icon

Ako dlho ste už neboli na dovolenke?

iwesska
9. júl 2013

Rozhodla som sa zalozit tuto diskusiu, pre vsetky, ktore sa potrebuju trosku postazovat 🙂 My sme s manzelom spolu uz 8 rokov, z toho 4 sme manzelia. Za cely ten cas sme boli 1x v Chorvatsku a 1x v Besenovej, este ako slobodni, bezdetni. Odvtedy - uz je tomu 5 rokov sme sa nepohli z miesta 😒 Neboli sme ani na svadobnej ceste, lebo sme na nu nemali, kedze sme si setrili na byt a zariadenie, no a potom ako sme ho kupili a zadlzili sa, tak uz o akomkolvek vylete nemohla byt ani rec ☹ Do toho sa nam narodil maly, takze vydavky narastli. Do dnesneho dna este nie sme uplne zariadeni - setrime z kazdej vyplaty a do toho mam este ja dlhodobe zdravotne problemy, ktore mi znemoznuju vycestovat mimo domov, tak sa tu citim ako pes priviazany k bude ☹ Denne tie iste prechadzky po okoli, ten isty stereotyp, zmena by mi fakt padla vhod. A nepotrebujem k tomu Dubai ani Egypt, Turecko...max. to Chorvatsko, ale stacili by mi aj Tatry....zial, financne ani zdravotne sa to neda a vyzera to tak ze ani dlho dat nebude. Ktore ste na tom podobne, ze ste uz dlho nikde neboli, lebo sa skratka z roznych dovodov neda? Ako to riesite, aby ste vypli? Budem rada ked si pokecame a vzajomne sa povzbudime 😉

onlika
9. júl 2013

@dai u nas v to leto bol syn s mojimi rodicmi a muz mal pohotovost pri mne 😀

onlika
9. júl 2013

@iwesska a presne tak, je maly rozdiel, co balis na vikend a co na dovolenku, lebo pre dieta toho potrebujes vzdy rovnako 😉 Aspon ja mam ten pocit 🙂

A skus sa s TM dohodnut, ked bude mat volno, ze nepojdete vybavovat, ale pojdete niekam, hocikam na vylet. Ked len na Zeleznu studnicku 😉

iwesska
autor
9. júl 2013

@mummy01 Nejde tu o to, ze sa potrebujem lutovat, len ma tak zaujimalo, ze ci je vela takych ludi, ktori nikde nedovolenkuju. Ja nehovorim, ze som chuderka, lebo nemam peniaze. Ale momentalne mame v plane 3 dost urgentne a nakladne polozky do bytu, nehovoriac o tom, co som uz vyssie pisala, ze nemame auto, ktore by splnalo poziadavky na dlhsie cesty. Mame staru skrupinu, ktora sa kazdu chvilu necakane pokazi, je to trojdverak, takze sa do neho ani zbaleni nepomestime odkedy maly narastol. A vlakom, busom s nim naozaj neprichadza do uvahy cestovat. Na to mame prilis vela veci a je na to maly. A v sucasnosti ti mozem povedat ze aj tych 200E je pre nas prilis. A ked by som aj odhliadla od tych penazi, tak zdravie mi momentalne nedovoluje cestovat vobec 😝 Preto ma skor zaujimalo, ako inak ti, co na dovolenky nechodia relaxuju - to bol zamer tejto temy.

onlika
9. júl 2013

@iwesska never tomu, ze maly je maly na cestovanie vlakom 😉. Vlak si deti uziju, je to pre nich pohodlnejsie ako auto, lebo nemusia byt priputani 😉 (ver mi, k nasim absolvujeme cestu aj vlakom a trva to 6 hodin cisteho casu, 1x prestup). A z BA sa vlakom pekne dostanes skoro vsade.

