icon

Išli by ste na dovolenku bez deti?

gabuska36
10. júl 2013

baby moja známa ide na dovolenku len s dcerou a manželom k moru a 2 deti 5 ročne necháva u rodičov....zaujíma ma či by ste aj Vy išli bez deti..........pekný deň

m.i.r.i
10. júl 2013

ziaden problem by som s tym namala..viacmenej my s manzelom uz po tom aj tuzime..len skoda, ze stari rodicia sa este ani pri 3.5 rocnom vnucikovi na to necitia..Keby nam to oni navrhli, tak hned niekam ideme...
My osobne sme na dovolenky zatial nechodili vobec..len na par predlzenych vikendov....teraz ideme prvy krat na 5 dni do Tatier ked ma drobec cez 3 roky a uz si to aj nejako vychutna..tiez neuznavam dovolenky s malymi detmi, vlacenie ich po lietadlach, klimach, hoteloch, slnku...tie deti z toho nemaju absolutne nic...male dieta ma mat svoj rezim, zname prostredie, ritualy, miesta kde sa citi iste, s ludmi ktori mu davaju istoty..bazenik v zahrade a piesok v pieskovisku mu splni ten isty ucel ako more ci piesok na plazi....podla mna rodicia, co vlacia male deti na dovolenky a tvaria sa ako bez dietata nikde nepojdu to robia aj tak len pre seba, urcite nie pre dieta..
Vacsie deti, tak od 3 rokov uz vnimaju uplne inak, uz maju svoje tuzby..ale napriklad aj nasho syna zatial ovela viac uspokoji oblubene ihrisko, vlacik, ci kupalisko ako nejaka dovolenka pri mori, kde by aj tak nechapal kde je a kde bol...A najviac na svete ho tesi ked moze byt s dedkom a babkou..
Takze ja som za to chodit na dovolenky s vacsimi detmi, ked bude tuzit po mori, po Legolande, po nejakych super miestach a bude si aj pamatat kde bol a co zazil..Ked nebudem riesit obedny spanok, slabu imunitu, tlaciace sa zuby, nevhodnu stravu a svoje tuzby vyvalit sa na plazi...
Taktiez si myslim, ze aj manzelia potrebuju vypnut od deti..nie sme stroje...davame detom vsetko, ale myslim si, ze aj pre deti je casto lepsie ak ma pokoj od rodicov a je rozmaznavane starymi rodicmi..pricom mamka s tatkom si uziju oddychu vo dvojici...nesuhlasim s tym, ze mam na to cakat do synovej 18tky...

ocko78
10. júl 2013

ahoj,, no ja by som bez deti urcite nesla,, prave na to sa tesime ze urobime v lete dovolenku hlavne detom,, ze si ju uzijeme s nimi,, nech mame potesenie z toho vsetci,, cela rodinka 🙂

hori
10. júl 2013

jaaaaj, hned by som isla na dovcu bez deti, kebyze ich mam kde nechat a nemusiet sa bat ci je o ne dobre postarane... zatial som ale tu moznost nemala a asi mat ani nebudem, takze u nas dovca len s detmi, no nevadi, zvykli sme si oddychovat aj takto "na pol oka" 😉 ... ale neurobila by som to, ze jedno by som zobrala a druhe nie...

nice202
10. júl 2013

otras, ako sa staras co robi tvoja znama. Hanba za ohovaranie. A ano, ja by som sla hned bez malej na dovolenku, keby ju mal kto na par dni postrazit. Ale kedze moji rodicia a svokrovci su zamestnani ludia, nemam ju kde nechat. Ked pojdu do dochodku, tak im ju urcite dam aj na dva tyzdne. My sme tak tiez chodili a boli to moje oblubene prazdniny.....

terezka1947
10. júl 2013

hm,kedze nemam pri kom nechat babo,nemozem....ale pokial by som mala,urcite by som aj bez dietata isla...sice asi by som tyzden nezvladla(pokial by neboli vacsie 😀 )...ale urcite nejaky predlzeny vikend ano....aj rodicia potrebuju cas pre seba,potrebuju nacerpat energiu do dalsich dni,potriedit si myslienky...a aj si v klude povedat-lubim ta 😉
nemyslim,ze som tymto automaticky zly rodic
poznam kamosky,co maju dieta skoro stale "u babky"...oni si behaju kade tade po kavickach,nakupoch,aquaparkoch....a tie najviac rozpravaju o tom,co by nikdy neurobili,kde by bez dietata nikdy nesli,atd....joooooj,tie silne reci,tie reci....skoda,ze vzdy najviac hovori clovek,kt.by mal radsej stale mlcat 😒

