icon

Dovolenka pri mori s trojročným dieťaťom

mizu89
3. júl 2017

Ahojte mamicky.Chcela by som sa informovat co vsetko by sme mali zabalit na dovolenku k moru pre takmer 3 ročneho chlapca(oktobrovy).Dovolenku sme si naplanovali na august nejaku last minute chytit.Z drobcom ideme na dovolenku prvy krat.
Takze co by som sa chcela popytat:
1.co zabalit - nejake oblecko,opal. krem 30,50, mlieko po opalovani, drogeria, obuv do vody,kroksy, sandale, nieco na hlavu, lieky,hracky...
2.co je tak super pre dieta. aka destinacia.chcem pozriet nejaky hotel kde budu aspon nejake smykacky a podmienka piesok.Egypt a Tunis vylucim lebo tam sme uz z manzelom boli.
3.v akej destinacii aka strava.hlavne koli malemu.
4.aka choroba nas moze chytit a kde.Mam na mysli nejake hnacky...
ako ste riesili detsky spanok cez den.Nemame buginu a ani neplanujeme si pozicat.
5.nocny spanok dietata.Spali deticky s vami v posteli alebo na pristelke.Ako ste to poriesili aby vam dieta nespadlo z postele.Neberieme cest. postielku lebo aj ta sa moze polamat pocas letu( vsak viete ako z batozinou hadzu)
6.ako ste riesili popripade nocny let.spalo vam dieta v lietadle?
7.denny let.ako ste zabavili dieta v lietadle.Ciatala som ze nejake cukriky na zuvanie pre dieta pri vzlete a ze vraj deti dost zaujmu nove hracky popripade prechadzanie sa po lietadle(objavovanie novych veci)
8.ako sa plati za dieta?chcema najst destinaciu kde ma dieta min, do troch rokov vsetko zadarmo ale ako to je z letenkou a poplatkami.
9.da sa preniest od nas tie vyzivy a jedla pre deti co su vo flaskach a v tych tubach co deti len saju?(sunarek...)
Zatial ma nic nenapada na co by som sa este popytala ale postupne dopisem ak by ma este nieco napadlo.Dakujem

hettinka
3. júl 2017

My chodíme na dovolenky s deťmi každoročne, dcera bola prvýkrát ako 2-ročná, syn 16-mesačný. Niet sa čoho báť, chodia aj s menšími bábätkami, 3-ročné dieťa už je "velkáč" 🙂

1 - zabaliť asi to, čo si písala, kvalitný opalovák (ja mam overený Eucerin 50 pre deti), plavky, tričko do mora, prípadne malý nafukovací bazenik (alebo kupiš aj tam, rovnako ako kýblik, loptičku). Lieky bežné - niečo od teploty a od hnačky určite, zvyšok podla destinácie. My sme nikdy nevyužili skoro nič, max nejaký ibalgin som davala, ked sme raz mali 1-dnovú teplotku.

2. my sme chodili vždy do Chorvátska, nie je tam tak horúco, podobná strava, blízko ... ale nie je tam piesok. takže ak je taká podmienka, asi Bulharsko, Grécko, alebo Taliansko, príp. Turecko. V HR je piesok na ostrove Rab a v Holiday Village Zaton.

3. my sme mávali polpenziu v Chorvátsku, normálne jedli v hoteli hotelovú stravu a vždy všetko v poho. Cez den niečo na pláži, domáce ovocie, nevarím na dovke nikdy.

4. choroby popísané hore, nemám skúsenosti s nejakými velkými problémami, max teplotka zvýšená a syn raz vracačka z polievky, ale dal to von a bolo.
Obedný spánok sme riešili tak, že sme chodili na izbu spať ... všetci. na pláži sa cez obed aj tak vydržať nedá, takže sme hladali hotel pri pláži a spali na izbe. Večer boli vonku, kym decka vydržali.
Vo väčšine hotelov majú k dispozícii aj postieľku, len si to treba nahlásiť vopred v CK. Cestovnú postielku sme mali len ked bol syn malinký, potom už normálka na prístelke spali, alebo medzi nami.

6 - 8 - my sme boli autom, taže o lietaní s malými deťmi neviem poradiť. Každopádne dieťa je tzv. infant do 2 rokov, že neplatí vôbec nič. 3-ročné dava väčšina hotelov zadarmo, platíš len letenku.