modra
9. júl 2013

@iwesska mozno je nacase zmenit taktiku v hladani tych spravnych ludi a priatelov 🙂 drzim palce

este ma napadlo ze mozete ist opekat bud na zeleznu alebo na kolibu a tam si oddychnes a mas to zadara 🙂

cecil36
9. júl 2013

my sme na dovolenky chodili, aj kupele sme si kazdy rok dopriali, ale teraz mi tak skoro asi ziadna dovca nehrozi, lebo som na zdravotnej diete a nikde sa s mojimi alergiami neprestravujem☹ A nosit vsetko zo sebou sa neda a ak mam stravit pol dna v kuchyni, mozem byt aj doma 😀

dai
9. júl 2013

@iwesska ak chces toto vediet- hm... skus si spravit dovolenku doma - moj muz napr. v nedelu zorganizoval grilovacku na terase - decka boli nadsene - dali sme si tam deku, vankuse, pripravili salatity, zapli hudbu, s muzom sme popijali vinko, pozorovali zapad slnka, citali knizky a grilovali - nenormalne som si oddychla - decka pobehovali dnu a von , tancovali na hudbu a papkali - dobrucky boli... a to byvame teda v byte😉

iwesska
autor
9. júl 2013

@959touareg Neviem preco sem pleties zavist...Nelutujem sa a ani nikomu nezavidim, nie som ten typ. Ale mam pravo si povzdychnut...Nevies cim si prechadzam, co vyse desat rokov denne prezivam a kolko sil ma stoji byt vobec tam kde som. Ja som toho dokazala sama pre seba vela - uz len to ze som pri tom mojom zdravotnom stave dokazala vynosit, porodit a vychovavat syna nie je pre mna samozrejmost. Ale o tom som tu nechcela rozpravat. Ale dotyka sa ma, ked mi niekto povie, ze sa nesnazim a stonam, ked ma vobec ale vobec nepozna...Ja bojujem s tym, co je pre inych samozrejme mozno mi uz na dalsi boj - "o dovolenku" neostava sil, preto hladam podporu - resp. napady, ako si oddychnut, ked sa neda tak ako by sa chcelo.

dai
9. júl 2013

@iwesska a este mi napadlo co takto zapojit fantaziu, pripravit si s muzom pekny vecer - aj tak zrelaxujes, vana pri svieckach, dobre jedlo ci film - ak sa ma kto o dietatko postarat tak len tak vyrazit von, na prechadzku popri dunaju, v meste si kupit zmrzlinu, mozno skocit do kina - to vsetko stoji malo ale clovek si oddychne - hlavne teda od toho domaceho stereotypu

959touareg
9. júl 2013

@iwesska
nic v zlom, no precitaj si este raz tvoju temu a pochopis. stavana je uplne inak ako teraz pises a co si nou chcela dosiahnut. a vsetky, co do nej prispievame sme to tak aj chapali, ze ty sa stazujes na to, ze nemozes ist niekam na dvl. sama predsa ku koncu pises, ze aspon take Tatry by bodli , ze ti uz idu hore krkom prechadzky po okoli....a odrazu pises teraz, ze nechces nikam ist, ze nech ti poradia ako doma prezit , relaxovat.....naozaj sa v tebe stracam 😕
ale ako ti uz maju pomoc a poradit doma relaxovat, ked uz ta ani to nebavi, nebavia ta prechadzky po okoli, mimo domu nechces ist podla toho co teraz pises...tak ja ti neviem. ked chces sediet iba doma, tak to ti tazko poradit. alebo???mozno ine ti povedia, napisu. 😕
ale nic v zlom, no pripadas mi velmi pesimisticky clovek, typ cloveka naco rano vstat, ked vecer si opat lahnem, alebo skor uvazujes ako a preco sa to neda, akoby si rozmyslala co urobit, aby sa to dalo a bolo super. vsetko ta otravuje, nebavi....uz ked len citam, ze aj balenie veci ku svokrovcom ta nebavi.....ako tu pisali -aj na dvl sa predsa treba balit.
a bavi ta vobec nieco? nic v zlom, naozaj.

tu zavist som pisala vseobecne, netykala sa teba.

iwesska
autor
9. júl 2013

@hori Bingo - tusim si prva co to pochopila 😉 Na uvod som jasne napisala, ze nielen financie, ale ani zdravotny stav nam neumoznuju cestovat a vzapati na to dostanem xy tipov na skvelu, lacnu dovolenku.. 🙂 ..alebo dostanem vytknute, ze sa dostatocne nesnazim a stazujem sa. Pritom som tuto temu zalozila presne preto, ze som chcela vediet, ako ti, ktori z podobnych dovodov NEMOZU, nie NECHCU, relaxuju od stereotypu.

iwesska
autor
9. júl 2013

@matkamirko To je dobry napad, pokecame o tom s mm a budeme to riesit aspon takto a hlavne neplanovane - operativne - zo dna na den, ked mi to aj zdravie bude dovolovat.

