icon

Kam sa vybrať, keď netúžim len ležať na pláži?

20. jan 2026

Dovolenka

Ahojte,
nikdy sme pri mori neboli-zacnem asi týmto.😊
Tento rok,sme sa rozhodli už niekam ísť,niekam letecky-nikdy sme neleteli😊
Našou prioritou bola rodina-dom atd.
Všetko je ako ma byt a nastal čas,niekam ísť,oddýchnuť si,spoznať nieco-zazit niečo.
Poradíte kde to naozaj stojí za to?Netúžim len ležať na piesočnatej plazí...chcem tiež niečo spoznavat-zazit kultúru danej krajiny,vidieť okolie atď.Cenovo-aby to nestalo majland🤣🙈
Ďakujem za rady-typy ...🙏

Strana
z4
zuzanaam
23. jan 2026
@anonym_7c5d44

@anonym_ec00ac lebo nikde neboli este, ina krajina, ina mentalita, ine pravidla, iny jazyk… pozri, ja som lietala s rodicmi od malicka. Ale ked som po dlhom case mala ist s detmi-teda vtedy este s jednym, volila som na 1x cestovku (teraz chodime aj ja-napr.minulorocne turecko sme isli cez CK). A nie nebudem sa tvarit, ze to rovnake ako ked idem do Cicman 🤷‍♀️ pre niekoho, kto lieta a chodi kade tade uz roky, tak ano. Pre niekoho kto ide 1x lietadlom to take easy proste nebude. Ale jasne, mozem sa aj uplne mylit a vychadzat len som svojich pocitov.
Ja som sa len pytala, ci si na trufa, lebo ja som si teda netrafla. Bolo to proste istejsie a pohodlnejsie cez CK.
Ale ano, autorka to moze vnimat inak. Ja som sa len normalne spytala… nic tym sledovane nebolo

@anonym_7c5d44 ja som tak bola prvýkrát letecky s dieťaťom na Korfu, letenky som kúpila cez Pelikán, ubytovanie booking, celý ostrov sme pobehali autobusmi. AJ mám na strednej úrovni. Letela som prvýkrát v živote po 40. Potom sme boli 2x aj cez CK a nevidela som okrem ceny (násobnej) a letiskového transferu rozdiel. Teda bol, ubytovanie bol otras. To sa mi pri bookingu nikdy nestalo, keď boli dobré hodnotenia, všetko bolo OK. S CK 2x negatívna skúsenosť, raz priam hororová. Reklamáciu neuznali, komunikácia na úrovni žumpy, renomovaná CK Fischer. Takže sa idem súdiť. Pri lete s CK predsa tiež nie je nikto na letisku, musí to zvládnuť človek sám, úplne rovnako, ako pri kúpe letenky na vlastnú päsť.

natalka13
23. jan 2026
@anonym_3e25c7

@natalka13 tak ja neviem co phvazujes za slusne ubytko ja osobne nepotrebujem virivku v obyvacke v telke milion kalnalov a sukromny bazen na terase... Rovnako ked niekde cestujem snazim sa vyuzivat miestne restiky nie turusticke menucka pizzu a rezen v azii ci v afrike ozaj nemam chut jest... Pisem svoju skusenost vyuzivame booking a airbnb pripadne miestene male prenajmy. Do hozela a bytu co mam prenajaty chodim iba spavat takze mi uplne postaci cista izba cista pohodln apostel a cista kupelna a jem mi uplne jedno akej farby su kachlicky na stene v kupelne a ci steny farebne ladia s podlahou o oblieckami.... Pisala som co mna vysla dovolenka ked niekto za to iste zaplati x nasobok lebo mu to zabezpeci ck je to jeho volba.. Cestovat sa da ozaj za par korun a to nehovorim o roznych moznostiach ako homestay ci strazenie bytu alebo psa a macky kym je niekto dlhodobo odcestovany a poskytne ti svoj dom pocas tohoto uplne gratis toto sme zatial neskusali ale da sa aj tak...

@anonym_3e25c7 ved nam daj tip na ubytko za 10e noc a jedlo na den za 6e.

anonym_7c5d44
23. jan 2026
@zuzanaam

@anonym_7c5d44 ja som tak bola prvýkrát letecky s dieťaťom na Korfu, letenky som kúpila cez Pelikán, ubytovanie booking, celý ostrov sme pobehali autobusmi. AJ mám na strednej úrovni. Letela som prvýkrát v živote po 40. Potom sme boli 2x aj cez CK a nevidela som okrem ceny (násobnej) a letiskového transferu rozdiel. Teda bol, ubytovanie bol otras. To sa mi pri bookingu nikdy nestalo, keď boli dobré hodnotenia, všetko bolo OK. S CK 2x negatívna skúsenosť, raz priam hororová. Reklamáciu neuznali, komunikácia na úrovni žumpy, renomovaná CK Fischer. Takže sa idem súdiť. Pri lete s CK predsa tiež nie je nikto na letisku, musí to zvládnuť človek sám, úplne rovnako, ako pri kúpe letenky na vlastnú päsť.

@zuzanaam satur a hydro maju na letisku delegatov 😊 aj na sk aj v cielovej destinacii. Vzdy, pokial sme isli cez CK, tak snami boli az po kontrolu delegati/animatori.
My sme cez ck nikdy zlu skusenost nemali. Vyberam vzdy len z tychto dvoch CK, pred kupou pozeram youtub videa(nie propagacne, ale tie co postuju ludia co tam boli) a citam tripadvisor..

btus
23. jan 2026
@anonym_3e25c7

@btus ano letenka stoji okolo 1000/1200eur ale za dalsich +/- 500eur tam mozes zit mesiac uplne v pohode aj so vsetkymi nakladmi na zivot pripadne aj lacnejsie neviem nebola som tam chystam sa mozno bud rok.. Takze za menej ako 2000eur mas dovolenku snov na mesiac ako vystrihnutu z national geographic a nie 2 tyz zatvorena v rezorte niekde v turecku ako som v nejakej diskusii tu na mk čítala co platia niektore baby za dovolenky v ck....

