Dovolenka so svokrou
Je sakra rozdiel,ci idu s vami svokrovci,alebo len sama svokra. Ked su dvaja,vedia si program spravit aj sami, ked sama svokra,tak je vacsinou fixovana na zvysok rodiny,a to je veru niekedy velmi obmedzujuce. Ine je,ked by sli k moru,kde moze lezat pol dna v chladku pri vode, ale dovolenka s turistikou takto straca bohuzial zmysel.
@lubmar je sakra rozdiel, ked niekto pise fakty a ked si niekto domysla, ako napriklad ty 🙂 takze pre tvoju informaciu, svokra s nami chodi aj sama, rovnako ako aj svokor uz bol s nami sam, chodime na dovolenky rozneho typu nielen pasivne povedzme k moru ale aj na aktivne dovolenky a nikto nikdy nema problem a pokojne ostane aj sam cely den (xkrat sa tak stalo), svokra bezne povie, ze sa jej nechce a bude si na izbe citat. Rozdiel je v tom, ze este ani raz sa nestalo, ze by niekto citil potrebu zostat na ubytovani len preto, ze tomu druhemu sa nechce, ked svokra povie, ze na turu nejde, tak nejde a moj manzel s tym nema najmensi problem a neciti sa previnilo ani povinny menit program a prisposobit sa. A uz len zopakujem, co tu zaznelo, problem nie je svokra, problem je manzel, ktory nevie svojej mame povedat, ze ideme na dovolenku sami, lebo budeme turistikovat a ty turu mami aj tak nemas rada, zbytocne by si sama na chate sedela, vezmeme ta radsej o rok k moru, polezime si spolu na plazi.
Akoze jej nie je trapne, vtierat sa na kazdu dovolenku syna s rodinou? Mne by to teda ani nenapadlo.
Autorka ja by som sa este spytala, lebo mi nie je jasne, ty si manzelovi otvorene a na rovinu povedala, ze tento rok by si chcela ist na dovolenku bez jeho mami, aby ste si uzili turistiku naplno a boli len sami? Ak ano, aka bola jeho reakcia? Lebo pises, ze si mu povedala, ze ty nejdes, nech ide s mamou ale vie on vobec preco nechces ist? Moj muz by to totiz pochopil, ze fakt sa mi nechce a dobre ide teda s mamou a malym 🤷♀️ neviem, aky mas typ doma ale moj rozumie len jasnym a explicitne povedanym veciam. Inak to vypali presne naopak a zbytocne som vytocena.
A najma, naco sa tam tlaci, ked uz turistiku nedava a potom aj vy sedite na izbe. To mozte fakt rovno doma ostat...
Ja teda neviem, či tento môj výlev vyznel tak zle. Ja mám rada svokru, ale mám zo seba mať hrôzostrašné výčitky, že skrátka nechcem rok čo rok tráviť dovolenku s ňou? Som taká striga?
@anonym_autor Nie si ziadna striga. Neechaoem,preco muz neberie tvoje nazory. Preco sa nerozhodne spolu s tebou. Chyba je v muzovi.
@anonym_autor nieeee, ani vo sne...ale ani s mojou mamou. Je to ina generacia, my vela napr. chodime do pamiatkach, hradoch atd...kde by ony v 60r+ za nami vladali. Mam niekedy dost nase 3 deti, nie si zobrat este dalsiu zataz.
@anonym_autor chapem Ta. Mas sediet dnu kvoli tomu, ze svokra nevladze ist na turu? To je o com dovolenka? Ako pisu baby, ked manzel uprednostnuje mamu pred manzelkou...to nie je dobré.
A toto je ten rozdiel medzi ženami
Jedna dokáže prijať osud a ešte aj vychovava vnuka na staré kolená
A druhá nevladze dovolenku čo trvá pár dní
Asi sa urazis ale skús pracovať sama na sebe
@anonym_2d074e
Preco by mala pracovat na sebe? co tak ze sa jej jednoducho nechce?
