icon

Kam na dostupnú dovolenku s obmedzeným rozpočtom?

22. feb 2026

Ženy....Sama som v rozpakoch, vlani sme mali horho ťažko nasporené na dovolenku a potom som zistila že na nič nestačí. Nestačí pre celú rodinu. Tak sme odkladali ďalší rok a zas som tam kde vlani. Zas som v rozpakoch.
V zahraničí sme boli naposledy v r 2013(sever Talianska), ešte v pätici. Manžela by som ťažko nahovorila na dovolenku letecky. Asi mi zostane od šoférovať. Mám vodičák už desať rokov ale skúsenosti pomenej. Teda pre troch a 17rocná dcéra zťp.
Kam by ste šli s obmedzeným rozpočtom?

Strana
z3
anonym_e0a57d
22. feb 2026
@abbey1

@anonym_e0a57d My sme chodievali cez CK. Využívala som, že som mávala super zľavy. Ale nie je to naša šálka kávy.
Na vyhovuje sloboda. Niekedy plánujeme vopred, niekedy par dni vopred. Radi chodíme do miestnych podnikov, a celkom mi vyhovuje cestovať a oddychovať bez zástupu ďalších Slovákov No a za cenu jednej dovolenky cez CK, máme 3.

@abbey1 klobuk dole,ze si to vies takto vsetko zorganizovat.

anonym_848ecc
22. feb 2026
@anonym_autor

@mirage nič,už šanujem že som sem napísala väčšina aj tak nepochopila

@anonym_autor Co sme mali pochopit? Dokopy si nedala ziadne info a ked ti dali tipy, tak sa nic nedalo...proste niekde budes musiet urobit kompromis. Neda sa bookovat 2 tyzdne vopred za 5 korun a vlastne nevieme kde, lebo piesok nie, lietadlom nie a neviem co. Tak chodte na chatu na SK. Nie kazdy moze ist k moru. That's life.

nikha2809
22. feb 2026
@marca12

@anonym_487b6b Cez co to kupujes? Ja ked som pozerala v januari pelikan,tak este neboli.

@marca12 wizzair

abbey1
22. feb 2026
@anonym_e0a57d

@anonym_e0a57d Nie je to nič zložité. Mám jednu študentku dôchodkyňu a tá s manželom také tripy organizuje, že ústa otváram. Letecky, autom, poschodia takéokalkty a taký prehľad má, že nechápem.

mirage
22. feb 2026
@anonym_e0a57d

@anonym_e0a57d ved na tom nic nie je, staci ti internet a platobna karta.

autor
22. feb 2026
@anonym_848ecc

@anonym_autor Co sme mali pochopit? Dokopy si nedala ziadne info a ked ti dali tipy, tak sa nic nedalo...proste niekde budes musiet urobit kompromis. Neda sa bookovat 2 tyzdne vopred za 5 korun a vlastne nevieme kde, lebo piesok nie, lietadlom nie a neviem co. Tak chodte na chatu na SK. Nie kazdy moze ist k moru. That's life.

@anonym_848ecc škoda dalších slov

anonym_324a4c
22. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Škoda slov všetkých.
Väčšina ti chcela pomôcť, ale nemému decku ani vlastná mater nerozumie. Pôjdete nikde pravdepodobne s tvojim postojom ku všetkému,ale aspoň ti ostanú úspory.Nikdy nevieš,čo ti v domácnosti bude treba , čo sa pokazí, nebudeš musieť úver brať.

anonym_537394
22. feb 2026

@anonym_autor tazko radit ked nemas slov...ale dala som si namahu a len som prebehla ponuky na Slovensku. Pokial si stravu zoberiete tak sa do 300 eur viete v penzione ubytovat aj 3 na 6 dni. Samozrejme nie v hlavnej sezone. Treba hladat ako sa to da nie ako sa to neda.

anonym_030326
22. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor veru skoda ja si pamatam tvoju minulu diskusiu spred roka proste komu niet rady tomu niet pomoci

mirage
22. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor milujem taketo prispevky. Napiste, poradte, ale ja vam vsetko znegujem, odmietnem, a nic k veci vam nepoviem.

eeffka
22. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor tazko ti poradit ale skusim, napr brayislava korfu, 14-22.7 let pre 3 ,za 300e, po korfu sa povozis mhd, maju super siet, na vychodnom pobrezi su kamienky na zapadnom piesok co nechces. Vezmete apartman, nakupis v lidli a mate paradnu dovolenku pri mori
My chodime len takto, sme preberavi jedaci.

anonym_848ecc
22. feb 2026
@anonym_030326

@anonym_autor veru skoda ja si pamatam tvoju minulu diskusiu spred roka proste komu niet rady tomu niet pomoci

@anonym_030326 Keby spred roka...uz tento rok to tu bolo znova.

emka530
22. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_e0a57d aké info chceš? samozrejme som si vedomá že 1000 je nereálne, ale to by bolo nereálne aj na slovensku ale na dovlenku pre troch 3000nemám

@anonym_autor no ja neviem ale dvojka napríklad v septembri stačit pre troch musí úplne napohodu na týždeň aj do Sardínie 🙂 900 ubytko, 400 letenky, 400 strava, zbytok transfery a poistenie. A nielen tu, lacných dovoleniek je veľa len treba vedieť si ju poskladať.

andrejka2424
Včera o 04:08
@emka530

@anonym_autor no ja neviem ale dvojka napríklad v septembri stačit pre troch musí úplne napohodu na týždeň aj do Sardínie 🙂 900 ubytko, 400 letenky, 400 strava, zbytok transfery a poistenie. A nielen tu, lacných dovoleniek je veľa len treba vedieť si ju poskladať.