dai
9. júl 2013

@iwesska no, mozno by pomohlo ak by si napisala ake mas zdravotne problemy - potom aj tie rady by sa tomu mohli prisposobit - ale tak chapem ak o tom nechces moc pisat...

iwesska
autor
9. júl 2013

@barcelona94901 No, je to aj tym, ze je teraz take prijemne pocasie, vacsina je niekde odcestovana, ked som s malym vonku, nikde ani zivacika, tak mi to je luto, ze ho tiez nemozeme niekde zobrat sa vysantit. Muz to az tak nevnima kedze aspon v robote sa stretava s ludmi, ale sam povedal, ze keby sa tu mal stale s malym motat po okoli denne, tak by mu z toho hrabkalo a to on teda znesie vela. A presne ako pises, ked sa k tomu este ani necitim dobre, tak o to horsie to znasam. Ako konicka mam pecenie, stale nieco tvorim, ale uz nevladzeme jest 😀

hori
9. júl 2013

@iwesska dakujem za pochvalu... 🙂 neboj, napisala si to dobre, da sa to pochopit...
nam sa dovce zatial daria, ale keby tomu tak nebolo, veru by som sa rada niekde prisla postazovat, a co... ? pamatam si este velmi dobre, ked sa mi prva dcerka narodila, bolo to akurat zaciatkom leta, ake depky ma chytali medzi styrmi stenami... no nedalo sa s malinkym dietatom velmi inde...

hajajanka
9. júl 2013

@iwesska Nepises nahodou o mne? 🙂 Ja som na tom presne tak, ako ty (aj s tym autom, aj s cestovanim k svokrovcom, balenim zavaranin a pod. 🙂 ).
Svadobnu cestu sme mali v roku 2007.

iwesska
autor
9. júl 2013

@povuma Kde som pisala, ze cele vikendy sedim doma? 😅 Vyssie som pisala o tom, ze muz si obcas ked moze vezme 1-2 dni pred vikendom a behame v ramci BA, ale stale je to to iste - tu vela moznosti nie je - hlavne ked mas 2,5r. dieta bobove a lanove centra velmi do uvahy neprichadzaju 🙂 Pre 2,5r. dieta okrem nejakeho kupaliska, detskeho kutika vela nenavymyslas. Bicykle nemame, ze by sme ho zobrali na cyklovylet. Zoo sme absolvovali, muzeum tiez, aj prirodovedne, aj detske, ale vela uspechu to teda v jeho veku nemalo. Sledujem aj stranku s kamdetmi, ale niekedy tam take bludy pisu, ze mi ponukaju vylet do okolia ako Tabor v Taliansku 🙂 My nie sme typy, co by kvasili doma, ked mi to zdrav. stav dovoluje, tak maleho vzdy niekam vezmeme, on to ale este tak nerozlisuje, ci je tu alebo o 3 bloky dalej, pokial sa ma kde hrat, to skor nam tu svitori 🙂

iwesska
autor
9. júl 2013

@hajajanka No, tak potom sme s tou dovolenkou na tom o rok lepsie ako vy 🙂 My sme boli v 2008 naposledy.

dai
9. júl 2013

@iwesska to detske sa mu nepacilo? fakt? nas este teda nema 2 ale ked bola vystava tych zamestnani v detskom tak bol nadseny - vsetko vyskusal🙂 , tiez chodime plavat do hotela albrecht, na zeleznu sa da ist aj bez bicyklov- hore na klepac ta vyvezie autobus - su tam preliezky a bezplatne sa tam da opekat, na hriby sa da ist na kolibu a okolie, za 2 eura s nim mozes ist do trampolina -ver mi ze sa zabavi , no a tury s nosicom po celom okoli sa daju robit, v senci stanovat😉

