icon

Dovolenka na Kréte: Stojí za to navštíviť?

15. máj 2026

boli ste už niekto na Kréte? páčilo sa vám? alebo stačilo raz a radšej nejaký iný grécky ostrov? zvažujeme ísť na týždeň bez detí, na pár dni si možno auto požičať

biba_18
15. máj 2026

na kréte žijú kreténi 😒
ale nie 😂 to je taký náš interný vtip ...
na kréte je krásne
jedna z našich najlepších dovoleniek ... a požičať auto je super nápad ... máš tam čo pozerať ...

andrejka2424
15. máj 2026

Boli sme len raz - autom sme prešli východ, tento rok ideme do Mataly a chceme si pozrieť juho-západ. Viem si tam predstaviť krásne výlety aj na 5 dovoleniek. Ak sa psychicky pripravíš na vlny, tak Kréta má čo ponúknuť .Odporúčam nevynechať Spinalongu.Môj sen je Chania a vidieť Balos a Falassarnu.

janinah
15. máj 2026

Mne stačilo raz,zaleží čo tam chceš robiť.Na plazach na severe fuka,často červená vlajka. Heraklion historia pekné,ostatne sme neboli,ale tu historiu maš aj inde.Na poznavačky som skôr za španielsko.Ak sa datumovo dá,tak ked sú nejake podujatia.festivaly,fiesty...( kdekolvek by ste šli).Pozor na horúčavy.

katkaseiner
15. máj 2026

boli sme asi pred 3 rokmi na 2 tyzdne. Byvali sme u domacich asi 15 minut autom z Rethymna. Velmi sa nam pacilo, mali sme auto vybrate. Ano, je to dost veterny ostrov, cize v REthymne dost casto bola cervena vlajka a nedalo sa kupat ale na Windy je super viditelne kde je prilis veterno a kde menej. Najviac sme chodili sa kupat na Bali. Boli sme aj v Heralieone, v Chanii, na Elafonisi (tam treba ist este predtym ako zacnu turisti prudit o 10 hodine, cize kludne na 8 tam byt a mat hlavne vecer natankovane, pretoze rano benzinky otvaraju len okolo 8-9). Obehli sme okolie, skvela strava, ludia, vylety, za mna fakt vyborna dovolenka. Jaj a nech nezabudnem, domacich sme mali neskutocne super, raz dva klopkali a doniesli musaku, palacinky, melony.

andrejka2424
15. máj 2026
@katkaseiner

boli sme asi pred 3 rokmi na 2 tyzdne. Byvali sme u domacich asi 15 minut autom z Rethymna. Velmi sa nam pacilo, mali sme auto vybrate. Ano, je to dost veterny ostrov, cize v REthymne dost casto bola cervena vlajka a nedalo sa kupat ale na Windy je super viditelne kde je prilis veterno a kde menej. Najviac sme chodili sa kupat na Bali. Boli sme aj v Heralieone, v Chanii, na Elafonisi (tam treba ist este predtym ako zacnu turisti prudit o 10 hodine, cize kludne na 8 tam byt a mat hlavne vecer natankovane, pretoze rano benzinky otvaraju len okolo 8-9). Obehli sme okolie, skvela strava, ludia, vylety, za mna fakt vyborna dovolenka. Jaj a nech nezabudnem, domacich sme mali neskutocne super, raz dva klopkali a doniesli musaku, palacinky, melony.

@katkaseiner Aj my sme boli na 2 týždne a aj teraz tak ideme. 🙂

andrejka2424
15. máj 2026

Väčšia istota, že sa okúpete je v zálivoch.My sme mali v pohode more ,boli sme na Voulisme ( záliv Mirabello) na východe a hotel na skale priamo nad plážou.

la_dolce_vita
15. máj 2026

Mne sa tiez pacilo na Krete, more pekne, sluzby na urovni, historia.. Autom sme presli cely ostrov. Vietor asi ako na inych ostrovoch, tie grecke su moja srdcovka.

anonym_c94b66
15. máj 2026

Ja určite odporúčam. A to mám dosť pocestované

anonym_03dc17
15. máj 2026
@andrejka2424

Väčšia istota, že sa okúpete je v zálivoch.My sme mali v pohode more ,boli sme na Voulisme ( záliv Mirabello) na východe a hotel na skale priamo nad plážou.

@andrejka2424 Osobne ma tie fotky neohúrili. 😀

andrejka2424
15. máj 2026
@anonym_03dc17

@andrejka2424 Osobne ma tie fotky neohúrili. 😀

@anonym_03dc17 Ďakujem za informáciu anonym. 😁 Pre nás to bolo krásne miesto, kde sme určite neboli posledný krát.

extempore
15. máj 2026

Akurát som zaplatila dovolenku na Kréte 🙂

anonym_03dc17
15. máj 2026
@andrejka2424

@anonym_03dc17 Ďakujem za informáciu anonym. 😁 Pre nás to bolo krásne miesto, kde sme určite neboli posledný krát.

@andrejka2424 ok mne je jedno

anonym_79a4f8
15. máj 2026

@anonym_autor Kréta je nádherná… určite treba auto a pobehať viacero miest a pláži… mnohé tie menšie sú ešte krajšie ako tie masovky

orisker
15. máj 2026

Najkrajšie miesta na Kréte som našiel mimo tých turistických centier.
Treba sadnúť do auta, voziť sa a navštíviť také miesta, kam turisti ani nechodia. Predvlani som si našiel dedinku v najjužnejšej časti Kréty, ktorá bola doslova prilepená na skalných úbočiach nad morom a ten výhľad bol dychberúci. Serpentíny v skalách štyristo metrov nad morom a po pár minútach som sa už potápal v skalných jaskyniach dvadsať metrov pod hladinou.
Z výšin do hlbín.
A dedinčania ozaj milí, srdeční, jednoduchí ľudia, neskazení turizmom.

andrejka2424
15. máj 2026

Neviem či vyhĺadávate skôr pláže so súkromím, alebo masovku a s plážovým servisom. Na východe sme takých zašitých a ĺudoprázdnych navštívili v rámci spoznávania krajiny viac-na SV aj JV a majú dobrú atmosféru, ale na celodenný oddych uprednostňujeme skôr tie vybavené a s nejakým občerstvením. Páčila sa nám Vai beach aj Dragons beach na juhu a tiež prístav Agios Nikolaos a dedinka Kritsa.

elief
15. máj 2026

Boli sme 3 krát, verím, že ešte pôjdeme. Vždy sme boli v inej časti, všade nám bolo skvelo