sympa1
10. júl 2013

Tvoju kamaratku úplne chápem ze si chce oddýchnuť a berie len najstaršie dieťa . Ale každý sme iný . Mne by muž šiel najradšej bez deti a ja zas nie . Nechcela by som deti pripraviť o tie zážitky 🙂 dobre si pamätám ako nás dávali rodičia do tábora a oni boli každý rok pri mori ... Toto im neodpustim nikdy !! :D

zonjushe
10. júl 2013

je to sice kazdeho osobna vec, ale niektore matky su prehnane uzkostlive..povazujem za nesmierne dolezite pre partnerstvo absolvovat 1x do roka dovolenku bez deti..tento rok sice nepojdeme nikam, ale buduci rok sa uz neviem dockat toho tyzdna, ktory budeme mat len sami pre seba..dcerka bude u babky, ktoru miluje, tak nevidim problem..

sara85
10. júl 2013

🙂 Ja osobne by som nešla ,bez deti si to neviem ani predstavit ,a chodim hlavne kvoli nim ,aby mali zažitok a krásne spomienky ,mne by bolo smutno 😉 robime si stale program ako rodina a vieme si odychnut aj snimi,aj čas si najst na seba , 🙂

fra
10. júl 2013

my tak občas chodievame na pár dní mimo a nevidím na tom nič zlé... boli sme párkrát sami s mužom, boli sme aj iba s najmladšou dcérou, s dvomi mladšími deťmi, bola som sama so staršou dcérou, bol aj muž sám s chlapcami, boli už aj staršie decká samostatne so školou a spolužiakmi (dokonca pri mori), hoci najčastejšie chodíme všetci spolu - jednoducho ako príde, nemyslím si že by bol niekto ukrátený, netreba z toho robiť žiadnu tragédiu, niekedy je dovolenka v menšom počte oveľa jednoduchšia a príjemnejšia, hlavne ked decká početne nemajú prevahu nad rodičmi 😅

ewellina
10. júl 2013

"hlavne ked decká početne nemajú prevahu nad rodičmi " 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 No to asi hej, hlavne, kým sú menšie. 😀
@fra

lubiduch
10. júl 2013

my to zvazujeme ked bude syn starsi. jednoduchy dovod- radi cestujeme do exotickych krajin (JV Azia) a nechcem maleho trapit ho tam vliect s nami.
ale v ziadnom pripade neodsudzujem nikoho kto chodi na dovolenku s detmi ci bez nich hoci len do chorvatska. jeden fakt je ten ze s detmi si rodicia neoddychnu. a ked potrtebuju cast pre seba, preco nie? lepsie ako by sa malo rozpadnut manzelstvo, zrutit mamina a pod 🙂

cawes
10. júl 2013

ahoj neviem co otazkou sledujes ale moja skusenost maly mal cca 8 mesiacov isli sme s priatelom na vikend do prahy, maly bol doma zo svagrom, potom ked mal 9 mesiacov tak sme isli do Ameriky na dovolenku ja som odchadzala v utorok a vratila sa o na dalsi tyzden v nedelu, takze skoro 2 tyzdne, priatel prisiel o 3 dni po mne. Nebolo to pre mna lahke len tak odist, ale tiez mam narok na odpocinok. Z okolia mi nikto nehovoril nic zle, vsetci to akceptovali, a chapali. Neviem co je na tom take strasne.
Milujem svoje dieta nadovsetko, ale podla mna tiez musi vydrzat par dni bez mamky a otecka. Pre mna ako pracujucu a studujucu mamicku by nebolo nic horsie ako mat dieta ktore sa ma drzi ako kliest, nemozem nikam ist ani sa pohnut. Som vdacna ze maly chodi do jasliciek, ze je z inymi detmi a ze je takyto ,,samostatny,,

silvinka
10. júl 2013

nie je na tom nic zle, my sme minuly rok dostali od kamosov ultra last moment kedze kamoska skoncila v nemocke so zlomeninou , den pred odchodom , dali nam zajazd za par supiek, potrebovala som reset po rozvode ,a po 320 dnoch s troma prckami na krku v kuse som potrebovala vypnut ... myslela som na ne kazdy den, volali sme spolu ale bola som v pohode bolo to na 5 dni, boli u rodicov cez den v skolke vedela som ze je o ne dobre postarane ..... rozhodne to kamoske schvalujem .... sme mamy nie roboty a potrebujeme tiez sem tam reset ..... @tinki suhlas na plnej ciare ....

