Dovolenka v Taliansku: Je more čisté?
Ahojte, zvažujeme dovolenku na okraji Talianska, keďže máme malé deti, tak by sme s nimi chceli len niekde najbližšie autom. Niektorí však hovoria že je tam veľmi špinavé more, no napriek tomu viem že tam chodia veľa, tak asi to také hrozné nebude, máte niekto reálne skúsenosti? Konkrétne zvažujeme hotel Germania v Bibione, páčil sa mi veľmi aj Bembo alebo Bellevue ale to žiaľ v žiadnom termíne čo by nám vyhovoval nie je voľné 🙁 chceli sme ísť okolo 15.8 len sme nevedeli že je tam sviatok a vraj tam býva veľmi plno vtedy, boli ste niekto v tomto období, že by ste posúdili? Alebo potom zvažujeme začiatkom septembra, len tam mám troška obavy z počasia aké bude.. rozmýšľame aj nad oblasťou Lido Jesolo apartmány Aquamarina, boli ste niekto? Budem rada za nejaké recenzie keďže sa nevieme rozhodnúť 🙂 rozmýšľali sme prípadne aj niekam na juh lietadlom, no tým autom je človek predsa taký mobilnejsi hlavne pri deťoch..
My sme sa pred par dnami vratili od Lido di Jesolo. Cas sme travili kusok od miesta, ako sa vlieva rieka Pijava, teda na severnom konci plaze. Voda bola cista, tepla, s postupnym vstupom do mora, no zaroven hlbka vhodna na plavanie aj pre dospelych.
Nebolo to uplne top miesto, ktore sme v Taliansku zazili, ale rozhodne top v tejto severnej casti. Pacilo sa nam viac ako v Bibione.
Ubytko poradit neviem, byvali sme v adults only hoteli.
Ja by som to presunula na zaciatok septembra. Ano v strede augusta je to zahul. plus su ceny omnoho vyssie. Mojho chlapa by si v auguste do Talianska nedostala. A jeho bratia k moru tiez v auguste nechodia. Vtedy volia hory a mtb. Vravia, ze nie su taki bohati ani lojalni k domacemu primorskemu turizmu.
my sme par rokov dozadu boli v Lido di Jesolo posledny augustovy den (na dve noci) a prsalo abolo zima. Takze ja by som tam tak uz nesla.
My sme sa pred par dnami vratili od Lido di Jesolo. Cas sme travili kusok od miesta, ako sa vlieva rieka Pijava, teda na severnom konci plaze. Voda bola cista, tepla, s postupnym vstupom do mora, no zaroven hlbka vhodna na plavanie aj pre dospelych.
Nebolo to uplne top miesto, ktore sme v Taliansku zazili, ale rozhodne top v tejto severnej casti. Pacilo sa nam viac ako v Bibione.
Ubytko poradit neviem, byvali sme v adults only hoteli.
@anonym_55606e a v čom je to lepšie v porovnaní s Bibione?
@anonym_55606e a v čom je to lepšie v porovnaní s Bibione?
@rony7 more bolo cistejsie, pokojnejsie a celkovo krajsie; rovnako plaz. A neboli tam naokolo ziadni Slovaci. Nemame to radi, ked sme v zahranici a vsade sa ozyva slovencina, rodicia okrikuju deti, prip. vacsie skupinky vedia byt celkom hlucne. V cudzom jazyku mi to tak neprekaza. V Bibione som mala pocit, ze som na Zlatych pieskoch...
@rony7 more bolo cistejsie, pokojnejsie a celkovo krajsie; rovnako plaz. A neboli tam naokolo ziadni Slovaci. Nemame to radi, ked sme v zahranici a vsade sa ozyva slovencina, rodicia okrikuju deti, prip. vacsie skupinky vedia byt celkom hlucne. V cudzom jazyku mi to tak neprekaza. V Bibione som mala pocit, ze som na Zlatych pieskoch...
@anonym_55606e ja som slovencinu pocula velmi malo, cestinu viac. Vedla nas boli Nemci, tym sme lie ku na nervy najskor my a potom Taliani a zase Rakusania. My hovorime viac menej nemecky/ anglicky doma a kedze sme tam mali aj starych rodicov z mojej strany tak aj slovensky.

Taliansko býva v auguste veľmi plné, takže ak máte možnosť, odložte to radšej na začiatok septembra. Čo sa týka severu, boli sme už v Bibione, Lido di Jesolo aj Lignano a nikdy sme nemali problém s čistotou alebo teplotou vody. Naposledy tento rok koncom júna v Lignano, voda úžasná, vhodná pre malé deti, nie je tam hlboká voda.