icon

Dá sa ísť na dovolenku k moru s ročným dieťatkom?

hviezdickka
28. jún 2016

Ahojte 🙂 Chcem sa opytat, co si myslite o napade ist na dovolenku s dietatkom, ktore ma 1 rok. Nas malicky sa len nedavno narodil, no na dalsi rok planujeme ist s nim k moru. K moru chceme ist s manzelom kazdy rok, no vzdy sme skoncili v praci a nedostali sme sa nikdy na ziadnu dovolenku, nie to este k moru. Toho roku mame babatko, takze to nepojde, no na dalsi rok bude mat malicky rok a ja sa uz teraz tesim ako tam spolu vsetci 3 pojdeme.

Co sa mi vsak stalo. Z kazdej strany od vyssich rocnikov pocuvam, ze ist ina dovolenku s 1 rocnym dietatom je hlupost. Ze dovolenku si vobec neuzijeme. Ze deti su z toho tepla nervozne. Ani do chladku, ani do vody s nimi. A zlaty klinec na zaver - ved oni isli na dovolenku po 25 rokoch. Samozrejme, ze isli po tolkych rokoch, ked zili v inej dobe. Dnes sa da dovolenka vymaknut za 200 e komplet aj s polpenziou na osobu, len treba ist vlastnym autom, co my aj tak chceme.

Myslite, ze skutocne sa taka dovolenka neda uzit? Ze je to len trapenie? Nechcem tomu verit. A kedze sa uz teraz velmi tesim, tak by som rada mala realny obraz uz teraz. Nerada by som sa tesila na dalsie leto a nasu prvu dovolenku, a potom zistila, ze to nepojde. Rada by som sla asi zaciatkom alebo koncom sezony, ked nie su este take horucavy. Asi skor koncom, lebo na zaciatku sezony nebude asi este teple more.

Dakujem za vase skusenosti 🙂

Strana
z5
jamika27
29. jún 2016

@moni244 hej mier, nič sa nedeje, prečo tu chces silou mocou vyvolať hádku, všetky sme si pekne povysvetlovali, tak sa tu nepozabijajme koli dovolenke

emili31
29. jún 2016

mozem len tak pre info ako riesite potom stravu deti?ja mam hruzu ist co len na chatu, kvoli jedeniu a neviem si predstavit varit na dovolenke...kde neni kuchynka napriklad..ako toto riesite?

maslenka47
29. jún 2016

@emili31 ovocne ale aj ine vyzivy si vies kupit, alebo ak chces domace, tak zavarit predom. Natrety chlebik (striedku bez korky), banan, jogurt a pod nemusis varit. Na krupicovu (alebo podobnu) kasu, pudning a pod nejaku brutalnu kuchynu nepotrebujes, staci 1 hrniec a varic, hoci aj zobrat z domu elektricku platnicku. Kase sa predavaju aj instantne. Ak sa pojdete niekde stravovat, tak vyberies nieco vhodne pre dieta (polievka, zemiakova kasa).

Vsak ono zase za tych par dni na "inej ako beznej strave" sa tomu dietatu nic nestane.

tehula
29. jún 2016

@emili31 ja som napr bola s rocnou na Mallorce a potom v Turecku s druhou, ked mala 1rok.

V Turecku mali mnohe hotely aj tzv. Diet kutik, ci uz pre ludi s nejakymi traviacimi obstrukciami, alebo tych, co sa nechceli rozozrat.
Mavali tam napr takmer nesoleny vyvar, a rozne zeleniny na pare. Tak z toho som davala malej, aj morcacie masko, aj dusenu zeleninu, polievky.
Ved rocne dieta uz s vynimkou hribov, zbytocne vyprazanych jedal ci morskych ryb, moze jest vsetko.

