icon

Tipy na dovolenku v Chorvátsku s bábätkom

19. apr 2026

Ahoojte..kedže sa pomali začína dovolenková sezóna a doma máme 3 mesačme bábätko, rozhodli sme sa tento rok pre Chorvatsko samozrejme autom.
Nikdy sme tam neboli, tak ma zaujima Váš názor maminky ktore ste tam.boli s detmi ale chodite pravidelne, čo by sme nám mohli odporúčať?
Hlavne nám záleži aby bolo blizko SK hranic kedže sme z okolia Rv a len do BA do máme 300km.
Prioritou je pre nás pohodlie detí a čistola hotela, najlepšie hneď blízko pláže a s bazénom.
Ďakujem za vaše odpovede 🫶

Strana
z2
simsalabim
19. apr 2026
@anonym_41ed7b

@simsalabim Videla som tych blaznov nie raz.

@anonym_41ed7b ano, aj ja. Ale to neznamena, ze su vsetci taki. Tu sa da iba odporucit ci vysvetlit, ale mas to rovnake, ako s prikrmami. Niekto da kludne 6 mesacnemu hranolky.

anonym_7a0e70
19. apr 2026

@anonym_autor ja ti odporucim pozerat si apartmany a nie hotel. apartmany ale povacsinou nedisponuju bazenom, ale starsia dcerka si urcite uzije aj mora dost. kvoli vzdialenosti pozeraj Istriu, oblast Pula a Medulin, tam nebolo more az take studene. ak chces hotel s polpenziou, tak v Umagu mas hotely pre deti, skus si pozriet. a neskusis pozriet aj Taliansko? Bibione je vyslovene pre rodiny s detmi, je tam aj plno atrakcii, kam vsade sa da ist, akvapark kde chodia aj s babatkami v kociku, vzdy tam je priestor kde sa da zlozit.

anonym_dbed1d
19. apr 2026
@oceanahory

@anonym_dbed1d S takym malym dietatom v teple pri mori je to uplne rovnake (ba dokonca lepsie...), ako byt doma v letnych horucavach 🤷. Ci aj doma ste boli prvy rok iba zatvoreny doma v lete? Vsetko sa to pekne da zladit a prisposobit.

@oceanahory nie, boli sme na Donovaloch, kde je v lete veľmi príjemne a doma na dvore, na prechádzkach. Jasne, aj v Chorvatsku sme teda chodili po parkoch a prechádzkach, len to bolo zbytočne, lebo tam bolo oveľa teplejšie ako doma a pri mori sme veľmi neboli… takže 1000 km pre nič.

anonym_dbed1d
19. apr 2026
@simsalabim

@anonym_dbed1d preco v upeku? Treba ist k vode rano max do 11 a potom opat po 3-4. Rovnako, ked je 33 tu u nas. My sme boli s 3 mesacnou a bola to uzasna dovolenka pre nas vsetkych. Take dieta nepotrebuje nic, iba mamu. Rocne uz bolo treba nahanat a viac prisposobovat program - ale ani to nie je prekazkou.

@simsalabim moja do vody nechcela, plakala tam, bolo jej studené. Čo inak robiť na preplnenej kamienkovej pláži? To dieta lozilo, nechcela už ležať len… chcela aby sme chodili.

simsalabim
19. apr 2026
@anonym_dbed1d

@simsalabim moja do vody nechcela, plakala tam, bolo jej studené. Čo inak robiť na preplnenej kamienkovej pláži? To dieta lozilo, nechcela už ležať len… chcela aby sme chodili.

@anonym_dbed1d maly bazenik, ktorom sa zohreje voda? Ten sme nosili so sebou snad do 4.rokov. Rozne hrnceky, vedierka, vodny mlyn na prelievsnie vody…. Potom vlozit do mini clnka, vozit na hladine. Prechadzky su uplne ok, vylihovanie na plazi s malymi detmi nehrozi. Netreba tam ist s predstavou, ze to bude pohoda ako pred detmi, ale sa prisposobit nim. Pre nas to nebol problem. A to sme vzdy najneskor o 11 z plaze odchadzali a vratili sa po 3.

oliviabb
19. apr 2026
@simsalabim

@oceanahory v Sibeniku je na moj vkus chladna voda… teda hlavne detom to vadi. Mam to odsledovane, vela chodime do Chorvatska a sledujem teplotu mora. V Sibeniku sme boli 2x, z toho raz zaciatkom septembra a aj tak.

@simsalabim kde je teplejsia? Vlani sme boli v juli v Primostene, voda studena, rychlo hlboka. A vadili mi skaly. Tak uz pozeram len, kde je piesok.

simsalabim
19. apr 2026
@oliviabb

@simsalabim kde je teplejsia? Vlani sme boli v juli v Primostene, voda studena, rychlo hlboka. A vadili mi skaly. Tak uz pozeram len, kde je piesok.

@oliviabb z mojej skusenosti, prekvapivo na Istrii.

anonym_dbed1d
19. apr 2026
@simsalabim

@anonym_dbed1d maly bazenik, ktorom sa zohreje voda? Ten sme nosili so sebou snad do 4.rokov. Rozne hrnceky, vedierka, vodny mlyn na prelievsnie vody…. Potom vlozit do mini clnka, vozit na hladine. Prechadzky su uplne ok, vylihovanie na plazi s malymi detmi nehrozi. Netreba tam ist s predstavou, ze to bude pohoda ako pred detmi, ale sa prisposobit nim. Pre nas to nebol problem. A to sme vzdy najneskor o 11 z plaze odchadzali a vratili sa po 3.