Problem je tvoj muz nie svokra . Zda sa ze on chce aby isla a je mu fuk ak ty koli tomu nepojdes. Kedze ani na turu koli nej nevie ist .. co je fakt divne . Mozno ani svokre sa naozaj nechce na tu dovcu no ide tam len koli nemu lebo je taky cecek,, Vychovala jeho prve dieta a tym sa mu nejak pokrivil pohlad na nu v urcitom zmysle ju berie ako partnerku ( v hierarchii vztahov ) asi z vdacnosti ze mu nahradzala tu matku pre jeho dieta. A nejak mu to nevie docvaknut ze uz ma novu partnerku manzelku a tu dovolenku by mal prioritne chciet stravit s tebou a detmi ako klasicka rodina . Je ok a normalne ist kazdy rok na dovcu so svokrou len vtedy ked s tym obaja partneri suhlasia . Problem nie je svokra ale chlap ze je jeho priorita ist na dovcu s mamou nie s tebou . Takze skus to s nim vykomunikovat .Alebo teda by mohla ist aj tvoja mama ci rodicia .. vy mozete ist na turu a Niekto sa obetuje a ostane zabavat svokru .
@anonym_autor podľa mňa nepíšeš všetko. Nie je to každý rok, je to tretí rok za sebou. Pritom v minulosti bola s vami aj tvoja mama. Vyzerá to, že im DV aktívne ponúkate, resp ich sami voláte. Teraz neriešim, či ty, či muž. Prečo nechodíte sami?
2. Je to nejaká vaša/ manzelová chata, chalupa, či chodide zakaždým inde? Aj to moze byť dôvod, prečo chodí/dia s vami.
3.Tvoj muž vôbec tuší, že ti to prekáža? Je problém povedať, že ok, poďme na 3 dni/ predĺžený víkend s mamou a potom na týždeň sami? Vie, že chces chodiť na túry?
@anonym_autor a to kto tak zariadil ze ide s vami? Muz ju vola, ci ona sa pozve? 3 roky za sebou to uz zacina byt tradicia. Jej sa chce smotkat kdesi na chate a vidiet ze by ste isli na turu ale sa tiez len motate lebo ona nejde? Co na takej dovolenke potom robite? Mozno ani jej sa nechce s vami ale nevie ako odmietnut.
My napr.svokru beriene vzdy v lete na par dni niekam na vylet po Slovensku a program prisposobime, ideme pozriet pamiatky kde sa da prist autom, prechadzka po rovine napr okolo Strbskeho plesa, do Vychodnej, na nejake pre katolikov vyznamne miesto a pod . Ale potom ideme aj sami na dovolenku.
@anonym_autor zoberte aj tvoju mamu a môže tráviť čas so svokrou a vy ist po svojom
Inak máš fakt debila doma
Boli sme zakaždým co sme isli na dovolenku. Sama som ju volala, je na dôchodku, mojej mame sa nedá. Jej manžel nechce nikde chodiť, bolo nam fajne. Dobre vychádzame. Nemam s tym problem
@anonym_autor ok berieme ju. Ale Každý rok? Nemám problém každý druhý, tretí rok. Moju mamu sme zobrali asi 2x. Ale naozaj je divné ak chcem tráviť dovolenku len so svojou rodinou?
@anonym_autor a prečo s to nevydiskutuješ so svojim mužom? On je predsa jej syn, tak nech jej povie že tento rok chce byť len so svojom ženou a deťmi ako rodina....
@anonym_autor ja už nevládzem. Tento rok mala okrúhle narodeniny, ale ja som rozhodnutá neísť. Nech robia ako chcú. Peniaze aj tak nie sú nazvyš a ja si naozaj neviem takto oddýchnuť. Ale hádam to človek vie odhadnúť, čo sa patrí, či nie? Alebo som hlúpa ja
@anonym_autor jednoducho povedz tak ako to tu píšeš
že chceš ist len s rodinou bez svokry , inak to nejde ....
Mužovi si už povedla že by si chcela ísť iba ty, on a deti? Neviem si predstaviť takto ťahať všade svokru/svokra ale ani mamu/otca.
To mám normálnu svokru/svokra a úžasných rodičov a aj tak si to neviem predstaviť. Raz za čas je to super ale pravidlne by som takto fungovať nechcela.
@anonym_autor ok berieme ju. Ale Každý rok? Nemám problém každý druhý, tretí rok. Moju mamu sme zobrali asi 2x. Ale naozaj je divné ak chcem tráviť dovolenku len so svojou rodinou?
@anonym_autor a preco to riešiš tu, prečo sa doma neporozpravate?
@biba_18 ja ju mám rada, pomáha nám so synom. Aj som rada ak ide. Ale ona nedává túry, potom môjmu je ľúto 😏 a nejdeme ani my. Všetko akosi tápe na mŕtvom bode a tak som sa rozhodla, že radšej tento rok nejdem.
