Dovolenka na splátky
Ahojte existuje dovolenka na splátky?
Ak áno a máte skúsenosti tak môžete mi odporučiť cestovku ? Ďakujem
ja nevidím problém ani s telefonom na splátky. mám na neho aj v hotovosti. ale prečo ho nezobrať na splátky ak mi dajú splátky bez navýšenia? 😏
@sisska96 to nemyslis vazne, ukaz mi niekoho kto si kupuje nieco na co proste nema, ked si to predsa nezaplati tak narok moze ist z vlastneho bez dlzoby.
@anonym_a4c519 tak si predstáv, ktorá rodina /4členná/ odhodí od seba napr. 3800 € na dovču. Nie radšej si to splácajú postupne a ostane im aj rezerva - tých svojich €, aby mali.
My sme to robili napr. takto / ak boli deti ešte malé / , kúpili sme dovču v januári a do leta sme ju splatili / všetko dohodou cestovky jasan / .... hoci sme na ňu mali, ale vieš to treba rátať - k rukám, k nečakaným výdavkom, aj si užiť na dovče, a hlavne žiť po dovče 😉
To by bolo, keby ľudia iba pracovali od nevidím do nevidím a nešli sa odreagovať, nešli , kde to milujú ..... len preto, že na to nemám, tak sedím doma ....
Ja tiež nemám na nový dom - teraz, čo? Niekedy nemám ani 1€ na zmrzlinu / myslím v peňaženke / ale túžim po nej .....
@katarinaba Ked niekto musi cakat na bonusy a vyuctovania, tak proste nie je prijmova skupina, ktora by mala chodit po dovolenkach.
@patrike my si berieme 13te platy ako vreckove,mame ich vzdy v juli,v decembri 14te platy zase idu na darceky.Takto to mame rozdelene.
@katarinaba Ked niekto musi cakat na bonusy a vyuctovania, tak proste nie je prijmova skupina, ktora by mala chodit po dovolenkach.
@patrike a predstav si, ze mnoho ludi, aj tych lepsie situovanych, si necerpaju bonusy mesacne. Nie su na to odkazani. Prave preto si to ziadaju raz rocne, ze maju nasetrene na dovolenku. Uplne normalna vec. Ci to odlozi z vyplaty kazdy mesiac, alebo si to da vyplatit raz rocne - prave tito su dobre situovani, lebo nepotrebuju bonus mesacne.
ja nevidím problém ani s telefonom na splátky. mám na neho aj v hotovosti. ale prečo ho nezobrať na splátky ak mi dajú splátky bez navýšenia? 😏
@biba_18 vidis, ale oni sa budu ohanat nejakou financnou gramotnostou. Za ten cas, co si ty uzivas telefon, splacas ho malou sumou mesacne, bez navysenia, este k tomu mozno vyuzijes nejaku super akciu, oni setria a za 10 mesiacov musia este dolozit 20 EUR, lebo casom sa peniaze znehodnotili, lebo uz nie su take akcie a zlavy. No kupili az ked na to "mali", lebo splatky su fuj. Logika nepusti.
@anonym_ad30cf Tu by som sa pridal, dalsie genialne napady su kupit si kazdy rok najnovsi mobil na splatky.
@patrike este by som pridala: Vianocne darceky na splatky 🙈
@patrike a predstav si, ze mnoho ludi, aj tych lepsie situovanych, si necerpaju bonusy mesacne. Nie su na to odkazani. Prave preto si to ziadaju raz rocne, ze maju nasetrene na dovolenku. Uplne normalna vec. Ci to odlozi z vyplaty kazdy mesiac, alebo si to da vyplatit raz rocne - prave tito su dobre situovani, lebo nepotrebuju bonus mesacne.
@katarinaba Takto presne to robíme i my. A bonus za celý rok, rovno šup na dovolenku.
@patrike ale netrep. je to príjem ako každý iný…
@anonym_11e8da presne tak som to myslela že zaplatím rezerváciu a potom ostatok keď sa pôjde...
@anonym_autor Nikdy odo mňa nepýtali zaplatiť všetko naraz. Najprv sa platí záloha, potom o pár mesiacov ďalšia časť a najväčšia splátka je mesiac pred odletom. Nie, že týždeň pred tým, to sotva. Odporúčam ti radšej vychytať last minute, keď na druhý deň letíš a platíš až v keď objednávaš. Pri tom množstve cestoviek sa vždy nájdu ponuky , ktoré budú pre vás zaujímavé a často za zlomkovú cenu.
@patrike Ty si inak strašne úbohý , keď si myslíš že ty si niekto na úrovni a súdiš, kto by mal a kto by nemal ísť na dovolenky. Pokiaľ sa človek preto zadlžuje a neživorí, tak nie je žiadny občan druhej kategorie a svoje vlastné úspory môže minúť podľa vlastnej vôle a svedomia.
@anonym_autor ono keď si zarezervuješ dlhé mesiace dopredu, tak vždy na začiatku platíš len zálohu. Aj my tak mame zarezervované teraz dve dovolenky. Jednu cez Satur jednu cez Kartágo. Väčšinu doplatíme cca mesiac dva pred realizáciou
Nuz, zakladne pravidlo je, ze ak si na to musis pozicat tak zrejme na to nemas.
Pri domacom spotrebici by som moznost zobrat uver chapal pretoze to je investicia do veci ktora ti ma sluzit dlhe roky, ale dovolenka na splatky je dokazom financnej negramotnosti.
Ak si nevies mesacne odkladat, aby si na dovolenku mohla ist tak urcite nie si schopna tu istu sumu splacat a este k tomu aj s urokom.
Za mna je dovolenka na splatky luxus ktory si momentalne nemozes dovolit.

@sissy27 neporovnavaj cestovanie na vlastnu past s cestovanim cez cestovku. A ano, drviva vacsina ludi, ktori si kupuju dovolenku vopred a nevyplatia ju celu, cakaju na danove bonusy, na rocne zuctovania, na domeny, na to, ze este odlozia z vyplaty. Kazdopadne, ja pisem o uplne niecom inom. Maj sa.