Problémy s neskorým odchodom z dovolenky
Ahojte žienky, manžel začal vyberat dovolenku a zvolil si Egypt. To sa mi síce nepáči dvakrát, ale može byt, po dlhšej dobe zas. A jeden dost dobrý hotel, ale....Odlet je tam v noci, čo nie je pohroma, ale teda ten odlet. Zase o pol dvanástej v noci transfer na letisko s tým, že nám v ten den okolo jedenástej prestrihnú náramky all inclusive, nebudeme mat nárok na žiadne nápoje alko či nealko, len na obed a večeru, budeme musiet uvolnit izbu a byt tam ako bezdomovci dakde. Je tam síce možnost doobjednat si izbu za 160 dolárov, ale nie vždy je volná, nie vždy to klapne. Budeme tam mat 5 ročné dieta (autistu). Manžel stále hovorí, že aj ked to s tou druhou izbou akože nevyjde, no tak sa na to pripravíme, niekde si tam nachystáme, nastrkáme vodu a nejak prežijeme: no tak neplatím si dovolenku, aby som to akože prežila, kde sme. Ako mu to vyhovorit? Naviac ten hotel je síce pekný a rozlahký, ale trochu betonova dzungla. A ten uzavretý rezort.
@anonym_autor už nemajú v ponuke iné časy odletov? Ja som si vyberala vždy z viacerých.
@anonym_autor Však nápoje si zaplatíte, ale s tými izbami je to také no, že ak sa dá aj predlžiť, do noci až nie, ale len do nejakej štvrtej poobede čo za mňa je úplne nanič, lebo ja som napríklad do tej štvrtej na pláži a potom pred večerou by som chcela ísť na izbu a nie byť bezdomovec. A ešte nebodaj Vás zastihne faraón a bude dovolenka nafigu, ak sa nepotápate do Egypta by som nešla, radšej nejaký slušný trojhviezdičkový hotel v Grécku ako takýto uzavretý komplex 5 hviezdičkový v Egypte za mňa.
@anonym_autor nic by som manzelovi nevyhovarala, kedze dovolenka je vzdy dohoda nas oboch, spolocny konsenzus. Na dovolenku, aku opisujes, by som nikdy nepristupila, uz duplom ak mas dieta autistu.
Nešla by som. Ak by na tom trval, po checkoute by som sa niekam zašila a dieťa nech rieši do odchodu na letisko iba on. Nabudúce si to rozmyslí. Ale verím, že mu to vyhovoríš.
Ja neviem, boli sme uz na roznych AI dovolenkach ale nikdy nam nikto neprestrihol pasku a neodriekol jedlo/pitie. Fakt sa to nerobi. Proste kym pridu dalsi hostia - predpokladam ze pridu presne tym lietadlom ktorym vy odidete - tak tam nebudu mat o nic viac ludi v jednom momente.
Dokonca muz neznasa tie pasky na rukach a casto si ich daval dole a nikdy nebol problem s jedlom ci pitim.
Keď máš dieťa, ktoré sa nemusí v tej situácii vôbec cítiť komfortne, prosila by som manžela aby ste skúsili niečo iné pozrieť.Veď teraz už majú skoro všetky ck zverejnené -neviem či idete takto,alebo sami. Napr.Čedok má odlety na Krétu 10:50, späť 15:10.Myslím že aj Korfu podobne denné lety..Nemám rada to potĺkanie sa ako bezďák bez izby, je to únavné a otravné. Tiež vlani bol problém my sme mali fajn odlet poobede,ale tí čo čakali do večera dávali zlé recenzie,že dostali len poukážku na jedno jedlo a nápoj.
Nikdy nám pásku neprestrihli, ani keď sme odlietali večer. Ktorý hotel ?
Ano na izbu narok nebudete mat, late check out by mozno stal za zvazenie ak maju rozumny cas, ak napr. ze do 14:00 tak to vam velmi nepomoze. Sluzby okrem izby sme vzdy mohli vyuzivat az do odchodu, nikdy nikde nam naramok neprestrihli. Pripadne si toto este overte s cestovkou alebo cez koho idete.
S dietatom by som takto nešla,dospeli sa premotaju do odletu,ale pre dieta je to otrava a trapenie.A pre rodicov vlastne tiež.
@anonym_autor nemôžete si vziať izbu o deň dlhšie a večer proste dať check out? Mne to príde ako hrozná blbosť a dvojnásobne pri autistovi.
@anonym_autor toto by som neabsolvovala ani bez deti, nie este s dietatom. Treba si vybrat taku dovolenku, kde je odletovh cas vyhovujuci. Na trhu je xy ponuk, nie ste odkazani len na tuto jednu
@anonym_autor 100 ludi 100 nazorov. Mne toto napriklad absolutne nepride ako problem, urcite to zvladnete.
@anonym_autor nemôžete si vziať izbu o deň dlhšie a večer proste dať check out? Mne to príde ako hrozná blbosť a dvojnásobne pri autistovi.
@a0 No manžel si chce ten další den este dokúpit izbu, ale že nie vždy sa to podarí. Budeme upozornení na to, že tá možnost je, ale nie je stopercentná, taká neistota. Raz ešte ako slobodná bezdetná som bola tak v Chorvátsku, že mi izbu vzali o 10:00 ráno a večer po 19:00 bol odchod, batožinu som si síce mala kde odložit, ale len na tej pláži ako bezdomovec, nebolo to ktoviečo. A s dieťatom? A s autistoum? náhodou ho to tam chytne a čo potom?
