Cestovanie s malým dieťaťom autobusom k moru do Talianska
Ahojte, chcela by som sa spýtať na REÁLNE skúsenosti mamičiek, čo cestovali k moru autobusom s malými deťmi (4-5 rokov). Dieťa bude mať v tom čase 4 roky. Išlo by sa do Lignana v Taliansku, samozrejme ide sa na noc. Ďakujem.
Reálne si pamätám, keď som ako žiačka druhého stupňa išla do Chorvátska s mamou autobusom, tak niektoré z tých malých detí to v autobuse nezvládali, niektorí rodičia detí to nezvládali... a pre niektorých akoby to bolo úplne prirodzené a normálne.
Keď mala dcéra necelé 2 roky, tak išla prvýkrát lietadlom s nami na dovolenku a zvládla to úplne perfektne. Približne rovnako staré dieťa ale spôsobilo migrénu a traumu väčšine lietadla.
Ako matka vieš čo potrebuje Tvoje dieťa a ako si schopná ho zabaviť alebo uspať. Ja viem, že by som to nezvládla, takže by som to ani s dieťaťom ani neskúšala. Aj lietadlo je náročné, ale aspoň to trvá kratšie a človek nie je dlhé hodiny zaseknutý v autobuse na sedadle.
Ešte ako slobodná som s partiou dosť pocestovala autobusom. A naozaj vždy boli prítomné aj takto malé deti , dokonca raz sedela pred nami pani s niekoľkomesačným dieťaťom. Ja som išla prvý krát do Chorvátska ,keď som mala 6. Ak dieťa netrpí kinetózou, bude to ok. Po nástupe do autobusu často vodič pustil nejakú rozprávku , prípadne rodinný film vhodný aj pre deti, po nej sme stáli, deti sa najedli , niektoré na pumpe umyli aj zuby a potom zaspali, zväčša mame na kolenách. Začali sa zobúdzať až okolo 6 ráno. Podľa mňa horšie, ako samotná cesta je posledný deň ,keď už nemáš izbu a ideš domov až večer, vtedy deti vedia byť mrzuté, cez obed spia v tieni na lehátkach...
Ja som bola autobusom so synom ked mal tak 4 a 5 rokov. Raz sme boli niekde v Taliansku pri Lido di Jesolo (ci ako sa to pise) a raz sme boli az na Sicilii. Obe cesty autobusom. Kedysi sa cestovala prevazne autobusmi, lietadla tolko nelietali a dovolenka letecky bola nedostupna vacsine dovolenkarom.
Len ja, moj ex, nase deti - cestujeme da sa povedat od porodu. Deti bud vo vajickach, alebo v autosedackach su zvyknute sediet, byt priputane a vystupit na povel. Takze s nimi cestovat akymkolvek prostriedkom je bezproblemove. Vedia, ze sa niekedy caka, ze sa niekedy uteka, ze sa neda na povel zastavit a vycikat.
V autobuse sme spali po sedackach, po zemi, v ulicke - vzdy sa ludia poukladali. Ale ano, treba ratat s tym, ze clovek bude z toho dolamany.
Inak za mna - radsej pojdem autobusom, ako autom, kde musim soferovat.
Maj súcit so spolucestujúcimi a ostaňte doma. Zažila som pred rokmi cestu do Grécka autobusom a jedno decko asi vo veku tvojho nás tam všetkých takmer priviedlo na psychiatriu. V živote na to nezabudnem. Strašné niečo.
my sme kedysi davno,, isli autobusom do Grecka, pred nami sedel asi 4-5 rocny chlapcek so starymi rodicmi,,, to bolo tak uzasne dieta,,, na celu cestu mu vystacil letak z Dracika,,, kolo ten vedel rozpravat o jednej hracke, to sme neverili,,, uuplne bezproblemovy,,,, jedine co asi vela pil, tak casto mu bolo treba chodit na malu,,, ale inak lepsie to zvladol, ako hociktory dospelak,, cesta do Tal je v porovnani s tym nic,,,, zalezi ake mas dieta,
ty si ho poznas najlepsie
Ty musíš vedieť či zvládne sedieť dlhé hodiny bez problémov. Prestávky síce sú ale neprispôsobujú sa tebe, idú podľa plánu.
Ja som bola autobusom so synom ked mal tak 4 a 5 rokov. Raz sme boli niekde v Taliansku pri Lido di Jesolo (ci ako sa to pise) a raz sme boli az na Sicilii. Obe cesty autobusom. Kedysi sa cestovala prevazne autobusmi, lietadla tolko nelietali a dovolenka letecky bola nedostupna vacsine dovolenkarom.
Len ja, moj ex, nase deti - cestujeme da sa povedat od porodu. Deti bud vo vajickach, alebo v autosedackach su zvyknute sediet, byt priputane a vystupit na povel. Takze s nimi cestovat akymkolvek prostriedkom je bezproblemove. Vedia, ze sa niekedy caka, ze sa niekedy uteka, ze sa neda na povel zastavit a vycikat.
