icon

Máte skúsenosti s cestovaním do USA s dieťaťom?

12. júl 2026

Ahojte mamičky, mam takú otázočku na vás.
Boli ste už s deťmi na dovolenke v USA? Napríklad v LA?
Chystáme sa na dovolenku a stále zvažujem, či mám vziať syna so sebou alebo nie? Bojím sa toho imigracneho. Ze by nás nepustili a potom neviem, čo by som robila ďalej. Preto chcela by som vedieť vaše skúsenosti a pod. Na ako dlho ste išli a s akými veľkými deťmi. A ci uz sa niekomu stalo aj to, že ho otočili na letisku a nepustili ďalej. Dakujem pekne za každú odpoveď.
Alebo ako ste ešte riešili cestu s dieťaťom do tak ďalekej krajiny medzi toľko ľudí. Aby sa vám nedaj bože niekde nestratilo. Ďakujem ešte raz. Viem, ze možno nezvyčajné a hlúpe otázky, ale už sa nám blíži odchod a začínam panikarit.

Strana
z2
anonym_d3df14
12. júl 2026

Vek syna?

autor
12. júl 2026
@anonym_d3df14

Vek syna?

@anonym_d3df14 6

anonym_1cecb3
12. júl 2026

@anonym_autor Zrus cestu. Nestoji ti to za to.

autor
12. júl 2026
@anonym_1cecb3

@anonym_1cecb3 prečo by som mala zrušiť cestu?

anonym_1cecb3
12. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_1cecb3 prečo by som mala zrušiť cestu?

@anonym_autor Kvoli tebou popisanym dovodom

autor
12. júl 2026
@anonym_1cecb3

@anonym_autor Kvoli tebou popisanym dovodom

@anonym_1cecb3 ja sa pýtam na skúsenosti ľudí, nie na to, či mám rušiť alebo nemám cestu, ak si tam nebol/a, prosím nekomentuj. Ďakujem.

anonym_1cecb3
12. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_1cecb3 ja sa pýtam na skúsenosti ľudí, nie na to, či mám rušiť alebo nemám cestu, ak si tam nebol/a, prosím nekomentuj. Ďakujem.

@anonym_autor budes cely cas v strese, nestoji ti to za to

autor
12. júl 2026
@anonym_1cecb3

@anonym_autor budes cely cas v strese, nestoji ti to za to

@anonym_1cecb3 minulého roku som bola tiež a bolo fajn, len malý s nami nebol mal 5, no tento rok ma aj on kúpenú letenku, tak rozmýšľam ci ho vziať alebo nie a pýtam sa na skúsenosti, zrejme si tam s deťmi nebola, tak mi nepomôžes...

anonym_7ec4c4
12. júl 2026
@anonym_1cecb3

@anonym_1cecb3
Mam rada takychto kuvikov co cestovali najdalej tak na Siravu, nasi sa vratili pred mesiacom boli s 4 vnuckou LA Vegas a narodne parky 2 tyzdne prenajate suto ze bolo super.

anonym_663d16
12. júl 2026

@anonym_autor pokial nie si nejaky zivel, co urcite nie si, nemas sa coho bat. Chodievam do USA, pohovor je vzdy informativny. Ako turista sa nemas coho bat. Budu sa ta pytat co tam budes robit, koho navstivis a pod. Jedneho z rodiny dokonca zadrzali, 2 hodiny robili background check a nechali v pohode vstupit. Po 1x som isla sama s 8- rocnou dcerou. Inak chodievame v roznych rodinnych skupinach, niekedy sama s dcerou, max. na 10- 11 dni. Pocula som o jedinom medializovanom pripade ceskeho hudobnika, ktoreho nepustili, tam bol problem, ze tam vystupoval, cize nelegalne pracoval a mali dokazy z minulosti, ak sa dobre pamatam, ale ten bol jediny. Hlavne klud, fakt sa neboj. A co sa tyka deti, nevidim nejake problemy.

anonym_8df980
Včera o 00:27

@anonym_autor cestovali sme do USA s 5rocnym a všetko v pohode. Ale cesta do USA sa plánuje pól roka dopredu lebo lacnejšie letenky a víza treba riešite, neviem teda kedy chcete ísť ns dovolenku. Dieťa sa nám nestratili. Treba nan dávať pozor.

anonym_651f7d
Včera o 04:03

Boli sme s dvoma 9r. a 11r. na 3 týždne. Najlepšia dovolenka

anonym_9fc07f
Včera o 04:15

@anonym_autor bola som s rocnou dcerou. Jedine na co mam zle spomienky je lietadlo, nenavistne pohlady a komentare cestujucich, 10 hod let. To si netreba vsimat.Ale inak bolo super 👍

anonym_1b1487
Včera o 05:27
@anonym_7ec4c4

@anonym_1cecb3
Mam rada takychto kuvikov co cestovali najdalej tak na Siravu, nasi sa vratili pred mesiacom boli s 4 vnuckou LA Vegas a narodne parky 2 tyzdne prenajate suto ze bolo super.

