icon

Dovolenka - Tunis 2013

zuzkat1
5. máj 2013

Ahojte.ospravedlnujem sa ak uz je tu taka tema,nenasla som. Chysta sa niekto do tunisu? Kam? Aj s detmi? Nasa ma 3roky a chystame sa v lete. Uvitam skusenosti🙂 Dakujem

zuzana612
5. jún 2014

@slivka3 my aj mame 7 miestne auto, cize sused by aj tak isiel na nasom, ale keby sa dalo nechat na letisku ze nemusi nik na 2x chodit. Aj ked do KE to mala len hodinu, ale aj tak. A keby sme chcelinechat auto na letisku tak zacvakame 80 euro a to za nestrazene parkovisko. No trosku chore myslim, nie 😠

@danarka kamoska tam bola uz asi 3x a velmi si pochvalovala, minuly rok na jej odporucanie bola dalsia kamoska a tiez bola spokojna a tento rok tam ide dalsia niekedy zaciatkom jula 🙂 Ze hotel sice jednoduchy ale cisty, strava dobra a plaz nadherna 🙂

danarka
5. jún 2014

@zuzana612 tak to som rada, dúfam, že budeme spokojný aj my... 🙂 už sa veľmi teším

tinasc
5. jún 2014

no tak vidím, že tu už vypukla cestovná horúčka 🙂

slivka3
5. jún 2014

@zuzana612 No v Ba,že stojí platené na letisku na 14 dni 35 eur,aspoň ujko tak vravel,tiež včera odlietal a šiel svojím autom.
Kamoška zas minulý rok dala do nejakej rodiny,že to tam pri Blave robia,stálo ich to tuším 40 eur.

zuzana612
5. jún 2014

@slivka3 ja som teraz pozerala poplatky v KE, tak na 11 dni by sme zaplatili 80 euro 😕 A to v tom nestrazenom. Potom je tam blizsie ku terminalu a to stoji 170 a strazene 530 na 11 dni 😕 😕 😕 To je uz fakt choreeeeeeeeeee.

tinasc
5. jún 2014

@slivka3 náš známy išiel s priateľkou do Tuniska pred dvomi rokmi, on má také staršie auto, tak ju vyklopil na letisku v BA s kuframi a potom zaparkoval auto na parkovisku pri Bille (je to oproti IKEA) a potom išiel naspäť na letisko pešo, trvalo mu to 20 minút... a potom keď prileteli tak išiel pre auto a prišiel pre ňu na letisko... bolo mu to jedno, hovoril, že keby mu ho aj ukradli tak nevadí, také staršie auto mal, tuším ho už ani nemá...

slivka3
5. jún 2014

@zuzana612 To je fakt veľa.
No som zvedavá,čo povie ujko keď sa vráti z dovolenky,koľko zacvaká.
Ale mne je to aj tak jedno,nás musia odviesť,lebo určite by nám svojho 7 miestneho meďaka nepožičal.

slivka3
10. jún 2014

@zuzana612 Už Ti prišli pokyny z cestovky?
Nám ešte nie a už som z toho aj nervózna.

tinasc
10. jún 2014

čaute, ja som bola dnes dať drobca zaočkovať proti hepatitíde A, keďže už tam ideme a dohodla som sa s ňou, že mi koncom júna ešte predpíše nejaké lieky na hnačku a zvracanie pre krpca a aj nejaké antibiotiká... pre istotu...
@slivka3
@zuzana612 vy kedy idete teraz 12 dobre si pamätám?

zuzana612
10. jún 2014

@tinasc nie, az 17 🙂 Takze o tyzden by sme mali byt uz na ceste na letisko 🙂 Ja uz pomaly balim, dnes som nechala 40 euro v drogerke a 20 v lekarni za par somarin 😝

slivka3
10. jún 2014

@zuzana612 Ja idem na drogériu a lieky v piatok.
A tie pokyny k letu už máš?

zuzana612
10. jún 2014

@slivka3 este nie, som pisala do saturu ale ta baba co som s nou komunikovala ma do dnes dovolenku, tak cakam ze sa zajtra ozve. Ale kamoska mi vybavila u znameho ze tam mozme auto nechat u neho vo dvore, 9 km od Kosic tak super. nebudeme musiet nikoho otravovat aby nas zaviezol a potom po nas prisiel 🙂

tinasc
10. jún 2014

@zuzana612 no veď toto, že to nie je len suma za dovolenku ale aj za rôzne iné veci, pasy, drogéria, my sme si museli kúpiť nové kufre...