@simsalabim to potom už radšej doma na dvore… ale však keď vám to tak vyhovovalo, ok. Za mňa zbytočne sa trepať tak ďaleko aby sa dieťa clapkslo v bazéne ako doma na dvore.

autor
19. apr 2026
@biba_18

napriek tomu, že súhlasím s tými ženami čo píšu že by ste nemali nikam ísť - tak ti jeden tip dám - choďte do petrčane, rezort sunnyside - je tam súkromná pláž a kopec stromov - ty s malou môžete byť celý deň pod stromami a staršia sa môže vyžívať vo vode… proste treba ísť tam, kde sú stromy, veľa stromov…

@biba_18 ďakujem pekne za typ, pozroem si to

autor
19. apr 2026
@anonym_7a0e70

@anonym_autor ja ti odporucim pozerat si apartmany a nie hotel. apartmany ale povacsinou nedisponuju bazenom, ale starsia dcerka si urcite uzije aj mora dost. kvoli vzdialenosti pozeraj Istriu, oblast Pula a Medulin, tam nebolo more az take studene. ak chces hotel s polpenziou, tak v Umagu mas hotely pre deti, skus si pozriet. a neskusis pozriet aj Taliansko? Bibione je vyslovene pre rodiny s detmi, je tam aj plno atrakcii, kam vsade sa da ist, akvapark kde chodia aj s babatkami v kociku, vzdy tam je priestor kde sa da zlozit.

@anonym_7a0e70 áno aj Talianko by mohlo byt, boli ste tam ? Máte skusenosti ?

oblecenie99
19. apr 2026

Aj keď som tiež skôr ten "pohodlnejší" typ a tiež by som nešla až tak ďaleko a rok počkala, tak aj keď konkrétne návrhy pre teba nemám,.lebo to tam nepoznám, určite aspoň všeobecne:
My sme tiež boli so synom, keď mal 8 mesiacov a bola to úplne super dovolenka, ale pravda, iba na Šírave, aby sme trošku vypadli a zmenili prostredie 🙈 ale so synom to bolo super, lebo ten by sedel v kočíku doteraz, čiže už bol koniec leta, príjemné teplo, nie horúco a toľko sme sa s nim nachodili kočíkom, že ma nohy bolia aj po šiestich rokoch z toho.. dcéra je z iného cesta, tak s tou som nešla, ona by to nedala a nikto by si neoddychol, prve bolo kategória "kde ho posadim, tam zostal" a druhé "nepozriem sa sekundu a je na lustri". Mysli teda najmä na to, že to bábätko budeš musieť dávať na podložku, už možno bude stvornozkovat, a neobsedí, preto by som sa vyhla malým hotelovým izbam a preplneným rezortom. Vyslovene by som hľadala súkromný apartmán s dostatkom priestoru, vlastnou kuchyňou (hygiena a vieš pripraviť jedlo pre dieťa kedykoľvek), veľa tieňa a možnosti prechádzok kočíkom. Chápem, že nejaké All in môže byť fajn, ale ja z vlastných skúseností mám za to, že niet nad apartmán s vlastným zázemím, ak máte deti, najmä takéto maličké.

simsalabim
Včera o 05:22
@anonym_dbed1d

@simsalabim to potom už radšej doma na dvore… ale však keď vám to tak vyhovovalo, ok. Za mňa zbytočne sa trepať tak ďaleko aby sa dieťa clapkslo v bazéne ako doma na dvore.

@anonym_dbed1d no ale tu nejde iba o clapkanie jedneho dietata. Deti mam viac. A navyse, vzdy mi ide aj o vplyv morskeho prostredia na imunitu - Jadran je top pre prieduskarov a alergikov. Ked sa dalo, stravili sme tam s detmi aj 3 tyzdne. Zmena prostredia prospela vsetkym, oddychli sme si, ziskali nove zazitky. Deti su uz dospele, no na tie pobyty spominaju s nostalgiou. A my s manzelom tiez 😉 Ale ty mas asi ine nastavenie, ked je ti lepsie doma na dvore - to je ok, kazdy to ma inak.

anonym_d97365
Včera o 08:26
@anonym_autor

@anonym_autor tiez odporucam radsej taliansko. Skus sa pridat do skupinky Taliansko tam ti poradia

anonym_7a0e70
Včera o 12:32
@anonym_autor

@anonym_autor Ano, bola som tam viackrat, prakticky vsetky tie letoviska na severe mam prejdene. Byvali sme aj v hoteloch aj na apartmanoch, pre male deti odporucam radsej apartman pretoze vacsinou je k nim nejaka terasa a su vacsie ako hotelove izby. A samozrejme maju kuchynku kde pre male deti je mozne pripravit stravu. Toho varenia sa netreba obavat, aj tak by ste pri mori nemohli byt cely den a co sa tyka potravin, su tam supermarkety, kde dostat vsetko a niektore potraviny su aj lacnejsie ako u nas. Starsia dcerka by si to tam urcite uzila, kedze plaz je pieskova a moze stavat hrady a konkretne v Bibione je aj Lunapark s kolotocmi a atrakciami pre deti alebo vedlajsie letovisko Caorle, kde maju aj Akvapark aj Lunapark. Restauracii a pizzerii je vsade kopec, hladni urcite nebudete. Ranajky si viete kupit, obed nieco lahke a na veceru je kam ist. A inak more vsade bolo tak, ze dlho treba ist do vody a voda je po kolena, cize uplne pre deti. V Chorvatsku su vacsinou kamene a betonove plochy, voda je v Taliansku teplejsia ale zase more je krajsie v Chorvatsku kedze nie je piesok. V Chorvatsku su skor take male plazicky kde si ludia rozlozia deky, v Taliansku su to dlhe rady slnecnikov na plazi.

Strana
z2