icon

Ako dlho ste už neboli na dovolenke?

iwesska
9. júl 2013

Rozhodla som sa zalozit tuto diskusiu, pre vsetky, ktore sa potrebuju trosku postazovat 🙂 My sme s manzelom spolu uz 8 rokov, z toho 4 sme manzelia. Za cely ten cas sme boli 1x v Chorvatsku a 1x v Besenovej, este ako slobodni, bezdetni. Odvtedy - uz je tomu 5 rokov sme sa nepohli z miesta 😒 Neboli sme ani na svadobnej ceste, lebo sme na nu nemali, kedze sme si setrili na byt a zariadenie, no a potom ako sme ho kupili a zadlzili sa, tak uz o akomkolvek vylete nemohla byt ani rec ☹ Do toho sa nam narodil maly, takze vydavky narastli. Do dnesneho dna este nie sme uplne zariadeni - setrime z kazdej vyplaty a do toho mam este ja dlhodobe zdravotne problemy, ktore mi znemoznuju vycestovat mimo domov, tak sa tu citim ako pes priviazany k bude ☹ Denne tie iste prechadzky po okoli, ten isty stereotyp, zmena by mi fakt padla vhod. A nepotrebujem k tomu Dubai ani Egypt, Turecko...max. to Chorvatsko, ale stacili by mi aj Tatry....zial, financne ani zdravotne sa to neda a vyzera to tak ze ani dlho dat nebude. Ktore ste na tom podobne, ze ste uz dlho nikde neboli, lebo sa skratka z roznych dovodov neda? Ako to riesite, aby ste vypli? Budem rada ked si pokecame a vzajomne sa povzbudime 😉

Strana
z4
sannussi
9. júl 2013

@iwesska Ak ta to potesi, my sme za 11 spolocnych rokov neboli vobec nikde (neratam chatu 10km od bydliska, lebo to nie je dovolenka v pravom zmysle slova). A najblizsich 30 rokov pochybujem, ze sa niekam dostaneme. Takze nie si v tom urcite sama.

nivi
9. júl 2013

zbalit stan a vypadnut niekde do okolia ak mate vodnu nadrz alebo na chatu ku priatelom sa neda?

anjelicek26
9. júl 2013

@nivi - tiez si myslim, na stanovacku na Liptovskej Mare netreba stovky eur... a je tam krasne...

tilly
9. júl 2013

clovek potrebuje relax... a ak si z ba, tak fakt mozno staci senec alebo nieco... alebo byva v zlavadna semmering za velmi dobru cenu a ten stajersky vzduch tam... hmmm

hradnapani
9. júl 2013

@iwesska nepozerali ste nic cez zlavove portaly? moja svagrina tam casto nieco najde, doslova za facku. Predlzene vikendove pobyty na slovensku a raz boli aj v nejakych rakuskych kupeloch a naozaj ich to vela nestalo. Minule spominala nejakych 70 eur pre tri osoby... to by este slo, nie?
Stereotyp casom umori aj kona.
My sa chystame na dovolenku po styroch rokoch a ked sme neboli nikde, tak som trpela pri predstave, ze sa vsetci macaju niekde v mori - normalne ma potesil koniec prazdnin minuly rok 😀
keby sme nemali teraz nasetrene na to more, tak idem aspon na ten predlzeny vikend kdesi tu aj keby sekery padali a mala by som hladovat... lebo zazitky a zmenu prostredia proste treba.

nivi
9. júl 2013

pozeram, ze si z okresu BA tak aj Morava (Mikulov, Lednice, okolie Brna), Balaton, Neusiedlerske jazero. to su podla mna veci kde vela netreba.
Neviem aky mate rozpocet. mozno aj to Chorvatsko by ste na tyzden dali. je tam tiez moznost kempovania alebo prenajmu apartmanov aj lacnejsich.