@anonym_autor no však synček nech ostane s mamičku na chate a na túru chod ty s deťmi… aspoň budeš mať dovolenku s deťmi a nie sama doma…
@anonym_autor my berieme kazdy rok svokru na jednu dovcu, teda ideme vsetci dokopy, za mna dobre, bola s nami kade tade, pomoze s detmi, ja ju mam velki rada, vacsinou s nou tancujem na disco a takto. Ale ja dom ta vynimka, ze svokra je moja spriaznena dusa a naozaj mi nevadi ako clovek okolo mna.
Ja si myslim, ze kazda dovolenka je o kompromise. Aj ked ides len s rodinou najblizsou, treba vzdy brat na niekoho ohlad. Ja svokru nemam, ale mala som dlhorocneho partnera a nikdy som s jeho rodicmi nikde nebola. Z jednoducheho dovodu. Tak sme boli odlisni, ze sme si nic okrem toho ake je pocasie nevedeli povedat. Ziadne rovnake nazory na nic. Takze som s nimi nikam nechodila. Moj partner ich braval na dovolenky, take kratsie. Ja som sa toho ale nezucastnovala, lebo si neviem predstavit, ani ako by to vyzeralo. Cize aj toto bol kompromis. Ja keby som mala byt s tymi ludmi niekde v nejakom rezorte, tak sa prisamvacku po jednom dni dobrovolne utopim. Oni neboli zli ludia, ale totalne odlisni odo mna, ci uz nazormi, sposobmi, mentalnym nastavenim. A ja som nebola ochotna urobit kompromis, ze zaplatit za dovolenku a stravit ju s niekym, s kym si nemam co povedat.
Ako, ja som vďačná jej za veľa. Brávame ju na výlety, aj tie dovolenky. Ja teda by som prijala každý druhý, tretí rok. Ale teraz to vychádza tri roky po sebe. Ja nevládzem. Proste bude hlúpe, ak poviem, že nejdem? Nech ide s mojim (syn) aj vnuk, ale ja nemám chuť akosi, aj si hľadám prácu
@anonym_autor Nebude to vôbec hlúpe.Nechod za svoje hranice,aj keď nás ti v podstate učili.Treba mať úctu k starším,to áno,ale tak isto treba MAŤ ÚCTU K SEBE.Nemiluj svokru viac ako seba.Nam tiež svokra nenormálne pomohla s deťmi s bývaním,dala by nám aj posledné,aj my jej.ALE ,potrebovali sme jej dať rázne hranice,lebo na slušne nereagovala 20 rokov . Neznamená, že keď si ju vážis, musíš ísť s ňou na dovolenku.
@anonym_autor čo sa zrazila s koňom?
@anonym_35450c hej s modrým 😂
Ved nech idu na dovolenku bez teba kludne. Ja tam trochu citim aj pocit, ze nie si pre neho na prvom mieste. Sama s tym bojujem, ale v zmiesanych rodina h je to castokrat tak. Nech idu a uziju si to.
Ja teda neviem, či tento môj výlev vyznel tak zle. Ja mám rada svokru, ale mám zo seba mať hrôzostrašné výčitky, že skrátka nechcem rok čo rok tráviť dovolenku s ňou? Som taká striga?
@anonym_autor si úplne v pohode, chceš stráviť čas so svojou rodinou v kľude a nie sa starať o to, ako co bude lebo svokra...ostaň doma, vyhovor sa na hľadanie práce a nech ju muž rieši sám aj syna. Možno mu dôjde, že to nie je len tak. A možno bude rad ze si užije dovolenku s mamou a ty si aspoň oddýchneš psychicky. Nemaj výčitky, mnohé ženy o majú takto

No mne veľmi normálna žena neprídeš … ak nechceš ísť na dovolenku každý rok so svokrou ( čo akože väčšina normálnych ľudí majúcich svoju rodinu nechce, pokial samozrejme neobjavili čaro svokrovcov ako pestujúnov zadarmo …) tak jednoducho povedz svojej rodine, ze ideme tento rok len my a hovoto! Halooo veď ju nehadzeš pod vlak … vezmite ju potom na jednodňový výlet. Ale aby dospelý syn išiel radšej s matkou ako s manželkou a prispôsoboval dovolenky matke … je choré … A Tvoj muž je fanaticky mamánek … a inak poviem Ti novinku. Matky vychovávajú synov ale kvôli tomu sa potom netrepu cely život k ich rodine na dovolenky …