icon

Ako zvládnuť dovolenku s dieťaťom, ktoré má problémy močových ciest?

tehulka2023
5. júl 2026

Ahojte ženy, zaujíma ma či je tu niektorá ktorej dieťa malo problém s obličkami, prípadne moc. cestami, či sa chodíte kúpať, konkrétne k moru a ake máte opatrenia aby ste zabránili vzniku prípadných zápalov?

katesocka
6. júl 2026

Syn má 1 obličku menšiu, viac menej nefunkčnú, ale problémy mu nerobí našťastie. Ale mal reflxu moču, kvôli čomu mal časté zápaly, do 2,5 roka sme boli veľmi často v nemocnici a bral atb veľmi dlho, čiže sme sa neodvážili ísť na dovolenku. Prvý krát sme boli až v lete keď mal 3,5 roka a bol rok bez zapálu.

galganka
6. júl 2026

žiadne opatrenia, more mala vyslovene odporúčané. Lieky brala na dovolenke rovnako ako doma a po vyjdení z mora suché plavky, však to je automatika.

4stanka4
6. júl 2026

Nám dr more odporúčal ako najlepšiu alternatívu co sa týka pobytu vo vode. Vždy do sebou berieme lieky a pasiky na moč keby bolo potrebné akútne zasiahnuť . Samozrejmosťou je prezliekanie do suchých plaviek a snažím sa aby chodila pravidelne cikat.

nikky6
6. júl 2026

Ja by som more praveze uvitala, podla mna by jej to mohlo trosku aj pomoct. Ale teda ak by si sa bala, asi by som nakupila viacero spodnych dielov plaviek a ked pojde z vody von, nech sa prezlecie.