959touareg
9. júl 2013

@iwesska
mysli na buducnost, mozno sa karta otoci a budete chodit na dovolenky nonstop, az sa ti zunuju. 😉
my sme tiez prvych 6 - 7 rokov neboli absolutne nikde na dvl. , vy ste za ten cas boli 2x, takze ste na tom lepsie.
a teraz? chodime na dvl. 6-7x rocne minimalne / zimne nepocitam do toho/. takmer kazdy mesiac to uz vychadza , uz mam niekedy dvl. po krk. aj minule sme dosli a o 2 dni opat balit kufre.....uz sa smejeme, ze tie dvl nemame kam vtesnat, ze rok ma malo mesiacov....takze nezufaj, treba byt optimista a vsetko sa raz obrati k lepsiemu. 🙂
a ako ti tu radia,kukni na zlavomaty, lasty, nam chodi vela lacnych lastov domov, Turecko napr. so vsetkymi poplatkami minule doslo za 200€ na osobu na 8 dni s all inclusivom.....za facku.

zrka
9. júl 2013

@iwesska ja som tak rada ze nie som sama 😀 U nas je to podobne, na dovolenke som nebola ani nepamatam a neskutocne uz tuzim vypadnut niekam s detmi, ale rozumiem tomu ked hovoris zdravotne komplikacie...do toho financne komplikacie a u nas aj ine komplikacie...skratka sme doma. Nemame auto - des - nema kto soferovat, ja som bola zbrkla vodicka a manzel soferovat nemoze. takze pre nas je problem dostat sa vsetci spolu takmer kamkolvek...uplne ta chapem

mummy01
9. júl 2013

@iwesska ak sa k tomu clovek postavi tak ze "ja nemam peniaze a ja chuderka nemozem ist tam a tam" tak nikdy nikam nepojdes 😉 My sme na tom tiez zle...aj financne,aj zdravotne ale aj tak mam snahu a volu kazdy rok niekam vypadnut,deti nechcem ochudobnit o zazitky a krasne chvile.Naposledy sme boli pri mori pred 5timi rokmi ale od vtedy chodime viac po slovensku,vzdy sa da lacne ubytko najst a teraz ked uz deti niesu babetka tak rozmyslam aj nad stanovackou.Vies,ty si tusim tuto diskusiu zalozila aby sme sa tu asi vsetky hromadne polutovali ale neviem k comu to vedie.Skor treba hladat vhodne tipy na lacne dovolenky a nie a stazovat 😉 nemyslim to v zlom 🙂 Napr.naposledy ked sme boli v chorvatsku tak nas ubytko a polpenzia pre 3osoby vysla ani nie 180e...sli sme superlastminute-v stredu sme dovolenku nasli a zaplatili a vo stvrtok uz isli a dalo sa to aj s dietatom zmaknut a to som este aj bola tehu 😉

graceful9
9. júl 2013

@iwesska ja som na dovolenke ešte nebola a ani sa tak skoro nedostanem...nebola som ani v zahraničí ak nerátam trhy v maďarsku...pár krát sme sa vlani boli kúpať a 2x tento rok...keď sme 1.krát chceli ísť na dovolenku, otehotnela som a peniaze sšli inam...potom bolo dieťa malé a tento rok sme už mali slušne nasetrene a už stačilo vybrat destinaciú, priateľ sa rozhdol že kúpi nové auto ☹ neviem ho presvedčiť ani na predĺžený víkend, stanovačka u neho neprichádza do úvahy a ani na jedinú noc do nejakého hotela nechce ísť...budeme mať 3. výročie ale pochybujem že ma niekam vezme ☹ mne tu už šib, ale on to nechápe, denne sa v práci stretáva s desiatkami ľudí a ja sama s malou v cudzej dedine ☹ nevieš si predstaviť ako by som šla aspoň na jeden víkend niekam....ale kdeže.max jeden deň a aj to už je omrnčaný aby sme šli domov....

mummy01
9. júl 2013

@graceful9 a preco nejdes sama s malou a napr.s nejakou kamoskou?

