Čo zbaliť ročnému dieťaťu na dovolenku pri mori?
Ahojte, sú tu podobné témy, ale aktuálne ak niektorá riešite zoznam čo zobrať ročnému dieťaťu na dofču k moru budem veľmi vďačná ak dáte tipy, poprípade aj celý zoznam 🙂 Ideme prvý krát s dieťaťom a nechcela by som niečo doležite zabudnut :😃 ďakujem 🙂
1. Autom alebo letecky?
2. Kam a ako ďaleko od civilizácie?
Autom zober aj hračky do vody, pripadne topánky do vody, bazénik, slnečník... všetko toto di lietadla trepať nebudeš 😉
Ak budete trochu mimo, zober aj nejaké lieky "keby nieci" - od horúčky, proti hnačke atď. Ak budete niekde "v meste " , viac ti nebude treba, dokúpiť podľa potreby. Ak budeš mimo, vezmi prípadne aj iné, ako kvapky do nosa/očí a iné.
A najdôležitejšie
Pasy pre všetkých
Peniaze a kreditku
Kartičky poistenca
Ochranu proti slnku spf 50+
Pokrývku hlavy
Ľahké vzdušné oblečenie
Golfac a nosič
Obľúbeného plysaka
Na cestu novú hračku, ktorá nerobí hluk
Jedlo a pitie na cestu
normalne to co vsade inde + akurat pomocky do vody.
oblecenie, hygienu, oblubene dobroty-chrumky piskoty, stravu ak potrebuje mlieko ,opalovaky, hracky, plienky na prve dni...
pri mori len zvysenu ochranu spf treba inak ako vsade inde.
Doklady a obľúbenú hračku, bežné veci, to čo používate doma. Čo zabudneš, dokúpiš na mieste.
Želám krásnu dovolenku
Bežné lieky a teplomer, doklady. Ja som vždy mala aj ATB sirup, nezarobený pamycon a niečo do uší adekvátne veku. Všetko ostatné sa dá kúpiť. Lieky by sa mi zháňať nechcelo...
chat gpt ti to napise za 30s... mne sa nechce... hlavne je ten zoznam uplne individualny... drviva vacsina sa sice kupit da, ale je predrazena..rovnako nejdem tam o 2 v noci zhanat cipky od teploty a teplomer...to su veci, co proste treba mat...
okrem základných veci -oblečenie, strava, flaška na vodu
klobuk s uv aby bol aj na krk vzadu , tričko s dlhým rukávom uv , pončo s kapucňou
za mňa overal hroza ked bol mokrý išlo to velmi zle dole proste boj
nové hračky na cestu - busy book, nálepky , mini magnetkové nálepky a pod
veľkú tenkú plienku 80x80 nám sa veľmi zišla na kočík alebo na zakrytie
ak chodí tak sandále čo rýchlo schnú a sú zároveň aj do vody
krém na opalovanie nám sa hodil sprej
zaleží kam idete niektoré veci sa dajú kupiť priamo v destinácii
lieky - paralen, niečo na uši, tasectan , sprej do nosa
plavecké pomocky my sme mali cherek rukavniky
@aleachim1 pripnem sa 📌. PS: skúste aj počty na tie tri týždne. My ideme autom do Španielska, varíme si a malý je kojený.
To sa fakt pýtaš? Materský inštinkt, zdravý rozum GDE? Inak, moc si tú dovču neužiješ, je ti to hádam jasné.;)
@anonym_7e7877 autom do španielska? Uff.odvaha...
@janinah áno, ale po ceste máme niekoľko zastávok, väčšinou pri rodine, takže to takto spojíme
Okrem beznych veci teplomer,lieky proti horucke,hnacke a kv.do oka,ucha( nie atb),čiapky legionarky aspon dve zakryju aj krk,zopar štipcov na pradlo.
Hracky do vody,nafukovacka,hracky na piesok je nosenie dreva do lesa.to kupujeme tam.
Okrem beznych veci teplomer,lieky proti horucke,hnacke a kv.do oka,ucha( nie atb),čiapky legionarky aspon dve zakryju aj krk,zopar štipcov na pradlo.
Hracky do vody,nafukovacka,hracky na piesok je nosenie dreva do lesa.to kupujeme tam.
@janinah
Ježiš štipce, áno!
