Stihnem let s 35 minútovým medzipristátim?
Baby, myslíte, že sa dá stihnúť let na letisku vo Viedni s 35min. medzipristátim??? Nikdy som ešte na letisku vo Viedni nebola takže neviem ani aké je veľké..
@whitecat666 Ak predava takuto kombinaciu letov priamo letecka spolocnost, tak su oni zodpovedni za mozne meskanie a musia to riesit bez poplatku, cize vas daju na najblizsi mozny volny let. Ak by bol ten let az na druhy den, tak zabezpecia na ich naklady hotel (zvycajne letiskovy hotel).
@gumkac19 vo viedni je len jeden terminal. Pokial to kupujes na jednu letenku, prestup je garantovany a systemy ti ho ponuknu len, ked minimalny cas na prestup splna.
Pokial by si kupovala letenku zvlast bod A-Vieden a k tomu dalsiu Vieden-bod B, tak tam to za 35 min nedate, lebo sa musite znova odbavit.
@whitecat666 Ak mas jednu rezervaciu, automaticky ta daju na dalsi let, ak ten prvy meskal a ty si ho preto nestihla. Ak si kupis let do pekingu a spat povedzme s pelikanom a potom let z pekingu do XXXXX na cinskej webstranke, tak ta automaticky nedaju na dalsi let.
@whitecat666 V pekingu som nebola takze neviem ako to tam je, ale v guangzhou som mala nejako okolo ten hodiny a pol a nudila som sa tam...lebo tam nebolo treba ist cez nijake pasove kontroly, ostala som v medzinarodnom terminaly. Dalsi let isiel do Manily. Tipla by som si, ze v Pekingu rovnako to bude, s tym, ze to bude vacsie letisko
@zuzanaete
@bluka2
Jasne, uz chapem. Dakujem pekne za info. Chcem si kupit vsetky lety na seba nadvazujuce priamo zo stranky leteckej spolocnosti. Tak by to malo byt tak ako vy vravite. Len ma zneistilo ked som na ich stranke nasla, ze na prestup si nechajte minimalne dve az tri hodiny. Aby mi potom nepovedali, ze ked som si nenechala tolko ako je uvedene musim si zaplatit novy let.
Este sa chcem spytat ci ste nahodou niekedy nesli s air china s detmi? Spravne som pochopila, ze deti si v tejto leteckej spolocnosti musia robit check in na letisku a neda sa ich zacekovat online?
@whitecat666 co podla coho ako je? Ked tak mi napis sukromne. Predavala som letenky 4 roky a teraz robim na helpdesku rezervacneho systemu, tak ti to mozem vysvetlit. Aspon sa neunudim na neschopenke. :D
podla toho, kam ide dalsi let, ak je to nejaky dlhsi , tak sa pozaduje, aby clovek bol 1 hod. pred odletom na letisku, my sme mali na prestup hodinu a par minut, letisko Frankfurt, ale ako naschval nam meskalo pripoj. lietadlo, ale predsa sme to stihli este pred casom odletu, no na palubu nas uz nechceli zobrat... pri kratsich letoch sa to da este stihnut...
ale po nasej skusenosti si uz davam min 2 hodiny na dlhe lety...
@whitecat666 Ja letenky nepredavam, iba ich casto kupujem a naozaj to tak funguje...preco...asi ochrana kupujuceho, ako to vzniklo neviem
@whitecat666, pokial ti oznamuju, ze potrebujes na prestup dve hodiny a ty si kupis letenky s prestupom za hodinu a pol, je to cisto a sukromne tvoj problem, ked nestihnes pripoj. Vobec nezalezi na tom, ci ides jednou alebo dvoma spolocnostami, proste minimalny cas prestupu musis mat na to, aby si stihla pripoj.
@myjusiatko, Vieden ma terminaly tri. Pomlcme sice o ich velkosti a vzdialenosti, ale z trojky na jednotku to za pol hodiny das len sprintom.... (aj ked Austrian spoje prilietaju a odlietaju len z trojky)
@bluka2 jasne, vdaka za info, ja vacsinou prestup riesim tak, ze si dame aj 15hodin cas na prestup ked sa da a za tu dobu si zatial pozreme nieco v tom meste (aby sme tolko nesedeli cely cas), takze mi zatial nikdy nehrozilo nejake zmeskanie.
@whitecat666, spravne si si myslela. Mozes sa zacekovat na cely let uz pri odlete, ale ak nestihnes - tvoja smola a tvoje naklady, pokial to nemas ako "spojeny let" (neviem, co to ma v slovencine svoj nazov) a podliezla si minimalny cas, letecka spolocnost ti za nic neruci...
letisko je malé, ale mne sa na nom zle orientovalo. lietadlá majú často meškanie, prílet je orientačný, a v dnešnej dobe chaosu a kontrol by som to ani náhodou neriskovala. mám celkom dosť nalietané, ale pod 50 minút by som na mezipristátie nešla. Ak zmeškáš lietadlo, budeš musieť potom hladať aj batožinu, ktorá pôjde tebou určeným letom. my sme leteli pred 16 rokmi z kuala luppur do sydney, zmeškali sme let a kufre sa nám asi 2 hodiny točili na páse akoby nič. takýto scenár je dnes samozrejme nemožný, hned by to bola unattended luggage a podozrenie na bombu v kufri.