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
sympa1
9. júl 2013

@iwesska my podobne ako vy . Sme spolu 10 rokov , svadobna cesta nebola , brala sa hypotéka potom jedno dieťa druhé dieťa a z jedného platu sme žili aj hypo aj vsetko . Prvý x sme boli minuly rok ako rodina všetci 4 v Bulharsku . Využila som DNPvN 🙂 ale inak nám moc nechýba daleke dovolenkovanie , chodíme na chaty každý rok niekoľko x k rodine na Moravu a Lipt. Mara je naše more 🙂

sante81
9. júl 2013

@iwesska na dovolenke 2x , ked ešte neboli deti. peniaze by na chorvátsko aj boli , ale az ked budu dcéra starsia.

hajajanka
9. júl 2013

@iwesska Na dovolenke som bola naposledy na svadobnej ceste. Uz ti je lepsie? 🙂 🙂 🙂 Mame dva dovody, preco neist. Prvym su peniaze a druhym nase deti. Ja som aj po jednodnovom vylete taka vystavena, ze na dlhsiu dovolenku do ich piatich rokov nemam ani pomyslenie.

959touareg
9. júl 2013

@mummy01
krasne a pravdivo napisane, presne to som este chcela a zabudla napisat.
najhorsie co moze byt je plakat nad sebou a lutovat sa, vraviet si ako sa to neda, a aj keby sa dalo, tak sa najde 1000 veci preco sa to aj tak dat nebude. a co je este horsie je uspokojit sa s tym, ze ved aj ini su na tom ako ja, takze je to OK. nie, to OK nie je. treba sa vschopit a hladat cestu ako sa to da a robit vsetko preto, aby som to dosiahla a mohla ist tam, kde chcem, mohla si kupit co chcem, proste splnit si svoj sen.
nepisem nemozne. moj MM napriklad je typ cloveka, ktory sa nevzda, tiez sme nemali nic ked sme sa brali, boli sme ako 90¨% ludi je, ale vzdy si dal ciel, ktory chcel stoj co stoj dosiahnut a ked si ho splnil, mal opat dalsi.
to je najlahsie sa lutovat a najhorsie je zavidiet inym, co sa maju lepsie. to poznam na vlasnej kozi. ludia zavidia aj nos medzi ocami, zavidia ze chodime stale na dvl, ze sa mame ako sa mame, ale nam to z neba nespadlo, to si nikto z nich neuvedomi. aj ked poznam miloin ludi co sa maju ovela lepsie ako my, no nech sa maju, ja dopreAJEM KAZDEMU, BARS BY SA VSETCI MALI TAK DOBRE, LEBO SAMA VIEM, AKO TAKA ZAVIST ROBI ZLE.
keby doteraz moj MM robil to, co tych 90% ludi tak sme dodnes tam, kde sme boli pred 25 rokmi. ale ako sa hovori, aj tu zavist si treba zasluzit, to znamena, ze si niekde dalej, aj ked to cloveku nie vzdy padne dobre, ale co uz. keby som sa rozpisala ako mne uz ohladne toho bolo naublizovane, ludia su uz taki. najlahsie je zavidiet a ohovarat. no kazdy ma rovnaku sancu, kazdy moze skusit. 😉 nie je tomed lizat zarobit slusne a poctivo peniaze.

linda20111
9. júl 2013

@iwesska ahoj 🙂 ani my sme neboli este nikde na dovolenke, sme spolu tri roky a najprv nam to nevychadzalo kvoli praci, nedali nam rovnako dovolenku :( minuly rok som bola tehotna a nechcela som uz s velkym bruchom cestovat a lekar mi radil radsej sa vyhybat kupaniu, tento rok zas nejdeme nikam kvoli babatku... max. sa chystame na par hodin na kupalisko tu na slovensku a maleho zatial postrazi babka. s babom by som nesla, to by nebol oddych a kedze je este malicky tak on by z toho kupania a slnka radost este nemal. snad buduci rok sa uz niekam dostaneme.... aspon to chorvatsko lebo som este nikdy nebola pri mori. nie zeby som na to nemala peniaze, ale som minula na dolezitejsie veci - byt, dom, auto.. materialne uz mame vsetko co sme potrebovali tak verim ze pojdeme 🙂