clarissa
10. júl 2013

Ja by som sla nielen bez deti ale aj bez muza 😎 Babska jazda,no a co?Taketo maminy si podla mna este vyse upevnuju rodinne vztahy...Lebo si oddychne po vsetkych strankach a neskutocne sa tesi domov...Kazdy musi uznat ze dovolenka s detmi casto krat az o takom relaxe nieje,zvlast ked je tam dve a viac deti...Tento rok som bola na dovolenke s rodinou,bolo uzasne,deti sa vyjasili a kludne by som sla este koncom leta na dovcu cisto v babskej zostave 🙂 Myslim ze by nebolo odveci vytvorit aj nejaku taku skupinku tu,s maminami ktore by tiez potrebovali takyto relaxik ako ja 😀 A co sa tyka tvojej otazky, nechapem preco ta vlastne zaujima nas nazor na nejaku tvoju znamu...🙂 Ona by isto nebola nadsena keby vie ze ju preberas na nejakom fore 😉

sasena033
10. júl 2013

ja som tiez po dlhych uvahach premyslala ci ist alebo nie . mame ist niekedy na jesen oktober, alebo az v januari na Kapverdske ostrovy 😉 ale uvidim ako bude dovtedy mala kedze naozaj su male a cesta dlha pojdeme len na tyzden mame 5 vyročie svadby tak budeme mat ako svadobnu cestu kedze sme pred svadbou dovolenku zrusili koli destinacii a vysokemu tehu 😉 a kto chce nech do mna kopne stari rodičia povedali ze sa velmi radi postaraju Risko bude chodit do skolky malu zvladnu aj ked sa mi teraz hovori urcite mi to bude luto ale bude to len 10 dni mam ich v dobrych rukach a ako pisu ine maminy nech sa zresetujeme aj my zeny 😉 takze ja to neodcudzujem 😀

zuzkat1
10. júl 2013

Mala ma 3 a pol roka.a dovolenku bez nej si neviem predstavit. Ja by som si vobec neoddychla.

fomarik
10. júl 2013

my ideme na dovolenku bez malej. Prehovorila nás moja mama...že...ved chodte, vypnite, oddýchnite si, 7 rokov ste nikde neboli ( teda nikdy sme s mm nikde neboli), ja budem s Líviou, dovolenka s tak malým dieťatom nie je dovolenkou, čo si oddýchnete, ked stále musíte za nou behať a prisposobovať sa jej spánku. No, zlomila nás. ideme len na 5 dní do tatier, ale už teraz som z toho chorá, ako to bez malej zvládnem. Ved ja odtial ujdem....ja neviem, či to vydržím. Malá áno, ona nemá problém byť s mojou maminou, ale ja som ako decko ☹ a manžel tiež.
ale na buduci rok berieme aj ju. Na tom trvám!!!!

skrecok1005
10. júl 2013

Ked sme boli mali, mama nas na zaciatku jula odviezla k babke a nechala mesiac, zatial stihli s otcom vytapetovat byt, urobit trochu poriadok a domace upravy, ktore boli tazko mozne s troma deckami v kralikarni a potom isli na dovolenku sami. Robili to, aby si oddychli a nam to nebolo na skodu, mam super zazitky na pobyt s rodicmi, i ked sme potom mamu vzdy vyckavali na plote, nie preto, lebo sme neboli radi u jej rodicov ale jednoducho, lebo mama. Ked som teraz sama matkou, viem to uplne pochopit, i ked sa nam to este nestalo, nemame tento luxus babky na dedine.

vadimka
10. júl 2013

MAT tak len tento problem 😉

Uz sme boli a isla by som znova.
Neviem co je na to take zvlastne.Vztahu to len a len prospieva....rodicia potrebuju byt aspon raz do roka uplne sami na tyzden, v ramci dusevnej hygieny odporucam....a je jedno ci je to more, alebo les,chata....proste len tak nezavazne sa porozpravat, povedat si to, naco nie je cas cez rok....
..o to viac sa potom tesim domov k svojim drobcom.

kepassa
10. júl 2013

kazdeho osobna vec, fakt, ale ja by som bez svojich deti nesla 🙂 neexist a uz toboz nie ze jedno vezmem a druhe, napr. v nasom pripade tu mensiu, by som si nechala doma u babky, ee...preto sme tento rok ani nikam nesli pretoze je este mala a vieme, zeby sme si to neuzili kedze este len teraz co zacala sama chodit, specialna strava atd....aj so starsou sme boli ked mala 3 roky a to bolo akurat super a uzila si to naozaj...dodnes spomina ako bolo super 🙂

zuzanocka
10. júl 2013

Ano, isla by som, aj sme tak boli a aj sa chystame znova. Boli sme a pojdeme vsak aj detmi v inom termine.

