icon

Dovolenka s dieťaťom do Talianska: Risk alebo zážitok?

12. júl 2026

Ahojte, trúfli by ste si same na dovolenku s dieťaťom -
Autom do talianska ? Syn ma 5 vie byt parťák ale aj celkom umrncany ked sa nudí alebo je v nepohode..

anonym_3b49f3
12. júl 2026

áno, ale nie autom.

anonym_838089
12. júl 2026

Áno, veď keď som s dieťaťom sama tak už nikam nepôjdem ? Pracujem, chcem si aj oddýchnuť a dieťaťu aj niečo ukázať. Normálne som si kúpila pobyt a šli sme. Na Slovensku autom a do zahraničia letecky

mirola
12. júl 2026

Ano kludne aj autom do Talianska.. ved ma 5.. treba si len robit dake zastavky, popripade ak tazko nesie dlhe cestovanie niekde prespat. Ked mal maly 5 istli sme tak, ze sme jednu noc spali v aplach. Ale to nie kvoli tomu, ze by nevydrzal, ale mali sme tam kamaratov.

ivik4
12. júl 2026

Ja nie 😃

anonym_79e9df
12. júl 2026

@anonym_autor áno šla ale určite nie autom, ktoré mám šoférovať celú cestu sama

anonym_3b1d0e
12. júl 2026

Ja tiež nie. Asi viem presne čo myslíš. Tiež mám syna, 6 rokov. A keď sme niekde, len mrnci, že sa nemá s kým hrať, že nemá žiadneho kamaráta...zatiaľ to riešim jednodňovými výletmi a vzdy beriem so sebou susedovych chlapcov. Pre mňa by dovolenka takto vo dvojici oddych nebol, bola by som strašne z tohto psychicky vystavená. Kto nemá jedno dieťa taketo asi nepochopí

beata_k
12. júl 2026

@anonym_autor Ano, ale nie autom.

tenerifka
12. júl 2026

Ja som letelea prvykrat s dcerou sama pred 30-timi rokmi na Kanarske ostrovy, vtedy mala 6 rokov. Vsetko bolo v pohode, sice som s ñou musela na ostrove ist k lekarovi, dostala infekciu do ucha, ale dostala lieky a dovolenku to nijako nenarusilo....

anonym_16e81b
12. júl 2026

@anonym_autor ja som chodila sama s 3, najmenšia mala 4 ked sme tak isli 1x, potom pravidelne...posluchali a fungovali sme ako aj doma, tiež väčšinou na všetko sama

anonym_4438e8
12. júl 2026

@anonym_autor Bežne chodim s deťmi sama, ale vždy len letecky a do hotelov, kde je zabezpečený komfort vrátane jedla a animačného programu pre deti. Užijú si to deti, ale aj ja.

anonym_4b3fc8
12. júl 2026

@anonym_autor po Slovensku bezne , do Chorvatska zvazujem uz 3ti rok a bojim sa autom. Letecky uz vobec nie.

slavomira236
12. júl 2026

@anonym_autor od 6stich rokov mladsejchodim sama s detmi alee letecky ja nesoferujem. Ani keby som soferovala nesla by som sama autom

anonym_ea50e5
12. júl 2026

S mojim ano, to by to v pohode zvladlo aj v piatich rokoch. Tvoje nepoznam, takze neviem posudit.

anonym_54a957
12. júl 2026

Jasne, chodim som synom sama busom Taliansko, HR od jeho 5r. 🙂

anonym_68bd04
12. júl 2026

@anonym_autor ja by som išla niekde s cestovkou letecky a hotovo. Ja v živote vždy rátam so všetkými možnosťami ako je defekt a pod. Ja by som na našich autách nevedela vymeniť defekt ani tou penou zaizolovať pneumatiku, v živote som to nerobila. A to mám vodičak cez 20 rokov. Okrem toho vieš si predstaviť, že čo by tam malý robil, keby sa ti tam náhodou niečo stalo?

kiki68
12. júl 2026

@anonym_autor teraz sme boli, mala ma 12 mes a starsi 6. uplne oki, absolvovali 10 dni a to more a k tomu Florenciu pamiatky.

kiki68
12. júl 2026
@anonym_68bd04

@anonym_autor ja by som išla niekde s cestovkou letecky a hotovo. Ja v živote vždy rátam so všetkými možnosťami ako je defekt a pod. Ja by som na našich autách nevedela vymeniť defekt ani tou penou zaizolovať pneumatiku, v živote som to nerobila. A to mám vodičak cez 20 rokov. Okrem toho vieš si predstaviť, že čo by tam malý robil, keby sa ti tam náhodou niečo stalo?

