icon

Kam na lyžovačku s deťmi?

mahu74
20. aug 2013

Viem, že je to možno ešte skoro, teraz koncom leta, ale ako som zistila s prekvapením, niektoré lyžiarske strediská sú už teraz obsadené na obdobie jarných prázdnin, tak chcem zistiť vopred, nech sa zorientujem - máte nejaké dobré tipy a skúsenosti, kam je dobré ísť na lyžovačku- ide mi aj o vhodné ubytovanie aj o primerané svahy. Máme 3 malé deti, a preto je niekedy problém nájsť ubytovanie, ideálne rodinnú izbu, resp. apartmán s možnosťou stravovania a blízkosťou svahu pri ubytovaní, aby sme nemuseli nasadať do auta a jazdiť, keďže malý mi ešte poobede spáva a tak je niekedy náročné sa deliť a prispôsobovať.... Ďakujem za akékoľvek tipy, rady, postrehy 🙂

jaja1979
•
20. aug 2013

My sme boli tiez s 3 malymi detmi minulu zimu na Jahodnej pri Kosiciach. Velmi sa mi tam pacilo, mali sme apartman - 2 izby a kupelka s WC, chladnickou a TV. Bolo to priamo pod svahom, hned vedla bola betonova plocha s ladom na korculovanie. Dalo sa tam aj sankovat, asi 50 m dalej je restika, kde sme mali stravu. Vo vedlajsej budove bol maly bazen a v suterene bola velikanska miestnost plna hraciek - taky maxi detsky kutik. Boli tam aj jaccuzi, ale to sme nevyuzili. Velmi sa mi tam pacilo, deti mali vtedy 8, 5 a 3 roky a kazdy si tam nieco nasiel. Do KE je to asi 15 min. autom.

mahu74
autor
•
20. aug 2013

@jaja1979 Ďakujem Ti veľmi pekne. Naše deti sú rovnako staré, len malý má 2r.🙂 Škoda len, že do KE to máme veeeeľmi ďaleko. Ale ešte raz vďaka!

janinah
•
20. aug 2013

popozeraj v Lopušnej doline pri Svite

mahu74
autor
•
20. aug 2013

@janinah Vďaka. Pozriem. A nevieš konkrétnejšie nejaký hotel/ubytko?

janinah
•
20. aug 2013

@mahu74 názov neviem,pogoogluj,je tam hotel aj chatky..my bývame v neďalekej dedinke a chodíme na vleky autom cca 4km

simay
•
20. aug 2013

Ahoj pozri si aj Snowland Valcianska dolina. Tam je tiez super🙂 Na ich stranke najdes info aj o ubytovaniach a v restike varia super. My sme tam boli vzdy spokojny.

mahu74
autor
•
20. aug 2013

@janinah Ok, ďakujem pekne, pozriem 🙂

mahu74
autor
•
20. aug 2013

@simay Ďakujem, pozriem 🙂

tilly
•
20. aug 2013

si z ba, na vychod nechod, skus rakusko... cenovo ta to vyjde tak isto, ale sluzby neporovnatelne

iweth2302
•
20. aug 2013

@mahu74 odporúčam snowland - ak by si potrebovala pomôcť, rada pomôžem...

mahu74
autor
•
20. aug 2013

@tilly A vieš mi poradiť aj niečo konkrétne,,?

evelynm
•
20. aug 2013

pravidelne chodime na Donovaly, su tam svahy roznej narocnosti, detske lyziarske skolky, prijemna kolibka so skvelou stravou, viacere dobre restauracie. Ubytovat sa tam da v prenajatych chatach, alebo v hoteloch. mrkni webstranku

mahu74
autor
•
20. aug 2013

@evelynm Ďakujem. 🙂

jaaty
•
20. aug 2013

@mahu74 tak u nás jednoznačne vedie Zuberec na Orave. Ubytko penzion Jantoľák (hneď pri svahu) a penzión u Michala - lepšie vybavenie. Ak sú deti už lepší lyžiari- kúsok odtiaľ sú Oravice alebo Roháče. Skvelé sú Oravice - chodievame na termálne kúpalisko, výlet do Múzea Oravskej dediny.....
Nás Orava očarila 😀 , v albume (Hanka ako rastiem ) máme zopár fotiek zo svahu

miruss
•
20. aug 2013

Odporúčam hotel Bachledka pri Ždiari. Super ubytovanie, skvelá strava, milý personál, welness hotel a svah je hneď pri hotely. Majú aj rodinné izby (apartmány).

mahu74
autor
•
20. aug 2013

@jaaty Ďakujem. Už som od viacerých na tento penzión počula chvály, zatiaľ len čo sa týka leta, nevedela som, že je tam aj blízko svah.

mahu74
autor
•
20. aug 2013

@miruss Ďakujem. A ktorý hotel Bachledka? Jeden je hotel Bachledka Strachan - odtiaľ mi odpísali, že už sú plne obsadení a odporučila mi ich druhý penzion Wellness Penzion Strachan v Ždiari. Tam ešte nemajú cenníky.

maca_p
•
20. aug 2013

@jaaty AJ moje dieta zacina prave v zuberci lyziarsku karieru. tuto zimu 1x aj na janovkach aj na zverovke.
inak ja si pochvalujem ubytovanie na private, mam za sebou v zuberci 4. moje deti su schopne jest iba domacu stravu...

miruss
•
20. aug 2013

@mahu74: Myslela som Bachledka Strachan. V tom druhom sme ešte neboli.

lubina
•
20. aug 2013

Liptovsky jan, stredisko Javorovica, super lyziarska skola pre deti a aj prijemne prostredie

janinah
•
21. aug 2013

ako píše @jaaty penzion Jantoľak môžem aj ja odporúčam a vôbec celú Oravu,ale my tam chodíme na turistiku jar,jeseň,lyžovať chodíme inam,lebo máme byt blízko Lopušnej doliny

tilly
•
21. aug 2013

@mahu74 teraz mi nenapada, musim doma kuknut fotky a kde sme vlastne vsade boli 😀 ale my chodime tak, ze pozerame ponuky cez hofer alebo penny a podla toho ideme... aj zalezi na tom, ako daleko chces ist, lebo lyzovat sa da aj v mariazell aj annaberg nie je daleko, aj semmering, co si tam za hodku a pol, potom schladming, dachstein, okolie salzburgu su tak do troch hodiniek od BA a pod... potom dalej su este lepsie a vacsie strediska (axamer lizum, innsbruck, to je tak 5 hodin od BA, ale vsetko krasne po dialnici)... v rakusku je toho strasne vela, pomaly kazda dedinka ma svoje stredisko... a ubytko mozes mat od fariem, kde mas aj trosku romantiky a zvieratka a tak az po luxusne hotely s vlastnou saunou na izbe...
vraj je dobre na werfenweng, tam sme neboli

mahu74
autor
•
21. aug 2013

@tilly ok, pozriem, ďakujem za tip 🙂 Pred rokmi sme boli s mm v Rakúsku v Soldene a bola to paráda, ale bolo to dosť ďaleko a to sme ešte nemali deti...

rodinnevikendy2
•
18. okt 2013

Srdečne Vás pozývame na rozprávkový rodiný pobyt ZIMNÁ ROZPRÁVKA S LYŽIARSKOU ŠKOLKOU
počas polročných prázdnin

https://www.modrykonik.sk/catalog/vendor/rodinn...

iapam
•
27. dec 2022

@lubina 😪 a teraz len história...