icon

Dovolenka - Tunis 2013

zuzkat1
5. máj 2013

Ahojte.ospravedlnujem sa ak uz je tu taka tema,nenasla som. Chysta sa niekto do tunisu? Kam? Aj s detmi? Nasa ma 3roky a chystame sa v lete. Uvitam skusenosti🙂 Dakujem

tinasc
2. jún 2014

@mawka a ty ideš kedy a kam? si už nepamätám ak si to tu už spomínala 🙂

mawka
2. jún 2014

@tinasc nespominala, chcela som ist minuly rok do tunisu, lebo uz som bola a bola som maxi spokojna. teraz ideme do bulharska, ale tema balenia je rovnaka nech ide clovek kamkolvek 🙂 a videla som, ze tema fici dalej, tak som prispela 🙂 dufam ze neva, aj ked nejdem rovno do tunisu 😉

tinasc
2. jún 2014

@mawka ono je to v podstate rovnaké čo sa týka balenia, vybavenia lekárničky, kufrov a cestovania lietadlom a pod. keď sa cestuje k moru, takže každá rada je vítaná 🙂

mawka
2. jún 2014

@tinasc ja len dufam, ze bude pekne a dobre. uz som potrebovala taky oddych, dlho som nikde nebola.

tinasc
2. jún 2014

@mawka a kam idete do bulharska?

mawka
2. jún 2014

slnecne pobrezie, hotel kotva. hladala som tak, aby to co najviac detom vyhovovalo, teda aby tam bolo co najviac pre nich zabavy. tak uvidime.

zuzana612
2. jún 2014

@slivka3 ja len co som citala o hoteli tak bolo pisane ze myslim hotel ma len 2 postelove izby, mozno s pristelkou a zvysok su bungalovi. Ale tie ze su aj tak krajsie ako hotelove izby 🙂 A berete mamku so sebou? Ja som tiez chcela moju kedze ona nikdy pri mori nebola, ale povedala ze za tie peniaze pojde radsej do kupel 😀 A ja som sa tesila ze budeme mat babysitterku takze si niekedy budeme moct s mm vyjst aj sami niekde. Takto budeme mat deti stale na krku 🙂

@mawka ja som tiez uvazovala nad tou kotvou. Hlavne sme chceli letiet z PP kedze to mame len pol hodiny na letisko. Ale co som citala recenzie tak kazdy pisal ze v bulharku je v bazenoch ladova voda 😒 Ked je von horuco tak to asi ani tak nevadi. Tak dufam ze taka voda nebude aj v Tunise 😀 Potom napis recenzie ako bolo. Lebo tiez som hladala nieco kde je toho co najviac pre deti 🙂

zuzana612
2. jún 2014

este ma napadlo, tam sa asi platit kartou alebo nieco take neda, ci hej? Alebo tahat z bankomatu? Lebo netusim kolko penazi tak asi so sebou zobrat. na vylety s troma malymi detmi isto chodit nebudeme, nieco na tringelty, ale kolko zobrat fakt netusim 😒

mawka
2. jún 2014

@zuzana612 ja som s malym v tunise neutratila viac ako 100 eur a aj suveniry sme doniesli. bolo to AI, na vylety sme nesli, lebo mal vtedy 4 a pol roka a pitie a jedlo bolo cely den dostatok. peniaze sme vymenili na recepcii. ale vyvazat tunisku menu z krajiny je zakazane. takze treba utratit tam. na recepciach menia stale. uplatky som neriesila ani raz ani tringelty. vsetko bolo AI a poriadne sme to vyuzili 🙂

slivka3
2. jún 2014

@mawka Super zoznam,budem sa urcite riadit,tiez beriem kefky,sprchace,pastu a sampony a ak aj tie nafukovacky ako jednkrazovky,az to nesmykam naspet.

slivka3
2. jún 2014

@zuzana612 No mi ideme z rodicmi,a mi budeme mat len jedno dieta na izbe,druhe budu mat nasi,teda este uvidime ako budeme spat,ale tak sme kupovali zajazd,vyslo to o dost lacnejsie a ohladom penazi Ti zajtra napisem Ip,dnes uz idem spat.

tinasc
3. jún 2014

@zuzana612 aj my máme stále deti na krku, manžel tvrdohlavo odmieta ísť na dovolenku s niekým iným... tiež by som uvítala rodičov, aby sa niekto povenoval deťom okrem nás, aspoň na chvíľku...

