Kam idete tento rok na dovolenku?
Ahojte
Dajte nejaký tip..2 dospelý 1 dieťa.10r..aby tam.nebola nuda a do 4000€ prelom.jul.august.
Diskusia na túto istú tému tu bola tuším pred dvomi týždňami.
Tento rok idem akurat tak na dalsiu matersku 😃
Asi nik netuši co pre vas je nuda na dovolenke a co nie,tak tazko radiť.
Prosim.vas to este niekto ide na taku drahu dovolenku? Wau tak to ma potesilo. Lebo ma az depka chyta ked stale pocuvam ze zijeme len zo dna na den, nemame na zakladne veci, na lieky, na lekarov, varime dzemy, pecieme keksy, byvanie nedostupne, vsade drahota, nizsie vyplaty, do obchodov sa chodime pozerat a vraj bude horsie.
Co znamena aby tam nebola nuda? Nejaky animacny program v hotely alebo nejake sporty tam chcete robit alebo to my byt blizlo pamiatok?
Vobec neviem co si pod tym predstavit.
Prosim.vas to este niekto ide na taku drahu dovolenku? Wau tak to ma potesilo. Lebo ma az depka chyta ked stale pocuvam ze zijeme len zo dna na den, nemame na zakladne veci, na lieky, na lekarov, varime dzemy, pecieme keksy, byvanie nedostupne, vsade drahota, nizsie vyplaty, do obchodov sa chodime pozerat a vraj bude horsie.
@anonym_660583 pre niekoho je 4 tis. bežný mesačný plat/príjem, niekto toľko nenašetrí za celý rok. Rozdiely v platoch sú na Slovensku markantné.
Máme novú chatu pri Štiavnici. Tak ju pôjdeme omrknut
@anonym_660583 Tak Slováci zo seba radi robia chudákov... Včera som po dlhej dobe bola v Actione, ľudí tam toľko že sa nedalo tam pomaly pohnúť a pokladníci nestíhali, viac ako bolo ked otvárali... A všetko máš plné, aquaparky, lyžiarske strediská, obchodné centrá, Mc Donaldy, na ceste plno nových aút a všetkým sa žije zle.
Do obyvacky😄 Tam sa zmestim aj zadarmo😂
Adrsspaske vrchy a Wroclav
@anonym_660583 my ideme teraz napríklad prvýkrát na takú poriadnu dovolenku, prvýkrát spolu ako rodina k moru, ale sme si povedali že tento rok už fakt chceme ísť konečne, budúci rok snáď budeme konečne riešiť nové bývanie, to asi nepôjdeme na nejakú veľkú dovolenku a potom, možno, ďalšie dieťa, takže to zas tak skoro potom nikde nepôjdeme. . zatiaľ nás to nevychádza ani nejako draho, 300€ letenky už máme, 250€ ubytovanie, (aj to nám ostáva doplatiť už len cca 100) keďže ideme na polovicu so svokrovcami, plus požičanie auta.. a teda keďže máme apartmán s kuchyňou, raňajky večere budeme riešiť asi tam a obedy dáke honosné tiež nepotrebujeme, takže snáď sa zmestime do normálneho rozpočtu, prinajhoršom použijeme kreditku, ale zas musíme šetriť už teraz a odkladať do septembra, aby sme mohli ísť aj na dáky výlet tam, vstupenky a tak.
@anonym_660583 Tak Slováci zo seba radi robia chudákov... Včera som po dlhej dobe bola v Actione, ľudí tam toľko že sa nedalo tam pomaly pohnúť a pokladníci nestíhali, viac ako bolo ked otvárali... A všetko máš plné, aquaparky, lyžiarske strediská, obchodné centrá, Mc Donaldy, na ceste plno nových aút a všetkým sa žije zle.
@marsmykkok Tak zeby Action bol zrovna snobsky obchod vypovedajuci o zivotnej urovni Slovakov...😂 Praveze tam chodia ludia za lacno nakupit. Mna skor zaraza,kolko ludi si pocas olympiady urobilo vylet kvoli hokeju do Milana,kde len letenky stali 400-500e🤷♀️ A ze ich nebolo malo.
