icon

Dovolenka v Turecku 2013

luy
30. dec 2012

Ahojte.Viem,že je tu veľa popísané o dovolenke v Turecku, ale myslím si,že všetko sa mení a ja by som chcela informácie od tých čo boli v roku 2012 dovolenkovať v Turecku.Hĺadám hotel,priamo na pláži,stredne veľký,bazénov viac /mám dve deti rozdielného veku,takže potrebujem niekde ,,čvachtať " malú,ale aj 12 ročného plavca,nechcem však veľa tobogánov,detské ihrisko.Strava all ,ale dobrá,animácie,ale nie tak ,že v celej budove po 22,00 to bude počuť.Nie pri ceste,a letisko nech je blízko.Viem,že mám dosť požiadaviek,ale väčšinou sa mi to podarí,preto skúšam hľadať niečo už teraz.Ďakujem za odpovede.

nivi
30. máj 2013

@lipsa aj turecko sa da na vlastnu past. presne tak som bola pozdlz celeho zapadneho pobrezia. mozem odporucit aj stranky ak chces a viete si zaobstarat letenku. cestovanie busmi je na zapade super, kamil koc a metro su bohovske autobusove spolocnosti aj ine mesie ktorymi sme sli. Ale aj cez ck moze byt v pohode mas menej starosti. ako hovorim zapad okolo izmiru je chladnejsi ako juh co je normalne. v aguste bol hic ale kde tu veterno. Kusadasi nadhera to mesto, pristav, pevnost, Efez nedaleko. Seluk mesto tiez nedaleko ale to niej pri plazi. Izmir stoji za pozretie a nakupy :D

silvia0310
30. máj 2013

zaujala ma táto téma ,keďže manžel dostal dovolenku až koncom septembra ,uvažujem práve o Turecku a cez cestovku Firo tour...aké sú vaše skúsenosti s dovolenkou v tomto čase ? a skúsenosti s touto cestovkou ...ešte sme cez nich neboli ..ďakujem za každý postreh 🙂

nivi
30. máj 2013

@silvia0310 teplooooo ale cestovku nepoznam, teda pozna ale nemam vlastnu skusenost. teplo je az do polky oktobra, aj potom je fajn ale uz tak prijemne. od polovice septembra moze byt more trosku viac vlnkatejsie. no zalezi od oblasti. juh je teply, zapad, sever uz moze byt chladnejsie hlavne sever okolie istanbulu. v canakale veterno a rano zima uz koncom augusta.
predpokladam ze sa pytas na juh tak pisem teploooooooo

zsunyus
30. máj 2013

@silvia0310
My sme boli v Turecku 9. septembra. Aj vtedy je tam prijemne, 30-33stupnov, ked nie viac. More: 26-27st. My sme boli v SIDE, je to nadherne. Maju lacne oblecenia🙂.

silvia0310
30. máj 2013

@nivi teda ktorú časť by si mi konkrétne odporučila ,myslím konkrétne miesto ..v Turecku sme ešte neboli ,a tak aby bolo teplo ďakujem 🙂

nivi
30. máj 2013

@silvia0310 nepytaj sa ma takto. podla toho co hladate. ak mate deti Side ale ja som milovnik Side beriem ze mozem mat nezaujaty nazor. Alanya je tiez fakjn treba lae zvazit hotel, nakolko je to vatsie mesto ale s vela prilahlimi oblastami a teda aj roznymi plazami a pristupmi na ne.
aj apad je super, aj Oludeniz jaaaaaaj neviem povedz blizsie aky ste typ ludi a co uprednostnujete a kedy chcte ist.

nivi
30. máj 2013

@nivi jezis pisem jak tatar mi tu skacu pismenka

nivi
30. máj 2013

@zsunyus no lacne bolo tak tri roky dozadu, jasne da sa aj teraz ale sli hore. lepsie na nakupy je Izmir, Istanbul aj Antalya. tieto handry i ked kvalitne su predrazene uz teraz aj v Side, potom mozno skor Manavgat a niektore obchody v Alanyi.

silvia0310
30. máj 2013

@nivi tak asi som našla niečo v tej Alanyi ,deti mám ,aleuž sú veľké teda pôjde s nami syn ale ten má už 17 ..no ja nákupy ako nemusím ,ide mi fakt o to vypadnúť a mať kľud,pohodu 🙂

nivi
30. máj 2013

@silvia0310 no pre syna bohovske, nocny zivot a tak. Alanya je pekna tiez. a ste daleko od centra ci nie?

