icon

Lieky pre dieťa počas letu, aké máte skúsenosti?

jarushka599
26. júl 2019

Ahojte, potrebovala by som poradit, kto ma skusenost lietania lietadlom a potrebuje pri sebe lieky, ako to funguje.... cestujem s dietatom, ktore ma zdravotne problemy a potrebuje lieky sj pocas letu, pretoze budeme letiet dlho, cca 31 hodin, vedel by mi niekto poradit, co musim mat so sebou potrvdene, aby som tie lieky mohla mat pri sebe? Dakujem za kazdu radu a skusenost 😊

Strana
z3
laura_222
26. júl 2019

@jarushka599 lieky v tuhej forme ( tabletky si mozes zobrat) v tekutej do 100 ml tiez.

sapetka
26. júl 2019

@jarushka599 potrebujes potvrdenie od lekara. Najlepsie aj prelozit kedze letis do cudziby a tym sa preukazat

laura_222
26. júl 2019

@sapetka predkladala si take niekedy, my lietame po celom svete najcastejsie lufthansou nosime kopa liekov ( manzelove, malej ked je chora) nikdy sme nic nepredkladali ani sa nas nikdy na tie lieky nik nepytal

sapetka
26. júl 2019

@laura_222 sicher je sicher

rainbow82
26. júl 2019

My lietanie s liekmy normálne.Na letisku ich musíme dať do toho sáčku a prejde to v pohode.Ak sa opýtajú tak poviete že ich dieťa potrebuje.Nic iné nepotrebujete!A to už lietame 10 rokov a asi 6 krát ročne!Len ak sú to lieky ako sirup môže byť len určitom ml.Inak všetko v pohode

rainbow82
26. júl 2019

@laura_222 presne tak.Aky preklad liekov alebo list od doktora.Som sa pobavila troška 😂😂

babi81
26. júl 2019

@rainbow82 ak mas napr injekcue treba papier.ja som takto letela pred mesiacom a mala som papier z pohotovosti, inak v pohode.ak su to tabletky tak v pohode ak tekuta forma tak do 100ml bez problemov ako aj sirup pre deti aj jed je viac.

maciatkolulu
Odpoveď bola odstránená
horalka1986
26. júl 2019

Ja mam inzulin. Potrebovala som potvrdenie od lekara a muselo byt aj prelozene. Cize najlepsie zajst k dr. povedat o co ide a ona uz bude vediet co a ako potvrdit.

sapetka
26. júl 2019

@rainbow82 som rada ze sa bavis ale napriklad na diabetes musis mat potvrdenie..a dotYcna nepisala o ake lieky alebo chorobu ide takze skor ako na tvoje mudre posmesky by som sa opytala bud ped alebo lettckej spolocnosti

horalka1986
26. júl 2019

@sapetka presne tak.

natuska87
26. júl 2019

@rainbow82 Ke´d Vám ich vybrali z "príručnej batožiny", ste povedali čo? Neviem, kde lietate a na čom, ale lieky nám kontrolovali...

rainbow82
26. júl 2019

@natuska87 nedávame ich do príručnej ale do sáčku a do tej bednicky co ide cez rentgen. Lietame na lietadle samozrejme.Len sa opýtali na čo sa používajú to je všetko. A pustili nás.Ziadne komplikácie

natuska87
26. júl 2019

@rainbow82 A o tom, je tu reč...Pýtajú sa a niekedy, vyžadujú lekár.vyjadrenie.Pri mojom ibalgine dôležito dumali, bála som sa, že som "díler"😀😀😀

rainbow82
26. júl 2019

@sapetka ako sa bavím.V živote som nepotrebovala žiadny preložený list a počujem to prvý krát!!! V rodine máme aj cukrovku aj etc a nikdy sme problémy nemali.Ti záleží od leteckej spoločnosti ale ja hovorím za seba že som nepotrebovala žiadny preložený list!

sapetka
26. júl 2019

@rainbow82 “presne tak.Aky preklad liekov alebo list od doktora.Som sa pobavila troška 😂😂”
Ty pises za seba a ja zo svojich skusenosti v okoli, tak mi tu nevypisuj s vyKricnikami

jarushka599
autor
26. júl 2019

@maciatkolulu dakujem za vsetky informacie, ano nie je to dovolenka, vladtne sa stahujeme z Sk, berieme antiepileptika, nueci tabletka ale mame aj sirup, ten mozem teda 100ml vo flaske, nevadi, ze tam nebude etiketa o lieku, staci prelizeny papier, ze dieta take lieky berie, ak som pochopila spravne 🤗🤗, dakujem

rainbow82
26. júl 2019

@sapetka ja si môžem písať aj s otáznikami Teba do toho nič!!!!!!!!!!

jarushka599
autor
26. júl 2019

@maciatkolulu dakujeme

jarushka599
autor
26. júl 2019

@rainbow82 dakujem

rainbow82
26. júl 2019

@jarushka599 rado sa stalo

rainbow82
26. júl 2019

@natuska87 záleží na koho človek natrafí 😀

sapetka
26. júl 2019

@rainbow82 pis si ako chces ked ti to pomoze. Niektore ste tu fakt trafene

daniela.ho
26. júl 2019

Tiez sa mi nestalo ze by pytali potvrdenie a to bereme vzdy vela liekov, manzel na srdce a ja na zily. Aj fraxiparine mam vzdy v prirucnej a nikdy sa mi nestalo ze by mi ich kontrolovali. Preslo to cez rontgen a nikto nic.... aj v Dubaji sme boli a tam teda kontroluju vsetko a lieky ich nezaujimali. Aj ked som teda predtym citala o tom ze maju vela zakazanych latok a lieky kontroluju..

prasiatko30
26. júl 2019

Ja viem ze napr ked mas sirupy a pod vo vacsej flasticke ako 100ml tak ti ich normalne vyberu a prebehnu cez taky scanner co je na lieky a na tekutiny uz dva razy nam tak vytiahli flasticky a preskumali cez ten scanner ci ta tekutina co vlecies je neskodna. Mama inaksie prenasa aj adrenalin ale to je v ramci eu a doteraz este ani raz nemusela predkladat potvrdenie od lekara - ale samozrejme ma lieky v osobitnej tasticke a vyklada ich na tacku pri kontrole

ave_eva
26. júl 2019

My sme mali pri sebe injekcie a mala som potvrdenie od dr v angličtine. Pri kontrole to nikto ani neriesil

maciatkolulu
Odpoveď bola odstránená
fokuska
26. júl 2019

Security kontroly na letisku robi letiskovy personal, nie zamestnanci leteckej spolocnosti ;)

A nerozumiem tomu vysmechu, ja nosim injekcie a mam so sebou vzdy potvrdenie v anglictine.

jarushka599
autor
26. júl 2019

@fokuska dievcata, dakujem za vsetky odpovede, su to pre mna cenne informacie, dakujem krasne aj za priania na cestovanie a zabyvanie sa, caka na nas Australia 🐨

janne318
27. júl 2019

Na lieky sa nevzťahuje obmedzenie ako na tekutiny. Môžeš ich mať v príručnej aj nad 100ml.

Strana
z3