iwesska
autor
9. júl 2013

@959touareg Prepac, ale tusim, jediny kto nepochopil o com to tu je a necita poriadne si ty. Este raz ti skopirujem co som napisala do uvodu: ..."A nepotrebujem k tomu Dubai ani Egypt, Turecko...max. to Chorvatsko, ale stacili by mi aj Tatry....zial, FINANCNE ani ZDRAVOTNE sa to neda a vyzera to tak ze ani dlho dat nebude".
Ty akosi stale to slovicko ZDRAVOTNE preskakujes - stacili by mi aj Tatry je povzdych, lebo viem ze je to nerealne a dlho realne ani nebude a nebudem si stavat vzdusne zamky, lebo sama viem ako na tom som za tie roky. Ja som realista, nie pesimista. Ruzove okuliare som uz pred x rokmi zlozila. Uvediem priklad trosku pritiahnuty za vlasy, ale mozno to potom uz pochopis. Ked ti niekto povie, ze prisiel o nohy ale velmi by si chcel ist zabicyklovat, tak mu das tip na lacnu cyklo-dovolenku?? A potom mu povies, ze sa len vyhovara, ze keby chcel, tak si zabicyklovat moze, ale je to o tom ze nechce??? Chapes ten rozdiel medzi NEMOCT ist a NEMAT NA TO ist? Otazka neznela, kde mam travit ja dovolenku, ale kto uz dlho nebol na dovolenke. Keby som chcela typy na dovolenku, tak to hodim do googla a nezakladam tu takuto temu, nemyslys?
A opat dalsi priklad ze necitas. Zevraj ma nebavi balit sa ku svokrovcom. Pisala som, ze ma to unavuje, pretoze mame kopu raroh a nemame ich kde umiestnit, lebo mame tak male auto, ktore bolo povodne vyrobene tak max. pre 2 ludi na nakupy. Moj muz - kludna povaha by ti vedel rozpravat, ake ma nervy pri skladani tych veci do auta. Precitaj si aj co som pisala dalej, ked uz ma ides sudit. Ale v jednom mas pravdu - ano, nie som ten typ cloveka, co hovori JUPI, SUPER, HURA, aj ked mu daju lopatou po krizoch, len aby sa pred ostatnymi tvaril aky je stastny.

iwesska
autor
9. júl 2013

@dai No, v tom detskom ho bavil akurat ten Dm-obchodik, inak to tam bolo cele nejake prazdne - boli sme vtedy ked bol den otvorenych dveri. Na Zeleznu, to hej, to chodievame, ale na Klepaci sme veru este neboli. Inak ked je pekne tak ideme ku nam na Drazdiak - tam sme takto v lete denne, ked aj len na prechadzku, Kuchajdu, Strkovec, zahrady Medicka, prezidentska, Magio Plaz - vsetko kde sa da hrat, to mame oblezene 😀 Este mi teraz napadla ta stupavska Bio- farma so zvieratkami, tam este isto pojdeme.

mummy01
9. júl 2013

@barcelona94901 ale ked si priratas naklady na benzin a ubytko tak to drahsie proste je 😉 Ja peniazky nemam,urcite nie nazvys uz som pisala ze zijeme s jedneho platu a to manzel nieje manazer aby si si nemyslela😉
@iwesska ak si chcela vediet iba to ci je vela takych rodin tak ANO je ich vela.Zalezi ale ako sa k tomu postavis.My mame tiez stare auto,ale v poho cestujem s dvoma detmi vlakom ci busom,casto vlacim so sebou aj kocik (syn ma ochorenie kvoli ktoremu sa rychlo unavy) a to mam vazne poskodenu platnicku.Mohla by som si kludne doma lahnut a plakat do vankusa ze nemam peniaze na dovolenku,ze som chora a mam vazne choreho syna a kvoli tomu nemozme nikam ist,ze manzel vela pracuje a nemoze ist hocikedy hocikam....ale vies co,miesto toho radsej pohnem myslou a zadkom a aspon 1x do mesiaca niekam deti vezmem.Ak sa mi podari usetrit alebo si privirobit tesim sa uz vymyslam co nove detom ukazem.Ale je to moj nazor,moja volba a moja radost 😉

dai
9. júl 2013

@iwesska hm... moze byt ze nasho to bavilo lebo tam bola aj moja 6rocna dcera, takze on videl co ona robi a do vsetkeho sa hned zapajal - aj uces si nechal spravit aj popocuvat sa🙂 ale obchodik bol aj u nas top 😉
pozri, ono tym vekom uz vsetko bude lahsie - uz nebudes musiet kocik nosit - ja ho uz teraz napr. nosim minimalne - a to mi maly zacal chodit az ako 14mesacny...ale tak radsej odrazadlo alebo motorku mu beriem - vie na tom prejst kilometre a zaberie to omnoho menej miesta... a casom ani to nebudem brat ( moji rodicia s nim chodia uz bez vsetkeho, nemaju auto a ked ho niekde beru busom tak im ten kocik zavadzia...)
hej, bio farma je tiez velmi fajn... mozem vediet aky mas problem aby som ti neradila nieco co je uplne mimo? lebo mi vela chodime a mozno by som ti vela vedela poradit co sa da do tvojich moznosti zmestit😉

