Dovolenka v Turecku 2013
Ahojte.Viem,že je tu veľa popísané o dovolenke v Turecku, ale myslím si,že všetko sa mení a ja by som chcela informácie od tých čo boli v roku 2012 dovolenkovať v Turecku.Hĺadám hotel,priamo na pláži,stredne veľký,bazénov viac /mám dve deti rozdielného veku,takže potrebujem niekde ,,čvachtať " malú,ale aj 12 ročného plavca,nechcem však veľa tobogánov,detské ihrisko.Strava all ,ale dobrá,animácie,ale nie tak ,že v celej budove po 22,00 to bude počuť.Nie pri ceste,a letisko nech je blízko.Viem,že mám dosť požiadaviek,ale väčšinou sa mi to podarí,preto skúšam hľadať niečo už teraz.Ďakujem za odpovede.
Prosím vás co bravate deťom do Turecka proti prehananiu,ak by náhodou?
V lekárni mi všade ponúkajú len hylak kvapky,smectu alebo čierne uhlie.je to ok?zabera to alebo mate niečo ine?moja malinka bude mat v júli 3 roky a odchádzame teraz v utorok tak zistijem.
Ahojte, v piatok sme sa vrátili z Turecka, boli sme pri Avsallar. O nepokojoch v týchto dovolenkových destinaciach ani neviete, ani na letisku a tak sa netreba báť. Let je prijemny, z Ba 2hod 20min. Pocasie bolo super, nie tak horuco, zaručených 30 stupňov. More osviezujuce, v posledných dňoch dovolenky sa oteplovalo. Predsa my sme tam boli od 4.teho, každým dnom tam bude teplejsie teraz. Úžasná dovolenka, pocasie všetko, i napriek tomu, ze mala 2 ročná mala aj horucky až do 40... Bez iných priznakov, neskôr ju bolelo bruško, aj som sa zlakla , ci to nebude niečo vážne....nakoniec to bola asi crevna chrípka a po dvoch troch dňoch bola ok.... Hehe potom som chytila nadchu ja a neskôr aj muž aj dcérka, ale všetko len v miernej forme a nenechali sme si pokazil dovolenku. Treba sa vyhybat klimatizovanym priestorom a studenym napojom. Bolo to trochu smiešne, ze som sa vypekala na lehatku a kychala s vreckovkou v ruke.inak super a bolo mi smutno, ked sme odtial odchadzali
@luciana157 Čo ja viem, tak hylak výborne zaberá. Smetca je podľa mňa taká slabšia, pri miernych nevolnostiach. Čierne uhlie sme nepoužili...
Ahojte,brat je teraz momentalne v Turecku,tak dal info.teplota ze je asi 36 st.c ,pre deti idealne,inak ze more nie je az také teple,este sa nevyhrialo🙂to je lepsie ist neskor,ja som bola 2 * koncom aug.a to bolo super,ako keby si isla do vane🙂
Holky jsme doma, prileteli jsme dneska rano o jedne....
Ale postupne, lebo jsem tu vela naslibovala ze popisem co muze, taak dokud to mam v zive pameti🙂
Cesta tam bola super, naozak na nasem(bratislava) letisti se u kontorl staci napit tekutiny a oni vam to enchaji...aj vetsi mnozstvi, my meli 500ml jupika a asi dalsi 3 krabicky po 250ml napoje a mleko... a teda v pohode....let super, mala bola celou dobu hore, koukali jsme na ipade pohadky,...kocik jsme odevzdavali az tesne u letadla, ale dostali jsme ho az pri batozine, na take hromadke u infa....urcite uvidite, bude tam hodne kociku...kocik sme nakonec nebalili do niceho, a utrpel jeden maly skrabancek, ktera fakt nevim ci se stal tam, alebo inde, kedze jsme sio ho vsimla az v pulke dovolenky🙂
HOTEL GRAND PRESTIGE :
Na hotel jsme dorazili cca kolem jedne hodiny rano, boli jsme okamzite ubytovany, dopasu jsme dali dvacku pro lepsi pokoj, ale tim nam pridelili iny, nez ktery meli mit pripraveny...no takto meli jsme zaplaceny vyhled na more a tim ze sme chteli vetsi terasu tak nam dali vyhled do zahrady.....