@anonym_7ec4c4 baba sa boji ci ju na letisku neotocia a ci sa syn nestrati medzi tolkymi ludmi. S tymto nastavenim fakt radsej len na tu Siravu, mozno ani tam nie.

anonym_1b1487
Včera o 05:28
@anonym_9fc07f

@anonym_autor bola som s rocnou dcerou. Jedine na co mam zle spomienky je lietadlo, nenavistne pohlady a komentare cestujucich, 10 hod let. To si netreba vsimat.Ale inak bolo super 👍

@anonym_9fc07f asi tichucko spinkala ze? 😀

zuzacka16
Včera o 05:47

známa teraz nedávno letela do LA so 6 ročnou dcérou, na celé prázdniny a všetko v pohode..

anonym_8bd92b
Včera o 06:22

Ty si poznas dieta, darmo Elena isla a jej dcera bola OK.
Ja nechapem, ved ked sa bojis, nechaj ho doma. My mame deti v pohode, kludasov, lietame s nimi kamkolvek, kedykolvek. Pomohlo?

autor
Včera o 06:49
@zuzacka16

známa teraz nedávno letela do LA so 6 ročnou dcérou, na celé prázdniny a všetko v pohode..

@zuzacka16 a išli tam za nejakou rodinou? Alebo majú aj občianstvo?

autor
Včera o 06:54
@anonym_7ec4c4

@anonym_1cecb3

@anonym_7ec4c4 ano, my sme boli tiež pred rokom na 2 týždne, ale so starsimi deťmi, väčšia skupina a preto sme sa rozhodli ísť ešte aj tento, kým mame víza.... no rozmýšľam a zároveň mam obavy z toho, či ho vziať, ale tak som rada, že počujem aj názor, že boli aj menšie deti, keďže tam sa bavime o statisicoch ľudí na jednom mieste ako je disneyland a pod.

autor
Včera o 06:58
@anonym_651f7d

Boli sme s dvoma 9r. a 11r. na 3 týždne. Najlepšia dovolenka

@anonym_651f7d a keď sa môžem opýtať, kde ste pochodili všade a nejaké tipy co ešte vidieť? My sme boli v disneylande, universal, potom rôzne plaze, vegas, beverly hills, Grand Canyon a tak, no toho roku chceme skôr San Diego a pod. Len sa bojím vziať malého so sebou, starší ti boli v pohode a oni ss uz strašne tešia. No akože mam u koho nechať malého, ale zase uz ma všetko zaplatene, tak stále zvažujem.

why_not
Včera o 07:02

@anonym_autor Boli sme v Miami približne pred piatimi mesiacmi. Cestovali sme tri rodiny, spolu s piatimi deťmi vo veku od 2 do 6 rokov. Všetko prebehlo bez problémov. Jediné, čo kontrolovali, boli kočíky a cestovné doklady.

autor
Včera o 07:03
@anonym_663d16

@anonym_autor pokial nie si nejaky zivel, co urcite nie si, nemas sa coho bat. Chodievam do USA, pohovor je vzdy informativny. Ako turista sa nemas coho bat. Budu sa ta pytat co tam budes robit, koho navstivis a pod. Jedneho z rodiny dokonca zadrzali, 2 hodiny robili background check a nechali v pohode vstupit. Po 1x som isla sama s 8- rocnou dcerou. Inak chodievame v roznych rodinnych skupinach, niekedy sama s dcerou, max. na 10- 11 dni. Pocula som o jedinom medializovanom pripade ceskeho hudobnika, ktoreho nepustili, tam bol problem, ze tam vystupoval, cize nelegalne pracoval a mali dokazy z minulosti, ak sa dobre pamatam, ale ten bol jediny. Hlavne klud, fakt sa neboj. A co sa tyka deti, nevidim nejake problemy.