hori
9. júl 2013

@959touareg lenze nie vzdy su to dovody len financne, preco sa neda ist na dovcu... horsie su na tom ti, co maju zdravotne dovody alebo si nevedia oddychnut na dovolenke s malym dietatom, prip. maju problem, ze partner si dovolenku predstavuje uplne inak, resp. nechce ist... aj tito ludia chcu zmenit prostredie, ale toto su dovody, ktore sa im riesia uz tazsie... chapem ze sa chcu postazovat, vyventilovat... toto je nahodou super tema... 😉

anos18
9. júl 2013

U mna to cyklotura vzdy istí 🙂 Nabalim cyklokapsy a ide sa 🙂

matkamirko
9. júl 2013

ak ma niekto pocit, ze doma je to stale rovnake, skuste to riesit ako my.. takmer kazdy vikend, bud v sobotu, alebo nedelu poobede(zalezi, ci v sobotu poobede nieco robime), ideme niekam pozriet, bud okolie, alebo pripadne trosicku dalej(max.1 hod.cesty). Obcas sa stane, ze v priebehu roka, sa na urcite miesta vratime aj 5x. Platime iba benzin, plus nejaka kava, jedlo.. Na dlhsiu dovolenku nam to casovo, ani financne nevychadza(kedze prerabame, a uver nechceme-rocne do toho dame tych 6-7.tis.€, prerabame uz 8 r.). Naucili sme sa takto aktivne oddychovat posledne roky, Dovtedy sme naozaj isli tak raz za 2-3 mes.niekam pozriet, aj to nie daleko.. Obcas sa pritrafi, ze ideme pozriet aj znamych, rodinu, ktori su kade-tade, a tym padom si urobime vylet, pozrieme, co maju v okoli zaujimave 🙂

cairka
9. júl 2013

Na klasickej dovolenke pri mori som bola naposledy pred 10 rokmi , ak dobre rátam 😕 Staršej sľubujem už 3 roky, že už budúci rok pôjdeme, ale zatiaľ nevydalo...hádam o rok 😝 😀 ale tiež zasa chodíme občas po Slovensku, alebo len vokolí domu na túry, cyklovýlety... ale to nie je more, no...

veronicka1901
9. júl 2013

Ja dva roky, aj ked ta posledna bola len 4 dni v Sturove, kedze som bola tehotna. A cez Vianoce sme boli v Anglicku, navstivit sestru, ak sa toto rata 🙂

barcelona94901
9. júl 2013

@iwesska vieš čo to je tým,že teraz všetci dovolenkuju,tak ti to tak príde za ťažko,no ver,že nie ste jediná rodina ,je to faktom,že su rodiny,ktore vobec neboli pri mori,či v Tatrách ,pretože na to skutočne nemaju,žiju od výplaty k výplate nefajčia,nepiju,cestuju mhd ,chodia peši ,maju staršie auto ,ktoré nezvládne cestu ,na letecké dovolenky nemaju ani vo sne,aj taká je realita a ked tu kade tade čítaš a počuješ že kam na dovču a kde bolo super a vidíš fotky asi ti to moc k lepšej nálade jednoducho nepridá
plus zdravotné dovody ,skus si nájsť koníčka ,niečo čo by ti zabavilo myseľ a čas

vadimka
9. júl 2013

ahoj,

vela dievcat ti radi dobre, vodna nadrz, jazero blizko domova, kupalisko....pripadne chata...staci v blizkosti domova, ale hned je to iny pocit...aj detom sa to rata. Hlavne bud vesela a uzivajte si slniecko, kamaratov, poobzeraj sa dookola a uvidis, ze moznosti je dost, len treba chciet. Tatry?
Ja som sa cez net zoznamila s dobrou dusickou, ktora mi ponukla fantasticku cenu na noc...nie je to hotel, ale no a co? su to Tatry....v pondelok vyrazame...
takze moja rada, nesediet doma, hladat novych kamaratov, znamosti...byt pripravena nielen brat ale aj davat....urcite spoznas niekoho, kto ma chatu a nebude pre neho problem vam ju "pozicat" na tyzden za symbolicku cenu..co ty na to?