@anonym_68bd04 ha my sme mali teraz defekt na aute, neviem ako, ale prideme zo Zoo k autu a bum ho, normalne sme dosli do servisu v tom mestecku a za 20 min vymenili obe predne gumy a bolo.

jankadr
12. júl 2026

Sama autom nie,taliansku šoféri je des. A to hovorím ako šofér,či denne jazdí dlhé trasy.

anonym_68bd04
12. júl 2026
@kiki68

@anonym_68bd04 ha my sme mali teraz defekt na aute, neviem ako, ale prideme zo Zoo k autu a bum ho, normalne sme dosli do servisu v tom mestecku a za 20 min vymenili obe predne gumy a bolo.

@kiki68 s defektom na dvoch kolesách ste prišli s autom do servisu hej? Tak potom ste nemali defekt

sense
12. júl 2026

Áno ale na polceste by som prespala niekde. Budúci týždeň idem s dcérou , už je síce staršia ale opäť takmer 900km autom. Pôjdeme skoro ráno cca 4-4.30 a podľa cesty buď potiahnem dokonca spravíme prestávky na raňajky a obed. A ak budú zápchy tak niekde prespime. A prv augustový týždeň zas 1100km to určite prespime. Už sme tak išli a keďže sme stáli v zápchach 3 hodiny , tak sme prespali v hoteli tak na pol cesty a ďalší deň po raňajkách vyrazili
Ale teda kam sa dá ísť vlakom ideme vlakom, pokiaľ idem s ňou sama

kiki68
Včera o 05:20
@anonym_68bd04

@kiki68 s defektom na dvoch kolesách ste prišli s autom do servisu hej? Tak potom ste nemali defekt

@anonym_68bd04 mali na supu, len to nebolo tak zle, cize sa dalo prejst pomalym tempom do servisu. Zase ked netrhne tu gumu vies s tym par minut prejst. Defekt bol na jednom, ale kvoli vyvazeniu musis vzdy menit minimalne one gumy na dvoch, idealne vsetky 4. Nakolko ten dezen moze byt rozne zjazdeny.

anonym_892458
Včera o 05:42

Jasne …5 rocne je velke
Ja sama s 5r letela do Spanielska .

ria_sprout
Včera o 05:51

Moja sestra chodí so synom bežne sama na dovolenky, ma síce viac detí, ale tie sú už dospelé a tak je len s najmladším. Síce je dobrá a skúsená šoférka, na dovolenky chodí radšej buď lietadlom alebo busom, pre istotu keby sa niečo stalo aby mala po ruke rýchlu pomoc.

anonym_1207a3
Včera o 15:55

Ja by som išla. Ale tiež nie autom. Radšej letecky. Prípadne vlakom

natalka13
Včera o 16:06

niekto sypal z neba prasok nesvojpravnosti? Same otazky ako cestovat s dietatom. Boze cestovali sme s detmi bez dialnic tabletov odpocivadiel....ako sme to len zvladli?
S tebou rodicia nikdy nikde neboli?
Taliansko je vyspela krajina, maju banky obchody dokonca aj restauracie.☝️
25r dozadu sme chodili zeny same s malymi detmi
Do IT autami na 3 tyzdne. Prezili.

kiki68
Včera o 16:42
@natalka13

niekto sypal z neba prasok nesvojpravnosti? Same otazky ako cestovat s dietatom. Boze cestovali sme s detmi bez dialnic tabletov odpocivadiel....ako sme to len zvladli?
S tebou rodicia nikdy nikde neboli?
Taliansko je vyspela krajina, maju banky obchody dokonca aj restauracie.☝️
25r dozadu sme chodili zeny same s malymi detmi
Do IT autami na 3 tyzdne. Prezili.

@natalka13 tiez si hovorim, ved tie ich dialnice su oki a ta na smer IT cez Villach je tiez pohoda. Ja zijem kusok pd IT hranice. A tie asfinag odpocivadla su super, tiez v IT je kopec dobrych odpocivadiel. Tam sa neni velmi coho obavat.

scila
Včera o 22:18

@anonym_autor sama autom by som nešla. Tento rok som bola odhodlaná, že pôjdem s tromi deťmi sama do Chorvátska, nakoniec išiel aj muž a bola som veľmi rada. Keď pri prechode cez kopce zalahlo synovi v ušiach začalo ho jedno bolieť (bral ATB a dovtedy vyzeralo,že už je ok) a vyše hodinu plakal, dcéra bola hrozne protivná, cestou späť sme kvôli situácii na cestách išli miesto 5 hodín 8... bola som strašne rada, že som v aute neni sama.