icon

Dovolenka s dieťaťom do Talianska: Risk alebo zážitok?

12. júl 2026

Ahojte, trúfli by ste si same na dovolenku s dieťaťom -
Autom do talianska ? Syn ma 5 vie byt parťák ale aj celkom umrncany ked sa nudí alebo je v nepohode..

anonym_3b49f3
•
12. júl 2026

áno, ale nie autom.

anonym_838089
•
12. júl 2026

Áno, veď keď som s dieťaťom sama tak už nikam nepôjdem ? Pracujem, chcem si aj oddýchnuť a dieťaťu aj niečo ukázať. Normálne som si kúpila pobyt a šli sme. Na Slovensku autom a do zahraničia letecky

mirola
•
12. júl 2026

Ano kludne aj autom do Talianska.. ved ma 5.. treba si len robit dake zastavky, popripade ak tazko nesie dlhe cestovanie niekde prespat. Ked mal maly 5 istli sme tak, ze sme jednu noc spali v aplach. Ale to nie kvoli tomu, ze by nevydrzal, ale mali sme tam kamaratov.

ivik4
•
12. júl 2026

Ja nie 😃

anonym_79e9df
•
12. júl 2026

@anonym_autor áno šla ale určite nie autom, ktoré mám šoférovať celú cestu sama

anonym_3b1d0e
•
12. júl 2026

Ja tiež nie. Asi viem presne čo myslíš. Tiež mám syna, 6 rokov. A keď sme niekde, len mrnci, že sa nemá s kým hrať, že nemá žiadneho kamaráta...zatiaľ to riešim jednodňovými výletmi a vzdy beriem so sebou susedovych chlapcov. Pre mňa by dovolenka takto vo dvojici oddych nebol, bola by som strašne z tohto psychicky vystavená. Kto nemá jedno dieťa taketo asi nepochopí

beata_k
•
12. júl 2026

@anonym_autor Ano, ale nie autom.

tenerifka
•
12. júl 2026

Ja som letelea prvykrat s dcerou sama pred 30-timi rokmi na Kanarske ostrovy, vtedy mala 6 rokov. Vsetko bolo v pohode, sice som s ñou musela na ostrove ist k lekarovi, dostala infekciu do ucha, ale dostala lieky a dovolenku to nijako nenarusilo....

anonym_16e81b
•
12. júl 2026

@anonym_autor ja som chodila sama s 3, najmenšia mala 4 ked sme tak isli 1x, potom pravidelne...posluchali a fungovali sme ako aj doma, tiež väčšinou na všetko sama

anonym_4438e8
•
12. júl 2026

@anonym_autor Bežne chodim s deťmi sama, ale vždy len letecky a do hotelov, kde je zabezpečený komfort vrátane jedla a animačného programu pre deti. Užijú si to deti, ale aj ja.

anonym_4b3fc8
•
12. júl 2026

@anonym_autor po Slovensku bezne , do Chorvatska zvazujem uz 3ti rok a bojim sa autom. Letecky uz vobec nie.

slavomira236
•
12. júl 2026

@anonym_autor od 6stich rokov mladsejchodim sama s detmi alee letecky ja nesoferujem. Ani keby som soferovala nesla by som sama autom

anonym_ea50e5
•
12. júl 2026

S mojim ano, to by to v pohode zvladlo aj v piatich rokoch. Tvoje nepoznam, takze neviem posudit.

anonym_54a957
•
12. júl 2026

Jasne, chodim som synom sama busom Taliansko, HR od jeho 5r. 🙂

anonym_68bd04
•
12. júl 2026

@anonym_autor ja by som išla niekde s cestovkou letecky a hotovo. Ja v živote vždy rátam so všetkými možnosťami ako je defekt a pod. Ja by som na našich autách nevedela vymeniť defekt ani tou penou zaizolovať pneumatiku, v živote som to nerobila. A to mám vodičak cez 20 rokov. Okrem toho vieš si predstaviť, že čo by tam malý robil, keby sa ti tam náhodou niečo stalo?

kiki68
•
12. júl 2026

@anonym_autor teraz sme boli, mala ma 12 mes a starsi 6. uplne oki, absolvovali 10 dni a to more a k tomu Florenciu pamiatky.

kiki68
•
12. júl 2026
@anonym_68bd04

@anonym_autor ja by som išla niekde s cestovkou letecky a hotovo. Ja v živote vždy rátam so všetkými možnosťami ako je defekt a pod. Ja by som na našich autách nevedela vymeniť defekt ani tou penou zaizolovať pneumatiku, v živote som to nerobila. A to mám vodičak cez 20 rokov. Okrem toho vieš si predstaviť, že čo by tam malý robil, keby sa ti tam náhodou niečo stalo?

