Mám stornovať aprílový zájazd do Egypta kvôli aktuálnej situácii?
Ahojte, na prelome apríla a mája máme ísť do Egypta. V aktuálnej situácii sa mi tam ale vôbec ísť nechce. Decká máme ešte v škôlke, vôbec si neviem predstaviť čo by sa udialo, keby sme tam napr. museli zostať, v prípade, že by napr. uzavreli vzdušný priestor. Cestovka sa tvári, že to je ešte strašne ďaleko ale samozrejme storno poplatok bude rásť.
@anonym_854903 Poslala jsem sem přímo oficiální ruský odkaz, tak si ho otevři a přečti/přelož... 🤷🏻♀️ Normálně se to na internetu dá dohledat. Co ti na to mám říct. 🤷🏻♀️ To, že naše média nehovoří vždy pravdu snad nemusím ani zmiňovat. 😁
Крупные туроператоры начали возвращать на родину российских туристов, застрявших на Ближнем Востоке из-за ракетных обстрелов. На 3 марта запланировано девять рейсов flydubai в Москву, Екатеринбург и Казань. А накануне в Москве приземлились первые «вывозные» рейсы из Абу-Даби и Маската.
Арабские перевозчики flydubai, Etihad Airways и Oman Air начали вывоз пассажиров из Дубая по четырем ключевым направлениям: Москва, Новосибирск, Екатеринбург и Казань.
@guudy ak máte letieť ponad Egypt, tak je to v pohode. Stále sa to dá obletieť. Ak tam potrebuješ pristáť alebo vzlietnuť je to problém ( áno, zatiaľ nie je).
@sisska96 neviem o žiadnej vyspelej krajine s obdobnou dĺžkou letu, ktorá by ponúkala koralové útesy. Už som v Egypte bola niekoľkokrát ale v hnusnej osade ani raz. Nemusíš to hejtovať len preto, že Tebe sa to nepáči. Ak si tam vôbec niekedy bola.
@anonym_autor ako som pisala, minule leto sme leteli priamo cez Abu Dhabi na Maldivy. Velmi podobna situacia ako teraz. Nebol ziadny problem. Ak sa lieta, je to bezpecne.
@anonym_854903 to bude skôr o tom, že im je reálne jedno, čo s tými ľuďmi bude. Obyvatelstvo nie je ich priorita. Len to, ktoré musia chrániť na území iného štátu, najlepšie tým, že ho napadnú. Keďže by im z tohoto neprihlásil žiadne územné zisky, nechajú ich kľudne tam.
@anonym_autor teraz si to nestornuje žiadna cestovka/resp.poisťovňa.....až vtedy ked to aktuálne bude....ani cestovka ani poisťovna kde máš poistené storno nemá vešteckú gulu...teoreticky si to vieš stornovať sám, ale podľa poistných podmienok v poistnej zmluve, teda ako keby si stornoval dovolenku v EU
Storno kvôli tomu že je tam zlá situácia a možno bude uzavretý vzdušný priestor teraz neurobíš....
@anonym_autor ako som pisala, minule leto sme leteli priamo cez Abu Dhabi na Maldivy. Velmi podobna situacia ako teraz. Nebol ziadny problem. Ak sa lieta, je to bezpecne.
@guudy 'Velmi podobna situacia' to teda fakt nie je.
@anonym_autor my ideme jun zatial neriesim. Mozem zrusit 45-30 dni bez udavia dovodu v kartagu..tak uvidim co sa bude diat. Minuky rok ked sme tam boli tiez tam nieco riesilu a lietalo sa len cez egypt.
@guudy 'Velmi podobna situacia' to teda fakt nie je.
@simca06022011 jun 2025. Usa a izrael zautocili na iran, ten odpovedal na qatar. Vzdusny priestor bol uzavrety v danej oblasti niekolko dni. Potom pomaly zacali lietat Flydubai a neskor vsetky ostatne letecke spolocnosti. Oblietavalo sa uzemie, ktore nebolo povazovane za bezpecne. To vidime aj teraz. Sledovala som to, kedze sme potom zaciatkom jula leteli cez Abu Dhabi, ako som pisala.
Mrkni flightradar24, niektore lety uz nrmalne lietaju do dubaja ;)
@anonym_f5c6e5 v podstate máš pravdu. Mne sa tam len nepáči, že íranci strieľajú takpovediac "hlava nehlava" okolo seba.
