Kam môže štvorčlenná rodina vycestovať za teplom v zime?
ahojte. urcite sa tu vyskytnu rozne hejty ale verim aj ze sa tu najdu zeny co mi poradia.
Vy co chodievate za teplom v zime.. ideal medzi decembrom a februarom
Kam chodite a za kolko? Lebo do Dubaja a okolia mi nepride smart ist tento rok
A ked pozeram aziu ci karibik furt je to aj daleko a najma za 8tisic eur 🤪 ak mate nejake tipy ako sa ohriat s ok cestou a ok sumou poradte dakujeeem.
inak maledivy je teraz letenka s etihadom za 550 na osobu a na lokalnom ostrove vies najst v poho ubytko plus presun napr Ukulhas alebo Todoo
@sandy18 nebolo ešte veľmi teplo a vlhko?
@anonym_3ff639 bolo, ale na tej strane je to znesitelnejsie ako pri perzskom zálive. Pofukuje tam a dokonca pár dní bolo aj zatiahnuté. Tým, že hneď popri pobreží sa tiahne pohorie Hajar, tak to oblaky zachytáva a držia sa tam.
My sme v zime skúšali viacero miest a ak nechceš dávať 8 000 € za dovolenku, určite sa dá nájsť aj rozumnejšia Ázia alebo Kanárske. Dám ti ceny pre dvoch, ako chodíme my.
Na Kanároch sa nám veľmi páčila Fuerteventura, najmä Costa Calma a Morro Jable. V decembri-januári vie byť cez deň okolo 22–25 C. Za týždeň pre 2 osoby sme sa vedeli zmestiť približne do 1500 - 2000 € podľa hotela a leteniek. Lanzarote, hlavne Playa Blanca, je tiež veľmi dobrá voľba, podobná cenová úroveň.
Z Ázie by som pozrela napríklad Thajsko = Phuket, Krabi alebo Koh Lanta. Ideálne január-február, keď je tam stabilné počasie a približne 28–32 C. Pri individuálnom cestovaní sa dá 10–12 dní pre dve osoby zvládnuť približne za 2500 – 3500 €, podľa leteniek a ubytovania. Koh Lanta je pokojnejšia, Phuket živší a Krabi je podľa mňa veľmi dobrý kompromis.
Veľmi dobrá alternatíva je Srí Lanka= juh a juhozápad, napríklad Mirissa, Weligama alebo Bentota. V januári a februári je tam príjemne teplo a dá sa spojiť more s výletmi. Za 10–12 dní pre dve osoby by som rátala približne 2200–3000 €.
Ak chceš kratší let, pozrela by som aj Egypt – Marsa Alam alebo Hurghada. Nie je to tropická Ázia, ale v decembri až februári býva cez deň príjemne a cenovo je to úplne inde. Týždeň pre dve osoby sa dá nájsť približne za 900–1500 € v kvalitnom all inclusive hoteli.
A ešte Madeira. Nie je to na klasické kúpanie ako Thajsko, ale na únik zo zimy je výborná. Funchal a južné pobrežie majú v zime príjemnú klímu, približne 18–22 C, a zároveň je to skvelé na turistiku. Pre dve osoby približne 1200–1800 € na týždeň.
Ak by som chcela pomer teplo/cena/cesta, pozerala by som v tomto poradí: Kanárske Egypt, Srí Lanka a potom Thajsko. Pri Ázii sa oplatí zostať aspoň 10–14 dní, aby sa oplatila dlhá cesta.
@anonym_805ac7 dakujem za dobry rozpis. spytam sa ta takto kedze to mas realne vyskusane... december az februar napr kanarske ktore spominas pripadne ine not asia destinacie. dalo sa tam kupat v mori? aka bola realne teplota mora? totiz takto my sme si ako,bezdetny slusne pocestovali (thajsko bali sri lanka usa a tak) nuz ale s malymi detmi sa nam uplne dlhe lety economy nechcu.... a zrovna keby sme to prekusli tak letenky minimalne 600eur na osobu. realne 700. cize sme na 3200za letenky. a ked chceme pekne ubytko. proste skrz deti nam je to komfortnejsie uz sa nam nechce do chatky v zatoke... tak sme na dalsich 1500 az 2000 a bum sme na 6az8 tisicoch. a to ta cesta bude na umretie... premium economy do singapury priamy let so scoot vyjde 4tisic. a tak sa tocime v koelckach. akoze uz zacinam uvazovat ze sa toho vzdam a nejak zimu prezijem..... a kupime lacne letenky do grecka na jun a do zimy pojdeme az ked budu deti aspon o 2roky vacsie a nebude economy az take utrpenie... akoze lietali uz viackrat dlhe trasy. 12hodinove lety do usa ale to sme sli biznis lebo to platila firma... maju za sebou 6 takych letov

@anonym74 kde si videla tu akciu na letenky?
@anonym_c72502 pelikan mal cez etihad aj cez air china, my sme kupovali minuly tyzden