@marsmykkok Verím,že rozdiely sú,ale sú takí, čo na to majú a takí, čo chcú,aby tak pôsobili a sú fin.negramotní.Dovolenka na splátky, úverov za fúrik, doma samá donáška, mc, ale pred výplatou sú dobré aj špagety s kečupom a bez syra 😄
Akurat sme sa vratili v piatok, tyzden sme boli na Sicilii, vyslo to cca 2200€ za 2+2, ale chapem ze riesis leto, v juni ideme do Tuniska, Hydrotour ma divne nizku cenu, 2200€ nas vyjde tyzden AI pre 2+2. Ak sa podari, este nieco splašíme, ale to zavisi aj od toho či muž bude mať pracu alebo nie (zas prepúšťajú)
my ideme slovensko, na dva tyzdne, pokombinujem 2 rozne mozno 3 rozne lokacie.
Turecko,14.jula odlietame.Zmestili sme sa do 5000eur na 1 izbu,berieme vzdy 2 izby.Tobogany,vylety,nakupi tak min.2500eur si este zoberieme vreckove.Tesime sa na oddych hlavne a to nic nerobenie.
@marsmykkok Tak zeby Action bol zrovna snobsky obchod vypovedajuci o zivotnej urovni Slovakov...😂 Praveze tam chodia ludia za lacno nakupit. Mna skor zaraza,kolko ludi si pocas olympiady urobilo vylet kvoli hokeju do Milana,kde len letenky stali 400-500e🤷♀️ A ze ich nebolo malo.
@iwesska máš tam hlavne kraviny čo k životu nepotrebuješ a proste dáš 20-30 eur za lacné dekorácie alebo kraviny typu difuzér do bytu a podobné. A presne to aj mňa prekvapilo že koľko Slovákov išlo do toho Milána ako keby to bol jarmok vo vedľajšom okresnom meste. A že sa máme vraj zle, to ťažko...
My uvazujeme Mallorca, urcite Taliansko s celou rodinou ako vzdy. Uvidime este
@anonym_autor Za tuto sumu mozete ist asi kamkolvek v Europe 🙂 Mne sa celkom pacilo na Menorke, maly ostrov, da sa prenajat skuter, vela malych ukrytych plazi, pieskove aj kamienkove, dokonca aj nejake utesy som tusim zhliadla. Ak chcete nieco viac rusne, tak mozno Andaluzia? Ak trosku “exotiky" tak Turecko.
Nikam, konsolidujeme a zivime decka na vysokych skolach🫣
@anonym_autor my ideme 2 dospely a 10.r syn..ideme 1x pozriet Malagu🙂. Vybrali sme hotel pri mori,v okoli hotela bazeny. Uvidime
Turecko,14.jula odlietame.Zmestili sme sa do 5000eur na 1 izbu,berieme vzdy 2 izby.Tobogany,vylety,nakupi tak min.2500eur si este zoberieme vreckove.Tesime sa na oddych hlavne a to nic nerobenie.
@anonym_fdb3a5 boze to by som si ani nevedela oddychnut za take peniaze za blbe 2 tyzdne🫣🫣🫣
Ospravedlňujem sa, ak to tu už padlo, necitala som komentáre. My ideme na niekoľko týždňov na Kanárske, tam nuda podľa mňa nehrozí. Boli sme tam už niekoľkokrát a vždy sa nám páčilo.
Na veľkú noc ideme na Floridu. Leto asi Kanada a potom nejaké Alpy a možno Španielsko. Ešte uvidíme ..
@anonym_autor v marci Barcelona na 4dni, jún Zakynthos na tyzden a v decembri Thajsko počas Vianoc ale teda viem hladat dovolenky za dobré ceny alebo chodíme na vlastnú päsť : ) a chodíme mimo prázdnin cize aj vtedy lepsie ceny 🙂
@anonym_660583 ono su 2 typy ludi...ziju fakt z ruky do ust, zvysovanim cien sa stavaju doslova žobrakmi, pretoze to, co ledva stacilo pred 2 mesiacmi je zrazu zas drahšie. A potom mas ludi ktori registruju zdrazovanie, zistuju ze si mozu menej dovolit, ale nezivoria...jaj a zabudla som top ludi tejto krajiny, co si o 100% zvysili platy...ti nemaju ani ponatia kolko stoji liter mlieka...ti pracuju 3-4 mesiace za rok a su kralovsky zaplateny,
Tento rok low cost Europa, buduci Juzna Amerika
My nejdeme na dovolenku ako taku v zmysle k moru, plaz…, ale ideme na low cost poznavacku na 4 dni do Rima a potom mozno este nejaku takuto poznavacku v druhej polke roka dame s Barcelonou alebo Edinburghom.

My Albánsko a potom ešte Slovinsko na 3-4 dni. Dokopy nás to vyjde okolo 4k, keď sa finančne veľmi rozšupneme.