@anonym_68bd04 ha my sme mali teraz defekt na aute, neviem ako, ale prideme zo Zoo k autu a bum ho, normalne sme dosli do servisu v tom mestecku a za 20 min vymenili obe predne gumy a bolo.

jankadr
•
12. júl 2026

Sama autom nie,taliansku šoféri je des. A to hovorím ako šofér,či denne jazdí dlhé trasy.

anonym_68bd04
•
12. júl 2026
@kiki68

@anonym_68bd04 ha my sme mali teraz defekt na aute, neviem ako, ale prideme zo Zoo k autu a bum ho, normalne sme dosli do servisu v tom mestecku a za 20 min vymenili obe predne gumy a bolo.

@kiki68 s defektom na dvoch kolesách ste prišli s autom do servisu hej? Tak potom ste nemali defekt

sense
•
12. júl 2026

Áno ale na polceste by som prespala niekde. Budúci týždeň idem s dcérou , už je síce staršia ale opäť takmer 900km autom. Pôjdeme skoro ráno cca 4-4.30 a podľa cesty buď potiahnem dokonca spravíme prestávky na raňajky a obed. A ak budú zápchy tak niekde prespime. A prv augustový týždeň zas 1100km to určite prespime. Už sme tak išli a keďže sme stáli v zápchach 3 hodiny , tak sme prespali v hoteli tak na pol cesty a ďalší deň po raňajkách vyrazili
Ale teda kam sa dá ísť vlakom ideme vlakom, pokiaľ idem s ňou sama

kiki68
•
13. júl 2026
@anonym_68bd04

@kiki68 s defektom na dvoch kolesách ste prišli s autom do servisu hej? Tak potom ste nemali defekt

@anonym_68bd04 mali na supu, len to nebolo tak zle, cize sa dalo prejst pomalym tempom do servisu. Zase ked netrhne tu gumu vies s tym par minut prejst. Defekt bol na jednom, ale kvoli vyvazeniu musis vzdy menit minimalne one gumy na dvoch, idealne vsetky 4. Nakolko ten dezen moze byt rozne zjazdeny.

anonym_892458
•
13. júl 2026

Jasne …5 rocne je velke
Ja sama s 5r letela do Spanielska .

ria_sprout
•
13. júl 2026

Moja sestra chodí so synom bežne sama na dovolenky, ma síce viac detí, ale tie sú už dospelé a tak je len s najmladším. Síce je dobrá a skúsená šoférka, na dovolenky chodí radšej buď lietadlom alebo busom, pre istotu keby sa niečo stalo aby mala po ruke rýchlu pomoc.

anonym_1207a3
•
13. júl 2026

Ja by som išla. Ale tiež nie autom. Radšej letecky. Prípadne vlakom

natalka13
•
13. júl 2026

niekto sypal z neba prasok nesvojpravnosti? Same otazky ako cestovat s dietatom. Boze cestovali sme s detmi bez dialnic tabletov odpocivadiel....ako sme to len zvladli?
S tebou rodicia nikdy nikde neboli?
Taliansko je vyspela krajina, maju banky obchody dokonca aj restauracie.☝️
25r dozadu sme chodili zeny same s malymi detmi
Do IT autami na 3 tyzdne. Prezili.

kiki68
•
13. júl 2026
@natalka13

niekto sypal z neba prasok nesvojpravnosti? Same otazky ako cestovat s dietatom. Boze cestovali sme s detmi bez dialnic tabletov odpocivadiel....ako sme to len zvladli?
S tebou rodicia nikdy nikde neboli?
Taliansko je vyspela krajina, maju banky obchody dokonca aj restauracie.☝️
25r dozadu sme chodili zeny same s malymi detmi
Do IT autami na 3 tyzdne. Prezili.

@natalka13 tiez si hovorim, ved tie ich dialnice su oki a ta na smer IT cez Villach je tiez pohoda. Ja zijem kusok pd IT hranice. A tie asfinag odpocivadla su super, tiez v IT je kopec dobrych odpocivadiel. Tam sa neni velmi coho obavat.

scila
•
13. júl 2026

@anonym_autor sama autom by som nešla. Tento rok som bola odhodlaná, že pôjdem s tromi deťmi sama do Chorvátska, nakoniec išiel aj muž a bola som veľmi rada. Keď pri prechode cez kopce zalahlo synovi v ušiach začalo ho jedno bolieť (bral ATB a dovtedy vyzeralo,že už je ok) a vyše hodinu plakal, dcéra bola hrozne protivná, cestou späť sme kvôli situácii na cestách išli miesto 5 hodín 8... bola som strašne rada, že som v aute neni sama.