icon

Mesačná plavba zaoceánskou loďou s 1,5 ročnou dcérkou

liavan
4. apr 2015

Ahojte, plánujeme ísť vo februári budúceho roku na mesačnú plavbu zaoceánskou loďou, pričom loď vyráža z Floridy, každý deň zastaví na jednom z ostrovov Karibiku a následne pláva cez Atlantik do Európy. Čoho sa obávam je, ako to zvládne dcérka, ktorá v tom čase bude mať 1,5 roka. Preto by som sa chcela spýtať, či máte niektorá skúsenosti s takouto plavbou a zároveň s takým dlhým letom. Rada prijmem akékoľvek rady, prípadne sú nejaké veci, na ktoré by sme si mali dať špeciálne pozor? Treba riešiť nejaké špeciálne očkovania? Čo sa lode týka, máte pocit, že bola dostatočne vybavená na tak dlhý pobyt dieťaťa? Poskytli vám postielku alebo spalo dieťa s vami v posteli? Ďakujem moc!

Strana
z3
vivi
5. jún 2017

@finka19

@finka19 Ahoj ja váš blog sledujem, aj vďaka nemu chceme ísť vo februári na Zanzibar s chlapcami. Keď sme ešte nemali deti, tak sme milovali cestovať Bali, Maurícius 🙂 a pod. S deťmi sme odvahu nabrali len do Turecka, ale vďaka vám ideme skúsiť ďalej 😉🙂

simculllka
5. jún 2017

@liavan ahoj, ja ti píšem ako matka, ktorá prežíva toto obdobie druhýkrát, keďže mám staršiu dcéru a mladšia má aktuálne rok a 5 mesiacov. Poviem ti, predstava je to krásna, keď ideš niekam takto, aj ja by som hneď išla, ale nie s takým malým dieťaťom. Minulý rok sme boli na dovolenke len v Tatrách s oboma dcérami, kde mladšia mala pol roka a staršia rok a trištvrte a poviem ti, že to bola hotová katastrofa, keď nerátam aquaparky, kde sa prečvachtala staršia celý deň. Nejde o to, že dieťa takú cestu nezvládne, ale o to, že oni majú úplne iný biorytmus, ako my. Môže sa ti stať, že ti trištvrte dňa prereve pre neviem čo alebo nebude chcieť spať, lebo bude až moc unavená, alebo ti bude behať všade tam, kde nemôže..ja to vidím teraz na tej mladšej, že proste ona na jednom mieste neobsedí pol minúty, musí sa všade niekam strkať, niečo objavovať, jej proste nevysvetlíš, že si mlže ublížiť a ver mi, že ani v kočíku ju zas neudržím dlhšie ako polhodinku..aj to je veľa. My sme mali minulý rok plány s manželom, ako sa užijeme dovolenku, no trt makový, takí sme boli obaja zmohnutí, unavení, jedna prechádzka okolo Štrbského plesa nám trvala asi dve tri hodiny...no a choď akože niekam spoznávať nové krajiny, nové kúty, keĎ dieťa nespolupracuje. Teraz máš malé dieťaťko, ktoré je len v kočíku, lebo nemôže nič iné, ale keď ti začne behať, to bude masaker. Odporúčam vám urobiť si taký výlet tak o 5 rokov, aby ste si ho aj užili. S tak malými deťmi sa ťažko niečo plánuje. Ver mi, mám to doma v dvoch kusoch a každý jeden plán nám vyjde vždy tak na polovicu, treba s tým jednoducho rátať.

luccki
5. jún 2017

my s nasim sinterom ledva dojdeme autom do nitry 😀 si neviem predstavit ho vobec nasadit do lietadla smer londyn alebo iny kratky let. myslim, ze to strasne zalezi od konkretneho dietata.

miraliska
Odpoveď bola odstránená
Strana
z3