icon

Balíme 5 mesačnú slečnu do Tatier

bubumichaela
19. jan 2017

Ahojte,chystáme sa na pár dní do tatier. Drobec má 5mesiacov, čo všetko by ste zbalili ?? 😀 PS: ja už balím len aby som na niečo nezabudla,tak skúste mi napísať aj "váš" zoznam 😀
Dakujeeem.

hettinka
19. jan 2017

my sme boli s 3-mesačným a mali sme mlieko (dokrmovaný bol), plienky, oblečenie na ten čas a asi nič iné. Ak kojíš, je to o to lahšie, ak mate prikrmy, vezmi niečo overené vo flaštičke. naš vtedy ešte nesedel, tak som vzala lehátko,a by tam mohol byť počas jedla a aj na izbe. Bud si zajednaj postielku v hoteli,a lebo vezmi cestovnú postielku. Nam poslúžila prenosná vanička z kočíka.
Ak máte nejaký bazén, plienky do vody. určite oceníte nejakú šatku/klokanku alebo turistický nosič, Kočík nam bol skoro zbytočný.

cathy26
19. jan 2017

@bubumichaela my sme boli s 10 mesačným....mala som prenosnu postielku, oblečenie na každý deň + rezerva (boli sme v lete), plienky + ostatnu drogeriu pre maleho, keďže uz jedol prikrmy mala som zopar kupovanych ,kojenecku vodu a poharik na pitie pre maleho, turistický nosič a malý športový kočík...toť vsio...peknú dovolenku 😉

tyelde
19. jan 2017

Oblecenie, plienky, jedlo a zopár hračiek

pribinak
19. jan 2017

Netahaj priveľa veci, ved ste na Slovensku, vsetko dostanes kupit

hettinka
19. jan 2017

@pribinak o len človek sa chce rekreovať a nie behať po obchodoch ... a v tatrách záleží, kam idú. V Lomnici a v Smokovci je to v pohode, je tam COOP Jednota, všetko sa da kupiť, Ale my sme boli napr. v takej časti, že len hotel a okolo príroda

janinah
19. jan 2017

základné lieky,teplomer...ale tento vek a nejaký bazén,hotel,cudzia izba ja považujem za chytanie bacilov vo veku nízkej imunity a do roka sme boli akurát tak u babiek v ich domoch a na ich dvoroch

mirage
19. jan 2017

@janinah mna stale prekvapi takyto nazor.Su moje deti co toho do roka precestovali dost- Europa, Sk - hotely, chaty, bazeny, moria atd atd.. a uz v porodnici boli s otcom a starymi rodicmi- nie len za sklom v izolacii- chorlavejsie ne tie co do roka boli max u babky na dvore? Nie.

lorela
19. jan 2017

@mirage Keďže imunita je vecou viacerých faktorov, tak ju neovplyvňuje len ťahanie batoľaťa po všetkých možných návštevách, chatách, hoteloch a bazénoch. Aj takto ťahané dieťa môže byť choré každý mesiac do neviem akého veku.
Ale inak s tebou súhlasím, 5-mesčné dieťa môže ísť na výlet do Tatier 🙂.

A čo by som zabalila? Všetko to, čo doma denne používam v súvislosti s bábätkom a prechádzkami vonku v tomto mrazivom počasí.

yanni
19. jan 2017

@mirage sice od temy ale mas pravdu. Nas najmladsia, teraz 18mesacna, by uz davno musela byt na onom svete, keby som tak rozmyslala. Ta lieta po svete od narodenia. A nie raz, dva krat ale stale. Uz ma nalietanych viac mil a navstivenych viac krajin (aj takych nie najcistejsich) ako niekto nema ani za cely zivot. A NIKDY som nemala so sebou viac ako cipky na horucku. Ale ani tie nam NIKDY neboli treba.