@a0 No manžel si chce ten další den este dokúpit izbu, ale že nie vždy sa to podarí. Budeme upozornení na to, že tá možnost je, ale nie je stopercentná, taká neistota. Raz ešte ako slobodná bezdetná som bola tak v Chorvátsku, že mi izbu vzali o 10:00 ráno a večer po 19:00 bol odchod, batožinu som si síce mala kde odložit, ale len na tej pláži ako bezdomovec, nebolo to ktoviečo. A s dieťatom? A s autistoum? náhodou ho to tam chytne a čo potom?
@anonym_autor Úplne ťa chápem, skús ešte prehovoriť muža,že dáte ten Egypt keď bude syn väčší a budú lepšie časy letov.Aj ten samotný let je dlhý, sú pekné miesta a ostrovy v Európe,kde letíš 1,5 hodiny .Vidìm,že mám pech,lebo môjho muža veĺmi nezaujíma kam ideme, výber necháva výlučne na mne, jemu je jedno kde si oddýchne.
Toto ani zadarmo, alebo by isiel manzel so synom sam.
@anonym_autor ak sa nedá už teraz kúpiť izba navyše, tak by som to zmietla zo stola, ja ako dospelá by som to nezvládala, nie ešte dieťa.
Vzdy ked sme mali let v noci, tak sme boli do odchodu na izbe. Casto cakame rano na izbu po prichode, ale toto som este nezazila. Najdite si lepsiu ponuku, ved ich je vela..
@anonym_autor no to už je len dovolenka... ani omylom. Snáď k tomu máš tiež čo povedať, nie?
Ni ja som sa este nestretla s tym ze by niekde prestrihovali pasku. Dokonca vzdy bola moznost vyuzivat sluzby az do vecera. Akurat na izbe sme uz neboli. Aj ked v Egypte je to mozno inak. Tam som nebola. Ja si myslim ze za nejaky poplatok sa tam s nimi urcite dohodnete.
vybrala by som si inú dovolenku, zrejme idete cez CK, tak si dajte podmienky a nech vám podľa toho ponúknu
@anonym_autor ty akoze nemáš žiadne slovo pri výbere dovolenky? To čo je toto? Manželovi by som klepla po prstoch.
@anonym_autor Akoze uprimne nikdy sa mi v Egypte nestalo, ze by prestrihli na obed náramky, ak mam ten den zaplateny. Izby sme museli uvoľniť ale náramky nam nechali. Kufre nam vacsinou dali niekam do nejakej izby vsetkym alebo boli na recepcii. Nic sme nikdy neplatili. Ak chces mat istotu, normalne napis na hotel mail a spytaj sa.
Ona má prehovárať a prosiť manžela? Vy kde žijete? Veď má rovnaké právo zasahovať do výberu dovolenky ako on..
Autorka, stručne povedz, že ten termín nie
Ved kukni ten hotel na bookingu a ked tak si ten 1 den navyse zarezervuj cez booking.
Ale isto ti ikti nebude brat naramok a isto budes most vyuzit vsetky sluzby až kym neoditete
Tiez sa nam to este nestalo,ano izby bolo treba odovzdat napr.do 14tej,ale vsetko sme vyuzivali dalej az do odchodu,teda mali sme este obed,veceru napr.Ak sme prisli neskoro,bola neskora vecera aj.
Mate ist spolu a spolu vybrat,ja som uz min.rok od leta muzovi pilila usi s Tureckom,neskusal v ck ani inu destinaciu.Vyberali sme uz len hotel v ck,nie lacny ako baby pisali,ze aspom 5*ale zase ani drahy.Tak,aby sme sa zmestili do 10tisic,kupujeme vzdy 2izby.Ako ukazoval nam aj za 16tisic,teda 8000eur za izbu.To som len kukala ako puk.
A este napis datum,kedy idete. Ci si muz vobec uvedomuje,ake su tam horucavy v lete. Dospely ma co robit,aby zvladol cely den vonku,nieto este autisticke dieta. A do polnoci sa niekde ponevierat s unavenym dietatom,to je teda krasna vyhliadka dovolenky.
@anonym_autor chlap- sebec.
@anonym_autor inak este k tym nočným letom. Za mna su nocne lety najlepsie. Vzdy som prespala väčšinu casu. A ani deti nerobili cirkus ako na denných letoch. Egypt je super. Krasne more, bude sa vam pacit. Pri Hurgrade robia aj delfinoterapiu s detičkami. Ked uz tam budete, mozno sa oplati sa popytat a zobrat tam maleho aspon 2x za tu dovolenku. My sme boli plavat s delfínmi ako atrakcia ale tam bolo vekové obmedzenie a vo vedľajšom bazene bolo akurat postihnute dievcatko na plávaní take malicke, mozno malo dva roky. Potom som googlila, ze tam chodia na delfinoterapiu s detičkami. S tou delfinoterapiou ta chcem iba motivovať aby si ten Egypt nezavrhla. Bola som tam asi 12x a vzdy super.
@anonym_autor aspon budete mat rilezitost vidiet a ochutnat krajinu, nie len betonovu dzunglu

@anonym_autor My by sme na takú nešli v živote. Tak už odkál pokál...a to už máme toho veľa zbehanéhp.