Lieky pre dieťa počas letu, aké máte skúsenosti?
Ahojte, potrebovala by som poradit, kto ma skusenost lietania lietadlom a potrebuje pri sebe lieky, ako to funguje.... cestujem s dietatom, ktore ma zdravotne problemy a potrebuje lieky sj pocas letu, pretoze budeme letiet dlho, cca 31 hodin, vedel by mi niekto poradit, co musim mat so sebou potrvdene, aby som tie lieky mohla mat pri sebe? Dakujem za kazdu radu a skusenost 😊
@janne318 a prave preto sa riadim anglickym “better be safe than sorry”. Je to jednoduchsie pre vsetkych. Ak ta stopnu napr na Heathrow, zrejme ta odkazu na ich stranku a nie 72 stranove predpisy. Realne si neviem predstavit, ako by si vacsina ludi “hajila svoje prava”, ked ho stopnu a za nim v rade 2864 dalsich ludi, let o 90 minut a pred nim beh cez mega letisko. Odkazali by na teba z modreho konika? Usmernenie pre cestujucich uvedene na strankach letisk ci letiskovych spolocnosti su zrejme pre cestujucich. Usmernenie pre lekarov predpisujucich taketo lieky je pre lekarov. 72 stranove predpisy pre vas, pracovnikov letisk. Aspon tak to vnimam ja. Dcera bude potvrdenie nadalej so sebou nosit, lebo riskovat nebude. Mozno si ho zas niekto o par rokov od nej vypyta 😂 A ano, na Epipen sa vacsinou pozru, vyberu ho zo skatulky, niekedy aj z vnutorneho plastoveho obalu.
@simsalabim to je jasné, pokiaľ si môžeš potvrdenie vybaviť, je to ok. Ale v reáli fakt môže nastať situácia, že to potvrdenie z nejakého dôvodu nestihneš vybaviť, alebo Ti tie lieky vydajú na pohotovosti v cudzej krajine deň pred odletom, alebo ho cestou stratíš, skrátka čokoľvek, prečo ho nemáš. Tým som chcela povedať, že pokiaľ si v práve, treba sa brániť a nie byť ticho a zmeškať lietadlo. Je to vždy jednoduchšie, efektívnejšie a operatívnejšie, než si potom vymáhať (a hlavne dokazovať!) škodu od letiska, súdiť sa niekde v zahraničí a hádať sa o svoje peniaze ďalšie mesiace.

@simsalabim preto sa vyberajú lieky na kontrole do prepravky, aby to sekuriťáci omrkli - či sú označené výrobným štítkom, v originál balení a či doň nebolo zasahované. Tieto aspekty musia skontrolovať. Akákoľvek ďalšia bezdôvodná "buzerácia" je vecou zväčša zlyhania jednotlivca a nemá oporu v predpisoch. Treba sa brániť ľudia! Nech s Vami necvičia len preto, že niekto potrebuje mať pocit dôležitosti!