No a aby sme ostali pri teme
@bubumichaela neber toho prilis vela. My sme boli s cerstvou mesacnou na tyzdennej lyzovacke v Rakusku. Postielka bola v hoteli, kojila som ale jedla na obed uz aj prikrmy. Prve dva dni som mala este domace v Avent poharikoch, dalsie dni kupenske. Vzdy mi v restike zohriali.
Cele dni sme boli na svahu, prestriedali sa s muzom, zober si nosic alebo satku ak mas. Zalezi na tom ake je pocasie a kam budete chodit. Ak len po rovnych cistych cestickach, tak ti staci aj kocik.
Samozrejme plienky, aj plavecke ak sa pojdete clapkat, nejake hracky ale na 3-4 dni ti fakt vela netreba.
Nemusis ani celu apatieku trepat, zober si od pripadu paracetamolove cipky a to ti fakt bohate staci.
Oblecenie atd. tak to uz hadam aj sama vies, co treba.

janinah
19. jan 2017

@mirage tvoj názor ti neberiem..to nie je o izolácii za sklom,to je postupné dávkovanie všetkého-bacilov,cudzích ľudí,cudzieho prostredia,alergénov,zážitkov....aj moje deti pochodili kde čo doma aj v zahraničí,ale tak od 1,5roka a nič nám neutieklo

momoqui
19. jan 2017

@bubumichaela par kuskov oblecenia, 2-3 hracky a ak nekojis, tak nejake vyzivky. Ale v kazdej restike ci hoteli vam budu vediet spravit pyre alebo zohriatz Na hoteli si objednajte postielku a lehatko by som urcite nebrala. Nasa mala cestovala od takmer narodenia aj na dlhsie mesacne tripy a nikdy som jej toho vela nebrala. Este by som pribalila zo dve cipky a teplomer (ak by nahodou) a par bavlnenych plienok, tie sa daju vyuzit na vsetko 🙂

mirage
19. jan 2017

@janinah je to aj o izolacii.do roka ich izolujes.Aj ti stari rodicia mozu mat chripku, ci ich sliepky mozu mat vtaciu chripku 😎Aky rodic take dieta.

hettinka
19. jan 2017

@janinah my s 3-mesačným v tatrach, s polročným v Liptovskom Jane a v 16mesiacoch pri mori v Chorvátsku a syn žije, je zdravý a dokonca zdravší ako staršia, s ktorou sme na prvej dovolenke boli až v 2 rokoch.
To je o imunite dieťaťa a nie o tím či človek len doma a u babky sedí.

katrinka8
19. jan 2017

Ja by som zbalila bežné veci, čo doma používaš - čiže oblečenie, "kozmetika", hračky, plienky. Ja všade beriem so sebou základnú lekárničku (áno, aj keď ideme len na víkend ku svokrovcom o 80 km ďalej), a to majú deti už 3 a 6,5 roka. Raz som ju nemala, a just vtedy mi v noci bolo treba lieky pre dcérku. Ešteže švagor s rodinou býva oproti cez ulicu, ale nič príjemné o 11-tej v noci takéto veci riešiť. Lekárnička nás zachránila u svokrovcov aj od nočnej návštevy pohotovosti kvôli boľavému uchu a iné pikošky. Takže u mňa toto je jedna z najpodstatnejších vecí.

janifer
19. jan 2017

@mirage ono je to tak, ak je na materskej tak urcite si radi oddychnu / ak sa to tak da nazvat/ zmenia prostredie, na psychiku fajn vec. A co sa tyka tych bacilov, my sme rovno v porodnici chytili zlateho stafylokoka, cize tak. Netreba ani do obchodneho domu chodit ani na dovolenku. No a tie bazeny... pomlcme o kvalite vody, ved aj dospele zeny maju problem kolkokrat kvasinky, mococe cesty... v Podhajskej sme cela rodina chytili heamophilus influenzae.

A k otazke: lekarnicku nieco na herpes napr., slivovicu na dezinfekciu 😉 pre otecka , daco na cumlanie do krku, odsavacku soplov mat poruke, uchostoury a daco do nosa, vincentku pre babo, aj v aute pocas jazdy mozu byt sople. A do autosedacky fajn vec je ovcia kozusinka, ak uz sedimv takej, co je nonstop v studenom aute.
Termoska, detsky caj (na hoteli asi nebude na svedskych stoloch)