Dovolenka s deťmi v Turecku. Aké máte skúsenosti?
Ahojte, chystáme sa s deťmi do Turecka, konkrétne Side, hotel Justiniano Wish Long Beach Side. Privítam názory a odpôrúčania vdaka vlastnej skúsenosti, prípadne na čo sa dať pozor a ako si to užiť. Cestujeme s 8 ročným a 1,5 ročným dieťaťom. Vdaka za Váš čas.
@marion tohto som sa dost bala, nase mladsie dievcata mali cumliky a starsi mal lizatko a pri navrate aj keksik a vodu ale musim povedat ze ani jeden z nich ani necekol ze ma nieco s uskami a to som ja cestou tam dost ten tlak citila🙂 ,my dospeli sme mali zuvacky a pohoda.Zato sme mali problem s leteckou spolocnostou. Cestou tam nam nezapisali do systemu jednu dcerku aj ked v inych zoznamoch vsade bola tak nas nechali cakat az do konca chekinu. Zistili ze chybu maju oni ako letisko ale ani nemukli ze prepacte , nestihli sme teda pred odletom nic, deti sme prebalovali v lietadle a pod. No a cestou naspat sme mali asi neskory transfer pretoze sme prisli medzi poslednymi. Na chekine bol nejaky problem tak sme cakali v dlllhom rade viac ako hodinu a tak sme zas len bezali do lietadla lebo nas uz vyhlasovali ze chybame 😢 . Takze stres ako vysity, sme radi ze sme doma...
hlásim sa zo Side - doteraz tu bolo teplo, dnes je total hic. ráno fúkal z pevniny horúci vzduch,teplomer ukazoval 40. komáre som žiadne nevidela,zato ma včera pri bazéne štipla taká malá muška. sme spokojní, dokonca aj nočný let bol vcelku ok,uvidíme čo bude cestou späť.
@aliza aquapark som myslela ze bude vacsi su to vlastne tri bazeny aj s tym pieskovym pre babatka...
vlny boli jeden den ked fukal vietor ale to bolo super kazdy mal z toho radost ved tak si najlepsie clovek uzije more ked su vlny 😉 😉 ten vstup bol v pohode pre plavcov a pre deti s rukavnikmi...inac moc nie.. a na tie kamienky odporucam slapky alebo tie roxy ja som v nich aj plavala lebo na boso strasne pichaju tie kamene
ahojte, aktualne som v turecku, v hoteli roxy resort v mestecku kiris cca 6 km od kemera. je tu sialene teplo (aspon mne) cca 33 stupnov a nema sa to znizovat. more je velmi prijemne, cistucke a tyrkysove, plaz je tvorena drobnymi kamienkami, vstup je dost strmy (mozno tak 3-4 m sa da stat a potom dno klesa).
z hotela sme sklamani, turci ho maju ako 5 hv., gulet (cez ktorych sme isli) ho oznacuje na 4 hv, ale my ho hodnotime tak na 3 hv. pritom bol min. rok postaveny, ale je vidno ze ho odfklakli (z dialky je super, z blizka nedorobky a uz prve poruchy) a co nas najviac stve, neuveritelne setria, takze napr. jedlo je o nicom, casto sa opakuje a hlavne vela (najma maso) je z polotovarov (kazdy den na obed napr. griluju hlbokomrazene hamburgery, hranolky, ci pravidelne robia jedlo s hotovymi masovymi gulickami) :( tak trochu to zachranuju velkym vyberom ovocia (vzdy aspon 5 druhov - melony, jablka, grapefruity, pomarance, jahody, ceresne, marhule), ale jedlo sa dost opakuje (a aj ho "recykluju" - napr. rano su grilovane parky, co z nich ostane davaju do majonezovych salatov na obed, rano nakrajana zelenina, je na obed este viac nakrajana a urobeny z nej salat) a napr. miesto nalievanych napojov maju automaty s fake colou a inym, dzusy z prasku a hrozne automaty na kavu, ktora sa neda pit :( obsluha sa hodne snazi, no uz nam viac domacich povedalo, ze prisne setrenie nariadil manazment a bodka :( takze sem uz urcite nepojdeme, hoci personal sa velmi stara (aj casnici, recepcni, animatori). hostia su ok, vela rusov, poliakov a par rakusanov, hodne deti, pre ne su dva male bazeniky a potom smykavky a tobogan plus miniklub. no nic, v septembri chceme este niekam ist, tak budem lepsie pozerat.
k letu este par slov: leteli sme s austrianom, takze vyber hl. jedal (vyborne cestoviny a vraj vyborne kuracie sote), kolacik, kava, napoje, bagetka, maslo... dost miesta na nohy (aj pre mojho 2 m. manzela), pre maleho cukriky a miniknizka na vymalovanie aj s nalepkami, vela casakov na citanie, hlavne kvoli letom v norm. cas sme si vybrali cestu z viedne (leteli sme o 11.35), 20 kg batoziny na osobu, plus prirucna. spat letime o 14.40 s flyniki, urcite to bude vsetko v pohode. transfer z letiska cca 1 a stvrt hodiny (museli sme prejst celu antalyu), velmi pohodlne v mikrobuse, maly mal sedadlo s pasom! co sa mi velmi pacilo.