zuzana612
10. jún 2014

@tinasc presne tak. ja ked si zoberem ze 2200 nas stala dovolenka. 100 pasy, min. 100 euro uz islo na dokupenie oblecenia. Teraz lekaren, drogeria a este nieco pod zub co so sebou zobereme to je dalsi 100-ka. Teraz cesta na letisko a spat. Nieco zobrat so sebou a ako ratam tak ratam, veru sa budeme blizit ku 3000 😝 Uff, radsej na to nemysliet co vsetko som doma za to mohla mat urobene 😀 😀 A kufre ja nekupujem, mam doma 2 velke ktore som pouzila 2x v zivote a to na cestu do USA a spat. Sice maju 100 rokov a len bocne kolieska, ale nebola som ochotna dat dalsich 100 euro za kufre ktore mozno dalsich 100 rokov nepouzijem. kedze ked chodime napr. k nasim, tak vsetko hadzeme do cestovnych tasiek

tinasc
10. jún 2014

@zuzana612 my sme kúpili trolley kufre, lebo sme mali len cestovné tašky a vždy sme to vláčili na 3x... takto si každý bude môcť vliecť svoje 😀 a my chodíme každý rok niekde na slovensko, tak tam ich tiež použijeme...

slivka3
10. jún 2014

@zuzana612 Tak ešte tiež nič nevieš,už mám s toho nervy,že tie údaje posielajú tak neskoro.

@tinasc
@zuzana612 Veru,to nie je len cena dovolenky,plus nákupy,plus vreckové na dovolenku a keď to zrátame,tak 3000 nie je našich,ale tak žijeme len raz.

tinasc
10. jún 2014

@slivka3 mne hovorili, že pokyny tak dva dni pred cestou...

zuzana612
10. jún 2014

@tinasc
@slivka3 ja som napisala do cestovky, tak mi to uz poslali 🙂 Mali by sme letiet 17.50 ako som si aj sama nasla na nete. 2 hodiny pred odletom by sme mali byt tam. V BA to bude asi viacej kedze je to predsa vacsie letisko a isto viacej letov. V Monastire by nas mal cakat nejaky jeden anglicky a druhy slovensky hovoriaci delegat 🙂 Batozina 15 kg, ale max. 32 kil na jeden kufor ak si nebere kazdy ten svoj 🙂

mirko1959
11. jún 2014

idete niekto koncom jula a zaciatkom augusta do hotela diana club rimmel na djerbe? Boli ste tam niekto?

slivka3
11. jún 2014

@zuzana612
@tinasc Tak pokyny konečne včera večer dorazili. 🙂
Letíme z Bratislavy o 11.05,let ma trvať 1,5 hodiny,odlet naspäť máme o 21,15,ale to tam je myslené asi ako príchod na letisko,odlet bude asi o 23,15,lebo prílet do Bratislavy je o 00.45 ,v celku dobre,lebo ten prvý deň budeme mať ešte pol dňa na kúpanie a ten druhý ešte celý deň,len som čítala,že ubotovavať sa začína po 14.00 hod,čo tam akurát plus mínus prídeme,ale opustiť izby musíme v deň odletu o 10.00,čo je blbé,lebo naspäť letíme až večer,tak dúfam,že tam bude nejaký priestor na batožinu a že ešte dostanem obed,aj večeru.

zuzana612
11. jún 2014

Dobre rano,

@slivka3 niekde som citala ze lety z BA su podstatne vyhodnejsie. A ako citam, tak je to fakt pravda. Lebo vy budete v podstatne na dovolenke tolko dni za kolko si zaplatite. Nam ale z 11 dnovej ostane len 9 😠 Tiez by to mali nejak inak urobit ze clovek dostane to za co si zaplati. My letime az v utorok vecer, takze kym prideme do hotela budeme radi ked sa ubytujeme a deti nam nezaspia na rukach. A odlet mame o druhej, takze to sa akurat tak stihneme naranajkovat, vypratat izbu a mozme ist 😒 A let by mal trvat 2,5 hodiny, lebo je tam hodinovy casovy posun 🙂

slivka3
11. jún 2014

@zuzana612 To teda hej,máme to veru výhodnejšie.
Až neskôr som čítala,že tam je časový posun,som si myslela,že letíme len 1,5 hodiny 😀 .
Ale aj tak,ten posledný deň,ktovie ako to bude s batožinou,kam ju budeme môcť dať,či bude na nejakom stráženom mieste,či si ju budeme musieť strážiť sami,ale tak sme 4 dospelý,tak sa neajko postriedáme a ešte sa okúpeme a ako to tam bude so stravou,či ešte dostanem obed a večeru,som zvedavá.