strihalka
30. máj 2013

@nivi oplati se nakupy obleceni?Ked ano, ake jsou tam ceny cca?dziny trika?a mai tam ja pre nase ksvrnata neco?🙂 dakujem

silvia0310
30. máj 2013

@nivi hotel hned pri pláži a asi kilometer od centra 🙂 budeme mať asi prechádzku 🙂 ,len dúfam že je tam bezpečné chodiť po uliciach normálne..

nivi
30. máj 2013

@strihalka maju od vymyslu sveta. no ci sa oplati neviem, da sa zjednat. mne to pride v poslednej dobe jednotvarne a ani ceny nic moc. v Antalyi ano tam sa oplati hlavne kde su vypredaje, v deeepo outlete alebo aj v terra city a na trhoch ojojoj ale v Side neviem, ja sem tam nieco kupim ale viem ako na nich a mna nenachytaju na cene :P a trosku treba robit drahoty potim idu dole s cenou. inak u nas na sk uz tiez zozenies pekne veci. ale atk stane sa mi, ze sa ma pytaju odkial mam veci pre malu to na sk lebo su ine. ved uvidis. teraz otvorili vela novych nakupnych pasazi aj v Side, kumkol, evrenseki

nivi
30. máj 2013

@silvia0310 super. ano je to bezpecne. skor mimo sezonu je par roztriek ale nechcem strasi. to bolo v Side. no tykalo sa to miestnych. uz som ticho. neboj turistov oni neohrozuju ide im ovela v tom pripade. policia tam je dost v poho. chodte pozriet hrad ak sa vam podari a aj jaskyne stoja zato. lodka uz asi vasho syna zaujimat nebude. a vecer je v centre rusno

katka.sa
31. máj 2013

nivi kde su tie jaskyne? v side?

nivi
31. máj 2013

@katka.sa v Alanyi.

katka.sa
31. máj 2013

@nivi skoda my budeme colakli

tinka76
31. máj 2013

@lauraa
Ideme s orex travel 22.6.

flori
31. máj 2013

@nivi mozem sa opytat na oblast Kemer,chodili sme doteraz na vychod od Side,tento rok skusime zapad-Evrenseki,ale vela ludi chvali spominany Kemer

haslerka27
31. máj 2013

@nivi my ideme 21.6 do alanye.

haslerka27
31. máj 2013

@silvia0310 idete do alanye?my ideme teraz v juni.

nivi
1. jún 2013

@flori pekna priroda 🙂, plaze su ale take kamienkove. Je to asi hodinka od Antalye na druhu stranu.

nivi
1. jún 2013

@flori v okoli su tiez zaujimave miesta. neviem co by si chcela vediet, treba skusit 🙂 je to ine ako v Side

flori
1. jún 2013

@nivi dakujem za odpoved,my sme verni Side 🙂 ,ale kamaratka bola aj aj a vravela,ze Kemer sa jej viac pacil ako Side,mozno naozaj kvoli prirode,kedze oni su skor za vylety a dobrodruzstvo,mne sa zda Kemer chladnejsi,kedze teraz je tam cca nejakych 25-27stupnov.....a kamienkove plaze moc nemusim,takze Side vyhrava 🙂...ale kazdy nech si vyberie podla chuti 😉

majush
1. jún 2013

baby, poradíte mi? chcela by sme ísť na dovolenku do Turecka, tureckú rivieru - Alanyu poznám, ale zdá sa mi príliš dlhý presun z letiska. rozmýšlala som nad dovolenkou v Kemer atd... teda na západ od Antalye, ale naša cestovná agentka nám to neodporúča, vraj je tam príliv a odliv 2x denne a pláže nie su vhodné pre malé deti (máme 20 mesačnú dcéru) máte niektorá konkrétnu skúsenosť?

katka.sa
1. jún 2013

tak už máme čas odletu 10.15 paráda 🙂 dosť som sa bála že budeme celu noc na letisku

erinka123
1. jún 2013

@katka.sa tak to mate super to by som aj ja prijala,cez aku CK ideš?

katka.sa
2. jún 2013

@erinka123 ideme cez Turancar do sural resort - colakli aj späť máme celkom dobrý čas 7.50 trošku si privstaneme ale stále to nieje v noci 😉
baby môžme tam platiť eurom? myslím v miestných obchodíkoch

lenka0610
2. jún 2013

a ako je to s počasím v Analyi lebo sledujem webkamery aj počasie a odlietame 5.6. ale tie predpovede sú tak 26 27 stupnov. Tak sa bojím že sa ani kúpať nebude dať.