V autobuse sme spali po sedackach, po zemi, v ulicke - vzdy sa ludia poukladali. Ale ano, treba ratat s tym, ze clovek bude z toho dolamany.
Inak za mna - radsej pojdem autobusom, ako autom, kde musim soferovat.
@katarinaba V ulicke???😵
Muz povedal nikdy viac cesta autobusom 18hod do Chorvatska.Vtedy mala najmensia 2 a pol roka,dalsi 6r,8 a 10r.Vsetky deti boli ukazkove,kazdy si ich chvalil.
Ale muz povedal,ked uz dovolenka tak letecky.Let zvladol aj pol rocny maly.
@katarinaba V ulicke???😵
@anonym_fc4f25 Lukratívne miesta. Aj moja starká sa vždy v uličke natiahla, bol o tento flek veľký záujem.😉 No a autobusom nikdy v živote viac, je to úmorné.
@sisa898989 s malym som cestovala sama od od jeho 8 mesiacov, ale autom. Nechces radsej ist takto? Inac autobusom ok, ak vies, ze ta posluchnu (ak by si ich potrebovala ukludnit)
Toto uz nie je male dieta- ktore preplace celu noc. Ak radi cestuje tak to date. Treba len nabalit nieco nove na nudu. No pocitaj s tym ze vas rano vylozia na plazi- dieta bude fit oddychnute a ty dolamana bez energie cakat kym vas poobede ubytuju. Ale mozno mate hned ubytko- prezisti si.
@zuzinka888 to viem, keď sme nemali malého chodili sme tak. Ale ako myslím, že by prespal cestu.
Ešte ako slobodná som s partiou dosť pocestovala autobusom. A naozaj vždy boli prítomné aj takto malé deti , dokonca raz sedela pred nami pani s niekoľkomesačným dieťaťom. Ja som išla prvý krát do Chorvátska ,keď som mala 6. Ak dieťa netrpí kinetózou, bude to ok. Po nástupe do autobusu často vodič pustil nejakú rozprávku , prípadne rodinný film vhodný aj pre deti, po nej sme stáli, deti sa najedli , niektoré na pumpe umyli aj zuby a potom zaspali, zväčša mame na kolenách. Začali sa zobúdzať až okolo 6 ráno. Podľa mňa horšie, ako samotná cesta je posledný deň ,keď už nemáš izbu a ideš domov až večer, vtedy deti vedia byť mrzuté, cez obed spia v tieni na lehátkach...
@kristina2412 tiež sme takto.chodievali často. Preto sa aj pýtam, lebo viem, že boli tam aj malé deti :D no len či som ich zažila len ja alebo aj druhý :D
@sisa898989 uplne v pohode to zvladne. Zober maly vankúšik aby mal pohodlie, lazka si na tvoje kolena hlavou a bude spinkat. Pre istotu zober Kinedryl. Sem tam telefon, sem tam nieco vyfarbite spolu. 4 rocne dieta v pohode zvladne, rozprávajte sa o tom, ze pojdete, musite sediet a potom tam pridete a budete sa kupat.
Zazila som predskolakov v autobuse o ktorych nikto ani nevedel, ze tam su. Vecer zalahli do ulicky a spali az do rana. Zazila som dovolenku kde s nami cestovala Emka a aj po 15 rokov viem ako sa vola a ako liezla na nervy celemu zajazdu uz v Komarne. Vies co bolo kym sme dosli do Chorvatska?
Ty poznas svoje dieta ci by to zvladlo, ci by nebolo otravne a nervozne.
@sisa898989 Ty najlepšie poznáš svoje dieťa. Hlavné je absolvovali ste niekedy dlhšiu cestu autobusom s ním? Už len z praktického hľadiska či mu tam nebude zle, nie každý autobus dáva, nie každý dáva klímu v autobuse a tak. Teda určite pred kúpou zájazdu by som si urobila niekde výlet aspoň 2-3 hodiny autobusom že či bude ok zdravotne. Potom taká vec ako udržanie potrieb, autobus nezastane okamžite lebo jemu sa chce cikať/kakať. A potom v neposlednom rade takéto povahové črty a výchovné, že či je trpezlivý, či ak mu povieš že idete k moru vydrží tu cestu a bude ok alebo bude po polhodine cesty netrpezlivý a nebude chápať že musí vydržať... Proste každé dieťa je iné, inak trpezlivé, iné povahovo, inak dá na rodičov, inak znáša celkovo cestu autobusom/klímu, teda to neznamená že ak Petrin Janko cestu zvládol zvládne aj tvoj a ak Ankina Emka nezvládla tvoj nezvládne, je to individuálne.
@sisa898989 choďte niekam letecky toto bude cesta masaker pre teba aj spolucestujucich...