slivka3
11. jún 2014

@zuzana612 A tiež som zvedavá,či Ťa tam spoznám,som si kukla fotky,tak hádam hej.... 🙂

slivka3
11. jún 2014

@zuzana612 Ináč prišiel nám aj cenník výletov,tak to delfinárium,ale počítala som aj deti ako dospelé,lebo decká cena tam nebola,neviem ako to tam budú brať,by nás 4 vyšlo 150 eur,slušné a to bez plávania s delfínmi,ale to by aj tak asi neplávali,veď čo tam budem brať plavky a uterák?A výlet loďou okolo 100 eur,ale tam neviem,či pôjdeme,lebo decká moc nechcú.

zuzana612
11. jún 2014

@slivka3 isto budete mat normalne stravu, vsak si myslis ze by to niekto ustrazil ze ci ste este ubytovany alebo nie 😀 Niekde som citala ze tam je kapacita az okolo 2 tisic ludi 😝 A na kufre musia mat nejaku miestnost kde si ich nechate, tak isto ako nejake sprchy kde sa mozte potom este poumyvat. Aspon zatia vzdy ked som chodila na dovolenky tak nieco take bolo. nemozu ta predsta vyhodit s detmi o desiatej na ulicu a rob si do vecera co chces 🙂 A myslim ze ma spoznas, staci ked pojdes tam kde bude najvacsi krik 😀 😀 Ale presne ma dnes rano napadlo ze ci sa tam stretneme a tak. Ale myslim ze slovakov v tom hoteli nebude az tak strasne vela, ved aj ked bude plne lietadlo do Monastiru, tak ludia pojdu do roznych hotelov 🙂 Ja by som si chcela pytat bungalov niekde blizko malych toboganov kedze moje deti pojdu len na tie ked nebudeme na plazi.

zuzana612
11. jún 2014

@slivka3 tak to delfinariu fakt dobra palka ak to nie je s plavanim. A tam podla mna davaju nieco take ako neopren, aspon co vsade vidim fotky tak ludia maju na sebe nieco take natiahnute 🙂

zuzana612
11. jún 2014

este ma napadlo, berete si aj nejake svoje uteraky alebo sa budete spoliehat na tie ich? Lebo ja uz zacinam balit, tak rozmyslam ci hodit aj nejaky uterak alebo kaslat na to. A neviem kto to tu poradil, ale balim 2 kufre a do kazdeho dam polovicu veci pre pripad ze by kufor niekde ostal. Snad niekde neostanu dva 😀

slivka3
11. jún 2014

@zuzana612 Tak hádam sa postarajú a sprchy by mali byť pri bazénoch,veď keď sme tam až do večera,tak sa budeme ešte kúpať a chytať bronz.Doklady si určite zoberieme zo sebou a kufre,tak určite tam bude nejaká miestnosť na ich odloženie a keby niečo,šak to sú len handry.

Tak hádam sa tam spoznáme,teda ja teba,lebo mňa nepoznáš,fotky tu nemám.
Ja beriem jeden malý,lebo som počula,že ráno zoberú špinavé a nové donesú až poobede,tak pre prípad,že budeme potrebovať v tomto čase.
Repelent berieš,alebo niečo na komáre do zásuvky?

No veru pálka tie výlety,ale tak chceme ísť pozrieť,že to je zážitok,ale asi bez toho plávanie,lebo to by už bolo dosť,nespím s bankárovým synom. 😀 😀

zuzana612
11. jún 2014

@slivka3 no bude to zaujimava, kedze ty vies ako vypada moja rodina a ja neviem ako tvoja. Mozno ked budes pocut aky sme hlucni sa k nam ani nepriznas 😀 😀

Som citala teraz poriadne tie podmienky, to akoze na vecere mame chodit v dlhych nohaviciach??? Ci ten nas hotel nie je taky "lepsi" A som citala ze akurat ked odideme zacina ramadan 🙂

Vo väčšine hotelov (predovšetkým vyššej kategórie) je požadované, aby muži aj ženy chodili na večeru primerane oblečení, krátke nohavice nie sú povolené.

slivka3
11. jún 2014

@zuzana612 No uvidíííím,či sa priznám.... 😀 😀 😀
Si na fcb?
Hej,mali by muži mať dlhé nohavice,ja beriem chlapovi,teda dáva si to aj do lietadla dlhé letné gate a zo 2 košele,deckám nič a ja si zoberiem len šaty a sukne,žiadne dlhé gate.
Ináč kukala som už počasie,tak by sme mali mať celý čas pekne,okrem štvrtka pred odletom,tam hlásilo polooblačno a teploty okolo 29 až 32,ale kámoška mi vravela,že to je v tieni,teplotu mora písalo,že okolo 24-25 a noci okolo 18-20,takže nejaké to tričko tenké s dlhým rukávom určite beriem,aspoň jedno.