Dovolenka - Tunis 2013
Ahojte.ospravedlnujem sa ak uz je tu taka tema,nenasla som. Chysta sa niekto do tunisu? Kam? Aj s detmi? Nasa ma 3roky a chystame sa v lete. Uvitam skusenosti🙂 Dakujem
ja som detom na vecer len krupicu urobila, boze ako sa mne uz straaaaaaasne nechce varit. 7 rokov doma na materskej a stale dookola len upratovat, prat, zehlit a varit da ozaj zabrat. Ja sa asi najviac tesim na to, ze nebudem musiet 10 dni nic robit 😀
@tinasc skoda ze aj ty nejdes s nami na nas termin, kedze deti mame v podobnom veku 🙂 Ale tak myslim ze tam bude viacej slovakov a ze si tam deti najdu nejakych kamosov nech vkuse mna neotravuju 😀
@zuzana612 ano, muzi musia mat na veceru dlhe nohavice a napr. aj cez den ked sme si isli dat bagetku musel mat manzel tricko na sebe, nechceli ho pustit dovnútra 😀 a mali sme jednych co dosli a oni vôbec nemali dlhe nohavice a musel si ist pan vybavit, ze si z domu nezobral, na recepciu ci kde...aby ho mohli pustat 😀 😀 😀
Vecera je tam brana ako nieco slavnostnejsie...hlavne nemky sa vedia tak vyobliekat, saticky, suknicky a nahodit sperky a eleganciu 🙂
@zuzana612 nám hovorili v cestovke, že na večeru netreba nejako slávnostne, ale nohy a plecia treba mať zakryté, teda aby sme tam nechodili v plavkách, nejaké 3/4 nohavice asi sa dajú, netuším či kraťasy... asi nie... tak si zoberiem jedny nohavice a tričko a budem v tom chodiť len na večeru...
@zuzana612 Nevarím 🙂 My to s manželom,keďže obaja pracujeme máme podelené,on kuchyňu a ja domácnosť,ako prať,žehliť,upratovať,lebo pri mojej časovo náročnej práci nemám kedy variť.
Ja si beriem nejaké buď šaty alebo sukňu a tielko na večeru,také krajšie,nie športové,veď ja dlhé nohavice ani sukňu nemám,ani šaty.Na deti by sa to nemalo vzťahovať.Čo som počula,tak ani na raňajky,ani na obed by si nemal chodiť v plavkách,len v tých snack baroch môžeš,ale tak na raňajky a obed normálne kraťasy a tielko,len na tú večeru si zoberiem niečo elegantnejšie.
@slivka3 takze tebe vari manzel, hej 🙂 Ako ti je dobre. Ten moj nevie varit vobec 😒 ALe tak od 14. bol len s mamou a ta urobila za neho vsetko. Ako sme manzelia tak take ako varenie, domacnost je na mne, kedze som doma a manzel chodi rano pred siestou do prace a vecer o siestej domov. Jeden den z vikendu je vacsinou cely prec kedze este hrava aktivne futbal. Tak mi nic ine neostava. Lebo ked pride domov, tak treba este okolo domu robit. Aj s detmi chce byt. Ake tak konecne robime posledne upravy okolo domu a dufam ze budeme mat na vsetko viacej casu. Aj na to ze ho varit naucim 😀 😀
@tinasc v plavkach by som ani nesla, ved to by mi ani nechutilo jest 😀 Ale tak som myslela ze nejake kratasy, tricko a tak. Ale hodim mm asi jedny dlhe nohavice co bude mat na veceru a k tomu bude striedat tricka, pripadne nejaku jednu koselu mu zoberem 🙂
@zuzana612 Hej vyvára,on sa od malička v podstate musel starať o seba,aj súrodencov,život ho k tomu donútil a mne to len vyhovuje.Tak môj je doma už od štvrtej,tak má dostatok času na varenie a aj deti,víkendy je tiež doma,tak každý druhý čo mám voľno vždy niečo podnikneme,lebo mňa to doma nebaví sedieť.
