icon

Čo zbaliť ročnému dieťaťu na dovolenku pri mori?

aleachim1
Včera o 11:14

Ahojte, sú tu podobné témy, ale aktuálne ak niektorá riešite zoznam čo zobrať ročnému dieťaťu na dofču k moru budem veľmi vďačná ak dáte tipy, poprípade aj celý zoznam 🙂 Ideme prvý krát s dieťaťom a nechcela by som niečo doležite zabudnut :😃 ďakujem 🙂

anonym_b75c5f
Včera o 11:18

autom/letecky?budete varit, mate spravu zajednanu? Kojis/pije um?

ichbinich
Včera o 11:22

1. Autom alebo letecky?
2. Kam a ako ďaleko od civilizácie?

Autom zober aj hračky do vody, pripadne topánky do vody, bazénik, slnečník... všetko toto di lietadla trepať nebudeš 😉
Ak budete trochu mimo, zober aj nejaké lieky "keby nieci" - od horúčky, proti hnačke atď. Ak budete niekde "v meste " , viac ti nebude treba, dokúpiť podľa potreby. Ak budeš mimo, vezmi prípadne aj iné, ako kvapky do nosa/očí a iné.

A najdôležitejšie
Pasy pre všetkých
Peniaze a kreditku
Kartičky poistenca
Ochranu proti slnku spf 50+
Pokrývku hlavy
Ľahké vzdušné oblečenie
Golfac a nosič
Obľúbeného plysaka
Na cestu novú hračku, ktorá nerobí hluk
Jedlo a pitie na cestu

natalka13
Včera o 11:23

normalne to co vsade inde + akurat pomocky do vody.
oblecenie, hygienu, oblubene dobroty-chrumky piskoty, stravu ak potrebuje mlieko ,opalovaky, hracky, plienky na prve dni...
pri mori len zvysenu ochranu spf treba inak ako vsade inde.

sisska96
Včera o 11:23

Všetko 😂

anonym_d5e173
Včera o 11:26

Doklady a obľúbenú hračku, bežné veci, to čo používate doma. Čo zabudneš, dokúpiš na mieste.
Želám krásnu dovolenku

martinka13
Včera o 11:32

Bežné lieky a teplomer, doklady. Ja som vždy mala aj ATB sirup, nezarobený pamycon a niečo do uší adekvátne veku. Všetko ostatné sa dá kúpiť. Lieky by sa mi zháňať nechcelo...

anonym_045e82
Včera o 11:45

chat gpt ti to napise za 30s... mne sa nechce... hlavne je ten zoznam uplne individualny... drviva vacsina sa sice kupit da, ale je predrazena..rovnako nejdem tam o 2 v noci zhanat cipky od teploty a teplomer...to su veci, co proste treba mat...

minesasubu
Včera o 12:02

okrem základných veci -oblečenie, strava, flaška na vodu
klobuk s uv aby bol aj na krk vzadu , tričko s dlhým rukávom uv , pončo s kapucňou
za mňa overal hroza ked bol mokrý išlo to velmi zle dole proste boj
nové hračky na cestu - busy book, nálepky , mini magnetkové nálepky a pod
veľkú tenkú plienku 80x80 nám sa veľmi zišla na kočík alebo na zakrytie
ak chodí tak sandále čo rýchlo schnú a sú zároveň aj do vody
krém na opalovanie nám sa hodil sprej
zaleží kam idete niektoré veci sa dajú kupiť priamo v destinácii
lieky - paralen, niečo na uši, tasectan , sprej do nosa
plavecké pomocky my sme mali cherek rukavniky

anonym_7e7877
Včera o 13:12

@aleachim1 pripnem sa 📌. PS: skúste aj počty na tie tri týždne. My ideme autom do Španielska, varíme si a malý je kojený.

anonym_f56c73
Včera o 15:02

To sa fakt pýtaš? Materský inštinkt, zdravý rozum GDE? Inak, moc si tú dovču neužiješ, je ti to hádam jasné.;)

janinah
Včera o 15:10
@anonym_7e7877

@aleachim1 pripnem sa 📌. PS: skúste aj počty na tie tri týždne. My ideme autom do Španielska, varíme si a malý je kojený.

@anonym_7e7877 autom do španielska? Uff.odvaha...

anonym_7e7877
Včera o 15:11
@janinah

@janinah áno, ale po ceste máme niekoľko zastávok, väčšinou pri rodine, takže to takto spojíme

janinah
Včera o 15:14

Okrem beznych veci teplomer,lieky proti horucke,hnacke a kv.do oka,ucha( nie atb),čiapky legionarky aspon dve zakryju aj krk,zopar štipcov na pradlo.
Hracky do vody,nafukovacka,hracky na piesok je nosenie dreva do lesa.to kupujeme tam.

ichbinich
Včera o 16:09
@janinah

Okrem beznych veci teplomer,lieky proti horucke,hnacke a kv.do oka,ucha( nie atb),čiapky legionarky aspon dve zakryju aj krk,zopar štipcov na pradlo.
Hracky do vody,nafukovacka,hracky na piesok je nosenie dreva do lesa.to kupujeme tam.