@anonym_3e25c7 ináč, s Mk na dovolenky nechodíme. Sme lezci a turisti, takže v lete hory, jar, jeseň- lezenie. Zima - skialp na Slovensku. Dovolenka v rezorte a v lete pri mori nejaké Turecko, Grécko, Egypt... - tak to by bola dovolenka za trest. Ale máme vysnívanú dovolenku snov - lezecký raj Makatea. Fr. Polynézia 🙂 Až raz našetríme veľa peňazí a budeme mať mesic dovolenky tak tam pôjdeme. 🙂

evkatk
23. jan 2026

Ak ideš bez detí alebo ich máš dospelé, tak je to O.K. Ak s nedospelými deťmi, potom radšej k moru, inak celodenné chodenia v horúčavách nezvládnu a ty budeš mať po dovolenke.

emjee
23. jan 2026

Nie pri kazdom mori su horucavy - ja napr. odporucam Helsinki (a ano, da sa tam kupat v lete ak nie ste moc fajnovi a nepotrebujete more teploty ludskeho tela). Ale zalezi aj s ako starymi detmi ides a ci si to predstavujes ako 50% more 50% vylety alebo 90% vylety a more len ako doplnok.

anonym_3e25c7
23. jan 2026
@natalka13

@anonym_3e25c7 ved nam daj tip na ubytko za 10e noc a jedlo na den za 6e.

@natalka13 otvor booking, airbnb a pod stranky najdes toho plnu prdel alebo este aj toto ti mam vyhladat plis letenky a program s delegatom?? Ja ked chcem cestovat tak si dam tu namahu pre seba a deti pre cudzich to zial zadarmo nerobim aj ty si nechas v praci zaplatit alebo staci dakujem id sefa???

chovancova27
24. jan 2026

Zalezi ci chces ist cez cestovku, alebo mas odvahu ist na vlastnu past. My uz roky chodime na vlastnu past. S detmi sme pochodili Mallorcu, to bola nadhera. Ani auto sme nemuseli poziciavat, maju luxusnu autobusovu siet. Vlani sme boli na Sicilii a Sardinii, tiez bez auta sme to tam busmi pobehali. Toto leto mas letenky na Siciliu z BA za 80€, premyslam ze pojdeme znova aj s detmi, vies si to krasne skombinovat, prilet do Trapani, odlet z Palerma. Nechapem ze Ti tu odporucaju Turecko na leto, je tam 50’ a ved pises ze nechces lezat na plazi. Ta Sardinia bola pekna, no cenovo o tretinu drahsia ako Sicilia, je viac prirodna. Mallorca je pre deti topka, cast Alcudia, pozri moje prispevky. Je taká živá, kopec stánkov, jedlo lacnejsie ako u nas. Vsetko mas odlety z BA. Mozes ist tiez do Lamezia Terme-Kalabria, alebo Bari. Taliansko nemá chybu, tá ich strava a nátura👌

anonym_72fee2
24. jan 2026
@aalt

@lienka175 v okoli Nitry - Zlatych Moraviec sa tak rozprava. Stretneme sa pri Tesco. Tu sa postav pri mna. Este maju ze "šialka" - to je šálka a kopec inych vtipnych "spisovnosti" ... a budu sa do krvi hadat, ze u nich sa rozprava najspisovnejsie z celeho Slovensko - fakt maju taku utkvelu predstavu.
A k teme: mne sa paci Rodos.

@aalt existuje sice "nitránčina", ktorou hovoria ludia co si potrebuju nieco dokazovat a to je ozaj strasna rec(za mna nieco ako zahoractina, neznasam to). ale inak nemame ziadny prizvuk, nezatahujeme, nemakcime, netvrdime... mame sice krumple a šuflíky, ale aspon nam normalne rozumiet. ja si nemyslim, ze hovorime najspisovnejsie a pocujem tu o tom prvy krat, ale rodila som v Trnave a sanitar ma pochvalil, ako pekne rozravam. takze mozno na tom nieco bude 😉

ibrunova
24. jan 2026

Severné Taliansko

carodejnicka
24. jan 2026

Ja by som zvažovala Maltu. Cez Ryanair bývajú dobré ceny leteniek, let trvá cca 2 hodiny. Malta je malý ostrov, ktorý je popretkávaný autobusovými linkami a má kopec nádherných pláží. Ubytko by som riešila cez booking alebo Airbnb. A je tam čo robiť aj mimo kúpania - mestá Valleta, Mdina, nádherné útesy, neoliticke pamiatky a chrámy. Za najväčšiu výhodu považujem ale tú MHD, že keďže je to malý ostrov, hocikde bývaš, do hodiny vieš byť na druhom konci. Plus je tu úradný jazyk angličtina, takže sa poľahky dohovoríte.

anonym_81bf61
24. jan 2026

@anonym_autor nečítam ďalej či píšeš ako sú veľké deti.Pre mňa Taliansko juh, stred, alebo Turecko.Ak nechcete ísť letecky stačí stred Talianska autom cca 1000 km

anonym_81bf61
24. jan 2026

@anonym_autor ak nie letecky tak aj sever Talianska po ceste Benátky, lado do Garda, Bologna v IT je všade veľa pekných miest San Marino sme boli pozrieť, ale neviem či ste dvaja šoféri do 1000-1200 km Bologna je 850 z Ba je tiež pekná.Niekedy je dobre si zablokovať 2 ubytovania a po pár dňoch sa premiestnit

Strana
z4