Na Mallorce sme nic speci nemali, tam normalne jedla tiez maso chude s prilohami a polievky.
Problem som praveze mala posledny den pocas transferov na letisko, kedy som bola nutena kupit jej hippku a ona mi to odmietala jest. Tak som aspon jogurty nakupila a to zjedla

emili31
29. jún 2016

@tehula diki moc za radu

bielavila
29. jún 2016

@emili31 ake mas velke babo? nic neni problem ked sa dopredu nachystas 🙂 my bereme so sebou vzdy UM, instatne kase a vyzivky v saciku,par poharov s detskou stravou( maso, zelenina, ryza...napr od HIPP) dopredu si poprosim aby som na izbe mala kanvicu a nejaky riad, inak bude papat to co my, prevazne papame aj my rodicia kuracinu, zeleninu a zemaky, ryza polievky a ovocie, myslim ze toto vsetko najdes v kazden primorskej restike 🙂 urcite tam budu aj obchody...my chodime s malym na vikendy uz hadam od jeho narodenia a je pravda, ze jedna mala taska je iba jedlo ( UM, detske kase, vyzovky, chrumky, ked idem iba na par dni berem stravu kupensku z obhchodu vo flaskach napr hipp, par dni na tom prezuje a jemu aj velmi chutia, inak ked sme v restike objednaame take aby mohol aj on popapat, ked sme na chate varime tak aby to bolo vhodne aj pre neho.... ale neboj hroza to neni, my to zvladame super a to maly je silny alregik a nemoze nic vobec nic mliecne cize my to mame o to " komplikovanejsie" uz mam vsetko tak nacvice e a zorganizovane ze je to malina 🙂

nyusika
29. jún 2016

@emili31 Veď tam nebudeš vytvárať šesťchodové menu ☺
Minideťom vezmi kúpené výživy, pripadne domáce, ak máš.
Dospelákom rýchle jedlá....pečené kura, robota nula bodov....k tomu zelenina, chlieb...spravte si guláš, opekajte, grilujte. Môžete ísť jesť von.

Treba to len raz skúsiť.

hettinka
29. jún 2016

@emili31 nevarím, mávame hotel s PP alebo aj s light AI, ale aby bolo švédske stoly, vždy sme niečo vybrali, čo deti zjedli. Ja mam také deti, že jedno zje úplne všetko v pohode, druhé je vyberavejšie, ale vždy sa nájde niečo, čo zjedia - polievka, kuracie, ryža, cestoviny, ovocie ...
Minulý rok sme mali večere servírované, ale 4* hotel, takže strava kvalitná a objednávali sme si deň vopred, tiež to bolo v pohode.

Ak sme boli na súkromí, jeden rok som varila večere, to som už tak mala vymyslené, aby som navarila rýchlo, také minútky. Potom som si povedala, že variť ma nebaví, aj ked to dlho netrvá, tak raňajky zabezpečuje manžel (v Chorvátsku majú úžasné čerstvé pečivo a na to sme kúpili maslo. syr, vajíčka, džem v KONZUMe), na obed sme zjedli len niečo ľahké na pláži a na večere sme chodili do reštaurácie, deti jedli zvyčajne pizzu, grilované mäsko a také veci a ja som si užila grilované rybacie špeciality, každý deň niečo iné ,,, vyjde to síce drahšie, ako varenie, ale však jeden týžden z roka si môžeme hádam dovoliť.
Tento rok ideme netradične do Albánska, tiež máme v hoteli PP a na obedy budeme chodiť tiež niekam na pláži.
Ked boli deti malé, brala som rýchlovarnú kanvicu a instatntné kašičky + presnidávky, dcéra jedla aj hotové tie zeleninové príkrmy. Syn tie hotovky nechcel, tak jedol jedlo z hotela.

sisaka
29. jún 2016

@jana_eyre malému dieťaťu je urcite jedno, kde práve je, ale mne ako rodičovi nie. Viem, ze kopec ľudí je schopných chodiť každý rok na to iste miesto, ja napríklad, ak uz mam nejaké miesto pochodene radšej idem niekde, kde som este nebola, pretože ja mam rada aktívne dovolenky spojené s poznávaním . Tráviť dovolenku na záhrade, na tej istej chate, na tej istej plazi, nie je pre mna, niekomu to vyhovuje, mne nie, preto pre mna nie je jedno, ci som vyvalena na plazi pri mori v Mexiku uz po 7. Sezonu, alebo som pri mori, ale v uplne inej krajine a dieta sa tomu musí prispôsobiť, lebo ja nebudem doma trčať na zadku len preto, ze ročne nevidí rozdiel medzi bazénom na záhrade a bazénom na Floride.