@anonym_663d16 dakujem pekne, to som potrebovala počuť. Ved práve to informatívne vypočúvanie uz sme raz dali, ale natrafili sme na veľmi dobrého chlapa. Lebo vedľa co sedel 1, tak on každého bral preč??? A dokonca kamaratkinu mamu nepustili tiež, preto mam obavy. Lenže kamarátka tam žije už roky, ona je uz ich, aj občianstvo ma, no napriek tomu jej mamku nepustili.

autor
Včera o 07:06
@anonym_8df980

@anonym_autor cestovali sme do USA s 5rocnym a všetko v pohode. Ale cesta do USA sa plánuje pól roka dopredu lebo lacnejšie letenky a víza treba riešite, neviem teda kedy chcete ísť ns dovolenku. Dieťa sa nám nestratili. Treba nan dávať pozor.

@anonym_8df980 aj my už máme dopredu kúpené všetko, len o pár dní mame odletieť a začínam chytať paniku z toho

anonym_977544
Včera o 07:09

Pripnem sa, chcem bud leto s vtedy 7 rocnym a 1,5 rocnym 😀 takze troska opravnena panika 🙂
Chceme z viedne do new yorku a potom do Severna Carolina - asi autom

A ako je to s rozhovorom ked neviem anglicky? 😔 manzel zil dlhe roky v anglicku ten vie, ale ja ani syn nie 😏

zuzacka16
Včera o 07:18
@anonym_autor

@zuzacka16 a išli tam za nejakou rodinou? Alebo majú aj občianstvo?

@anonym_autor za rodinou

elenka.k
Včera o 07:20
@anonym_autor

@anonym_autor tak moja sestra s rodinkou / syn / boli v Amerike, boli šťastní, všetko dopadlo dobre, nik sa našťastie nestratil, neukradli ho, neodobrali im ho .
Ak sa takto bojíš, tak nechoď nikde - skúseností sú jedna vec, osud - druhá vec. Radšej myslí pozitívne a teš sa, lebo si potom nič neužiješ.

anonym_9fc07f
Včera o 08:05
@anonym_1b1487

@anonym_9fc07f asi tichucko spinkala ze? 😀

@anonym_1b1487 Bolo aj plakanie aj spinkanie aj hranie sa, aj prechadzanie sa po ulicke. Let trval 10 hodin

anonym_663d16
Včera o 08:05
@anonym_autor

@anonym_663d16 dakujem pekne, to som potrebovala počuť. Ved práve to informatívne vypočúvanie uz sme raz dali, ale natrafili sme na veľmi dobrého chlapa. Lebo vedľa co sedel 1, tak on každého bral preč??? A dokonca kamaratkinu mamu nepustili tiež, preto mam obavy. Lenže kamarátka tam žije už roky, ona je uz ich, aj občianstvo ma, no napriek tomu jej mamku nepustili.

@anonym_autor podla mna tam vacsinou byva nejaky problem alebo podozrenie...inak chodime do Kalifornie, pre deti je ten Disneyland super, nestrati sa, neboj, tam je to celmi bezpecne. Ked budes v San Diegu, chodte do Balboa Parku, kde su tie medzinarodne domceky, je tam aj ceskoslovensky, treba pozriet, kedy je to otvorene.

autor
Včera o 08:10
@anonym_663d16

@anonym_autor podla mna tam vacsinou byva nejaky problem alebo podozrenie...inak chodime do Kalifornie, pre deti je ten Disneyland super, nestrati sa, neboj, tam je to celmi bezpecne. Ked budes v San Diegu, chodte do Balboa Parku, kde su tie medzinarodne domceky, je tam aj ceskoslovensky, treba pozriet, kedy je to otvorene.

@anonym_663d16 ano, tam chceme ísť, lebo chcem ísť aj sea world a deti zase do universal, lebo toho roku tam otvorili tu dráhu fast and farious, áno my len do CA, minulého roku bolo také, že sme boli aj v nevade a Arizone.
Ale ďakujem pekne, určite si ma ukludnila...

autor
Včera o 08:12
@elenka.k

@anonym_autor tak moja sestra s rodinkou / syn / boli v Amerike, boli šťastní, všetko dopadlo dobre, nik sa našťastie nestratil, neukradli ho, neodobrali im ho .
Ak sa takto bojíš, tak nechoď nikde - skúseností sú jedna vec, osud - druhá vec. Radšej myslí pozitívne a teš sa, lebo si potom nič neužiješ.

@elenka.k ano. Tak to máš pravdu, ja sa bojím len kvôli tomu, lebo on je teraz taky neposedny, keďže sa ideme rozvádzať s mužom a chodí na víkendy k nemu a potom ho človek nevie dať do poriadku, lebo tam môže všetko.

Strana
z2