zuzana612
3. jún 2014

@tinasc
@slivka3 ja som aj preto chcela aby isli s nami rodicia, lebo by nas to stalo o 300 euro menej 😒 A to Matej plati len 50 euro poplatok kedze este nam 2 roky. Keby sme chceli ist na buduci rok, tak by to bolo uz o dalsich 500 euro viacej a to uz nehrozi. Tak preto dufam ze si to uzijeme, lebo to bude isto na dlhu dobu prva a posledna spolocna dovolenka 😝 Iba ak nejake lotto vyhrame 😀

tinasc
3. jún 2014

@zuzana612 a koľko ste platili za ostatné deti? naša staršia ide za 1 euro... samozrejme letiskové poplatky platí ako dospelá, menší platí poplatky do 2 rokov... ale pobyt má za euro... táto naša dovolenka pri mori je nadlho aj poslednou pri mori...

mawka
3. jún 2014

@slivka3 booze sak kefu na vlasy! este ze si mi to pripomenula 😀 nafukovacku neberiem, ale malej nafukovaciu vesticku - do mora a rukaviky do bazena. ona vodu miluje, ale plavat nevie. ja ked tie moje decka porovnam, s malym som bola vtedy v tunise tiez mal 4 a pol roka a bol uplne iny ako je mala. on sa tam aj plavat naucil. teda predtym sa skoro utopil v bazene a cakala som, ze bude odmietat vodu, ale kde, on odhodlane do bazena zas a bol tam taky bezdetny parik, oni proste milovali deti asi, lebo tam robili au pairky 😀 vsetkym detom a naramne ich to bavilo, jasit sa s detmi. tak maleho ten chalan naucil plavat. inak tam bolo kopu rodin s detmi, aj sme sa tak dali dokopy s jednou rakuskou rodinou, teda baba slovenka vydata za rakusana a syn im hovoril len po nemecky a aj tak si rozumeli s nasim malym 🙂 decka sa tam vzdy daju nejak dokopy. len teda bola som s nim sama a oci som mala na stopkach, skor to bola dovca pre maleho, ale uzila som si to aj ja, aj ked nie uplne ako by som chcela. lebo nemal s kym byt, ja by som si rada na plazi na koni pojazdila, aj na tu saharu na dva dni sla na tavach, no kam sama so 4 rocnym.. ale boli sme v meste pre ovocie, boli sme mrknut na krokodiliu farmu, muzeum, takze co to sme videli. aj na tave sme sa viezli. pozor, nesadajte na tavu len v plavkach, ta deka, co ma na sebe je plna kadejakej havede 😀 dajte si kratasy. a zjednavajte a zjednavajte. oni to miluju 🙂

zuzana612
3. jún 2014

@tinasc ale to ste asi dost zavcasu objednavali, nie? Lebo my sme sa len v polovici marca rozhodli ze kasleme na vsetko a ideme na dovolenku. Lebo 7 rokov sa peniaze len do domu vrazaju a nikde nechodime. A prefinancovali sme uver, tak sme nieco navysili a povedali ze ideme na poriadnu dovolenku. Neviem uz teraz presne, ale Matej myslim ze plati len 50 euro poplatky, ale je to bez naroku na miesto v lietadle, takze bude na kolenach 😝 Natalia mala myslim za 99 a Matus za 399 😒 Takze nas to spolu vyslo 2200 😝 A ked priratam 100 euro pasy, dokupenie oblecenia, cesta na letisko, nieco tam zobrat..... tak to asi nebude daleko od 3000 😝

tinasc
3. jún 2014

@mawka a v pohode bol malý vtedy? žiadne tráviace ťažkosti a hnačky?

tinasc
3. jún 2014

@zuzana612 no veru aj my sme si teraz dali robiť nové pasy, takže tam padla stovka, ešte nejaké vybavenie... hej decká platili len letiskové poplatky... objednávali sme si to ešte v decembri... nás to stálo pre štyroch 1860 euro... na 12 dní, neviem na koľko idete vy...

zuzana612
3. jún 2014

@tinasc my ideme na 11. Keby sme to objednavali v decembri tak jasne ze by to bolo menej a nejakych 300 euro vo vrecku by potesilo 🙂 Ale tak co uz. Vsak su to len peniaze 😀

Mna napadlo ze este zoberem detom aspon sirup alebo nejake tie sackove dzusy co sa miesaju do vody. Lebo niekde som citala ze oni tie dzusy robia z ich vody a ja radsej nasypem nieco do flasovanej vody. Aj ked som zacala detom vcera pre istotu davat probiotika. Ale s vodou asi riskovat nebudeme 🙂 Len neviem co tam budem pit ja kedze ja som zavisla na cole, ale original tam asi nebude 😀

tinasc
3. jún 2014

@zuzana612 jasné, však sú to len prachy 😀 ale my sme vedeli, že dovolenku budeme objednávať už v decembri na first moment, ale Tunisko ešte nebolo isté, najprv sme sa rozhodovali do Grécka...
veru tento problém riešim aj ja, lebo som manželovi hovorila, že džúsy sú robené z ich vody... a on na to, že načo máme all inclusive, keď sa budeme obmedzovať... veru ani ja by som nerala bola len na balenej vode a pila aj niečo iné... ale pre deti je to dobrý nápad zobrať džús, napríklad ten suchý Tang, nasypem do vody a je to...