@zebricka23 my jsme tam byli před 3 dny v konakli. máme 10 dceru a 19 - ti měsíční, tu to bavilo jen chvilku, pak dělala všechno možné i nemožné. Vystoupení je moc hezké. cena 20 euro na osobu. ale jeli jsme tam sami autobusem. Jsme už tady od 5.6. vracíme se teď v úterý, šílené vedra. 🙂
My letíme do Side 26.6. z Ké. Ešte potrebujem kúpiť opaľovacie krémy. Prosím poraďte s akým faktorom pre 3 ročné dieťa a aký pre seba?
ahojte baby my letime zajtra do turecka a mam taky strach z toho letu, mam 14mesacnu dcerku prosim vas ako to je s tym jedlom a pitim v lietadle, fakt to musim mat po 100ml vo flastickach a v sacku? lebo mam taku vacsiu flasu z ktorej rada pije a keby som jej tam urobila cajik by to bolo ok? a lizatko napr mozem zobrat, brumika? a este sa chcem opytat ci sa dodrziava striktne 20 kg batoziny, lebo ako zbalit sa s malou do jedneho kufra bola sranda, nakolko trepem aj nocnik, v CK mi nevedeli povedat ci to tam kupim a hotel asi nezabezpeci, ani postielku mi nevedeli povedat, tak uvidim... za kazdu radu strasne dakujem, trosku panikarim 😀
@zebricka23 to delfinárium je v podstate v beleku, myslím, že to nebude ďaleko. Je to vlastne, kde vystupujú delfíny, mrože, tulene. Počas predstavenia je jedna prestávka. Môžeš sa s delfínom odfotiť - už si nepamätám cenu, ale nie je nízka, prípadne zaplávať s delfínom (cca 10 minút- cena príšerná šplhajúca sa k 100 eur -presne si nepamätám).
Ahojte baby, my sme sa dnes vrátili. Bola to najlepšia dovolenka, na akej sme doteraz boli. Inak voda je teplááá a ked sme o 12-tej odchádzali, teplomer na recepcii ukazoval 48stupnov a včera o 21.30 bolo 30 stupnov a to slnko zapadá o 20-tej 😅
takže som rada, že sme akurát odtiaľ odišli, to dnes to bolo na nevydržanie.
@adka12 ahoj, ak mas link kde presnejsie ste boli podaj ho sem k nam 🙂
@zuzuula tej batoziny si viac ako 20kg URCITE nebal do lietadla,myslim tej co sa odovzdava, lebo ktovie na koho natrafis a aj pol kila navyse budes musiet vybalit.Pisem iba zo skusenosti. A toho cajiku> no to je otazne mozete mat aj o nieco viac ale s tym,ze to pred nimi ochutnas 🙂 inac mozes tak,ze po kontrole si v cafe alebo v lietadle zarobis napr co su tie instantne.Ak bude horuco urcite budu zhovievavejsi aj pre viac tekutin 🙂
@kvietocek7 no a taky granulat na ten cajik mozem mat? ja sa uz aj bojim hocico zobrat kazdyy ma strasi, a z tymi 20kg mam strach, doma mi to ukazuje 21... a to tam ete nemam kozmeticku tasku
@aliza ahoj, citam ta tu ze mas rada Turecko -kde presnejsie, vy ste boli cez Thomas cook?mali ste aj pozicane auto? Tiez premyslame kde by sme sa s detmi vybrali povyhrievat 🙂 dik za rady
@zuzuula jedlo aj ten granulovany pripadne detsky sackovy cajik mozes mat v prirucnej taske. Prirucna moze mat tusim 8kg. A co budes mat ako tekutiny daj si do toho sacku to len pre kontrolu. A vodu si kupis aj ked prejdes kontrolou.Ak beries aj kocik-buggy tak aj do kosika si tiez mozes nieco dat, hoci ked budes skladat buggy pri lietadle tak vyberies a das do prirucnej napr do nejakej zvysnej igelitky. Vobec sa nestresuj, v Ba nezvyknu robit az take caviky, len maj 20kg a je. No a ked su tam take spadze - horka tak vela ani balit predsa netreba. Operies a hned vyschne 😀

@ress my sme boli v hoteli dalej od plaze asi 500m- 5min cesty. Dnes sme sa vratili...