@anonym_autor nestrielaju hlava nehlava, steielaju na zakladne z ktorych sa na nich strielalo. Ked sa trump zblaznil takto svet dopadne. Je to blazon
@simca06022011 jun 2025. Usa a izrael zautocili na iran, ten odpovedal na qatar. Vzdusny priestor bol uzavrety v danej oblasti niekolko dni. Potom pomaly zacali lietat Flydubai a neskor vsetky ostatne letecke spolocnosti. Oblietavalo sa uzemie, ktore nebolo povazovane za bezpecne. To vidime aj teraz. Sledovala som to, kedze sme potom zaciatkom jula leteli cez Abu Dhabi, ako som pisala.
Mrkni flightradar24, niektore lety uz nrmalne lietaju do dubaja ;)
@guudy no njedem sa s tebou dohadovat, ja som na radary praveze :D ale ako myslis, takychto dobrodruhov potom casto treba zachranovat z kade tade :D To co bolo minuly rok absolutne nemozes porovnavat. Mali vysek vzdusneho pristrou bol zastaveny a nie cela oblast.
Iste o mesiac situacia moze byt ina, ale zase.. nik nevie ze ak povedia ze je klud, tak bude klud aj o dva dni.
@guudy no njedem sa s tebou dohadovat, ja som na radary praveze :D ale ako myslis, takychto dobrodruhov potom casto treba zachranovat z kade tade :D To co bolo minuly rok absolutne nemozes porovnavat. Mali vysek vzdusneho pristrou bol zastaveny a nie cela oblast.
Iste o mesiac situacia moze byt ina, ale zase.. nik nevie ze ak povedia ze je klud, tak bude klud aj o dva dni.
@simca06022011 fajn, ze sa nebudeme dotahovat ;)
Cim si mozes byt ista, ze nas zachranovat netreba, my sa zvladame postarat sami o seba ;)
Za dobrodruhov nas naozaj nepovazujem, sme realisti, obcas viac opatrni, ako je treba ;)
nepanikarila by som a tesila sa na dovolenku
@anonym_6f151aj ti, co teraz prosia, aby ich dostali domov sa na dovolenku tešili.
@anonym_6f151aj ti, co teraz prosia, aby ich dostali domov sa na dovolenku tešili.
@anonym_61d14e baba nejde do Bahrajnu, ale nech si kazdy robi co chce 🤷
@anonym_61d14e baba nejde do Bahrajnu, ale nech si kazdy robi co chce 🤷
@anonym_6f151a je teraz uplne jedno, kto kam ide-nejde. Vedelo sa dopredu, minimalne 2-3 mesiace, ze konflikt raz vypukne, USA tam smerovali svoje vojnové lode asi iba tak, že?. Aktuálne z omanu evakujú ľudí, tak sa tam o mesiac nebudem trepať. Ale hlúpej Slovači to jednoducho nevysvetlis. Lebo fotky na FB ci Insta proste musia byť. A deti predsa musia mať zážitky!
@alenka58 letime o par tyzdnov na dovolenku ponad Egypt a nerobime paniku, nic nerusime.
Minule leto sme leteli cez Abu Dhabi chvilku po tom, co tam vystrajal Iran. Ak sa lieta, je to bezpecne. Teraz sa dana oblast oblietava. Nevidim v tom problem.
Zazili sme horsiu situaciu, ked na zaciatku covidu zatvorili hranice, cely vzdusny priestor a my sme mali v tom case 16 rocne dieta v UK na strednej skole. To bol problem dostat dieta domov (nelietalo sa v celej europe), nie toto, co sa deje teraz.
Ludia zbytocne panikaria.
@guudy Nemyslim si,ze zbytocne panikaria. Je rozdiel dostat dieta spat domov,ked nie je v okoli vojna a rozdiel,ked je vojna. Je namieste byt opatrni a nie byt hrdina. Co mas z takej dovolenky,ked podvedome myslis na to,ci prezijes.
@guudy Nemyslim si,ze zbytocne panikaria. Je rozdiel dostat dieta spat domov,ked nie je v okoli vojna a rozdiel,ked je vojna. Je namieste byt opatrni a nie byt hrdina. Co mas z takej dovolenky,ked podvedome myslis na to,ci prezijes.