@emka530 Oni sú len traja? Fakt, úplne inak som to pochopila. Samozrejme, že by to stačilo. Dokonca aj v sezone a s all inc., ak by šli cez cestovku. V jednoduchšom hoteli, ale stačilo. Verím že samostatne a bez stravy by to šlo ešte podstatne lacnejšie. Len teda spomínala, že nie piesok, nie lietadlo. Znegovala každý jeden návrh.

anonym_e1e300
Včera o 09:56

dá sa keď sa chce, podľa komentárov sa veľmi nechce. My sme boli minulý rok na týždeň v Taliansku, autom štyria. Stálo nás to 2000,- so všetkým (palivo, ubytko, jedlo, vstupy, mýto, poistenie,...). Len to chce čas sadnúť si k tomu a naplánovať. Išli sme na prelome júla a augusta, čo je asi špička sezóny. Ak by sme to plánovali skôr, mohli sme ešte ušetriť na ubytovaní, lebo by bolo na výber viac možností.

anonym_7fb05c
Včera o 10:12

Sadneš do auta, naložíš rodinu a vyrazíte do Chorvátska ak chcete betón a kamene alebo do Albánska ak chcete piesok a zároveň máte mizerný rozpočet.

Nabaľ do kufra morčadelu a májku.

Jáj či ty to vlastne nemusíš robiť lebo si vyhorená a vlastne nikde reálne nechceš ísť.

cacianka
Včera o 16:54
@anonym_324a4c

@anonym_e0a57d Daka mi vyhodilo na fb parádnu ponuku na celodenné kúpanie v Taliansku.Večer ideš busom zo SK, ráno ťa vyložia rozbitého v ITA, do večera sa môžeš kúpať, 100 fotiek spraviť a naspäť na SK.Nekup to.

@anonym_324a4c dala má veľmi zle recenzie, bacha

simca06022011
Včera o 16:57
@anonym_5858d2

My ideme autom v júli, do Albánska. Ubytovanie 60e na noc celý apartmán, na pláži. Cesta okolo 600e tam aj späť..a plus strava. Niečo zoberieme so sebou, lebo viem, že deti v reštaurácii jesť nebudú určite, niečo kúpime tam.

@anonym_5858d2 600eur cesta? a to cim idete?

simca06022011
Včera o 17:03

Autorka mne podla tvojho prisupi pride, ze vlastne ani nikam nechcete ist. TAk nechodte, nesetri peniaze do posledneho, a potom as budes rozculovat, ake je tam vsetko drahe a co si nemozete dovolit. Popravde nikdy som neriesila co je drahe a lacne, keby som to mala robit = ci vyjdeme v destinacii, nikam by sme nechodili. Ja cez booking objednam ubytovanie, chlap pozrie cestu a naplanuje a tym to hasne, ked sme isli prve razy aj jedlo na den dva sme mali, lebo ja panika, co ked sa auto pokazi po ceste a umrieme... ale to preslo. V mieste sa da vacsinou vsetko kupit rovnako ako u nas, cize ak musim do obchdou kupit ranajky, veceru = stalo by ma to rovnako ako doma, restiky detto...
Vstupy zvycajne nikde na dovolenke neplatime,ak teda nejdeme na sukromnu plaz, to ako kde je kludne 15-30-40EUR na den... za osobu.
Ak si vyhorena unavena, mozno by si tatka mala nechat doma s detmi a oddychnut si aspon par dni sama, aj pri tom mori, letecky.. sem tam treba byt sebecky trosilinku. jemu sa nechce letiet, soferovat nebude, tak co... :D co on povie na ceny, destinacie, cestu? ci nechava na teba?

dzejsik
Včera o 17:25
@anonym_5858d2

@13uzivatelka11 600e s tankovaním tam a späť a 60e cena za ubytovanie.
Odkiaľ máte letenky ak to nie je tajomstvo? Ja čo som pozerala, tak okolo 200e na osobu vychádza.

@anonym_5858d2 my sa chystáme do Varny autom, v hre bolo aj Albánsko a pri oboch nám vychádza cesta tam a spat uz aj s ubytovanim po ceste tam a spat cca 400-450€ (bez ubytka iba nafta, cestne poplatky cca 300), co vsetko mate zaratane v tych 600€?

dzejsik
Včera o 17:30
@anonym_autor

@anonym_e0a57d aké info chceš? samozrejme som si vedomá že 1000 je nereálne, ale to by bolo nereálne aj na slovensku ale na dovlenku pre troch 3000nemám

@anonym_autor pozrite si Chorvatsko, ostrov Pag (top je mestecko Mandre) na novalja.sk, najdete si urcite cenovo dostupny apartman ak nemate nejake privysoke naroky, a ak vam nevadi varit, tak varit treba aj doma a ceny v potravinach (treba ale nakupovat vo vacsich nie tych pidi obchodikoch) su len o trochu vyssie ako u nas, a autom to je 10hod, boli sme dvakrat po sebe, je to super mestecko

anonym_5858d2
Včera o 21:08
@dzejsik

@anonym_5858d2 my sa chystáme do Varny autom, v hre bolo aj Albánsko a pri oboch nám vychádza cesta tam a spat uz aj s ubytovanim po ceste tam a spat cca 400-450€ (bez ubytka iba nafta, cestne poplatky cca 300), co vsetko mate zaratane v tych 600€?

@dzejsik 2600km benzín. Spotreba cca 10l. Galaxy Ford a známky.

Strana
z3