Sama letecky so štyrmi deťmi
Ahojte leteli ste niekto same so 4-rmi detmi? Ja letim ku bratovi a sestre do UK.. Neviem vobec po anglicky a zacinam sa bat, ze let zrusim. Deti su vo veku 14, 11., 6, 3. Kazdy ma od zaciatku odhovaral, ze sama s tolkymi detmi ale vobec som sa nebala, ale ako sa to zacina vsetko blizit, ja sa zacinam obavat a rozmyslam o zruseni letu.Asi iba potrebujem ukludnit, ze to zvladneme a ze niesom prva ani posledna. MM ostava doma, kedze pracuje a v tom obdobi bude prec. /chodi na turnusy niekdedy aj trojmesacne /
@alenah31 🙂 🙂Super ukludnila si ma hned mi bude lahsie 😀 😀 Ja som sa toho vobec nebala az teraz ako sa to blizi zacinam mat bobky z toho 😀 😀
Neboj sa, zvladnes to. Ja som lietala sice len s dvoma detmi, tiez trasa UK-SR pravidelne, od babatkovskeho veku s mojimi detmi ale da sa to. Niekedy to bolo viac stresujuce, inokedy menej ale hlavne sa treba na ten let dobre pripravit.
Starsich mas uz velkych takze tym snad mozes doverovat, ze budu spolupracovat, posluchat, snad ti aj pomozu s mensimi.
Pre malych si zober zopar mensich hraciek, nieco na kreslenie a u nas vyborne fungovali aj knizky s nalepkami, to ich zabavilo aj na hodinku. Ja som zvykla nosit aj cestovny DVD prehravac.
A s akou spolocnostou letite?
@peneloppe Letime spolocnostou ryanair. Dakujem musime to zvladnut, ja sa ani tak letu nebojim, ako mi chodia blbe myslienky po rozume, ze co ked sa nam tam nieco stane co budem robit..... No stres a panika uz teraaaaz 😅 😅
@cherry1981 neboj to zvládneš, všade na letiskách sú informačné tabule a aj keď nevieš po anglicky - názov, čas a poprípade smer nájdeš...máš 14 ročné dieťa, trochu ti pomôže...v BA ťa vyloží manžel a v UK - dohodni sa nech ťa čakajú na letisku, v lietadle bude kopa ľudí s SVK na ceste tam aj späť, môžeš sa opýtať....deti budú mať zážitok....poprípade si pozri na nete obrázky letiska, ako vyzerá, upokojí ťa to, keď budeš mať akú takú predstavu...ja letím už niekoľký krát sama s deťmi na dovolenku, pravda už sú väčšie, ale lietali sme aj keď boli menší....uvidíš aká budeš na seba hrdá, že si to zvládla
to su uz velke deti - teda tie dve najstarsie urcite a ani to predposledne uz nie je babatko - to su samostatne bojove jednotky- tie si nabalia svoje vlastne ruksaky so svojimi vecami=zabavkami do lietadla a o tych nebudes ani vediet a najmladsie budes musiet mat trochu pod kontrolou ale ak tam bude mat surodencov tak tiez nebude problem. ja som cestovala s detmi od 3m a teraz ked uz maju 8 a 5r je to uz prechadzka ruzovou zahradou - obidve maju svoju vlastnu prirucnu batozinu ktoru si tahaju so sebou, balia si hry a hracky same a presedia v pohode cely let, nie je treba vlacit kociky ani plienky ani flase a cez kontrolu tiez prejdu pekne samostatne s obciankou a boarding pass v ruke.
bude to okej, v lietadle su letusky a stewardi rozpravajuci slovensky, na letisku v ba tiez po slovensky a v uk nepotrebujes na letisku nic riesit, pri ceste spat ti snad pojde sestra alebo brat pomoct a potom to mas rovnake, v letadle budu isto hovorit po slovensky.