@marca12 Je rozdiel, ci sa da letiet neskor (terajsia situacia) alebo je uzemnena cela europska letecka doprava, hranice zatvorene a nevies na ako dlho. Neplnolete dieta sa dostalo nakoniec domov repatriacnym letom (ak si dobre pamatam, tak sme kupili a nasledne nam zrusili 4 alebo 5 leteniek), z letiska ich vdaka Matovicovym chaotickym rozhodnutiam rovno brali do karanteny. Spravali sa k nim ako k vaznom. Nikto s nimi neprehovoril, nepovedali im, kam ich vlastne autobusmi vezu. Vobec neriesili, ze tam maju neplnolete dieta. Dospelo to tak daleko, ze sme kontaktovali policiu, akym sposobom sa dostat ku dietatu.
Nehrame sa na hrdinov. Ked sme minuly rok leteli, tak sa normalne lietalo. O par tyzdnov poletime ponad Afriku. Lietame casto a nie, nebudeme mat podvedome obavy pocas dovolenky. Normalne si ju uzijeme. Ak sa ukaze, ze je potrebne zmenit trasu, tak si pobyt predlzime, kupime nove letenky a situaciu vyriesime. 🙂
No práve si to čítam, že na zozname je aj Egypt. Ja si nemyslím, že by tam priamo prepukli boje. Mám strach o uzavretie vzdušného priestoru.
A ten stupidny komentár o "naškriabaní na dovolenku". No si predstav, že sme na nič neškriabali. Akurát sme sa tento rok rozhodli pre zmenu destinácie a vymenili obvyklé Turecko za niečo, kde je pekné aj more, keďže máme dve deti, ktoré sú z kúpania v ňom úplne nadšené.
@anonym_autor pegasus zrusil do odvolanie lety. Treba iba cakat co bude.
@alenka58 letime o par tyzdnov na dovolenku ponad Egypt a nerobime paniku, nic nerusime.
Minule leto sme leteli cez Abu Dhabi chvilku po tom, co tam vystrajal Iran. Ak sa lieta, je to bezpecne. Teraz sa dana oblast oblietava. Nevidim v tom problem.
Zazili sme horsiu situaciu, ked na zaciatku covidu zatvorili hranice, cely vzdusny priestor a my sme mali v tom case 16 rocne dieta v UK na strednej skole. To bol problem dostat dieta domov (nelietalo sa v celej europe), nie toto, co sa deje teraz.
@guudy ponad Egypt a do Egypta 🤔
@anonym_autor mne sa paci, aké ste tu vsetky hrdinky. Ale keď sa niečo stane, tak potom sa budete odvolávať na Fica, že nechce poslať lietadlo. A prečo by aj mal? Leteli ste tam dobrovolne? Tak nech sa paci, aj sa dobrovoľne môžete vrátiť.
@anonym_autor mne sa paci, aké ste tu vsetky hrdinky. Ale keď sa niečo stane, tak potom sa budete odvolávať na Fica, že nechce poslať lietadlo. A prečo by aj mal? Leteli ste tam dobrovolne? Tak nech sa paci, aj sa dobrovoľne môžete vrátiť.
@anonym_61d14e dovolenku sme kupovalu joniec seotembra so egypta vtedy sa nevedeli o nicom. Momentalne sa neda zrusit len tak kedze egyot sa stale lieta nieje na zozname. Idene jun ak by nieco mozme zrusit 30-45 dni pred odletom bez udania dôvodu..inak ak sa sjrltulacia zhorsji a egyot oznacia za nebezpecnu krajinu same cestivky tie dovolenky stopnu
@anonym_61d14e dovolenku sme kupovalu joniec seotembra so egypta vtedy sa nevedeli o nicom. Momentalne sa neda zrusit len tak kedze egyot sa stale lieta nieje na zozname. Idene jun ak by nieco mozme zrusit 30-45 dni pred odletom bez udania dôvodu..inak ak sa sjrltulacia zhorsji a egyot oznacia za nebezpecnu krajinu same cestivky tie dovolenky stopnu
@slavomira236 keď je teraz aktuálne niekde konflikt, nebudem sa tam trepať ani o pol roka ani o rok. Lebo situácia tam už bude nestabilná stále. Je mnoho destinacii, kam môžem ísť a v prípade potreby sa viem vrátiť domov aj inak ako letecky. Ale niektorým ľuďom to skratka nevysvetlis. Asi ako tebe.
@anonym_61d14e Tak toto bolo pekne mimo misu, pani Ficova obhajobkyňa 👎

@guudy ja ťa neodhováram od žiadnych letov ani ostatných, len konštatujem že aj egypta sa táto situácia dotýka to je celé a ako veľmi to sa uvidí