Por ty, kteri uvazuji o grand prestige)) vyhled do zahrady znamena pod sebou mate iba stromy a v noci vam tam hulakaji pavi, vyhled na more vidite krasne cely den co se deje u hoteloveho bazenu, program ale konci az kolem pulnoci, takze do te doby se neoplti jit spat... 😀)
No my se teda na nas apell druhy den den stehovali do pokoje s vyhledem na more, na 5patru....bohovy vyhled🙂a tu nam uz zacala dovolenka🙂...btw...20€ se nema uz nevratili..proc taky ze😀 nase blbost 😀
Na hotelu je konzumace alkoholu 24hodin bez 30minut😀, tak super, jidlo mate od rana, do nejake jedne rano druhy den, takze tez super...jidla super, mala mela oblubene spagety s bolosnkou omackou, alebo ryza, na hotelu se bezne kazdy obed vecere podavali aj dietne jidla...dusene zelenina vareny zemiak,ryza ....mnozstvo salatu testovin na studeny a teply zpusob...
Jediny co mi malinko vadilo, ze na zacatku sezony, my tam boli od 2.6. tam nebolo tolko ovoce na vyber...iba ze jablko meloun nektarinka...psotupem casu pribudli broskve, banany, jahody a take malinke blumy.....
Personal na jednotku, cim vyssi patro, tim mate lepe uklizeno 😀, neni to nejake pravidlo, ale trochu se nam to potvrdilo u pratel tere sme spoznali a bydleli o nejake to patro nize...hotel ma 6pater....
U hotela jssou ti azeny, dva velke a jeden detsky....jedne na hornim baru,jeden na dolnicasti hotela u toboganu...., tam je aj detsky bazenik...mala v nom bola po prsa...
More super super super, pro male deti, ktere jsou zvyknute chodit do more uz sami, je to mozno trochu divoke more, ma zyzili dost velke vlny, ze si plaveme a nad nami 2m vlna...respekt....ale ja bola v teto situaci ve vode pouze s muzem, sama jsme se nedokazala do more ani dostat...
Inak tam more je take vlnite stale...nemeli jsme jediny den, ze by bolo more uplne kludne...ale nam to vyhovovala take trochu neklidne....
Na nasich lekatkach mate aj matrac a aj rucniky zdarma,plaz je u lehatek pisecna, pote je taky pas vetsich kamenu a u more jsou uz jen take male kmaienky...obcas se zle slaplo a bolelo to, inak ok🙂
Turecky personal fakt na jednotku!!!
Mam v hlave tolik pocitu, ze jsme urcite zapomela napsat aj to jse napsat hlavne chtela, proto se kludne ptejte🙂
@jujka7 ahoj, uz sme doma z dovolenky, rada ti odpisem na vsetko čo ta zaujma o hoteli side star rezort. celkovo je to vhodny hotel pre rodiny s detmi, my sme cestovali so synom 2.ročnym, kamoška s dvomi detmi-2roč. a 4.ročnym, je tam vela aktivit pre deti, animacie, detske ihrisko- bola tam velka trampolina pre deti, domceky, preliezky, hojdačky, pieskovisko s hrackami, vedla velke podium s hladiskom kde pre deti pripravovali program, vecer deti spievali, tancovali. hotelovy bazen je pre dospelych hlbka je 1,40m a detsky bazen pre detičky. lehatiek tam bolo dost vzdy sme si nasli pre nas miesto. doobedie sme travili pri mori, cez obed deti spali a poobede sme boli pri bazenoch. boli sme spokojní aj so stravou i ked nam deti moc nechceli jest v tom teple. ale je tam siroky vyber jedal, ci tureckej kuchyne ale aj europskej.
@luciana157 kupte si kapsule Enterol. dietatu date zjest len ten granulat v tobolke. uziva sa to 1x denne a zabera po orvej davke. A Hylak Forte kvapky su tiez dobre.
@stanislavao
@stankapk ďakujem maminky.kupila som hylak kvapky a enterol🙂
@peggy589 ahoj, je vhodny pre deti, mne sa tam velmi pacilo, neviem o žiadnych negativach iba ak by niekomu vadilo, že je plaz dalej od hotela ale nam to nevadilo. k plazi sa ide krasnou zahradou, alebo ta tam odvezie hotelovy minibus. plaz je dalej od hotela ale zase na plazi je aj bar, su tam napoje, tam som si varila aj caj pre syna, tam sme aj obedovali ked sme boli na plazi. je tam dost lehatiek a slnecniky tak deti su v tieniku. pacilo sa mi,ze aj personal hotela je mily k detom, celkovo pre deti je tam vela aktivit takze sa nikto nenudi.
Babenky,ktoré máte menšie detičky...moja má 18mes., brali ste im aj župančeky? Ďakujem 😉
maminky, ako ste riesili pampersky u rocnych deticiek v turecku? mam ich pribalit do batoziny, ci kupit tam?

Ahojte, kolko trva cca let z BA do turecka? Rozhodujem sa medzi greckom a tureckom a kedze mame dve male deticky, tak aj cas transoportu bude rozhodovat.