Mam doma kolekciu štipcov z rôznych krajín, keďže som ich pár krát zabudla 🙈🤪
Ahoj, my sme oslávili prvé synove narodeniny na dovolenke, vtedy sme v júni leteli lietadlom. Za mňa určite kočík, mali sme nafukovaci bazen maly nanosili vodu z mora a tam bol aj dve hodiny pod slnecnikom, opaľovacie krémy, lieky na teplotu, teplomer, lieky na zvracanie a kašeľ, kvapky do nosa, očí a usi (nastastie sme nic nepotrebovali). Papučky do vody boli veľká pomoc, keď bol piesok rozpálený. UV tričko s dlhými rukávmi na kúpanie, plavky, pokrývka hlavy. U nás to bolo stále umelé mlieko a HiPP, keďže nič iné okrem raňajok sme do neho počas dňa z tých nových jedál nedokázali dostať. Spal v cestovnej postielke co sme si vyziadali od hotela. Za mna je cestovanie s malym dietatom super, dieta v kociku, ja som sa nachodila po slniecku, on bol stastny prestastny a po kazdej dovolenke trochu vyzrel a dospel. Uzite si to
To sa fakt pýtaš? Materský inštinkt, zdravý rozum GDE? Inak, moc si tú dovču neužiješ, je ti to hádam jasné.;)
@anonym_f56c73 Všetkym žienkam ďakujem za odpovede, samozrejme hlavne take SOS lieky a možno tipy som chcela počuť čo sa tu najviac zhodnete že je super mať so sebou, ideme autom do Chorvatska na 12 dni, takže rady pomohli ďakujem. A pani Vas čo som tu označila, vy by ste mali trošku prepnuť z tej negativity 😉 samozrejme že inštinkt mame asi kazda nie? Ale nejake tipy čo mozno nedate dopustit je skvele ked posuniete inej mame ako radu 🙂 a ja si to užijem ked budem vidiet reakcie mojho dietata na taketo prostredie, a ked sa aj stane ze sa tam budeme nervacit tak sa budeme nervacit pri mori. Takže pani majte sa ako chcete a skuste nabuduce prepnut a byt pozitivnejsia, viete mozno niekto sa tesi ze raz zarok ide k moru s rodinou 🙂
My cestujeme celkom dosť, takže moje tipy:
- Náš syn má čoskoro 1,5r a ešte v zime aj leto predtým sme mu všade balili piknikovu deku z Tchiba (2x2 metre). Je uplne skladná, šupnem ju aj do práčky večer a ráno je sucha, zdola je izolovaná a používala som ju ako hraciu podložku kdekoľvek v ubytkach kde bola studená dlažba alebo aj na dvore/terase…
- na cestovanie samozrejme clona na jeho okne v aute a podložka proti poteniu do sedačky,
- v lekárničke mám pre istotu rehydratačný roztok (zatial nebolo treba), obyč ústnu odsávačku soplov a pár nutnosti čo tu už odzneli.
- tiež sieťka proti hmyzu a clona na kočík sa zíde,
- a samozrejme veľa veľa snackov do auta.
- keď ti pije babo z fľaše so slamkou tak odporucam aj tu kefku na slamky, keďže to mnohé ubytka nemavaju.
Ešte som zabudla super pomocníka: mam malého cestovný zoznam v Notes v mobile a vždy pri balení si odškrtávam čo balím, takze mi to reálne trvá max 10minut a ako syn rastie tak si to len priebežne updatujem podľa aktuálnych potrieb. Takze to ti odporucam - sprav si a nabuduce akoby si našla ;)
@anonym_f56c73 mohla by si, prosim ta, vysvetlit, preco by si tu dovcu neuzila? Mam 4 deti, cestujem s nimi takmer od porodu kade a tade a vzdy sme si cestu, dovolenku, navstevu etc. uzili.....
@anonym_7e7877 autom do španielska? Uff.odvaha...
@janinah akurat som to išla napísať bože dobrotivý zije mi tam sestra a keby mam k nej ist autom zastrelim sa
@anonym_f56c73 mohla by si, prosim ta, vysvetlit, preco by si tu dovcu neuzila? Mam 4 deti, cestujem s nimi takmer od porodu kade a tade a vzdy sme si cestu, dovolenku, navstevu etc. uzili.....
@vevesh však možno sama uvidí a potom zreferuje;)

autom/letecky?budete varit, mate spravu zajednanu? Kojis/pije um?