@janinah
Ježiš štipce, áno!
Mam doma kolekciu štipcov z rôznych krajín, keďže som ich pár krát zabudla 🙈🤪

janinah
Včera o 16:17
@ichbinich

@janinah
Ježiš štipce, áno!
Mam doma kolekciu štipcov z rôznych krajín, keďže som ich pár krát zabudla 🙈🤪

@ichbinich keby ti odfuklo plavky ako raz mne,tak už nezabudnes nikdy😃

anonym_7fff86
Včera o 16:21
@janinah

@ichbinich keby ti odfuklo plavky ako raz mne,tak už nezabudnes nikdy😃

@janinah my sme preto tam museli kupit nove,lebo maly mal len 1,tak plavky aspon niekolko.

anonym_30824e
Včera o 16:28

Ahoj, my sme oslávili prvé synove narodeniny na dovolenke, vtedy sme v júni leteli lietadlom. Za mňa určite kočík, mali sme nafukovaci bazen maly nanosili vodu z mora a tam bol aj dve hodiny pod slnecnikom, opaľovacie krémy, lieky na teplotu, teplomer, lieky na zvracanie a kašeľ, kvapky do nosa, očí a usi (nastastie sme nic nepotrebovali). Papučky do vody boli veľká pomoc, keď bol piesok rozpálený. UV tričko s dlhými rukávmi na kúpanie, plavky, pokrývka hlavy. U nás to bolo stále umelé mlieko a HiPP, keďže nič iné okrem raňajok sme do neho počas dňa z tých nových jedál nedokázali dostať. Spal v cestovnej postielke co sme si vyziadali od hotela. Za mna je cestovanie s malym dietatom super, dieta v kociku, ja som sa nachodila po slniecku, on bol stastny prestastny a po kazdej dovolenke trochu vyzrel a dospel. Uzite si to

aleachim1
autor
Včera o 16:48
@anonym_f56c73

To sa fakt pýtaš? Materský inštinkt, zdravý rozum GDE? Inak, moc si tú dovču neužiješ, je ti to hádam jasné.;)

@anonym_f56c73 Všetkym žienkam ďakujem za odpovede, samozrejme hlavne take SOS lieky a možno tipy som chcela počuť čo sa tu najviac zhodnete že je super mať so sebou, ideme autom do Chorvatska na 12 dni, takže rady pomohli ďakujem. A pani Vas čo som tu označila, vy by ste mali trošku prepnuť z tej negativity 😉 samozrejme že inštinkt mame asi kazda nie? Ale nejake tipy čo mozno nedate dopustit je skvele ked posuniete inej mame ako radu 🙂 a ja si to užijem ked budem vidiet reakcie mojho dietata na taketo prostredie, a ked sa aj stane ze sa tam budeme nervacit tak sa budeme nervacit pri mori. Takže pani majte sa ako chcete a skuste nabuduce prepnut a byt pozitivnejsia, viete mozno niekto sa tesi ze raz zarok ide k moru s rodinou 🙂

anonym_832260
Včera o 17:44

My cestujeme celkom dosť, takže moje tipy:
- Náš syn má čoskoro 1,5r a ešte v zime aj leto predtým sme mu všade balili piknikovu deku z Tchiba (2x2 metre). Je uplne skladná, šupnem ju aj do práčky večer a ráno je sucha, zdola je izolovaná a používala som ju ako hraciu podložku kdekoľvek v ubytkach kde bola studená dlažba alebo aj na dvore/terase…
- na cestovanie samozrejme clona na jeho okne v aute a podložka proti poteniu do sedačky,
- v lekárničke mám pre istotu rehydratačný roztok (zatial nebolo treba), obyč ústnu odsávačku soplov a pár nutnosti čo tu už odzneli.
- tiež sieťka proti hmyzu a clona na kočík sa zíde,
- a samozrejme veľa veľa snackov do auta.
- keď ti pije babo z fľaše so slamkou tak odporucam aj tu kefku na slamky, keďže to mnohé ubytka nemavaju.

anonym_832260
Včera o 17:52

Ešte som zabudla super pomocníka: mam malého cestovný zoznam v Notes v mobile a vždy pri balení si odškrtávam čo balím, takze mi to reálne trvá max 10minut a ako syn rastie tak si to len priebežne updatujem podľa aktuálnych potrieb. Takze to ti odporucam - sprav si a nabuduce akoby si našla ;)

vevesh
Dnes o 13:18
@anonym_7e7877

@anonym_7e7877 hlavne mlieka a plienky. A pri mlieku pozor na skladovanie (do 24 stupnov, aj ked je neotvorene v krabici).

vevesh
Dnes o 13:19

@aleachim1 mne tu chyba este uv-oblecko pre babo na plaz/do vody a pop-up plazovy stan. Ak sa da, tak 2 ks toho uv-oblecka- ked sa jedno susi, moze byt v nahradnom...

vevesh
Dnes o 13:22
@anonym_f56c73

@anonym_f56c73 mohla by si, prosim ta, vysvetlit, preco by si tu dovcu neuzila? Mam 4 deti, cestujem s nimi takmer od porodu kade a tade a vzdy sme si cestu, dovolenku, navstevu etc. uzili.....

anonym_8a7385
Dnes o 13:31
@janinah

@janinah akurat som to išla napísať bože dobrotivý zije mi tam sestra a keby mam k nej ist autom zastrelim sa

anonym_f56c73
Dnes o 17:31
@vevesh

@anonym_f56c73 mohla by si, prosim ta, vysvetlit, preco by si tu dovcu neuzila? Mam 4 deti, cestujem s nimi takmer od porodu kade a tade a vzdy sme si cestu, dovolenku, navstevu etc. uzili.....

@vevesh však možno sama uvidí a potom zreferuje;)