s nami naposledy dokonca letel aj pilot slovak a vsetky info podaval aj v slovencine 🙂
@cherry1981
Baby ja sa ani tak nebojim toho lietadla toho sa da povedat vobec iba trochu kedze neviem po anglicky aby sme tam nezabludili, skor sa obavat toho, ze co ak sa tam nieco stane niekomu s deti, mne.... no take katastroficke scenare mi chodia po rozume, ze az nechapem, ale to tym strachom z neznameho 😉 😉 😉
Jasne na letisko nas vezu bud mm alebo moji rodicia, a tam nas uz budu cakat hned na letisku zas, cize to zvladneme a snad nenastupime do lietadla na trase SK- Turecko hihi, ale nie toho sa tak nebojim, skor sa bojim aby sme tam ten tyzden prezili v zdravi a v zdravi sa vratili domov to je najvacsia obava zo vsetkoho aby sa tam nieco nestalo 😨 😅 /sama nechapem ake myslienky mi behaju po rozume/
@cherry1981 nemaluj certa na stenu..v kazdom pripade keby sa aj nieco nahodou nieco stalo tak v uk je free zdravotny system...ale sak tvoji surodenci isto poznaju okolnosti.....nebudes sama s detmi na hoteli v cudzom svete ako pises, budes s rodinou 🙂
ale pocity strachu su normalne, kazda ich mame a stupnuju sa poctom deti 😀 😝 😵
@anaxamon
V UK nie je celkom free zdr. system, na to by som sa nespoliehala.
Ale vybav si European Health Insurance Card. A hlavne nemaluj certa na stenu, vsetko bude fajn. Ten let je kratky, zbehne vam to rychlo a potom si uz budete uzivat dovolenku a na let si ani nespomenies. 🙂
@gita17 hihi no to asi nie 🙂 😅 😀 To nieje ich silna stranka, ale beriem si slovnicek pre pripad nudze 😀
ja som na tom podobne,letím s dvomi deťmi sama na dovolenku do Turecka a anglicky neviem ani ceknúť.Starší syn má 14, tak dúfam,že sa na ňho môžem s ang.spoľahnúť.Držím palce😊
@cherry1981 tvoje obavy sú pochopiteľné, patria k tomu, prežijete v pohode, lekárničku zbalíš, bude vám mať kto pomôcť....užite si to 🙂 ...my lietame vždy inde, kde sme ešte neboli, aby bola sranda a deti to baví 🙂 no ja mám vždy trochu adrenalín
@cherry1981 Inak v Ryanairi je aj kopa slovenských letušiek, možno na nejakú narazíš. Alebo určite budú v lietadle aj Slováci, ktorí po anglicky vedia, tak ti preložia niečo, keby si potrebovala, neboj, zvládneš to. Ja som letela so 6mesačným bábom plus kočík plus autosedačka plus 2 kufre, takže s takými vačšími deťmi to zvládneš určite. Každý bude mať svoj kufrík a máš vybavené, ja som chodila ako obložený chleba. 😀 Ani ma nebolo vidno. 😀
@cherry1981 hlavne dobre priprav deti, aby ta na letisku pocuvali na slovo. nie za - aha, obchod, podme taaam, ja chcem toto ... potom - skus si pohladat na nete obrazky letiska - alebo mapu - aby si sa vedela zorientovat, ked tam budes. zaplatit prednostny nastup je skvely napad. a nastuduj si aspon par slovv anglictine - aby si sa vedela orientovat v tabuliach na letisku - prilety/odlety/batozina/ ...
Neboj nic ,do lietadla nastupis so slovakmi a pri vystupovani pojdete huuufne za nimi 😀 vsetky kontroly prejdete ako skupinka 🙂 drzim palce
alebo ked tak sa prihovor uz naletisku v BA alebo priamo v lietadle so slovakmi ,povedz im svoje obavy a najdes si este aj znamych 😉
Ach jaj baby uz sa mi to blizi a mna chyta panikaaaaaa 😅 😅 stresy mam riadne ved let ma caka za par dni