icon

Čo očakávať na imigračnej kontrole v USA?

2. nov 2023

Ahojte, ako to funguje v USA na imigračnej kontrole? Cestujeme cez cestovku, sme vysokoškoláci a ideme pracovat na 3 mesiace budúce leto. Čo očakávať a zaujímalo by ma, či náhodou nevyhadzujú lieky alebo tak. Niekde som čítala, že jednej slečne vyhodili antikoncepciu a lieky ktoré mala pravideľné brať. Toho sa celkom obávam😳

katarinka121
•
2. nov 2023

Ahoj,ak idete na Work and Travel, tak sa nemáš čoho obávať. Ked sme boli pred pár rokmi ,len sa nás opýtali kde ideme pracovať a co tam budeme robiť. Zaželali pekné leto a bolo. Ak máš viac otázok kludne sa pýtaj. Co sa týka liekov tie maj normálne v podpalubnej batožine nie v príručnej. A bude to ok

barbara_lux
•
2. nov 2023

Cestovala som niekolko krat do USA, naposledy v auguste a nikdy mi lieky nevyhodili a to ich zo sebou kvoli svojej dg vozim dost a vzdy v prirucnej kedze ich uzivam aj pocas letu, na imigracnom sa ta spytaju par otazok a ked sa im nebude nieco pozdavat presunu ta na dalsiu osobnu prehliadku a pohovor. Ides tam studovat a pracovat a nerobit nic ilegalne tak sa nemas coho bat predpokladam 😉 skor moze byt problem ak by si chcel zobrat zo sebou nejake klobasky alebo palenku, to ti vyhodia urcite ak ti to najdu

bluka2
•
2. nov 2023

Tak môžu ti zhabat hocičo, aj napríklad laptop, ale väčšinou to nerobia 😉 väčšinou trochu konverzuju a položia 2x tu istú otázku a ak dáš 2x tu istú odpoved, tak by si mala prejsť bez problémov

sisa_s
•
2. nov 2023

K liekom na predpis zober potvrdenie od lekara v anglictine a daj ich do prirucnej, keby sa podpalubna batozina stratila