Preto nechcem dom,je ohľadom toho veľa starostííí,mne stačí byt a občasné víkendy u našich na chalupe.
Ja beriem 2 košele chlapovi a možno aj malému,sebe ešte uvidím.
@tinasc Veď aj moja Adel ešte nepísala zo všetkého,ale tak zajtra zájde za matikárku a slovinárku,že či môže v pondelok písať alebo odpovedať,lebo oni o našej dovolenke vedia,z ostatného ma dostatok známok.
Mates ten už našťastie zo všetkého písal,len z vlastivedy nie a to píšu akurát v pondelok,tak ten to má dobre.
@tinasc ja zase ked nie tricko, tak aspon kratasy by som musela na seba hodit nech tam nesedim s holou ritou 😀 Ja aj doma bezne bezam v lete v kratasoch a hore mal len plavky. Aj teraz som tak trosku pri praci chytala bronz. Az tak ze pred chvilou som sa isla poskrabat okolo krku a ja ze co to mam take vyrazky? A to same pluzgiere 😝 Na v sobotu priskvarilo ked som este v tricku chodila. Cierne tricko bez rukavov a nejak som sa pozabudla pri praci tak ma fajne spieklo 😝
@slivka3 u nas ten dom bol nejak automaticky, kedze obaja sme vyrastali v rodinnom dome. Nikdy sme v byte nebyvali. Len povodne som chcela ostat pri Ruzomberku odkial pochadzam. len tam zohnat pozemok bolo nemozne a potom som si povedala ze mne je vlastne jedno kde zacnem kedze aj tak budem par rokov na materskej. tak sme sa rozhodli pre mm rodicovsky dom, nakolko uz zila len svokra. Tak sme sa pustili asi do najhorsej moznosti stavania domu. Pretoze sme vlastne stavali novy a opravovali stary. lebo z opacnej strany sme si urobili vlastny vchod, nadstavili cele vrchne podkrovne byvanie. tak mame vlastne 150m2 byt. Ale dalo sa to fajne rozdelit, okrem vlastneho vchodu mame aj vlastny vjazd z cesty na opacnej strane ako mala svokra. No ale nebyvali sme ani rok a svokra zomrela, takze nam ostal aj spodok. tak sme to dalsie 3 roky ako tak vypratavali, davali dokopy a od decembra to mame konecne v podnajme. Este dokoncujeme plot a nejake terenne upravy. akurat sadime este travu lebo sme 2 roky nemohli zohnat zeminu 😝 Tak pevne verim ze ked sa vratime z dovolenky, tak sa to tu uz aj trosku zazelena. A najviac sa tesim na to, ze sa snad aspon par rokov okrem kosenia travnika nebude musiet nic robit. Ze si vecer s mm sadneme na terasu, dame pivo, deti sa budu hrat a my sediet s vylozenymi nohami 😀 A ze tiez konecne aspon raz za cas zobereme deti niekam na vylet. Lebo doteraz sa kazdu volnu chvilu len okolo domu robilo a nikam sme nechodili. Kolko krat som povedala ze sme mali ist radsej do bytu a mohli sme chodit kazdy rok na luxusnu dovolenku a mat pokoj. Ale potom si poviem ze dom je dom, deti vypustim von a ja si mozem robit co potrebujem 🙂
pozeram predpoved pocasia pre sousse, tak by malo byt pekne, aj ked tych 35 je uz dost 😝 http://pocasie.aktuality.sk/sousse/ Ale tak lepsie ako 40 😀

@slivka3 no super, ja som nejak neplanovala brat dlhe gate, aj mm mal mat do lietadla len 3/4 rifle a ja tiez. Rozmyslam ci on vobec nejake tenke letne gate ma 😀 No musim nieco pohladat. Ja by bola len rada keby boli teploty do 30 stupnov lebo ja v horucavach doslova trpim 😝 😝 A detom berem nejake tenke mikinky na vecer keby sa ochladilo