, ze nam bude checknuty ako dalsia batozina ako ked sme sli este v roku 2019, no pozeram ze sa to od vtedy zmenilo k “lepsiemu”. Platit 80€ zan sa mi naozaj nechce, az som dobre pozerala tak odbavena batozina moze byt o rozmeroch do suctu stran 250cm, co iba tazko prekrocit. Stan je z tych vacsich (pre 4 osoby) ma priemer 68cm na vysku cca 5cm, cize ak by som ho vlozil do tasky (kufor som nasiel max. 86x61x33) tak mi ho odbavia ako 3 batozinu? Pride mi to to pritiahnute za vlasy, ze ked by bol v tak velkom kufri tak by mi bol odbaveny v ramci batoziny na ktoru mame narok, ako keby bol “navolno”. Dakujem za odpovede 🙂

@vavam bohuzial, ale je to oficialne tak, kazdopadne ak by ste vahove limity a pocet batozin splnali, nepredpokladam ze by to niekto hrotil a batozinu odbavia… neberte to ale ako 100% info, hovorim za seba

basska_b
•
14. aug 2025
@vavam

@vavam Ano, vloz to do prazdneho kufra, ktory ma povolene rozmery a zoberu to. Vies, ono je to kvoli poriadku, štósovatelnosti, lahsej manipulacii a pod. V lietadle je 200 ludi, ak by si kazdy druhy vzal metlu, perzsky koberec, gitaru, detske elektricke auticko a pod., by sa zapotili pri nakladani a vykladani, ktore musi prebehnut rychlo