barcelona94901
9. júl 2013

@mummy01 kto chce nájde čo mu vyhovuje ,nech je to kdekoľvek tu,či tam 😉

iwesska
autor
9. júl 2013

@dai Napisem ti to IP, lebo tu sa potom zacne porovnavat kto ma horsie problemy 🙂

mummy01
9. júl 2013

@barcelona94901 ved jasne,ked mam len napr.20e na vylet tak nepojdem do ZOO 500km daleko ale do tej ktoru mam pod nosom...je to cele o tom ze kto chce cestu si najde 😉

dai
9. júl 2013

@iwesska oki😉

959touareg
9. júl 2013

@iwesska
noo,tak asi tvoj prispevok nepochopilo XY zien, nielen ja, nakolko po tvojom uverejneni ho tu sa zacali doslova sypat rady a ponuky ako ti pomoct a takmer vsetky boli pisane v tom duchu ako tie moje, cize sme to vsetky chapali tak, ze ist by si isla, no nemas nato financne prostriedky a aj zdrav. stav ti v tom brani. a kedze neviem o aky ten zdr. stav sa jedna, ani ma to nezaujima, kedze je to tvoja osobna vec a nie som jasnovidec, tak som ti radila kupele, termalne vody, takze nepis tu o cyklisovi bez noh na bicykli,aj ked aj taki su . zly zdrav. stav je pojem siroky a konkretne si neuviedla a ja som ani konkretne ti neradila, takze pises zly priklad. 😕

dai
9. júl 2013

@iwesska mas ip 😉

canama
9. júl 2013

@barcelona94901 ano, mas pravdu, Slovensko je v mnohych ohladoch drahe a teda aj vikendove ci jednodnove vylety ked sa nascitaju tak to nie je uplne lacne....ale zase je to aj o discipline. ja nechapem, preco by som mala dietatu dovolit ist na x atrakcii denne, plus rozne sladkosti a tak, ked vlastne povodny zamer vyletu je trebars navrsteva hradu. moj byvaly sef mi raz rozpraval o tom ze jeho deti na dovolenke bezne zjedli za den aj 7 zmrzlin a nanukov, plus samozrejme nejake keksiky a lizatka. k tomu nakupy milion suvenirov ktore su k nicomu a len na ne sada prach.....pritom doma za normalnych okolnosti samozrejme nic take nebolo. to je to iste ako ked dospeli idu na dovolenku a su tam 14 dni nonstop nalozeni v alkohole.....clovek (dospeli aj deti) sa ma ventilovat psychicky denne, nie vypustit paru raz za rok nekontrolovanym chovanim na dovolenke. inak zakladatelku temy uplne chapem. niekedy si clovek ani neuvedomi, do coho vlastne ide. ja mam pracu, pri ktorej sa vzdy vyzadovali sluzobne cesty a to aj tyzdnove po Europe ale aj Azii. Do toho som ako bezdetna vzdy bola raz za rok pri mori a k tomu este nejake lyzovacky a vikendove vylety. No a potom sme zacali stavat dom, takze sme nacas cestovanie vypustili a potom prislo tehotenstvo a zase som musela vypustit cestovanie aj sport (moje tehu nebolo idealne), takze zrazu som zistila ze som za 2 roky nebola nikde. myslim ale ze v zaujme zachovania si zdraveho rozumu na materskej by zena nemala mysliet len na letnu dovolenku, ale snazit sa kazdy den si spravit co najviac zaujimavy. niekedy ma fakt clovek za rohom nejaku atrakciu pre deti, a netusi o nej, alebo najlepsie rovno pred ocami, len ho to ani nenapadne, co by sa detom pacilo....napriklad uz tu spominany vylet vlakom do susedneho mesta. a mysliet treba aj na seba, stretavat sa co najviac s kamoskami, byvalymi kolegynami z prace....s kymkolvek, len nesediet doma. 🙂