@whitecat666 Kedysi som to robila aj ja tak, ze som si na ceste este polezala niekde na plazi, alebo si nieco obzrela, atd. Ale teraz s dietatom milujem lety s co najmensim cakanim a dobrymi odletovymi casmi...
Ale v tomto pripade bude problem skor to, ze tam zrejme bude pasova kontrola po prilete, kedze UK nie je v Shenghene, to mi predtym nenapadlo. Aj ked vo viedni som este nejako dlho na pasovej kontrole nikdy nestravila, podla mna dobre organizovane letisko
@bluka2, nie, na viedenskom letisku je minimalny cas na prestup 30 minut. Londyn napriklad pozaduje minimalne 2, Pariz tiez (a kto tam prestupoval, vie preco a ze je to sakra na knap a ak treba ist aj cez kontrolu, tak to nestaci). Otazka padla aj na ine letiska, preto tie ine casy... Ten cas prestupu je individualny, rata ho automaticky rezervacny system a ma to svoje priciny. Isteze, da sa to obist a mozes mat stastie a v pohode stihat. Ale na vlastne riziko. Skus v takom Frankfurte prestupit (vramci vnutrokrajinneho letu) v priebehu 30 minut, bude za tebou ohniva stopa a aj tak zrejme nestihnes 😀
Da sa stihnut,ale batozinu ti do druheho lietadla prelozit s najvacsou pravdepodobnostou nestihnu. Ak budes mat len prirucnu,tak sa to stihnut da,ak nebudes musiet utekat na dalsi terminal a budes samozrejme vediet,kam po vystupeni z prveho letu mas utekat.
@vroni pokial je na prestup 35 min, tak to rozhodne nebude medzi terminalmi, ale v ramci jedneho.
@vroni A 30 min vo FRA ani nie je garantovanych. Tam je to myslim nejakych 45 min minimalne.
@myjusiatko, ja viem. Otazka zacala Viednou a pokracovala inymi letiskami. 30 minut je vo Viedni akceptovanych, ale pokial sa spravne pamatam, je to najkratsi cas v Europe (na medzinarodnom letisku) a je dost iluzorny. Ale budiz. Vo Frankfurte je 50minut (pri vnutrostatnych letoch) a je to rovnako iluzorny cas (bez batoziny a behom sa da, inak nie)
Vo Viedni prilietas vzdy na trojku, ina pristavacia draha nie je. Odlietat mozes z ktorehokolvek terminalu, 30 minut uz je predlzeny cas odkedy spojazdnili trojku, dovtedy Vieden davala 20 minut (a nepoznam cloveka, ktory to niekedy v zivote aj stihol. A to mam s letenkami vyse 10 rokov skusenosti...)
@whitecat666 v dubaji medzi terminalmi jazdi metro (je to obrovske, clovek by sa ako na Krivan nachodil 😃).. my sme to mali v ramci prestupu z jedneho terminalu na druhe "len" hodinku kombinovane aj metro aj peso.. (stastie ze sne mali 4h na prestup), kym sme sa odbavili, vybavili sa, vycikali, bolo to uuuuplne akurat.. mozno je to tak aj v Kuala, ale nebola som tam 😉..
@vroni este v prahe ked letis v ramci dvojky (EU), tak je myslim dokonca 25min. 🙂
Kde robis? Sa mozno pozname, ja 8 rokov. :D
ak to tam nepoznas nemas sancu.....pozri si online..kde je hlavna budova..lebo ich je tam viac...my sme let hladali tiez pekne dlho ked sme tam boli prvý krat
@myjusiatko, uz nikde, roky som robila pre Lufthansu a detasovancov (velke firmy s vlastnymi tarifami), teraz sa sice este stale motam okolo Singapur Airlines, ale uz len ako "hobby", popri inej praci...

@bluka2 @tanapeta ja sa pytam lebo chcem kupit pre celu rodinu letenky s air china kde mame na prestup v pekingu hodinu a pol, a vaham kvoli tomu, ze sa mi to zda malo. Ked to porovnam s tymto letiskom velkostne a casovo zda sa mi to podobne malo ako v zakladatelkinom pripade.
Cize aby som to urcite spravne pochopila, ked mam obe letenky cez tu istu letecku spolocnost, ak sa nieco stane a nestihnem let, oni ma automaticky daju na dalsi bez poplatku?
Ci to len v tom Austriane tak je?