povuma
9. júl 2013

neviem prečo každý považuje za dovolenku ležanie na pláži pri mori....je tolko možností, my celé leto beháme po okolí, hrady, muzeá, ked je horšie počasie, chaty, kupaliská, vodné nadrže, ZOO, lyžiarske strediská ponukaju v lete kopu atrakcii, lanové centrá, zjazdy na kolobežkách, bobové dráhy, su kadejaké ludové jarmoky, koncerty....všetko je finančne nenáročné, mna by doma porazilo, ked je pekný víkend, aspon nejaká nenáročná turistika, prechádzka, navšteva známych, grilovačka, výlet vlakom do susedného mesta je pre dieta tiež výlet....ved život je krátky a presediet ho "pri peci"....mna by porazilo....ps...pri mori sme boli za slobodna asi 5x, s dietatom pred osmimi rokmi....severné Taliansko na týžden sa dá absolvovat 4členná rodina do 500€....na konci sezony ponukaju lacne ubytko...

povuma
9. júl 2013

@iwesska
http://kamsdetmi.sk/

hore vpravo si vyber region, ak si stránku pridaš na FB, budu vam chodit ponuky na akcie, my sme to už velakrát využili

barcelona94901
9. júl 2013

@povuma ono pravdou je,že dovolenka na Slovensku može byť sakriš drahá,aj ked si kusok za domom,vstupnéééé je na Slovensku nenormálne predražené,deti chcu piť,jesť,no nekupiš im?zmrzku?nezaplatíš skákací hrad,či kolotoč?ako to sa nezdá ale euro k euru a 50 je za den preč len tak,ani ste nikde poriadne neboli..kupalisko,aquaparky,tiež vstupné
a ked ideš k moru,tiež nejdeš bez penazí,deťom čo,to dopraješ,ked už si preč,nebudeš sa tam len pozerať na druhych
kolotoče ,zábavky ,nestoja už dávno korunu 😝
len obyčajný mestsky park :
zmrzlina 1euro ,točená,
malá kofola 60centov,
ľadová srť 80centov
keks 60centov
trampolína 1euro
paličky slané 1euro
skákací hrad 1,50,-€
kolotoč 2 eurá
lízatko 0,25
nanuk od 1 eura
wc 0,20centov
to ako príklad ,si zober dve,tri deti ...a ja sa nečudujem,že sa doma člapkaju v bazeniku s koláčikom od babičky ,opekaju len tak špekačky ,ono je to finančne pre mnohé rodiny veľmi náročné ,hlavne ak nemaju niektorí auto,či maju staršie auto,,,jazda vláčikom a jednodenné výlety su fajn ,no nič tu nie je zadarmo a ja sa nečudujem,že radšej idu do Chorvatska ,Talianska,Bulharska ked ich to stojí často krát menej než naše krásne no veľmi drahé Slovensko

my chodíme krížom,krážom,hlavne Orava je pre nás fajn svojimi možnosťami ,ktoré ponuka a turistika je super,no tiež záleži ako veľké deti maju

týžden na Orave sa dá nájsť v pohode aj za 100eur ,v Tatrach su tiež akcie ,kade tade..no záleži od náročnosti ,
ked si pozreš cenu chaty s bazenikom vyšplhá sa cez sezonu aj na 1000eur ,zato máš 2 týždne pri mori

dai
9. júl 2013

@povuma tak ono zalezi od toho kolko rokov maju tvoje deti🙂 s mojim 2rocnym sa moc po hradoch behat neda😀