mimkao
10. júl 2013

jednoznačne. A veľmi sa už na to teším, že raz pôjdem. Ešte keby sa tak našiel niekto, kto by mi deti postrážil... 🙂

zuzin78
10. júl 2013

Nikdy by som bez deti nesl na dovolenku, obec by som si ju neuzila , staa by som rozmyslala ako samaju , ci neplacu ... dopredu sme vedeli ked sme planovali nase deti, ze dovolenky budu u nas akcne a nie len lezanie na plazi . Chodime kazdy rok k muru odkedy sa mladsia narodila a kazdy rok je to uplne ine , ale vynimocne .. Teraz ideme zase k moru, deti sa tesia , a my sa tesime z ich radosti ved dovolenka je o rodine a nie o odlozeni deti k znamym ... nikdy by som to detom neurobila , ze my dvaja ideme na dovolenku a oni budu doma s druhymi..:-/ ale je to na kazdom..... Toto je Moj nazor

comika
10. júl 2013

ja urcite nie... nevedela by som vypnut a nemysliet na deti. dovolenka bez deti bude ked deti nebudu chciet ist s nami ale sami. potom si uzijeme 🙂

usiko
10. júl 2013

samozrejme, aj sme boli, 2x na tyzdnovej lyzovacke aj na kratsich pobytoch...s dietatom si neoddychnes, je to to iste co aj doma, ibaze v stazenych podmienkach....to po prve a po druhe, chcela som aby moje tdeti nemali problem ostat s babkou aj na dlhsie, aby nemali problem, s tym, kto ich polozi do postielky a aby sa dobre citili aj bez nas rodicov...a to sa mi aj podarilo a som na to pysna, ze na nas nevisia ako uteraky....milujem ich nadovsetko ale aj ja mam pravo na oddych..nie som otrok...

sampo
10. júl 2013

v sucasnom stave nie..ale raz urcite pride taky cas, ze budem chciet ist bez nich aspon na 4dni niekam 😉 lebo je pravda, ze partnerskych chvil mame coraz menej 😝 vsetko sa toci okolo krpcov..co je v poriadku, ale treba aj vztah udrziavat 😉 lebo detiska vyrastu a daju nam bye bye a my zistime, ze si nemame co povedat..

sussie259
10. júl 2013

Sofinka mala 15m. a som ju odstavila od kojenia, vdaka tomu, ze sme sli s manzelom do Moskvy, on sluzobne na dlhsie ja len na 3 noci 🙂 a mala to super zvladla a aj nasi 🙂 no a presne pred mesiacom sme sli do USA bez malej na 11dni. a malicka zvladla a my sme si oddychli 🙂

dai
10. júl 2013

momentalne na kratku dovolenku urcite ano - v pohode - mam 2 a 6 rocne deti - v pohode funguju v pritomnosti starych rodicov a ti si ich uzivaju - fakt je ze zatial sme boli len 2x - raz na 3 dni , druhykrat na 4 dni - kazdy den som parkrat volala domov aby som sa uistila ci je vsetko ok - a bolo 🙂 deti to brali ako prazdniny, super to zvladali, stary rodicia sa snazili im spravit co najlepsi program... fakt je ze oni prisli k nam, nie deti k nim, aby mali domace prostredie hlavne kvoli malemu... na druhej strane starsia uz chodi na prazdniny tyzdnove k starym rodicom a tesi sa tam...

my chodime na vela predlzenych vikendov a viac dovoleniek rocne a myslim ze ked raz, dvakrat ideme niekam kde by to deti aj tak nebavilo je to vporiadku - aj deti si privyknu trosku na inych ludi a aj my si oddychneme...
inak nesuhlasim s tym ze rodinna dovolenka s detmi vycerpava - podla mna ked sa miesto a program prisposobia detom tak si tam oddychnu vsetci - nase dovolenky su teda pre mna oddych.... ale tie 2 pobyty bez deti sme si s muzom super uzili🙂

nika82
10. júl 2013

bud zober vsetky 3 alebo ziadne

fifibela
10. júl 2013

ja si myslím, že je to každého osobná vec, či deti na dovolenku vezme alebo nie... máme cestovnú agentúru a za tých pár rokov sa nám stalo, že na dovolenku odišli rodičia bez detí.... napr. rodičia majú autistického chlapca a sú vášniví potápači.... s ním by to bolo nereálne...nechali ho u babky a robia to každý rok.... príklad č.2 deti sú v letnom tábore a rodičia medzitým využijú čas a idú k moru.... alebo rodičia idú na dovolenku s deťmi a potom ešte na jednu sami....takže prosím nesúďte... Aj my máme dve deti (8 a 3 roky).... precestovali s nami toho veľmi veľa, každý rok idú minimálne raz na dva týždne k moru, v zime ich brávame na týždňovú lyžovačku do tatier alebo álp.... ak máme chuť ísť si oddýchnuť sami dvaja ,pozrieť nejakú metropolu, alebo spoznať nejakú krajinu, alebo si ísť dobre zalyžovať,tak sme zlí rodičia? Čo by tam s nami robili?... PROSÍM!!! Veď žijeme v 21 storočí, a každý má právo voľby...takže ak to vyhovuje dotyčnému, tak všetkých do toho..... 🙂