9. výživu prenesieš zabalenú v kufri. Vo väčšine krajín sa dá kúpiť v marketoch aj detské jedlo. My žijeme na čerstvom ovocí, škoda nevyužiť to južné ovocie, domáce, voňavé. dozreté na stromoch. Pre také malé dieťa sme mali okrem toho z domu instantné kaše a UM.

anabeth
3. júl 2017

my sme do troch rokov chodili do talianska, autom, všetky hippky sme kupovali tam, taliani žijú pre deti, niet miesta, kde sa nedostaneš s kočíkom, na každom kroku, na pláži, v meste, v reštukách- preliezky, trampoliny
ranajky išiel muž kupiť, obedy som varila ale žiadne halušky, - jednoduche rýchle, v potravinách majú čerstvé lasagne, pečené kuratá, na večeru sme chodili do reštík-

od troch do 10 rokov- grecko, all inclusive- všetky hotely sú na deti pripravené- stolička v jedalni, preliezky, deské jedlá,
v lietadle veľmi nepočítaj, že stále bude chodiť, to sú malé lietadlá,letušky rozvážajú jedlo, popri vozíku neprejdeš, na štart a pristátie treba žuvať intenzívne- takže nie cukríky ale žuvačky, moji mali v tom veku sluchadla a ked ich prestalo baviť, počúvali rozprávky, ale tieto turistické lety na 90 percent lietajú v takých super časoch- o 1 v noci, o 4 ráno, takže spali, skor je problem ten dvojhodinový checking na letisku, v noci- ani spať ani chodiť- na to bol kočík super- nosili sme do 4 rokov
v hotely je vždy lekár- alebo vedia zabezpečiť-hnačka bola len raz, dostal injekciu. nosili sme smectu a endianor
denný spánok- samozrejme na izbe, nemožeš byť s dieťaťom cez obed dennodenne na horučave
my sme si vždy požičali aj auto, skusili iné pláže, preskumali ostrov

konkretny hotel s pieskovou plážou si predsa najdeš v cestovke alebo na nete, to je tam vždy uvedené

siska53
3. júl 2017

@mizu89 my sme boli s detmi prvykrat pri mori,ked mali 1,5r. Autom. Dcerka mala 2,5,ked sme sli aj letecky. Mali hotelovu cestovnu postielku,ked uz boli 2,starsi spal s nami na manzelskej,mladsia v cestovnej zadarmo zapozicanej. Vzdy sme sa pytali na konkretny zajazd,co ponuka,co ma..
Kocik sme brali,lebo mladsia nevydrzala tolko chodit. Poobede v nom zvykla spavat. Prezil aj cestu lietadlom. Maly od 3.r.zrusil spanok,takze to bolo vyriesene a po 17.m.tiez nie vzdy spal. My chodime cez obed aj tak na izbu na par hodin,tak mala si pospala tak ci tak.
Jasne sa.berie oblecko,kremy,nejake lieky aj na alergiu,keby daco,neviem,ja som.nas prosto zbalila.. Tie 2razy,ked boli malicki,som niesla aj pohariky a pri malom aj UM,mala.bola dojcena este.
Ale po 2.roku som to neriesial,vzdy sa dalo vybrat tak,aby to bolo aj pre nich vhodne,navyse slo o par dni len..
Miest na lezanie - v Taliansku je presne urcene,ze na izbu 2.. Inde si musis zaplatit alebo obsadit.

Hracky sme brali do piesku na plaz,nejaky balin a rukvniky a zopar hraciek. Kniziek na ixbu a cestovanie. Maly mal aj na ipade stiahnute rozpravky, no oni su fajn cestovatelia takze vydrzali aj bez toho. Chrumky kukuricne nesolene boli tiez dobrou zabavou, plus dost pauz kvoli cikaniu (najma.mojmu).. Lietadlom sme.dlho neleteli,cca 2-3hodiny,to tiez prezili,citali sme a tak...leteli sme tusim o 7 rano? Ci skor? V hale si polietali,plni energie.. Uplna pohodicka,mala mohla mat svoju flasku s vodou,lebo mala.len 2,5r.,rak povolili trochu vody,starsi syn dostal az v lietadle ako my ostatni..mal 4,5vtedy.
A ako hygiena-beriem take male v dm to predavaju-samponiky,gely a aj detske take maju..lebo zvacsa je volaco na hoteli,tak netreba. A cestovny hreben taky malicky a jede. Uterak maly,keby daco pre kazde dieta.

Hlavne klud,najdolezitejsie je mat pasy,poistenie, letenku ak lietdlom,voucher do hotela,peniaze,mobil s nabijackou a dobru naladu. Ostatne sa da dokupit.