ja vam neviem baby, ak je tato tema len pre zeny ktore nechodia na dovolenky tak tu asi nemam co hladat, ale tak bola tu otazka kedy naposledy dovolenka...takze materska trva uz druhy rok🙂
ono asi vela zavisi od priorit cloveka - beriem ze su aj taky ktorym to nevychadza nech by spravili cokolvek, ale potom su taky co radsej idu po praci na pivo, radsej nakupuje nextik a podobne a na cestovanie uz nezostane potom... moji rodicia napr. su dochodcovia, otec si este privyraba v starej robote ked nejaku pracu pre neho maju... ale kazdy rok chodia autobusom na par dni do nejakeho mesta ktore chceli od mladost navstivit - boli cez kostol v lurdoch uz 2x, v parizi na 5 dni, v rime, teraz sa chystaju do petrohradu...setria si cely rok, odkladaju aby sa potom na jesen obycajne potesili takymto niecim...
my sme s muzom cestovatelia - takze sme na dovolenky chodili ked sme ziadne prachy nemali🙂 boli sme sami, tak sme boli napr. na mesiac v grecku - zobrali sme staru favoritku, napchali sa do nej 5ti, stany , nejake potraviny a isli sme - spali sme kade tade kdekolvek kde sa dal rozlozit stan, hygiena bola na pumpach, jedli sme nase konzervy... ale videli sme straaaasne vela - cele vnutrozemie, vela pamiatok... moj muz takto precestoval skoro celu ameriku a europu - v amerike bol brigadovat cez prazdniny - mesiac brigadoval a dalsi na cestovanie minul peniaze co si tam zarobil🙂, europu mame vlakom prejdudu tiez este zo studenstkych cias skoro celu...podobnym low cost stylom🙂
na svadobnej ceste sme boli za peniaze ktore sme hostom povedali ze nam maju dat namiesto darov - to bola Kuba ultra last minute🙂 a potom cele slovensko a cechy - kopu predlzenych vikendov, ubytovanie po rodinach za par korun, strava vlastna... ale opaet sme strasne vela videli...
s detmi uz sa musim prisposobovat ich poziadavkam a chodime teda na tie drahsie pobytove zajazdy, ale aj toto sa da velmi lacno - zatial sme boli raz tak v Taliansku - na severe - krasne pieskove plaze a dobre more, ubytovanie v apartmane, strava vlastna - boli sme tam aj so svokrovcami a cele to vyslo aj s benzinom za 5 dospelych ludi a dieta do 1000 euro... a takychto rodin poznam vela co sa spoja, zoberu auto, spolu nejaky apartman najdu a stravu si zabezpecuju sami - super lacna dovolenka a pri mori...
takze je to vela aj o tom postoji - ci naozaj chce ist cela rodina na tu dovolenku, ci je ochotna ( prip. ci moze ) si nanu setrit - ci budem zariadovat radsej o rok, dva dlhsie ale kazdy rok si pojdem oddychnut niekam, alebo to potrebujem hned ale vsetky ostatne poziadavky pojdu na ten cas do uzadia... je to len o rozhodnuti

povuma
9. júl 2013

@barcelona94901 no ja zvačša nabalím jedlo so sebou- doma by sme tiež neboli o hlade. keks či zjem doma alebo na výlete stojí rovnako...voda sa naberie doma....do aquaparkov nechodíme, je to predražené, ale kúpalisk a vodných nadrží je v okolí vela...nevravím, že treba behat denne, ale dva výlety za mesiac napr. na obyčajné kupalisko, aj s dvoma kupenými kukuricami - to nejde??..to je už potom o prioritách rodiny, radšej si nejdeme večer sadnut na pivo s MM, ale ideme na menší celodenný výlet s deckom...aj starou herkou, roky sme jazdili na škode 120, to u mna nie je argumet...švagor je tažko chorý, chodí o palici, teraz varia s partou guláš na chate, idu sa prejst na túru bez neho, dá sa, len treba hladat dovod ako to ide, nie ako to nejde... 😅

a detom treba vysvetlit, že sladkosti a reklamné veci nekupujeme, treba ich k tomu len viest....a to opekanie špekačiek ma tiež svoje čaro... 😎
my sme turistiku robili aj s dvojročným v nosiči 🙂

dai
9. júl 2013

a potom aj to turecko, egypt a dubai sa daju velmi lacno - nas napr. dubaj s malou vysiel menej ako vaecsinou nas vyjde turecko kde teda hladime na velmi kvalitny hotel... staci len ultra first moment pripadne ultra last vychytat dobry... egypt je vseobecne velmi lacny - tam sa da v akciach aj 5 hviezdickovy all inclusive hotel za peknu sumu dostat - takze ak niekto chce k moru tak sa urcite aj to da lacno a nemusi to byt autom ale pekne letecky

Strana
z4