Áno, úplne v pohode to syn v mladšom veku zvládol. Ja menej- nekomfort.
@sulavikova tak s nami to aj rátam. Predsa je to stiesnené, ale to aj dlhá cesga lietadlom
@sulavikova tak s nami to aj rátam. Predsa je to stiesnené, ale to aj dlhá cesga lietadlom
@sisa898989 Dlhá? Myslíš tú hodinu a pol až dve trebárs Španielsko , Taliansko, Grécko a ešte kratší let Chorvátsko, či Bulharsko?
@sisa898989 Tak do I je to iste lietadlom kratsie. Tu hodinu a daco autom nedas.
Tri roky po sebe sme boli v Chorvátsku autobusom. Raz sme boli autom. Deti mali v čas keď sme šli prvý krát autobusom 3,6,7 rokov. Všetky tri to zvládli skvelo,bol to pre nich zážitok, väčší ako cesta autom. Autom už ani nechcú ísť. Keď sa stálo,budili sme ich nech idú cikať, natiahnuť sa, vyvetrať sa. V autobuse býva viac detí a ani jedno nemalo nikdy problém zvládnuť cestu. Skôr sme zažili dospelých čo sa na všetko sťažovali a aj tak šli aj ďalší rok autobusom 😆
Tri roky po sebe sme boli v Chorvátsku autobusom. Raz sme boli autom. Deti mali v čas keď sme šli prvý krát autobusom 3,6,7 rokov. Všetky tri to zvládli skvelo,bol to pre nich zážitok, väčší ako cesta autom. Autom už ani nechcú ísť. Keď sa stálo,budili sme ich nech idú cikať, natiahnuť sa, vyvetrať sa. V autobuse býva viac detí a ani jedno nemalo nikdy problém zvládnuť cestu. Skôr sme zažili dospelých čo sa na všetko sťažovali a aj tak šli aj ďalší rok autobusom 😆
@kukinka55 a chodíte aj teraz takto? Ako mne to viac vyhovuje tým autobusom. Sadnem a dovezie ma kam chcem, o nič sa nestarám.
@kukinka55 a chodíte aj teraz takto? Ako mne to viac vyhovuje tým autobusom. Sadnem a dovezie ma kam chcem, o nič sa nestarám.
@sisa898989 áno,aj tento rok ideme,za mesiac. Keďže ja nie som šofér,iba muž šoféruje,ten jeden raz mu stačilo to od šoférovať. Bol dolamany, rozbitý. Takto aj on môže zdriemnuť a nemá zodpovednosť. My ale ozaj už tú cestu považujeme za začiatok dovolenky 🙂
@sisa898989 Dlhá? Myslíš tú hodinu a pol až dve trebárs Španielsko , Taliansko, Grécko a ešte kratší let Chorvátsko, či Bulharsko?
@anonym_53aba3 písala som o buse, nie o lietadle. Letecky zvládame okrem skorých odletov zatiaľ všetko. Bus je núdzové riešenie. Ale dám to, som mama- musím.
@anonym_53aba3 Len ak si spočítaš cestu na letisko, že tam trčíš 2 hodiny pred odletom ak ideš s cestovkou a máš batožinu, potom let, potom čakanie na batožinu, potom transfer máš to rovnako ako autobusom 10-12 hodín cesta...
@anonym_53aba3 Len ak si spočítaš cestu na letisko, že tam trčíš 2 hodiny pred odletom ak ideš s cestovkou a máš batožinu, potom let, potom čakanie na batožinu, potom transfer máš to rovnako ako autobusom 10-12 hodín cesta...
@marsmykkok Iste😆😄
@marsmykkok tak asi záleží kde bývaš , my to máme 15 minút na letisko, dve hodiny let na nejaký grécky ostrov, 2 hodiny príchod vopred, pol hodina čakanie na kufre, a vždy vyberám transfer max pol hodinu. Nám to vychádza 5,5 - 6 hodín cca...
@marsmykkok Zatiaĺ nám cesta na letisko+ 2 hod.na letisku + cca 2 hod.let, čakanie na kufre a transfer trvalo najviac dokopy 7 až 8 hodín. Čas ubieha ovela rýchlejšie, stále niekde inde sme,dlho nesedíme, keď chcem prejdem sa, idem na kávu, zájdem si kedykoĺvek na wc , popozerám obchodíky.Zažila som viac bus.zájazdov-asi 4 a už by som sa na to nedala ukecať. A to lietanie dosť zle znášam a trpím na uši.,ale aj tak už nie. Verím však , že si tento spôsob nájde stále svojich fanúšikov.

Toto uz nie je male dieta- ktore preplace celu noc. Ak radi cestuje tak to date. Treba len nabalit nieco nove na nudu. No pocitaj s tym ze vas rano vylozia na plazi- dieta bude fit oddychnute a ty dolamana bez energie cakat kym vas poobede ubytuju. Ale mozno mate hned ubytko- prezisti si.