zuzana612
3. jún 2014

@tinasc ved jasne ze my s mm budeme pit co sa bude dat, ked nie vodu tak nejaky alkohol, z toho hadam nedostaneme hnacku 😀 Ale jedna sa mi hlavne o deti, lebo tie moje toho taaaaaaaaaak strasne vela popiju 😝 Aj ten najmensi vypije min. 1,5 litra vody denne. teda nejakeho caju 😝 Tak ja budem potrebovat len 3 flase vody denne pre deti 🙂

tinasc
3. jún 2014

@zuzana612 tak jasné, ani my sa nebudeme okúňať, dcéra určite hnačku dostane, lebo tej akosi nerozkážeme 😀 keďže bude chcieť piť všetko nealko... malému beriem granulovaný čajík, ten samozrejme bude piť len to... vodu si budeme musieť chodiť ešte aj kupovať do obchodu... lebo to horko bude riadne...

zuzana612
3. jún 2014

@tinasc joj, som zvedava ako ta nasa dovolenka dopadne 😀 Ale myslim ze ak si tam deti najdu nejakych kamosov, tak bude lepsie aj im aj nam. Supnem ich do toho detskeho klubu aspon sem tam a s Matejom si uz nejak poradime 🙂

mawka
3. jún 2014

@tinasc bol absolutne v pohode, ako kliest na mne, on sa arabov bal, mal respekt 😀 na nieco to bolo dobre. hnacku sme nemali, ani zaludocne tazkosti a maly tam pil v ramci AI z tych bandasiek vodu alebo nieco ako fantu, sprite. ja teda sladke malinovky nemusim a preslo to po par dnoch aj jeho to pitie sladkych vodiciek.. neviem, ci to boli malinovky z ich vody, ale co som videla a aj pocuvala ludi, tak v tunise to s hnackovanim nie je az take ako napriklad v egypte. lenze my sme si fukli pred odletom endiaron po jednej tablete, takze sme preventivne nasadili dezinfekciu nez sme do niecoho tamojsieho hryzli 🙂 cize mohlo to pomoct k tomu, ze sa v creve nic nenamnozilo. jasne, vodu z kohutika sme nepili, ale vlastne ani z ovocia kupeneho v meste na trhu nam nic nebolo. viem akurat, ze nas prehnalo, ked sme prisli domov. ale to bolo asi preto, ze zase zmena klimy, vtedy bolo zrovna u nas ochladene.

tinasc
3. jún 2014

@zuzana612 jasné, bude to super dovolenka 🙂

tinasc
3. jún 2014

@mawka hej počula som, že vraj endiex, alebo tento endiaron je vraj dobrý na takého hnačky... vraj je to podobné zloženie ako tie ich lieky...

mawka
3. jún 2014

@tinasc hej, je to dezinficiens, cize to vyhubi kazdeho crevneho exota. hylak je dobre nasadit zaroven s nim, lebo ten ti zase zasobi creva tym dobrym. ale endiex/endiaron, proste to je klasika, ktora sa mi vzdy osvedcila ci uz pri hroznych nasich crevnych chripkach alebo v zahranici. a nepoznam nic silnejsie a lepsie na ozdravenie criev a nadopovanim tych dobrych bacilov nez Hylak. Forte, samozrejme. mozu ho aj deti.
🙂

tinasc
3. jún 2014

@mawka a ten endiex môžu aj deti?

zuzana612
3. jún 2014

@mawka a tie lieky su volne dostupne? Ze by sme si s mm preventivne fukli aj mi pred odletom. Lebo predpokladam ze mm bude plne vyuzivat AI 😀 Som mu povedala ze mu dam teraz 2 tyzdne hladovku lebo nie ze sa tam vypasie na poriadne prasiatko, uz teraz je ho dost 😀 Ja som si tiez povedala ze dake 2 kg dole by som mohla dat nech mozem jest kolko budem chciet, ale nic nechce ist dole 😀 hylak berem aj ja, s nim ani deti nemaju problem, kludne ho vypiju 🙂

mawka
3. jún 2014

@tinasc kukam endiaron, ten je az od 40 kg, ale tak maly vtedy mal mozno 20 kg, aj tak som mu dala. tak ja som sestra, viem, kde mozem este zaexperimentovat a kde nie 🙂 ale nenavadzam nikoho. endiaron je volne dostupny a v podstate ako citam, mala som pravdu, je to jedine dezinficiens volne dostupne. ostatne su na predpis - napriklad entizol. tiez nie je od veci. ten mi pomohol pri mykozach, som ho uzivala peroralne a mam pokoj. asi som bola zvnutra nakvasena 😀