tilly
29. jún 2016

rocne je uz aj dost velke, chodi sa aj s mensimi detmi,
preco nie? co je na dovolenke zle? velke tepla? ved tu su tepla tiez a horsie sa znasaju tu (v meste so zlym ovzdusim), ako pri mori, kde pofukuje zdravy morsky vzduch...
neoddychnes si? a doma si oddychnes? ved na dovolenke budete na dieta minimalne dvaja (aj viaceri, my sme napr. boli par krat na dovo aj s mojimi rodicmi, cize dieta sa rozdelilo medzi 4 dospelych, pre mna megaoddych)
cesta? lietadlom rocne dieta v pohode, ideal ked je dojcene (moze dudlat pri vzlete aj pristavani), autom sa da ist aj na noc, cize dieta prespi
jedlo? ak apartman v lete sa az tolko neje, da sa nejaka rychlovka uvarit, alebo restauracie, pizzerie, kebab maju vsade, ak hotel so stravou a niekto sa obava, ze sa tam poriadne ani nenaje alebo ze dieta bude vystrajat... podla mna by sa malo dieta ucit spravat sa v restauracii od malicka, okrem toho ved dieta vieme zabavit vsade, su baby friendly hotely, kde maju detske kutiky, alebo hracky pri stoloch, ale myslim, ze v tomto sme my velmi citlivy narod, v hoteloch zahranicne deti papaju same, spinave aj vo vlasoch a rodicom to nevadi, my krmime pomaly aj 5rocne deti aby sa nezaspinili 😝 😀

len by sa asi nemal miesat do debaty niekto, kto to nezazil, kto zazil, vie ako to je

jana_eyre
29. jún 2016

@sisaka my tiež chodime radšej tam kde sme ešte neboli, dovolenky travime aktívne, nemame s manzelom radi byt len tak na mieste a nic nerobit.. deti sú už tak naucene, že keď sa ide na dovolenku sme každý deň na inom mieste, par dni sme ubytovani tam, par zas tam..

Ale tu sa zas strhla debata co je lepšie pre dieťa,len preto som písala, že dieťaťu je to sumafuk 😁 potrebuje len spokojnych rodicov.. A či sú spokojni 10r. Na jednej a tej istej plazi, alebo každý rok majú prechodenu celú europu je jedno, len podľa mňa je lepšie presuvat sa vždy v čase spanku a na noc sa niekde zložiť.. Ale zas to je len môj názor, možno sú deti co sa prispôsobiť nevedia a ja som mala dvakrát šťastie, lebo sú spokojni všade a potom šťastní po návrate domov 😄

lucy1001
30. jún 2016

Dá sa cestovať aj s malým dieťaťom. Záleží na vás na čo si trúfnete a ako si to celé zorganizujte. A samozrejme a to v prvom rade, záleží na dieťatku. My máme s drobcom za sebou dve krásne dovolenky ..s ročným v Chorvátsku, o rok neskôr v Grécku. Tento rok (po poslednom útoku v Turecku) sme sa rozhodli tráviť dovolenku na Slovensku.

whitecat666
1. júl 2016

@hviezdickka Jasné, že sa dá ísť na dovolenku k moru s ročným dieťatkom. Nie je to absolútne nič neobvyklé 🙂

gabikkas
1. júl 2016

@hviezdickka mame tri deti, momentalne maju 6r, 4r a 1r a keby najstarsia nedostala tyzden pred odchodom kiahne, tak by sme boli momentalne uz druhy tyzden v chorvatsku...kedze nase deti su ekzematici, boli sme v chorv. uz dva krat, prvy krat ked mali 1r a 3r, a duhy krat ked mali 4 mesiace, 3.5r a 5.5r. Bala som sa ako to 4m syn zvladne, ale isli sme prve dva sept. tyzdne, cestu tam aj nazad celu prespali vsetky deti... to iste bolo aj ten prvy krat ked sme cestovali, prespali celu cestu....a ak sa nic nestane, tak pojdeme posledne dva augustove tyzdne do chorv.,ktore sme prelozili koli tym nestastnym kiahnam... ja odporucam 🙂

Strana
z5